JUNKIES - Új klip a koreai kiruccanásról: Buli van

Február 4-én Junkies és Aurora dupla lemezbemutató a Barbában

2017. február 3. (péntek) 10:30 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 04:57

Február 4-én dupla lemezbemutató buli lesz a Barba Negrában: az Aurora és a Junkies a decemberben kiadott friss lemezeivel áll majd színpadra. Az új Junkies album Buli volt, buli van, buli lesz! címmel jelent meg, a nemrég Koreában járt banda pedig a Buli van dalhoz készített egy klipet, javarészt Koreában.

"Barbaró nagyon elkapta a fonalat ezen a lemezen. A zenekar is nagyon egyben van most, tele vagyunk tervekkel, a közönségünkre egy rossz szavunk nem lehet, maximálisan elégedett vagyok most mindennel."

 www.facebook.com/Junkiesmusic


A dupla lemezbemutató buli Facebook oldalaJUNKIES - Buli van (a 2016-os albumhoz)


A Junkies frontembere, Szekeres András a deadlenskult.hu oldalnak adott interjút.


Merted álmodni, hogy a Junkies 20 év múlva is meghatározó zenekara lesz a hazai punk rocknak?


"Igazából nem tudom, mire gondoltam, csak számoltam az éveket, hogy már egy éve benne vagyok a zenekarban, és még mindig nem rúgtak ki… Akkoriban nem volt biztos helye senkinek. Valaki nem teljesített jól, akkor repült egyből. Eleinte volt bennem félsz, mert jóval fiatalabb voltam, mint a többiek, és mint újonnan érkezőnek nem volt semmilyen szavam a zenekarban. Ki kellett vívnom, hogy beleszólhassak a dolgokba. De igazából a legfontosabb az volt, hogy még benne voltam, és ennek örültem.

Teltek az évek, és ijesztő volt, hogy a zenekar már 10 vagy 15 éves. És idén leszünk 23 évesek. Lehet, már túl vagyunk a felén, nem tudom. A Lord is idén 45 éves, mi pont 22 és fél… Persze, nem mondom, hogy nincs bennünk még egyszer ennyi, de lehet úgy is csinálni, mint a Black-Out, hogy évente lenyom egy koncertet. Tök szuper dolog, hogy pár napja is telt háznak tudtak játszani a Barba Negrában. Nem vagyok benne biztos, hogy tíz év múlva ilyen intenzív turnéink lesznek. Lehet, hogy ilyen egyfajta nyugalmi állapotban leszünk."

  

Volt már ilyen…

"Igen, volt ilyen, de a huszonegynéhány év alatt azért az életünk részévé vált, ugyanúgy, mint bármi más, amivel foglalkozik az ember egy életen át. Hogyha nincs, akkor nyilván hiányzik. Ha meg van, akkor néha sok. Most pont egy őszi francia turnéban gondolkodunk, próbálunk olyan dolgokat létrehozni, amik még nem voltak, és új lehetőségeket nyitnak a zenekarnak.

Lehet, már nem elégítene ki egy tizenötödik békéscsabai koncert, mert már csukott szemmel tudom, hol az öltöző. Nyilván bele lehet fásulni, de most még szerencsére erről szó sincs. Ahogy az ember feldobja a normális hétköznapjait, úgy nekünk is fel kell dobjuk valamivel a zenekar életét, mert nyilván én a hétköznapjaimba sorolom a zenekart, mert ezzel foglalkozom, a részemé vált. Abszolút a napi rutin része egy próba vagy dalírás."

A koreai koncertetek is egy ilyen volt, feldobta a zenekar életét?


"Az abszolút! A hétköznapi emberrel is ritkán esik meg, hogy elmegy Koreába. Én úgy vélem, hogy ez afféle ajándék az élettől. A zenekarnak és nekem is külön, mert kitartóan csináltuk ezt az egészet. Viszonylag egyszerű a történet. 2015 novemberében telefonált nekem egy összekötő ismerős a Dürer koncertünk előtt pár héttel, hogy van egy koreai zenekar, akiknek van némi állami támogatásuk, ami az év végén lejár, és el tudnának jönni Magyarországra úgy, hogy egy fillérjükbe nem kerülne… Esetleg fel tudnám-e léptetni őket a koncertünkön… Nyilván annak a koncertnek már megvolt a programja, nehezen lehetett összerakni, hogy valahova beférjenek.

Végül szorítottunk nekik egy kis helyet, és hihetetlenül élvezték a bulit. Látszott rajtuk, hisz soha nem jártak Európában, ahogy persze mi sem Koreában. És tök jól összespannoltunk a zenekarral, imádtak itt lenni, hatalmas flash volt nekik. És elkezdtünk arról beszélgetni, hogy mi lenne, ha mi is fellépnénk Koreában. Ennek persze a legnagyobb akadálya, mint mindennek, a pénz volt. De sikerült megtalálnunk a csatornákat, és lehetett arra hivatkozni, hogy a kulturális kapcsolatok durván el vannak maradva a két ország között a gazdasági kapcsolatokhoz képest. Próbáljuk jobban elmélyíteni a két ország közötti kulturális kapcsolatot…"


Koreában lépett fel magyar zenekar rajtatok kívül? Talán észak-Koreában még Zalatnay Cini vagy Neoton…

"Nem tudok róla. Észak-Koreát inkább kihagytuk, mert lehet, még ott találnánk magunkat valami átnevelő táborban. Amúgy fantasztikus világ, nagyon modern, hihetetlen méretei vannak, hisz Szöul esetében egy tízmilliós városról beszélünk. A zenészekkel egyből megtaláltuk a hangot, levittek minket a próbatermükbe, ott jammeltünk mindjárt első este, persze tök hülyék voltunk a jetlagtől. Mentünk az utcán, és csak jöttek a felhőkarcolók és nem volt vége. Elsőre fura volt az amerikai hadsereg jelenléte, mert nem számítottunk rájuk. Megismerkedtünk helyi magyarokkal, és a követség részéről is lejöttek a bulira, ott pedig felmerült egy esetleges nagyobb szabású turné. Nagyon jó élmény volt, feltaláltuk magunkat, nem kellett bekötniük a cipőnket, mentünk magunktól.

 Mindenkinek felteszem ezt a kérdést, hogy milyen legenda koncertjére mennél el, ha tehetnéd? Ha lenne időutazás.

"Egyértelműen Beatles. Bár én inkább a későbbi Beatlest szeretem, az áll közelebb a szívemhez. De ezekben az időben már nem koncerteztek, inkább a lemezekre koncentráltak. 1966-óta nem léptek fel, már csak az Apple stúdió tetején adtak egy rövid koncertet 69-ben, mondjuk azt megnéztem volna nagyon. De ezért is voltak ilyen termékenyek utána, mert nem turnéztak és semmi más dolguk nem volt , csak stúdiózni és kísérletezni."


Február 4-én az Aurórával lesz dupla lemezbemutató koncertetek a Barba Negrában, ami már tavaly is nagyot szólt. Az új albumról mennyi számot fogtok játszani?

"Az Auróra egy legenda, ehhez kétség nem férhet. Lassan 35 éves a zenekar és még mindig nyomják. Vigiben bőven van még 20 év. Elszánt, látszik, hogy addig csinálja, amíg bírja. Egy lemezbemutató mindig kétélű fegyver, mert ha elmennék egy Billy Idol koncertre és csak az új albumáról játszana dalokat, akkor lehet, megdobálnám. Kell kifutási időt hagyni a daloknak. És szerencsére a Junkies már nem egy fiatal zenekar, ezért van bőven mit játszanunk a régi lemezekről.

Hat dalt próbálunk a koncertre, és meglátjuk, még mennyi lesz belőle végül. Az új lemez december második felében jelent meg és nagyon jól fogy, úgy gondolom, meglesz az aranylemez. És szerencsére a visszajelzések is jók – Barbaró most nagyon elkapta a fonalat ezen a lemezen. A zenekar is most nagyon egyben van, tele vagyunk tervekkel, a közönségünkre egy rossz szavunk nem lehet, maximálisan elégedett vagyok most mindennel."

Görögh Attila teljes interjúját ide kattintva olvashatod el.

 

JUNKIES - Már csak a pénzért csinálom (a 2016-os albumról) 


 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron
2021. január 21. (csütörtök) 18:13

Acheron címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metal / metalcore vonalas győri Phrenesis hat tételt tartalmazó bemutatkozó EP-je. "Dalainkat a kilátástalanság és a reménytelenség okozta érzelmi hullámvasút ihlette. Témáink között helyet kapott az otthonunk és létünk rémálommá válása (Áldozat), a bosszú (Azt hazudtad), a csalódás (Angyal), az önpusztítás (Nem bánom) és végül a világunk. Ez a világ csak egyszer elégeli majd meg, hogy mindent megad a semmiért cserébe (Zafír). Csak úgy elolvasni is érdemes a szövegeket, miután meghallgatta valaki az EP-t, mert úgy teljesen más atmoszférával rendelkeznek, mint dalba foglalva."   www.facebook.com/phrenesismetal     PHRENESIS - Acheron EP (2021) ACHERON by Phrenesis    

AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm
AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm

Új dallal indította a 2021-es évet az August Burns Red. Ismerkedj meg az animációs klippel kísért Standing In The Storm nótával! Az amerikai metalcore arcok animációs videóját Stefano...

ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond
ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond

From Here To Beyond címmel megjelent és végig is hallgatható az extrém folk metalos budapesti Isatha 9 tételes második albuma. Az első nagylemezük a 2013-as Erdei regék volt. Az Isatha...

MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing
MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing

Hermitage címmel február 26-án jelenik meg az új Moonspell album, a 2017 őszén kiadott 1755 lemezük utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videoklippel kísért All Or...

KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"
KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"

Az American Songwriternek nyilatkozott a KISS egyik frontembere, Gene Simmons, többek között arról, hogy mennyire fontosak voltak számára annak idején a képregények. "Tudod, amikor...

BAD RELIGION - Az elme felszabadítása
BAD RELIGION - Az elme felszabadítása

Emancipation Of The Mind címmel egy eddig kiadatlan dalt tett közzé a kaliforniai punk rock legenda Bad Religion Ez a nóta eredetileg a legutóbbi albumhoz, a 2019 tavaszán kiadott Age Of...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS