I. UNDERGROUND JAM - Február 11-én a Gozsdu Manó Klubban

Punk/rock'n'roll és hip hop és hardcore

2017. február 5. (vasárnap) 11:02 | utoljára módosítva: 2017. február 5. (vasárnap) 11:23

A punk/rock'n'roll vonalas The Joystix összefogott a hip hop veterán Siska Finuccsival, a közös dalukat pedig, a klipes We Are-t pedig már decemberben bemutattuk. Már akkor is szó volt egy közös koncertről, ami február 11-én lesz a Gozsdu Manó Klubban. Az I. Underground Jam elnevezésű rendezvényen az esztergomi C.Y.D. is fellép.

  

"Tudod már, mit csinálsz február 11-én? Mi tudjuk. Gyere el a Gozsdu Manó Klubba, ahol megrendezzük az I. Underground Jam elnevezésű rendezvényt!

És hogy mi is ez? Na figyelj, elmondjuk! Jött egy ötlet, aminek az volt a lényege, hogy hozzuk közelebb az underground zenéket és azok közönségét egymáshoz, műfajoktól függetlenül. Pontosan tudjuk, hogy a vállalkozás merész, régóta beszélnek erről sokan, viszont mi fontosnak tartottuk, hogy cselekedjünk is!

Első lépésként Siska Finuccsi és a The Joystix szövetkezett és elkészítették a We Are című dalt és klipet, amit aztán a Petőfi TV-n is bemutattak. Mivel bátran mondhatjuk, hogy a fogadtatás pozitív volt, így egyértelmű volt, hogy élőben is prezentálni kell a dalt, viszont akkor már tovább is gondoltuk a koncepciót: Miért ne lehetne egy olyan buli, ahol nem csak egy műfaj képviselői lépnek fel? Siska Finuccsi ugyebár adott volt, már csak a közös dal és a barátság miatt is, majd hozta a cimbiket, így került ide Jam Balaya és Phat.

A The Joystix is azt gondolta, hogy cimborák nélkül az est nem lenne az igazi, hát szóltak az esztergomi C.Y.D.-nek, úgyis régen tervben volt már a közös koncert. Itt aztán minden underground arc találhat kedvére valót!

Azon felül, hogy bűn kihagyni egy ilyen bulit, vannak még nyomós érvek a jelenlét mellett: - Itt az alkalom, hogy ne csak beszéljünk az összefogásról, hanem meg is mutassuk, hogy a műfajok között is lehet barátság! - Ha ez a buli sikeres lesz, talán meg is turnéztatjuk! - Ilyen fellépők, ennyien, egy helyen, ennyiért több, mint ajándék!

Kár is szaporítani a szót, ugyanis mindenképpen oda lyukadnánk ki: ott kell lenni! Találkozzunk tehát február 11-én a Gozsdu Manó Klubban!"

A koncert Facebook oldala
  

A közös munkáról az alábbiakat mondták el a srácok:


Szöszö (The Joystix):
"Teljesen természetesen jött a közös dal ötlete Siskával. Egy ideje baráti kapcsolat van köztünk, kölcsönös a tisztelet a másik fél munkássága iránt, és a rengeteg dumálás szinte észrevétlenül ezzé nőtte ki magát.

Külsősök számára úgy tűnhet, hogy teljesen más oldalról közelítjük meg a zenét, de számunkra szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy mindketten ugyanazt képviseljük, ugyanazok a motivációink a zenénket illetően. Nem titok, hogy a Joystix-ban a zenekar nagy része rajong a 90-es évek hip hopjáért, úgyhogy számunkra egyáltalán nem volt kérdés, hogy teljes mellszélességgel benne vagyunk a projektben!"


Siska:

"Mivel mindketten ugyanazt képviseljük a saját műfajunkban, ezért számomra sem volt kérdés, hogy nagyon jó ötlet lenne közösen csinálni valamit. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne az underground bandákat és közönségeiket kicsit közelebb hozni egymáshoz. Ennek első lépése ez a közös dal, illetve egy közös buli amit jövő év február 11-én fogunk tető alá hozni Budapesten a GMK -ban.

A terveink szerint egyfajta underground fesztiválsorozat indító bulija lenne ez, ahol nem feltétlenül mi lennénk a későbbiekben főszerepben, inkább az a szellemiség, amit mi képviselünk, és kialakulna valamiféle együttműködés azon bandák között, amelyek a föld alatt dolgoznak hosszú évek óta, és mondanivalójukkal, illetve mentalitásukkal abszolút nem kompatibilisek a jelenlegi itthoni zenei élet egy fősodrával sem."

 

SISKA FINUCCSI & THE JOYSTIX - We Are (2016)www.facebook.com/siskafinuccsiofficial

www.facebook.com/thejoystix
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LEAVES' EYES - Viking Spirit címmel dokufilm született az új album mellé, itt az első rész
2020. október 22. (csütörtök) 08:37

The Last Viking címmel holnap jelenik meg a szimfo-metalos Leaves' Eyes új stúdióalbuma, amely már a második nagylemezük lesz a finn Elina Siirala énekesnővel (EnkElination). 2016 tavaszán váratlanul megváltak Liv Kristinétől, Elinával pedig már 2016 őszén kiadtak egy Fire In The North című EP-t. 2018-ban-jött ki a Sign Of The Dragonhead album, tavaly decemberben kihozták a Black Butterfly EP-t, amelynek három friss dala is felkerül majd az új lemezre. Az új lemez mellé készült egy Viking Spirit című 3-részes, 95 perces dokufilm is a vikingek világáról és az északi mitológiáról. A teljes doku az új CD limitált Artbook kiadására is felkerül, de idővel a Youtube-ra is kiteszik majd, részenként. Az első epizód már meg is nézhető. Az új nagylemez producere Alexander Krull énekes volt, a borítót Stefan Heilemann (Lindemann, Epica, Kamelot stb.) készítette.     www.facebook.com/leaveseyesofficial...

THE DAMNED - A legendás punk rockerek az eredeti felállásban lépnek színpadra jövő nyáron
THE DAMNED - A legendás punk rockerek az eredeti felállásban lépnek színpadra jövő nyáron

Eredeti felállásában tér vissza a színpadra a legendás brit punk banda, a The Damned. Dave Vanian énekes, Brian James gitáros, Captain Sensible basszer és a dobos Rat Scabies négy...

ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde
ROTOR - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Jekyll és Hyde

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger
TOMBS - Vámpíros klippel kísért új dal a brooklyni banda novemberi albumáról: The Hunger

Under Sullen Skies címmel november 20-án jelenik meg a black metalos brooklyni Tombs új albuma, a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a The Hungerrel pedig már lehet is ismerkedni. A...

TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister
TROLLFEST - A Napalmhoz szerződött a norvég bulibrigád, új videó: Der Jegermeister

A Napalm kiadóhoz szerződött a folk metalt híresen bizarr formában, balkáni hatásokkal játszó norvég Trollfest, ebből az alkalomból pedig egy új videóval is jelentkeztek. A Der...

GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd
GHOST - Leghamarabb jövő ősszel érkezik az új album, a felvételek januárban indulnak majd

Eddig úgy tudtuk, hogy a svéd Ghost új albuma, a 2019-es Prequelle lemez utódja, valamikor 2021 elején jön majd ki, most azonban egy friss interjúból, amit a Sweden Rock magazin október...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS