EFFRONTERY - Végighallgatható, letölthető a második albumuk

"Egy hiperintenzív, adrenalinnövelő, nyolc tételes dühkitörés, tele finom gitárszólókkal"

2017. február 6. (hétfő) 08:47

Seven Years Of Agony címmel megjelent és a zenekar Bandcamp oldaláról szabadon letölthető a death metalt hol amerikai jellegű brutalitással, hol progos dallamokkal elővezető martfűi Effrontery második albuma. Lédeczi Zsolték debütáló nagylemeze a 2012 végén megjelent Mayfly volt.

 www.facebook.com/effronteryhunA fémkereső.blog.hu oldalon nemcsak egy alapos kritikát olvashatsz a melodikus death metal banda új albumáról, hanem egy interjút is olvashatsz Lédeczi Zsolt énekessel (Deathstruck, Ignotus Enthropya stb.) és a Gutted bőgőseként is ismert Lipák Péter gitárossal.


Kedves magyar zenekarom, a progresszív és melodikus death metalt játszó Effrontery január 26-án jelentette meg a második nagylemezét. A Seven Years of Agony egy hiperintenzív, adrenalinnövelő, nyolc tételes dühkitörés, tele finom gitárszólókkal, olvasásra is érdemes dalszövegekkel. Lédeczi Zsolt énekessel és Lipák Péter gitárossal egy kézműves sörök széles választékát kínáló budapesti pubban ültünk le, hogy megválaszolják a kérdéseimet – a szimpatikus környezetet és hangulatát a hétvégi alkoholtúrára érkező brit fiatalok tették tönkre pár perces ottlétük alatt, és ezt vehetitek szó szerint!Az előző albumotok, a Mayfly 2012 karácsonyán jelent meg, a Seven Years of Agony 2017. január végén. Nem mondta a PR-osotok, hogy lemezt a kereskedelmi szempontból holtszezonnak számító december végi, illetve januári időszakban kiadni életveszélyes?

Péter: "Eredetileg szeptemberre terveztük a megjelenést, de megcsúsztunk a felvételekkel és a keveréssel is. De ha már elkészült, nem akartuk még tovább eltolni a közreadását, így ütemeztük be januárra."

Zsolt: "Az underground közegben minimális mértékben befolyásolja a befogadást, ha egy marketingszempontból nem túl szerencsés időpontban adsz ki anyagot. Egyfelől, ha rendesen promotálod, mindegy, melyik hónapban jelenik meg, másfelől az emberek januárban is éppúgy hallgatnak zenét, mint az év bármely más szakában, nem igaz?"


A Seven Years of Agony, elődjéhez hasonlóan szerzői kiadásban vált – egyelőre csak digitálisan – hozzáférhetővé. Nem is tervezitek zeneműkiadóval felvenni a kapcsolatot a fizikai formátum elkészítése miatt?

Péter: "Először a zenei sajtón keresztül szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet, a promóciós anyagok szétküldését követően várjuk a visszajelzéseket, a kritikákat. Forogjon egy kicsit a nevünk, fedezzenek fel bennünket a fesztiválok, a koncertek szervezői. Február végén a Terrorizer magazin Fear Candy válogatáslemezén szerepel majd az Autoscopic Journey című dalunk – ez 25 ezer példányban jut el a hallgatókhoz, köztük a kiadók képviselőihez is. Mindezt ismertető és kritika, honlapi zenekari banner egészíti ki. Ha elterjed a nevünk, sokkal könnyebb lesz majd tárgyalni az érdeklődő kiadókkal."


Egy 15 éves zenekartól mindenesetre furcsa, hogy még mindig a nevének elterjesztését, a koncertmeghívásokat kénytelen kitűzni célként maga elé.

Péter: "A másfél dekád alatt egyszerűen nem értük még el azt a szintet, amit egy normálisan lemezt kiadó, turnézó zenekar – most, ezzel a lemezzel léphetünk erre a szintre. Az első lemezünk egy korszak – a 'garázskorszakunk' – lezárása volt. Akkor is vagy nem is kaptunk rá reakciókat, vagy csupán azt, nem illünk bele az éppen futó trendekbe, stílusokba…"

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el! EFFRONTERY - Seven Years Of Agony (a 2017-es album)

 EFFRONTERY - Seven Years Of Agony
(01/28 - Effrontery)

01. Enter The Misery
02. Autoscopic Journey
03. World Of Subjection
04. Poisonous
05. Profound Marks
06. The Dread Within
07. Revelation
08. Seven Years Of Agony


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CARNIFEX - Vadonatúj dal született, premier: Cursed
2020. május 29. (péntek) 09:12

Cursed címmel máris meghallgatható egy vadonatúj dal a deathcore vonalas kaliforniai Carnifextől. "Büszkén mutatjuk be az új nótánkat, amit már ebben a karanténos világban írtunk. A mostani világ-káosz ellenére a kreativitást tekintve a Carnifex sosem volt még jobb állapotban... Mind átkozottak vagyunk!" A Carnifex legutóbbi albuma World War X címmel jelent meg tavaly nyáron.   www.facebook.com/CarnifexMetal CARNIFEX - Cursed (2020)

GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez
GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez

Fields Of Blood címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a mai napon a 40 éves jubileumát ünneplő Grave Digger, a 2018-ban kiadott The Living Dead lemez folytatása pedig már végigf is...

ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut
ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut

A mai napon jelenik meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, amelyet máris végig hallgathatsz. Ez a kalózmetalosok második lemeze az ex-Wisdom, ex-Leander Kills...

LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes
LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes

A világjárvány miatt az eredetileg tervezettnél hat héttel később, május 8. helyett június 19-én jelenik meg a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang...

TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra
TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra

Ahogy korábban írtuk, klip is készült a Tankcsapda egyik új számához. A Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand...

BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS