GHOST - Öt lemez, ami megváltoztatta Papa Emeritus életét

A KISS-től az ABBA zenekarig

2017. június 4. (vasárnap) 11:39

Amióta a volt zenésztársai beperelték a svéd Ghost főnökét és frontemberét, Papa Emeritust, már mindenki pontosan tudja, hogy a Pápa valójában Tobias Forge. A Grammy-díjas banda új felállása március végén mutatkozott be élőben és lassan sor kerül egy új album, a 2015-ös Meliora folytatásának felvételére is. Az új dalokról még nem akart beszélni az éppen Amerikában turnézó Ghost frontembere, de azt elárulta, hogy melyik öt album volt rá igazán sorsfordító hatással.




www.facebook.com/thebandghost



KISS
Love Gun (1977)


"Ez volt életem legelső lemeze. Az első saját album! Talán négy éves lehettem, amikor a bátyám nekem adta, azzal, hogy 'Neked ez biztosan jobban bejön majd!'. És igaza is lett! (nevet) Két oka is van annk, hogy a Love Gun annyira meghatározó volt számomra. Az egyik, hogy a Love Gun egyszerűen egy kiváló lemez. A másik pedig az, hogy a mai napig nagy hatással van mindarra, amit csinálok.

Sok-sok év telt el azóta, hogy a kezeim közé kaparintottam, rengeteg minden történt azóta, de olyan lényeges változás mégsem zajlott le bennem. Nézd csak meg, hogy nézett ki akkoriban a KISS, aztán vesd össze azzal, amit csinálunk a Ghostban. És mi is ugyanúgy rock'n'rollt játszunk, mint ők..."


KISS - Love Gun (az 1977-es Love Gun albumról)




GUNS N' ROSES
Appetite For Destruction (1987)


"Kimondottan utáltam a 80-as évek összes többi glam zenéjét, de ez valami más. Ez már 7 évesen világos volt számomra. A rádióban hallottam a Paradise City nótát, de fogalmam sem volt, hogy mi az, így aztán mentem a bátyámhoz. Elénekeltem neki, amire emlékeztem a nótából, ő meg azonnal rávágta, hogy ez a Guns N' Roses! És persze ezúttal is igaza volt. A világ legmenőbb bandája voltak akkor.

Akkoriban még angolul sem tudtam, de a brit Hammert mindig megvettem a poszterek és a képek miatt. Volt akkoriban egy különkiadásuk, a fele a Guns-ról szólt, a másik fele meg a Skid Row-ról és a Poisonról. Még csak egy ostoba kiskölyök voltam, de azt tudtam, hogy a Poisont utálom!" (nevet)


GUNS N' ROSES - Paradise City (az 1987-es Appetite For Destruction albumhoz)




KING DIAMOND
Conspiracy (1989)


"Nyilván egy csomó régebbi bandát is nagyon szeretek, ilyen például a Beatles, a Doors vagy a Pink Floyd, de King Diamond sokkal nagyobb hatással volt rám. Mivel nekünk nem volt kábeltévénk, egy haveromhoz jártam át megnézni a Headbangers Ball adásait. Guns N' Roses klipekre, videókra vágytam, erre bemutattak egy King Diamond videót.

Korábban azt sem tudtam, hogy létezik ilyen, de egy új világ nyílt meg előttem. Ez az album vezetett el az extrémebb metal zenékhez."


KING DIAMOND - Sleepless Nights (az 1989-es Conspiracy albumhoz)






METALLICA
Metallica (1991)


"Noha a Ride The Lightning és a Master Of Puppets nálam is nagyobb kedvenc, ez a Fekete Album is rendkívül fontos volt számomra. Mielőtt stúdiózni kezdtem volna, mindössze annyit tudtam a stúdiómunkákról, amit az A Year And A Half In The Life Of Metallica videóban láttam. Aztán eltelt húsz év, és már mi is Los Angelesben dolgoztunk, pár háztömbnyire attól a stúdiótól, ahol annak idején a Metallica felvette ezt a lemezt."


METALLICA - Sad But True (az 1991-es Metallica albumhoz)




ABBA
Arrival (1976)


"Manapság már rengeteg pop, rock és metal előadó van Svédországban, de mindannyiunk számára az ABBA jelentette a kezdetet. Ők mutatták meg elsőként, hogy egy svéd emberből is lehet világszerte ismert és népszerű zenész. De a dalszerzést tekintve is hatással voltak ránk.

Mindig ügyeltek a legapróbb részletekre is, a hangszerelési finomságokra, a remekül elhelyezett dallamokra, amelyek aztán örökre beülnek a füledbe. Kiválóan értették a módját annak, hogy hogyan kell elsőrangú popdalokat írni, és mi is sokat tanultunk tőlük, akárcsak a többi svéd zenekar."


ABBA - Dancing Queen (az 1976-os Arrival albumhoz)




Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS