EKTOMORF - "Nincs is jobb, mint egy magyar bulival kezdeni 2017-et!"

Január 13-án 2. Eine Kleine Thrash Music Fesztivál a Barba Negrában

2017. január 4. (szerda) 15:45

Keményen kezdődik az idei év: január 13-án már másodszor lesz Eine Kleine Thrash Music Fesztivál a Barba Negrában. A főzenekar hazánk külföldön vitán felül legnagyobb karriert befutott csapata lesz, az Ektomorf, melléjük sorakozott fel az Akela, akik Farkasmesék címmel adtak ki egy új albumot 2016-ban, de fellép a Moby Dick frontember Smici csapata, a Bloody Roots is, valamint a jászberényi Magor és a komáromi Vesztegzár.

A januári koncert kapcsán beszélgettünk az idei évnek is nagy tervekkel nekivágó Ektomorf frontemberével, Farkas Zotyával.

 www.facebook.com/EktomorfOfficial


A januári 2. Eine Kleine Thrash Music Fesztivál Facebook oldalaOktóber végétől november végéig Európában turnéztatok. Milyen tapasztalatokat szereztetek?


"Ez már a második Európa-turnénk volt a 2015 októberében megjelent Aggressor albummal. Számítottam rá, hogy jól sikerül majd, arra viszont nem, hogy sikeresebb lesz, mint bármelyik korábbi turnénk. 32 vagy 33 napon át tartott, és volt 28 bulink. Négyet leszámítva mind közel teltházas vagy éppen teltházas volt. Ilyet még sosem tapasztaltunk az Ektomorffal!

Az Aggressor albumba tényleg mindent beleadtunk, de erre a fogadtatásra nem voltunk felkészülve. És az is durva, hogy mennyire több generációs lett a közönségünk. Jött az én generációm, és persze voltak huszonévesek is, de még fiatalabbak is. Eleve azt szerettem volna, hogy két éven át turnézzunk az Aggressor lemezzel, és úgy fest, hogy ez most meg is valósul. Kiszámoltuk a barátnőmmel, hogy 2016-ban összesen két hetet voltam itthon..."


Az kemény...

"És még 2017-ben is folytatjuk a turnézást, persze most nem Európában. Folynak a tárgyalások egy második amerikai körről. Még nem akarok semmit elkiabálni, mert nem egyszerű a szervezés, de ha összejön, az óriási lesz. Egy elég komoly turnéról van szó..."

 
Az Aggressor dalai közül melyik lett igazán népszerű a bulik alapján?


"A programunkban ugye ott vannak a kihagyhatatlan dalok, a régebbi kedvencek, mint az Outcast, a Fuck You, az I Choke, ezeket mindig kell játszani, de az Aggressor dalai is mind nagyon jók, a teljes album, nem egy vagy két dal. Simán befér a mostani programunkba is öt vagy hat új nóta. És kérik is ezeket az emberek... Még a turné előtt volt egy szavazás a Facebook oldalunkon a kedvenc dalokról. A Facebook ezen a téren óriási segítség, hiszen azonnal lemérhető, hogy melyik dalok tetszenek az embereknek.

És úgy látom, hogy a 2006-os Outcast lemez óta az Aggressor fogadtatása a legjobb. Közben voltak kísérletezések, és született olyan album is, amit én sem tartok igazán jól sikerültnek. A 2009-es What Doesn't Kill Me-re gondolok... De visszaépítettük magunkat, fokról-fokra, lemezről-lemezre. Az is sokat segített, hogy áttértünk a 8-húros gitárokra, így a hangzásunk is változott, jött valami extra, jött új inspiráció... Ezzel a legutóbbi albummal szerintem még az Outcast lemezt is túl tudtuk szárnyalni. Arról például három számot játszunk, ezek azok, amiket nagyon szeret mindenki, az újról meg van öt-hat is."

 

EKTOMORF feat. George "Corpsegrinder" Fisher - Evil By Nature
(szöveges videó a 2015-ös Aggressor albumhoz)A népszerű új nóták között nyilván ott az Evil By Nature, amiben a Cannibal Corpse frontembere vendégeskedik. És még melyik?


"Tudom sorolni... Aggressor, Move On, aztán az említett Evil By Nature, az Emotionless World... Azt is nagyon csípték a koncerteken."

 Érdekes, arról nem gondoltam volna, hogy koncertnóta lesz...

"Pedig nagyon az lett! Engem is meglepett amúgy, hogy milyen sokan kérték. Amikor arról volt szó, hogy melyik dalhoz készüljön klip, az Emotionless World csupán 5-6 szavazattal maradt le az Aggressor mögött. És a bulikon meg éneklik a szövegét. Az egy dallamosabb szám, de nem nyálas vagy ilyesmi, inkább melankolikusabb."

 

EKTOMORF - Aggressor (a 2015-ös Aggressor albumhoz)Az európai bulik közül melyik volt a legemlékezetesebb, a legjobb?


"A müncheni mindenképp az egyik ilyen volt, ott csaknem két órán át játszottunk! Még jó, hogy elég intenzíven sportolok, edzésben vagyok, különben össze is estem volna! (nevet) Mértem is, épp ezen a müncheni bulin, hogy 1560 kalóriát égettem el. Az nagyon durva... Edzéseken ennek csak a töredékét égetem el."


Magyarok is felbukkannak a kinti Ektomorf koncerteken?

"Persze, Svájcban is, a németeknél is, a cseheknél is... A csehekről jut eszembe, hogy ott hét bulink is volt most, mind telepakolva. Volt köztük kisebb klub is, nyilván, de az tényleg olyan volt, mint egy szardíniásdoboz! Csehország most már olyan számunkra, mint Németország, és ez szerintem összefüggésben van a Brutal Assault fesztivállal. Ott délután játszottunk, korán, talán fél három körüli kezdéssel, és valami brutál nézőszám volt. Mondta is a szervező, hogy fél háromkor ő még nem látott ekkora tömeget egy bandán. És annak a bulinak meg is lett az eredménye. Amikor hétköznap eljönnek több százan megnézni minket, telerakják a klubokat, akkor az azt jelenti, hogy tetszett nekik, amit a fesztiválon láttak."

 
Negatív tapasztalat, csalódás nem is ért a turnén?


"Talán csak az amerikai banda, a Hemlock okozott némi csalódást, a második amerikai turné nem is velük lesz majd. Amikor kimentünk hozzájuk, ők eleve többet ígértek, mint amit nyújtani tudtak, tőlünk viszont a sokszorosát kapták most vissza ezen a turnén, de a hálának nyomát sem lehetett látni rajtuk. De ha megnézed a Facebook-oldalukat, azon sem látsz túl sok koncertképet, inkább olyanokat, hogy az utcán szobrokkal pózolnak... Mint a kisgyerekek."


Turistára vették a figurát, nem? Nekik ez nyilván csak hobbi...

"Persze, ez okés, nem mindenkinek ugyanaz a motivációja, de ha már átjönnek Európába, akár másik főbandának, akár fő vendégnek nevezzük őket, és minden este akkora közönségnek játszanak, ami már jól fest a képeken, akkor miért nem teszik ki a Facebookra?! Bezzeg azt lefotózták, hogy Berlinben az utcán láttak valami hülye bálnát, vagy nem is tudom mit...


Nekik ez olyan lehetett, mint egy osztálykirándulás...

"Pontosan úgy viselkedtek, ezt nagyon jól látod. Viszont a magyar banda, a Hot Beaver nagyon jól nyomta. Nem volt könnyű dolguk, mert azért zeneileg az egy más vonal, de rendesen helytálltak. Ami nagy gáz volt, az a baleset, amikor a sofőrünk összezúzta a buszt. De úgy, hogy én például konkrétan kiestem az ágyamból. Még szerencse, hogy senkinek nem lett komoly baja. Nem is a forgalomban volt, hanem az egyik német klubnál. De rendesen összetörte a buszt, le volt szakadva a hátulja. De a legszebb, hogy a sofőr simán lelépett. Lelépett! Felszívódott... Tudta, hogy nagy bajt csinált és inkább lelépett. Jöttek a rendőrök, a mentők, mindenki, a sofőr meg sehol...

Hívtuk a cég tulajdonosát, ő meg intézkedett. Este 11-re már rendben volt a busz, mehettünk tovább. A cég főnöke egy szicíliai csávó, egy alacsony fickó, az arcán egy kurva nagy heggel, vágásssal. Nekem csak annyit mondott, hogy a megfelelő emberek már elkezdték keresni a sofőrt... Abban biztos lehetsz, hogy meg is találták és úgy elintézték, hogy egyhamar nem fog vezetni...

10 ezer eurós kárt csinált a buszban. De maga a cég nagyon korrekt volt, mondom, egyből megcsinálták a buszt. Azért is szeretünk velük dolgozni, mert ha bármi gond van, azonnal jönnek, intézkednek. Ha a puszta közepén áll meg a busz, akkor is rögtön jönnek és megcsinálják, vagy küldenek azonnal egy másikat, amivel lehet folytatni a turnét."

 Milyen terveitek vannak még 2017-re? Mármint az amerikai turné mellett...

"Mindent dokumentáltunk mostanában, ezt a mostani turnét is, meg az amerikait is, mert készülünk egy DVD-re. Egy igazi turnés film lesz, de nemcsak arról, amikor minden szép és jó, hanem a valóságról. Nagyon durva lesz, az biztos."

 Ennek kiadását mikorra tervezitek? Őszre?

"Korábban. Április-május táján szeretnénk visszamenni az USA-ba, addigra már szeretnénk is kihozni a DVD-t. Ez a terv. Egy dupla DVD-ről van szó, az egyiken a komplett 2016-os Wacken-bulival, sok kamerával felvéve, rendes, profi hangzással, a másik DVD meg ez a 90-100, vagy akár 120 perces film lenne, koncertfelvételekkel, minden mással.

De igazából nem is csak a turnéról szólna, hanem az életünkről, a hétköznapjainkról. Meg akarjuk mutatni a zenekarnak azt az arcát, amire szerintem sokan kíváncsiak. Mit csinálunk, amikor nem zenélünk... De lesznek persze turnésztorik is, a legkeményebbek... Veszekedésekkel, persze magyarul! (nevet) Majd angolul feliratozzuk... Durva lesz! (nevet)

 A 2. Eine Kleine Thrash Fesztivál ötlete honnan jött?

"Gőbl Gabi szólt, hogy lesz ez a második Eine Kleine fesztivál, és hogy menjünk főzenekarnak. Nekünk kapóra jött, mert nincs is annál jobb, mint hogy egy magyar bulival kezdhetjük 2017-et. A 2016-os fesztivál is nagyon jól sikerült. Még a DVD-hez is fogunk rögzíteni ezt-azt, amikor január elején nekilátunk próbálni a bulira. Közben meg szervezzük a nyári koncerteket, a fesztiválokat, és már azt is tudjuk, hogy augusztus utolsó két hetében fogjuk felvenni a következő Ektomorf lemezt. Ami még 2017-ben ki is jön." 


A Tankcsapda feldolgozás albumához felvettétek a Bárány egy jó súlyos verzióját. Ahhoz nem készül majd klip?

"Erről nem beszéltünk, ez még nem merült fel. De igazából még azt sem tudom, hogy milyen a feldolgozásunk fogadtatása. Lukács Laci meg Fejes lejöttek a debreceni koncertünkre, jó nagyot buliztunk is utána, de ez valahogy nem került szóba. Tudom, hogy sikeres a lemezük, meg minden, de amikor felkért minket Laci, és sorolta, hogy milyen bandák fognak még feldolgozni Tankcsapda számokat, nekem is elkerekedett a szemem! (nevet)

De szeretjük őket, nagyon jó a kapcsolatunk, mi szívesen elvállaltuk. Nekem a Bárány mindig is a kedvenc Tankcsapda dalom volt. Mondták ugyan Laciék, hogy nyugodtan át lehet írni, akár a szöveget is, de én meg úgy vagyok ezzel, hogy ha Bárány feldolgozás, akkor az úgy jó, ahogy van. A végét mondjuk besúlyosítottuk! (nevet) Meg az egész mélyebbre van hangolva, Ektomorf-módra nyomtuk el."


A koncerteken fogjátok majd játszani?

"Nem hiszem, de ez sem került még szóba. Semmi sincs kizárva, bár szerintem aki Ektomorf koncertre jön, az leginkább a saját dalainkat akarja hallni tőlünk. És ez itthon is így van. Az utóbbi egy-másfél évben keményen dolgoztunk azon, hogy itthon is legyenek bulijaink, jó koncertjeink, ott voltunk a fesztiválokon is, és ennek is megvan az eredménye. Akartam, hogy itthon is játsszunk, ne csak külföldön, így aztán elvállaltuk a bulikat, és nem is bántuk meg. Remélem, hogy ez a januári Barba Negrás koncert is jó lesz, bízom benne. Ez lesz az első igazi, úgymond headliner bulink, jó zenekarokkal. Szeretnénk nagyon odatenni magunkat!"

 
"Az első után JÖN a MÁSODIK! A jeles eseménynek ezúttal is a Barba Negra Music Club ad otthont. EKTOMORF, AKELA, BOODY ROOTS, MAGOR, VESZTEGZÁR riffek garantálják a színvonalas könnyed szórakozást, és a másnapi nyak és hátfájást!

Belépőjegy: 3999 Ft

- A Barba Negra Music Club rendszerében
- A Ticketportál rendszerében
- A Tixa rendszerében

Diák belépőjegy 2500 Ft
2017.01.13-ig - Kizárólag érvényes diákigazolvánnyal rendelkező fiatalok számára!

- A Barba Negra Music Club rendszerében


Katona László (AKELA):
"Korán kezdjük az új évet, és ez nem véletlen. A szeptemberben megjelent Farkasmesék című lemezünket már nagyon várta a Falka. A kiéheztetés jól sikerült. Dőljön hátra mindenki, kiegyenlített lesz a műsorunk, az Eine Kleinén egy klasszikus 'Best Of' programmal támadunk. Ez a koncert egyben történelmi esemény, mert az elmúlt években megszokott zenekari tagság utolsó fellépése is lesz egyben!"

Schmiedl Tamás (BLOODY ROOTS): "Az Eine Kleine Thrash Music Fesztivál jelenleg a legkomolyabb seregszemle a műfaj magyar mezőnyében, így megtiszteltetés számunkra a szervezők meghívása, ami egyben számunkra a nagy fővárosi koncertet jelenti. Ennek megfelelő súllyal készülünk a thrash orgiára!"

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS