ZINGER - Az első EP Nagykanizsáról: Összeomlás

December 2-án koncert a kanizsai Medgyaszay Házban

2016. november 29. (kedd) 06:34 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 13:44

Összeomlás címmel készült el a nagykanizsai Zinger zenekar első kislemeze, és a három tételes anyaggal, valamint a bandával máris megismerkedhetsz.

 www.facebook.com/zingerrockband"2013 végén, 2014 elején állt össze a nagykanizsai Zinger zenekar, helyi fiatalokból. A nevét az első próbateremként szolgáló garázs régi Singer varrógépéről kapta a banda.

Az első néhány koncert után a szomszédok és az elektromos rendszer instabilitása miatt a garázs használhatatlanná vált, így a Kanizsa Kulturális Központ segítségével találtunk új próbatermet, valamint elkezdtek hívni minket a helyi szervezésű bulikba – néha előzenekarnak valamilyen nagyobb zenekar elé, néha fő fellépőnek a helyi rockestekre.

Sokáig kerestük az utunkat a stílusok között, végül egy nehezen körülírható saját valamit alakítottunk ki, de végül is ez az autentikusság lényege, nem?

Ez a valami szerintünk a progresszív metalhoz közelít a leginkább. Talán ennek az egyik oka az, hogy más-más zenekarokban teljesen eltérő irányzatokat (jazz, blues, komolyzene, punk) is kipróbáltunk és a régi szokások megmaradnak, így ezeket integráltuk a metal alapokba, ezzel néha akár disszonanciát, vagy váratlan kiállásokat is létrehozva.

 

ZINGER - This Time (szöveges videó a 2016-os Összeomlás kislemezhez)

 


A számaink főleg pszichológiai témájúak, ezt a tág megfogalmazást pedig az első kislemez címe (Összeomlás) igyekszik szűkíteni. Ezt a kislemezt az Utópia Stúdióban vettük fel a nyár végén, a lehetőséget pedig az UMG tehetségkutató program keretében kaptuk.

Két dolgot tartunk fontosnak és alapvetőnek a művészetben: az autentikusságot és a katartikusságot. Ez a kettő a Zinger őszinte, spontán és improvizatív dalaiban, koncertjeiben próbál kifejezésre kerülni. S ennek sikerességében bízunk.

Zinger: Milei 'Báb' Bálint – dobok, Kovács 'CK' Patrik – ének, Németh Csongi – kísérőgitár, Dénes Ádám – basszus, Karádi 'Moe' Dávid – szólógitár.


 

ZINGER - 0.4 (a 2016-os Összeomlás kislemezről)

 Néhány szó az Összeomlás dalairól és magáról a kislemezről:

0.4
– A dal szövegét egy kapcsolat véget érésének a feldolgozása ihlette. Amikor szigorúan érzelmek nélküli, egyéjszakásokkal próbálsz túlélni. A zenében megmaradtak a progresszív jegyek (pl. a swing-szerű kiállás a második verse előtt), de valami lassú sodrású és nehéz hangulatvilágot szerettünk volna teremteni.

This Time – Ez a szám a belső őrlődésről szól, meg arról hogy véget kell vetni az 'összeomlásnak' ('it's the last time you see me like this'). Szerettünk volna egy zúzósabb, metalosabb nótát összerakni, -core elemekkel - ez lett belőle.

Turn Off The Lights – Ez egy nagyon korai dalunk volt, valamiért mégis benn maradt a repertoárban. A lassú rész a szóló előtt egy öngyilkos srác történetét igyekszik elmesélni – nem maradhatott ki egy Összeomlás nevű lemezről."

 

ZINGER - Turn Off The Lights (a 2016-os Összeomlás kislemezről)Az Összeomlás című kislemezünket megvásárolhatjátok több helyen, például...

iTunes:
https://goo.gl/x7zgvT
Google Play Music:
https://goo.gl/tTL4dG
De akár hazai oldalról is (songo.hu):
https://goo.gl/uvTGOJ

Valamint a dalok elérhetőek Spotify-on, Deezer-en és még a jó öreg Shazam is felismeri őket!

Kellemes zenehallgatást, még kellemesebb összeomlást!

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.) 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KATLA - Új dal és videoklip az ex-Sólstafir dobos projektjétől: Sálarsvefn
2020. október 28. (szerda) 08:59

Allt þetta Helvítis Myrkur (All This Damn Darkness) címmel november 13-án jelenik meg az izlandi Katla második albuma, harmadik előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videoklippel kísért Sálarsvefn dallal. A Katla az izlandi Sólstafirból 2015-ben kitett alapító dobos, Guðmundur Óli Pálmason projektje, amely 2017-ben adta ki a Móðurástin című debütáló albumát. "A Sálarsvefn úgy fordítható le angolra, hogy Sleep Of The Soul, maga a dal pedig a színtiszta gyűlöletről és utálatról szól. Eredetileg egy három részből álló hosszú dal harmadik darabja volt, a korábban bemutatott Villuljós pedig az első rész. Aztán ahogy haladtunk előre a felvételekkel, végül öt dalt kötöttünk össze egy pokoli komplikált mixben, amelyben végül a Sálarsvefn a sötét világba tett utazás negyedik állomását képviseli. A klipben a The Witcher 3 videójáték The Nithing részéből is ismert ősi skandináv átok-rituálé jelenik...

LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan
LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala a 'Ronthatatlan' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."
METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."

A közösségi médiában posztolt arról a korai Metallica basszusgitárosa, Ron McGovney, hogy melyik a legundorítóbb dal, amit a Metallica valaha felvett. Ron McGovney 1982-ben játszott a...

VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers
VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers

A Symphonic Journey To Remember címmel október 30-án egy nagyszabású koncertfelvétellel jelentkezik a szimfo-metalos osztrák-francia-olasz Visions Of Atlantis, a legfrissebb, harmadik...

DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval
DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval

Through The Night címmel egy metal nótát rögzített a Baywatch és a Knight Rider sorozatok szupersztárja, David Hasselhoff, mégpedig a CueStack nevű projekttel, és most egy...

NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén
NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS