Az egyetlen amerikai banda vagytok, akiknek öt egymást követő albuma a Billboard-lista első helyén nyitott. Mit tennél meg annak érdekében, hogy az új lemez legyen a hatodik ebben a sorban? Mondjuk hajlandó lennél visszaadni ezért a Grammyt, amit a St. Anger lemez miatt kaptatok?

(Csend) "Grammyt kaptunk a St. Angerért?"


Valójában igen.


"A St. Angerért Grammyt kapni, ez eléggé rosszul hangzik."


Ez igaz.

"Mivel több Grammynk van már, mint No.1 lemezünk, már csak az arányosság kedvéért is, igen, visszaadnám azt a Grammyt."
 

A St. Anger albumon a pergődob hangzása miatt jó sok cinkelést kaptál. Melyik volt a kedvenc alázásod?

"Annyi volt abból, hogy nem tudok rá visszaemlékezni, de volt egy, amire rendszerint azt mondom, hogy a legjobbak között volt. Ez pedig az volt, hogy elfelejtettem kivenni a pergőt a kartondobozból, amiben érkezett."


Az Afganisztánban harcoló amerikai katonák elrettentésül Metallica dalokat nyomtak a talibán lázadóknak. Szerinted hamarabb lett volna vége a harcoknak, ha inkább Nickelback nótákat döngettek volna nekik?

"Felejtsd el a Nickelbacket! Annál is gyorsabban vége lett volna a háborúnak, ha csakis a St. Anger lemez dalait nyomatták volna nekik!"


Egy nagyon előrelátónak bizonyuló harcot vívtatok annak idején a Napsterrel...

"Nagyon milyet?"


Előrelátót.


"Micsoda szó ez az Entertainment Weeklytől! Okés, hűha! Még abban sem vagyok biztos, hogy egy olyan elit magazin, mint a The Atlantic használja ezt a kifejezést."


Köszi! Akkor keverjünk harcba egy másik digitális céggel. Te választhatsz: Uber, Bumble vagy Airbnb.


"Az első Uber csatám arról szólt, hogy azt hittem, én lehetek az első kliens, akinek nem kell megadnia a személyes telefonszámát. Két évvel ezelőtt a burbanki reptéren vagy egy órát vártam az Uber kocsimra, mert nem voltam hajlandó bemondani a telószámomat. A kocsi nem is érkezett meg soha."

Szóval, csessze meg magát az Uber! Feldühítettek. Jöhet a per?

"Már nem húzom fel magam, 52 éves vagyok. És azóta meg is fejtettem, hogyan oldjam meg ezt a problémát."


Mi az az egyetlen dolog, amit mindig tudni akartál magadról, de sosem merted megkérdezni?

"Inkább sorolok párat, sorrend nélkül... Mi a helyzet ezzel az akcentussal? És a magas homlokkal? Tényleg úgy nézek ki, ahogy Kirk Hammett mondja, mint egy fogpiszkálóra tűzött olivabogyó? Miért vagyok ilyen makacs? Miért szeretek mindig ellent mondani? Miért ilyen vastag a bőröm? Folytassam még?"


Melyik volt felvillanyozóbb: Nicole Kidmannel és Clive Owennel játszani az HBO-féle Hemingway és Gellhornban vagy az, hogy Russell Brand a Get Him to the Greek (Felhangolva) filmben 'dán pöcsnek' nevezett?


"Mindenképpen az, hogy a spanyol polgárháború idején játszódó Hemingway filmben jelmezt húzhattam, ugyanis Dániában nőttem fel, ahol nem volt Halloween."


Szeretnék valami vaskos mondatot idézni tőled - a szövegösszefüggésből kiragadva.

"Az ilyesmi nem újdonság számomra. Miért gondolod, hogy te lehetnél az első?"
 

Műgyűjtő vagy, aki 13 és fél millió dollárért adta el Jean-Michel Basquie képét, a Bokszolót. Költsük el ezt a pénzt minden idők legmenőbb dobcuccára!

"Az lenne az első dobszerkó, ami magától játszik. De nem dobgép lenne, nyilván, hanem egy igazi, akusztikus dobszerkó, ami magától dobol, dupla lábgéppel meg mindennel. A dobos meg otthon maradhatna, pihentethetné megfáradt testét - ülhetne a babérjain."


Próbáltad már lejátszani valamelyik platinalemezedet?


"Szeretném itt és most büszkén kijelenti, hogy még életemben nem téptem be annyira, hogy ennek megvalósítását elengedhetetlennek érezzem. És köszi, hogy megkérdezted."