PÁLINKÁS TAMÁS - "Elítéltek egy kb. semmiért egy évre, két év felfüggesztettel"

Az IHM 2015 januárjában jelentette be, hogy vége a zenekarnak

2017. április 30. (vasárnap) 15:45 | utoljára módosítva: 2017. április 30. (vasárnap) 16:02

2015 januárjában jelentette be a stoneres, progos, alteres metalt játszó Isten Háta mögött, hogy nincs tovább, azóta a frontember, Pálinkás Tamás a Tej zenekarral játszik elektronikus, lazább, slágeresebb zenét. A minap a grungery.hu oldalon jelent meg alapos interjú vele, érdemes elolvasni!"Sajnos az elmúlt egy-másfél évet leszámítva nem tudom elmondani, hogy tíz évre visszamenően bármelyik koncertemen is tiszta lettem volna. Sokkal inkább koncentráltam arra, hogy hogyan szól az egész, mint hogy miről szól egy-egy szám. Mondjuk ott van a Tavaszi nemződüh, ami nyilvánvalóan egy teljesen szétesett szerelmes dal, és válaszolhatnám azt, hogy én is mindig átmegyek rajta, de elég fura lenne, ha még mindig így lenne, amikor egy valódi, mély szerelmi boldogságban élek most a feleségemmel. Végül is minden szempontból hálás lehetek azoknak a nagyon rossz történeteknek. Valószínűleg most nem ülnék itt, vagy ha igen, akkor nem ilyen jókedvűen és egészségesen."

 


 

 

Még 2011-ben egy szegedi, backstage-beli balhénak rendőri intézkedés lett a vége, ami miatt egy éjszakát a fogdában töltöttél. A következményekről annyit tudunk, amennyit a Lángoló Gitároknak annak idején elmeséltél. Mennyire volt kemény ez az időszak?

"Egészen pontosan két és fél év telt el az ítéletig…"


Ítéletig? Számomra ott ért véget a sztori, hogy nem lesz tárgyalás. Akkor most mégis volt?


"Amikor bevittek, a vérvételen kiderült, hogy kábítószert fogyasztottam, emiatt pedig egy féléves, úgynevezett elterelésen kellett részt vennem. Ez egy viszonylag egyszerű történet, ha eljársz rá, akkor az ügy automatikusan lezáródik. Viszont behúztak egy hivatalos személy elleni erőszakba is. Rettenetesen kemény időszak volt. Minden nap végig kellett futtatnom egy gondolatsort, hogy nem, nem fognak leültetni.

Aztán jött a bírósági tárgyalás Szegeden. Ügyvéd, bíró, szembesítés a rendőrökkel. Elítéltek egy kb. semmiért egy évre, két év felfüggesztettel. Már az is lejárt szerencsére, de mégis egy priuszos ember lettem, aminek nyilván nagyon nem örülök. Öregkoromban már úgy fogom mesélni valószínűleg, mint a sztorit, ami után megtanultam a rendőrök előtt teljes mértékben befogni a pofámat. Úgy sem jöhetsz ki jól a szituációból."


Nem lehet igazad.

"Nem, és ezt részben értem is, ez azonban akkor is félelemkeltő. Egészen addig mindenki nagyon lazán áll a témához, amíg bele nem kerül egy ilyen helyzetbe. Én is egy nagypofájú punk voltam korábban – és ezzel az üggyel kapcsolatban is -, de senki ne gondolja, hogy ez valami kellemes dolog. Ismered a Zuhanórepülés című filmet? Nem. Egy magyar film, ami úgy kezdődik, hogy egy fiatal, fehér srácot mutatnak közeliben, ahogyan az arca ritmusosan közeledik és távolodik a képernyőtől. Aztán egy kicsit kisvenkel a kamera, és akkor látszik, hogy valójában hátulról küldi a börtönben egy nagydarab, kigyúrt cigánysrác. És persze, hogy akkor futok bele a filmbe, amikor amúgy is egy ilyen ügy közepén vagyok. Mindegy, ez már egy múltbeli sztori, jó, hogy már lezáródott."

 

 


Használtál valami segítséget ahhoz, hogy túltedd magad rajta?

"Rossz fajta segítséghez nyúltam. Ahelyett, hogy összeszedtem volna magam, még mélyebbre merültem a drogokban. Annak a segítségével akartam kiűzni a tudatalattimból a gondolatokat, de hát ez az, ami lehetetlen. Borzalmas volt akkoriban aludni, emiatt próbáltam minél több időt ébren tölteni. Azt meg sajnos nem lehet úgy, hogy nem nyomsz mellé valamit."


Rémálmaid voltak?

"Igen, nagyon sokszor felriadtam álmomból úgy, hogy két-három másodpercnek is el kellett telnie, hogy megnyugodjak, hogy nem egy cellában vagyok."


Mikor volt az az utolsó pillanat, amikor azt mondtad, hogy na jó, ebből elég?

"Ez már inkább a Tejhez köthető ügy, akkor már nem volt IHM. Észrevettem, hogy olyan érzelmi reakciókat mutatok, ami egyrészt sosem volt jellemző rám – például teljesen értelmetlenül összeveszek emberekkel, vagy belekötök olyan dolgokba, amikről tudom, hogy a többiek részéről jogos, de én akkor is belekötök, mert kivagyok. De ami még ennél is fontosabb, hogy megismerkedtem a feleségemmel."


Adódik a kérdés: jobb most, mint valaha?

"Igen. Nagyon furcsa az a szó, hogy boldogság. Mindig osztok-szorzok, de én már csak ilyen vagyok, és azt kell, hogy mondjam, hogy most sokkal inkább boldog vagyok, mint boldogtalan. Most a poharam félig tele van."

A teljes interjúhoz kattints ide!

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CARNIFEX - Vadonatúj dal született, premier: Cursed
2020. május 29. (péntek) 09:12

Cursed címmel máris meghallgatható egy vadonatúj dal a deathcore vonalas kaliforniai Carnifextől. "Büszkén mutatjuk be az új nótánkat, amit már ebben a karanténos világban írtunk. A mostani világ-káosz ellenére a kreativitást tekintve a Carnifex sosem volt még jobb állapotban... Mind átkozottak vagyunk!" A Carnifex legutóbbi albuma World War X címmel jelent meg tavaly nyáron.   www.facebook.com/CarnifexMetal CARNIFEX - Cursed (2020)

GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez
GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez

Fields Of Blood címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a mai napon a 40 éves jubileumát ünneplő Grave Digger, a 2018-ban kiadott The Living Dead lemez folytatása pedig már végigf is...

ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut
ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut

A mai napon jelenik meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, amelyet máris végig hallgathatsz. Ez a kalózmetalosok második lemeze az ex-Wisdom, ex-Leander Kills...

LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes
LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes

A világjárvány miatt az eredetileg tervezettnél hat héttel később, május 8. helyett június 19-én jelenik meg a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang...

TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra
TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra

Ahogy korábban írtuk, klip is készült a Tankcsapda egyik új számához. A Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand...

BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS