GRÓF HÖRCHER - Gitártörés és lövöldözés a festőművész kiállításának megnyitóján

Németh Lojzi kedvenc festőművésze, akinek gyűjti is a képeit

2016. december 24. (szombat) 09:19 | utoljára módosítva: 2016. december 24. (szombat) 09:20

A kiallitasajánlo.hu oldalon olvastuk, hogy lövöldözés és gitártörés is volt Gróf Hörcher László Perspektíva című prehumusz kiállításának decemberi megnyitóján a Bartók Béla úti KAS Galáriában.

 "A főváros egyik legújabb 'kultuccájában', a Bartók Béla úton lévő KAS Galériában december 7-én nyílt meg Horrorka, a gitártörő festőművész Perspektíva című prehumusz kiállítása.

Az alkotó rendes neve Gróf Hörcher László, aki ugyan jól tud festeni, de valamilyen genetikai kódolás, vagy szoftverhiba miatt, ha mikrofont lát, elkezd üvölténekelni és a földön fetrengeni. Mivel eddig nem nyilvánították ön és közveszélyesnek, így saját kiállításainak megnyitójára is be szokták engedni.

 Sokan kedvelik, csak a kereskedelmi tévék biztonsági őrei kapnak frászt, ha meglátják kétméteres alkatát és méteres hajkoronáját, mivel a legutóbbi tehetségkutatón is elküldött néhány celeb zsűritagot olyan helyre, ahová nem kell útlevél. 

 Én eddig csak a szatíroktól lopott ballonkabátjában láttam, de valószínű, hogy most stylistet váltott, mert most egy teljesen polgári kockás zakó és kalap volt rajta. 

A megnyitó természetesen zenével kezdődött. Persze nem Haydn vonósnégyeseket hallhattunk, hanem az Udvarias Tömeggyilkos – saját definíciója szerint: súlyosan mezőgazdasági punkmetal muzsikát fakasztó zenekar gyilkolta a dobokat és a gitárokat. (Bonotsdh Gábor szólógitár,Nagy László dob, Bütyök basszusgitár és Gróf Hörcher László ének.)

 Mivel volt mikrofon, művészünk is megragadta azt és a lehetőséget is, hogy a közönséget szórakoztassa saját kiállítása műsorvezetőjeként. Bivalyerős sztárvendég garnitúrát sikerült összetoboroznia, akik túlélték a megnyitót, annak ellenére, hogy a mester folyamatosan lövöldözött. 

 A performansz megnyitó résztvevői voltak: 

Németh Lojzi, a Bikini zenekar agytrösztje, akitől megtudtuk, hogy kedvenc festőművésze Hörcher és gyűjti is a képeit.

 Wehner Tibor Munkácsy díjas művészettörténész, aki egy bizarr, szarkasztikus, akasztófa humorral fűszerezett  megnyitó beszédet tolt be.

Horkay Hörcher Ferenc eszmetörténész , aki Hörcher mester öccse és egy veretes monológot  hegesztett be az est folyamába..

Rob Puzsér filmkritikus is eljött, aki nagyívű celeb- és művészetkritikai monológja végén a levegőbe is lőtt a kezébe adott stukkerrel.

 Berezvay Márta trombitaművész, poénból elfújta a régi, retró bűnügyi műsor, a Kék Fény jól ismert szignálját.

Azt mondanom sem kell, hogy természetesen sor került a bestiális gitártörésre is, ami után a mester betolta torzított gitárján a mára már legendává vált Recska metal című posztmodern szimfóniáját, a meglehetősen nagyszámú közönségnek. 

 A közönség jól viselte a sokkterápiát, mert a végén még egy „nagy kispolgári” fényképezkedésbe torkollott a dolog, mintha Kiszel Tünde írta volna forgatókönyvet.

A megnyitó közben nemzetközi produkcióvá vált, mivel az utcán sétáló japán turisták is megálltak és lelkesen videózták a látottakat, hogy otthon elmondhassák honfitársaiknak, milyen különleges népszokásaik vannak ezeknek a magyaroknak…

Beszámoló: kiallitasajanlo.hu/beszamolo/gitartores-es-lovoldozes-a-bartok-bela-uton-avagy-hideg-teli-este-forro-megnyitoval
 


GRÓF HÖRCHER - Gitártörés a KAS galériában

UDVARIAS TÖMEGGYILKOS - Ilyen ez a század - KAS galéria

 


 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS