ANDREW LENHARD - Albumpremier: Thy Keeper

Az első szólólemez 9 tételben

2017. április 23. (vasárnap) 10:42

Andrew Lenhard, azaz Kulutácz Endre Lenhárd korábban olyan bandákban zenélt, mint a Silent Homes, a Sirens Chant, a Hybrid Reality, a Heroes Never Die, most azonban újra szólóban alkot, és máris megismerkedhetsz az első szólóalbumával, a 9 dalos Thy Keeperrel.

 www.facebook.com/andrewlenhardproject


"Thy Keeper lemezt 2015 vége környékén kezdtem el tervezgetni. Eredetileg csak egy négy vagy öt dalos EP-t szerettem volna felvenni, de mivel nem voltam időhöz kötve, nagyon sokat kísérleteztem. A tavalyi év elején már úgy éreztem, hamarosan célba érek és végre befejezem az anyagot, de valami bekattant és négy dalból hármat kidobtam, majd szépen lassan írtam három másikat. Decemberre ez a szám kilencre duzzadt.

Ez az anyag számomra egy összegzés az elmúlt néhány évem pozitív és negatív élményeiről és azoknak a következményeiről. Vannak dalok, amelyeket érzelmileg egyszerűen megterhelő volt megírni és felénekelni és vannak pillanatok, amikor ezeket végighallgatni sem egyszerű.

Nem tartom magam jó zenésznek, énekesnek vagy zeneszerzőnek, de minden nehéz időszakban a zene, a zeneírás, a próbák, a szövegírás, a tabolás és a folyamatos agyalás az új témákon volt az, ami képes volt egyben tartani és megkönnyíteni a nehézségeket. Éppen ez az, amiért én magam szerettem volna a hangzást és az arculatot is felépíteni. A borítót készítő Alapi Zsolt munkájától eltekintve, közel sem profi az anyag, sőt a jóhoz sem áll teljesen közel. De épp ez volt az egész lényege, hogy én magam építsem fel az egészet."

 

ANDREW LENHARD - Thy Keeper (2017)


"A lemezborítóért, mint az elmúlt pár év során mindig, most is Alapi Zsolt volt a felelős és ismét remek munkát végzett. Szívvel ajánlom mindenkinek a munkáját!
 

A hangszeres felvételek, a keverés és a maszter otthon készültek. Az énekfelvételek során Mede György (Silent Homes) segített. Eltöltöttünk együtt néhány hétvégét a Revolver Stúdióban. Egy élmény volt. A közös munka nyomán egy közös dal is született, ami néhány hete jelent meg Youtube-on.

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani néhány embernek: Alapi Zsoltnak a borítóért, Fejei Zsenattnek a logóért, Mede Györgynek, hogy segített az énekfelvételek során, valamint Székely Petinek, hogy ehhez garantálta a jó hangulatot. Köszönet a szüleimnek, Herbák Bélának, Lengyel Péternek, Mihály Dávidnak, Medovarszki Norbertnek és Bittó Máténak hogy az elmúlt évben végig kitartottak mellettem és jó tanácsokkal láttak el a zenével kapcsolatban."
 


ANDREW LENHARD - Swimming In The Smoke (a 2017-es Thy Keeper előzeteseként)
Bio:


"Név: Kulutácz Endre Lenhárd | Andrew Lenhard
Született: 1990.11.22. Pécs, lakhely: Budapest
Korábbi zenekarok: Silent Homes | vokál, dalszövegek Sirens Chant | vokál, dalszövegek Hybrid Reality | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés Heroes Never Die | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés

Az első próbálkozásom szólóprojekttel 2007 körnnyékére tehető. Összeraktam néhány demót és kiadtam Theatre Of Shades név alatt, de nem igazán tetszettek, így motiváció és tapasztalat hiányában félretettem a dolgot. De természetesen továbbra is kísérletezgettem.

Pár évvel később egy Message From The Otherside nevű zenekarban kezdtem el énekelni és gitározni. A közös munka nem ment, így bedobtam egy saját dalomat, ami végül ahhoz vezetett, hogy a továbbiakban is az én szerzeményeimet játszottuk. A csapat feloszlását követően nem szerettem volna zenével foglalkozni egy ideig, de nyár végén valami bekattant és újra szólóprojektbe kezdtem.

Befejeztem négy dalt, amit még a zenekarnak írtam és 2013 elején megjelent a Hybrid Reality bemutatkozó anyaga, az Infinity. Időközben pedig a Message From The Otherside volt gitárosával, Szegvári Andrással csatlakoztunk a pécsi Heroes Never Die zenekarhoz. Néhány koncertet követően megjelent a Rémálom című kislemezünk, majd ismét szétváltak útjaink.

2013 végén ismét kísérletezni kezdtem, aminek eredményeként megszületett a Hybrid Reality második lemeze, az Nexus Of Eden. Ugyanezen a napon a project színpadon és debütált Pécsett, az olasz Liez Of Nazca vendégeként. Később a Hybrid Reality zenei világa olyan irányt vett, ami többé már nem képviselte azt, ami ezt a nevet viselte. Időm sem igazán akadt már az új zenei felfedezésekre a munkám és az új csapatom, a Heroes Never Die dobost, Bíró Zsombort és basszusgitárost Gájer Gergőt is magáénak tudó Sirens Chant mellett.

Amikor végre úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem a zenei világban, a munkám miatt Budapestre, majd fél évre az Egyesült Királyságba költöztem. Így a közös munka megszakadt. Miután visszatértem Budapestre megismertem Mede György gitárost és némi ismerkedés után csatlakoztam a szólóprojektjéhez. Az első közös demó felvételét követően hamar zenekarrá duzzadt a Silent Homes és megjelent az első kislemez Soul Harbour címmel.

Néhány koncert után, olyan remek zenekarok társaságában, mint a Silent Planet, Cedron, Dryvia, Shell Beach és a The Southern Oracle, az újabb külföldi terveim és a zenekarral kapcsolatos elképzelések közti különbségek miatt úgy döntöttem, hogy egyedül folytatom a pályafutásomat."
 
 

Facebook: https://www.facebook.com/andrewlenhardproject

Instagram: https://www.instagram.com/andrewlenhard

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqrI5lxphZLXQrtY90Jr-dA 

Hozzászólások

[017266]
Nagaarum
Ügyes zene, bár nekem egy kicsit túl sok az ének, és a divathullámokat (amik Magyarországon ismét 5-10 éves késéssel jönnek át) sem mellőzi, viszont zeneileg faszán össze van rakva, jól van tervezve.
Sok sikert Lennek! Megérdemeli!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS