GHOST - Öt lemez, ami megváltoztatta Papa Emeritus életét

A KISS-től az ABBA zenekarig

2017. június 4. (vasárnap) 11:39

Amióta a volt zenésztársai beperelték a svéd Ghost főnökét és frontemberét, Papa Emeritust, már mindenki pontosan tudja, hogy a Pápa valójában Tobias Forge. A Grammy-díjas banda új felállása március végén mutatkozott be élőben és lassan sor kerül egy új album, a 2015-ös Meliora folytatásának felvételére is. Az új dalokról még nem akart beszélni az éppen Amerikában turnézó Ghost frontembere, de azt elárulta, hogy melyik öt album volt rá igazán sorsfordító hatással.
www.facebook.com/thebandghostKISS
Love Gun (1977)


"Ez volt életem legelső lemeze. Az első saját album! Talán négy éves lehettem, amikor a bátyám nekem adta, azzal, hogy 'Neked ez biztosan jobban bejön majd!'. És igaza is lett! (nevet) Két oka is van annk, hogy a Love Gun annyira meghatározó volt számomra. Az egyik, hogy a Love Gun egyszerűen egy kiváló lemez. A másik pedig az, hogy a mai napig nagy hatással van mindarra, amit csinálok.

Sok-sok év telt el azóta, hogy a kezeim közé kaparintottam, rengeteg minden történt azóta, de olyan lényeges változás mégsem zajlott le bennem. Nézd csak meg, hogy nézett ki akkoriban a KISS, aztán vesd össze azzal, amit csinálunk a Ghostban. És mi is ugyanúgy rock'n'rollt játszunk, mint ők..."


KISS - Love Gun (az 1977-es Love Gun albumról)
GUNS N' ROSES
Appetite For Destruction (1987)


"Kimondottan utáltam a 80-as évek összes többi glam zenéjét, de ez valami más. Ez már 7 évesen világos volt számomra. A rádióban hallottam a Paradise City nótát, de fogalmam sem volt, hogy mi az, így aztán mentem a bátyámhoz. Elénekeltem neki, amire emlékeztem a nótából, ő meg azonnal rávágta, hogy ez a Guns N' Roses! És persze ezúttal is igaza volt. A világ legmenőbb bandája voltak akkor.

Akkoriban még angolul sem tudtam, de a brit Hammert mindig megvettem a poszterek és a képek miatt. Volt akkoriban egy különkiadásuk, a fele a Guns-ról szólt, a másik fele meg a Skid Row-ról és a Poisonról. Még csak egy ostoba kiskölyök voltam, de azt tudtam, hogy a Poisont utálom!" (nevet)


GUNS N' ROSES - Paradise City (az 1987-es Appetite For Destruction albumhoz)
KING DIAMOND
Conspiracy (1989)


"Nyilván egy csomó régebbi bandát is nagyon szeretek, ilyen például a Beatles, a Doors vagy a Pink Floyd, de King Diamond sokkal nagyobb hatással volt rám. Mivel nekünk nem volt kábeltévénk, egy haveromhoz jártam át megnézni a Headbangers Ball adásait. Guns N' Roses klipekre, videókra vágytam, erre bemutattak egy King Diamond videót.

Korábban azt sem tudtam, hogy létezik ilyen, de egy új világ nyílt meg előttem. Ez az album vezetett el az extrémebb metal zenékhez."


KING DIAMOND - Sleepless Nights (az 1989-es Conspiracy albumhoz)


METALLICA
Metallica (1991)


"Noha a Ride The Lightning és a Master Of Puppets nálam is nagyobb kedvenc, ez a Fekete Album is rendkívül fontos volt számomra. Mielőtt stúdiózni kezdtem volna, mindössze annyit tudtam a stúdiómunkákról, amit az A Year And A Half In The Life Of Metallica videóban láttam. Aztán eltelt húsz év, és már mi is Los Angelesben dolgoztunk, pár háztömbnyire attól a stúdiótól, ahol annak idején a Metallica felvette ezt a lemezt."


METALLICA - Sad But True (az 1991-es Metallica albumhoz)
ABBA
Arrival (1976)


"Manapság már rengeteg pop, rock és metal előadó van Svédországban, de mindannyiunk számára az ABBA jelentette a kezdetet. Ők mutatták meg elsőként, hogy egy svéd emberből is lehet világszerte ismert és népszerű zenész. De a dalszerzést tekintve is hatással voltak ránk.

Mindig ügyeltek a legapróbb részletekre is, a hangszerelési finomságokra, a remekül elhelyezett dallamokra, amelyek aztán örökre beülnek a füledbe. Kiválóan értették a módját annak, hogy hogyan kell elsőrangú popdalokat írni, és mi is sokat tanultunk tőlük, akárcsak a többi svéd zenekar."


ABBA - Dancing Queen (az 1976-os Arrival albumhoz)
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Jön a Halandó album, videoklippel a címadó dal
2019. szeptember 22. (vasárnap) 15:43

Halandó címmel október 8-án jelenik meg a Fatal Error harmadik nagylemeze, a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel pedig máris megismerkedhetsz. "Fogadjátok szeretettel az új lemezünk címadó dalát, valamint a hozzá készült klipet! Nagyon köszönjük a stábnak és a barátainknak, akik miatt létrejöhetett a dal/videó! Rendeld meg a Halandó CD-t, és hallgasd meg egy héttel a megjelenés előtt! A CD mellett elérhetőek pólók, valamint ha támogatni akarsz minket, választhatod a támogatói csomagot. Találkozunk a lemezbemutatónkon az Instantban nov. 15-én!"   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   A lemezbemutató buli Facebook oldala   FATAL ERROR - Halandó (a 2019-es Halandó albumhoz)   Az előrendeléshez kattints ide!    

SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első...

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS