DOG EAT DOG - Csütörtökön videót is forgatnak majd az A38 Hajós bulin

Egy 4 számos új EP is készült, nem csak nosztalgiáznak

2017. április 4. (kedd) 18:58

Szinte napra pontosan két évvel az utolsó fővárosi fellépése után csütörtökön, április 6-án újra Budapesten koncertezik a Dog Eat Dog. A buli az A38 Hajón lesz, hazai vendégként pedig a Szükségállapot játszik.

"A New Jersey-beli zenekar klasszikusai bőven túlmutatnak a nosztalgiafaktoron – a Rocky, a No Fronts vagy a Who's The King ma is ugyanolyan erővel késztetnek ugrálásra, mint Beavis és Butthead fémjelezte MTV fénykorában. Borítékolható tehát, hogy a tavasz legmosolygósabb és legönfeledtebb pop skate punk bulijára kerül sor a Hajón."
 


A koncert Facebook oldala


Kollár Bálint a Dog Eat Dog énekesével, John Connorral készített interjút az A38 blogja számára, az új dalokról, jéghokiról, a Rockmaratonról és még sok másról.

Többször is felléptetek már Magyarországon. Milyen emlékeitek vannak az itteni koncertekről?


"Imádtuk a tavalyi Rockmaratonos fellépésünket, remek volt maga a fesztivál is és örültünk, hogy ismét találkozhattunk az Ignite és a Madball tagjaival – mindkét zenekarral sokat koncerteztünk már. Az első magyarországi koncertünk, ami azt hiszem 1995-ben volt a Petőfi Csarnokban, szintén emlékezetes volt. A Biohazard előtt játszottunk és az egész turné egy utazó cirkuszra hasonlított leginkább, mert velünk jött még a Downset, a Such A Surge és a Dubwar is."


 

 A kilencvenes évek sok szempontból másmilyenek voltak, mint a mostani idők. Ha visszatekintesz a Dog Eat Dog közel három évtizedes karrierjére, mi jut eszedbe először? Melyek voltak számodra a zenekar legizgalmasabb korszakai?

"Hát igen, az eddigi huszonhét év alatt kijutott nekünk a mély- és a csúcspontokból is. Persze a kezdeti évek, mielőtt még leszerződtünk egy kiadóhoz, nagyon izgalmasak voltunk – egyikünknek sem a Dog Eat Dog volt az első zenekara, de a rajongói bázis és a hírnevünk kiépítése a Keleti-parton hatalmas élmény volt. Aztán miután megjelent a Warrant EP és először léptünk fel a tengerentúlon, ráadásul olyan hőseink előtt, mint a Bad Brains, a Fishbone, a 7 Seconds, arra is mindig emlékezni fogok.

Aztán az 1994-es év, amikor megjelent az Allboro Kings és elindult a Biohazarddal közös turné, az is egy elképesztő időszak volt számunkra. Gondolj csak bele, teltházas koncertek minden éjszaka, ráadásul akkoriban aludtunk először egy rendes turnébuszban, plusz olyan országokba és városokba jutottunk el, amikről álmodni sem mertünk volna…

Manapság pedig nemcsak új zenéket jelentetünk meg, tizenegy év után először, de annyi energia van bennünk, hogy bizton állíthatom, hogy hosszú idő óta nem voltunk ennyire izgatottak. Szóval egyik periódus sem izgalmasabb, mint a többi, mindegyik ugyanolyan és mégis más… ez része az utazásnak."
  Kezdetben, amikor elkezdtétek összemixelni a rapet, a hip-hopot, a funkot, a skát, a hardcore-t, mit szóltak hozzátok a színtér-puristák? Mennyire éreztétek magatokat a hardcore színtér részének?


"Hm. Amikor 1990-ben megalakultunk, a hardcore színtér még elég kicsi volt – szóval nem volt olyan nagy dolog a részesének lenni. De egyébként úgy érzem, abszolút befogadtak minket. Mindig is szerencsések voltunk a tekintetben, hogy elég sok barátot tudtunk összeterelni, így minden koncertünkön sokan voltak.

Ami a gyűlölködést illeti… természetesen már akkoriban is voltak, akik utálták a zenekart, a kilencvenes évek sem voltak mások, mint a mostaniak, csak akkor még nem volt annyira elterjedt az internet, a sok troll nem tudott felmenni oda és szidni mindenkit. Egyetlen színtérbe sem próbáltunk tudatosan beilleszkedni, inkább úgy éreztük, hogy bár sok szub-zsánerbe próbálnak soroltak már minket, mi inkább a saját utunkat szeretnénk járni és csak úgy hivatkozni a hangzásunkra, hogy ez a Dog Eat Dog sajátja."


Több mint tíz év telt el a Walk With Me, az eddigi utolsó Dog Eat Dog nagylemez óta. Mikor jött először az ötlet, hogy elkezdjetek új számokon dolgozni?

"Roger Hammerli a Walk With Me óta játszik velünk, több-kevésbé ő az állandó gitárosunk. Ennek ellenére sokáig nem kezeltük teljes értékű tagként. Viszont ő adta a lökést ahhoz, hogy újra elkezdjünk számokat írni és felpörgessük a kreativitásunk. Amint eldöntöttük, hogy kiadunk egy új lemezt, a többi már jött magától."
Meséljetek a Brand New Breed EP-ről! Miért döntöttetek úgy, hogy mind a négy számhoz forgattok egy klipet?

"Igen, mind a négy számhoz forgatunk majd egy klipet, de előtte még koncertezünk és fellépünk pár fesztiválon is, hogy legyen elég pénzünk legyártani őket. De például velünk lesz egy videós az egész turnén, beleértve az A38-at is, szóval biztos lesznek részletek valamelyik videóban a magyar koncertről is.

Ami pedig a dalokat illeti… az XXV-t a zenekar huszonötödik évfordulójának környékén írtuk. A banda eddigi történetéről szól, valamint a rajongók iránt érzett szeretetünkről. A Vibe Cartel lényegében egy Dog Eat Dog-himnusz, csak más stílusban. A Lumpy Dogot pedig a kutyám, Curtis ihlette, akit egy menhelyről hoztam el. A negyedik szám, az Emoji Baby pedig a modern kommunikációról szól.

Izgatott vagyok, hogy nem csak élőben, de fizikai formátumban is el tudjuk juttatni ezeket az új dalokat a rajongóinkhoz. Idővel elkészül majd a négy klip is."


A teljes beszélgetéshez kattints ide!

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS