I. UNDERGROUND JAM - Február 11-én a Gozsdu Manó Klubban

Punk/rock'n'roll és hip hop és hardcore

2017. február 5. (vasárnap) 11:02 | utoljára módosítva: 2017. február 5. (vasárnap) 11:23

A punk/rock'n'roll vonalas The Joystix összefogott a hip hop veterán Siska Finuccsival, a közös dalukat pedig, a klipes We Are-t pedig már decemberben bemutattuk. Már akkor is szó volt egy közös koncertről, ami február 11-én lesz a Gozsdu Manó Klubban. Az I. Underground Jam elnevezésű rendezvényen az esztergomi C.Y.D. is fellép.

  

"Tudod már, mit csinálsz február 11-én? Mi tudjuk. Gyere el a Gozsdu Manó Klubba, ahol megrendezzük az I. Underground Jam elnevezésű rendezvényt!

És hogy mi is ez? Na figyelj, elmondjuk! Jött egy ötlet, aminek az volt a lényege, hogy hozzuk közelebb az underground zenéket és azok közönségét egymáshoz, műfajoktól függetlenül. Pontosan tudjuk, hogy a vállalkozás merész, régóta beszélnek erről sokan, viszont mi fontosnak tartottuk, hogy cselekedjünk is!

Első lépésként Siska Finuccsi és a The Joystix szövetkezett és elkészítették a We Are című dalt és klipet, amit aztán a Petőfi TV-n is bemutattak. Mivel bátran mondhatjuk, hogy a fogadtatás pozitív volt, így egyértelmű volt, hogy élőben is prezentálni kell a dalt, viszont akkor már tovább is gondoltuk a koncepciót: Miért ne lehetne egy olyan buli, ahol nem csak egy műfaj képviselői lépnek fel? Siska Finuccsi ugyebár adott volt, már csak a közös dal és a barátság miatt is, majd hozta a cimbiket, így került ide Jam Balaya és Phat.

A The Joystix is azt gondolta, hogy cimborák nélkül az est nem lenne az igazi, hát szóltak az esztergomi C.Y.D.-nek, úgyis régen tervben volt már a közös koncert. Itt aztán minden underground arc találhat kedvére valót!

Azon felül, hogy bűn kihagyni egy ilyen bulit, vannak még nyomós érvek a jelenlét mellett: - Itt az alkalom, hogy ne csak beszéljünk az összefogásról, hanem meg is mutassuk, hogy a műfajok között is lehet barátság! - Ha ez a buli sikeres lesz, talán meg is turnéztatjuk! - Ilyen fellépők, ennyien, egy helyen, ennyiért több, mint ajándék!

Kár is szaporítani a szót, ugyanis mindenképpen oda lyukadnánk ki: ott kell lenni! Találkozzunk tehát február 11-én a Gozsdu Manó Klubban!"

A koncert Facebook oldala
  

A közös munkáról az alábbiakat mondták el a srácok:


Szöszö (The Joystix):
"Teljesen természetesen jött a közös dal ötlete Siskával. Egy ideje baráti kapcsolat van köztünk, kölcsönös a tisztelet a másik fél munkássága iránt, és a rengeteg dumálás szinte észrevétlenül ezzé nőtte ki magát.

Külsősök számára úgy tűnhet, hogy teljesen más oldalról közelítjük meg a zenét, de számunkra szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy mindketten ugyanazt képviseljük, ugyanazok a motivációink a zenénket illetően. Nem titok, hogy a Joystix-ban a zenekar nagy része rajong a 90-es évek hip hopjáért, úgyhogy számunkra egyáltalán nem volt kérdés, hogy teljes mellszélességgel benne vagyunk a projektben!"


Siska:

"Mivel mindketten ugyanazt képviseljük a saját műfajunkban, ezért számomra sem volt kérdés, hogy nagyon jó ötlet lenne közösen csinálni valamit. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne az underground bandákat és közönségeiket kicsit közelebb hozni egymáshoz. Ennek első lépése ez a közös dal, illetve egy közös buli amit jövő év február 11-én fogunk tető alá hozni Budapesten a GMK -ban.

A terveink szerint egyfajta underground fesztiválsorozat indító bulija lenne ez, ahol nem feltétlenül mi lennénk a későbbiekben főszerepben, inkább az a szellemiség, amit mi képviselünk, és kialakulna valamiféle együttműködés azon bandák között, amelyek a föld alatt dolgoznak hosszú évek óta, és mondanivalójukkal, illetve mentalitásukkal abszolút nem kompatibilisek a jelenlegi itthoni zenei élet egy fősodrával sem."

 

SISKA FINUCCSI & THE JOYSTIX - We Are (2016)www.facebook.com/siskafinuccsiofficial

www.facebook.com/thejoystix
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS