AUDIONERVE - Az első dal az Omega Diatribe gitáros különleges projekjétől: My Own Enemy

Egyszerre készül az új Omega Diatribe és az Audionerve lemeze

2017. április 2. (vasárnap) 08:44

Az Audionerve nevet viseli az Omega Diatribe gitáros Hájer Gergő új stúdióprojektje, amelynek nyárra elkészül a lemeze is. Közben az új Omega Diatribe albumon is folyik a munka. 

Az Audionerve dalaiban nem kisebb nevek működnek közre, mint Kevin Talley (Suffocation, Misery Index, Chimaira dobos), Nick Oshiro (Static-X, Seether dobos), valamint az egykori Monastery, The Ministers énekes, a venezuelai származású Andres Vincze, aki a lemez összes dalában felel a vokálokért . A Nick Oshiro dobossal elkészült My Own Enemy dallal máris megismerkedhetsz.

 www.facebook.com/audionervemusic


"Még 2013-ban pattant ki a fejemből az ötlet, hogy fel kéne használnom azon dalaimat is, amelyek nem férnek bele az Omega Diatribe profiljába - mondja Gergő a projektről. - Az Audionerve-ben egészen letisztult, kézzelfogható dalokra lehet számítani, hagyományos 6-húros gitárokkal.

Mivel meghatározó volt számomra az 1990-es évek végi, 2000-es évek eleji modern/groove metal hullám, ezért ahhoz, hogy teljesen kimerítsem a zenei vágyaimat, ennek a projektnek meg kellett születnie!

Ugyan az elején az volt a koncepció, hogy mindegyik dalt más vendégzenésznek tartogatom, de rá kellett jönnöm, hogy egyeztetés, idő és minden egyéb más dolgokból fakadó problémák miatt így nem biztos, hogy elkészülne a lemez ebben az évtizedben... Aki ismer közelebbről, az tudhatja, hogy nem vagyok egy véget nem érő türelemmel megáldott ember! (nevet) Így Andres került a fix vokál pozícióra és szerencsém adódott ismét Kevin Talley-vel dolgozni, valamint Nick Oshiro-val, ami egy újabb mérföldkőnek tudható be a zenei pályafutásom alatt.

 

AUDIONERVE feat. Nick Oshiro - My Own Enemy (a 2017-es album előzeteseként)

 


Nick úgy került a képbe, hogy meghirdetett egy dalszerző versenyt, amelyre bárki beküldhette a szerzeményét, és az volt a deal, hogy a neki legjobban tetsző dalnak megcsinálja a dobfelvételeit. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végül az én dalomat választotta ki!

 A My Own Enemy nóta egy hamisítatlan, szörnyeteg groove-okkal ellátott, a korai modern metal időszakot felidéző dal, amelyhez tökéletesen passzolt Nick dobolási stílusa.

Túl sok kísérletet nem tartalmaz, inkább egy ösztönös, energiától duzzadó ám mégis érzelmekben gazdag dalról beszélünk. Ez az attitűd igazából az egész lemezre érvényes!"

 Andres a projekt és a dal kapcsán:

"Gergővel lassan 11 éve ismerjük egymást, még a Monastery-s időkből ès azonnal barátságot kötöttünk. Ezen a projekten már másfél éve titkon dolgozunk.

A szememben Nick Oshiro egy állat a groove-dobolásban, megtiszteltetès volt vele dolgoznom. Tisztelem és felnézek rá.

A felvételek könnyen mentek, zsigerből csináltam, a dallamok már rég megszülettek a fejemben, csak most sikerült egyesítenem Gergő sötét és fülbemászó dallamaival. Könnyű volt vele együtt dolgoznom, nèha már úgy érzem, szavak nélkül is értjük egymást.

Jelenleg több projekten is dolgozom, de mindegyikkel egyforma lelkesedéssel ès erőbedobással foglalkozom. Kíváncsian várom, mit tartogat a jövő az Audionerve számára!"

 Nick az Audionerve daláról:

"Amikor meghirdettem a dalszerző versenyt, eszméletlenül sok nóta érkezett be, de Gergő volt az a srác, akinek a riffjei falat rombolóak voltak és nem utolsó sorban a Meshuggah-hoz hasonló precizitással szólalt meg a demója. Hihetetlen, hogy a világ másik végéről dolgozom együtt egy gitárossal! A felvételeket nagyon élveztem, a végeredmény pedig rombol! Remek dal lett, barátom!"

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS