AS KARMA BRINGS - Új klip a salgótarjáni extrém ötöstől: Moment Of Your Fall – Part II

Júniusban mutattuk be a bemutatkozó EP-jüket

2016. november 21. (hétfő) 16:19

Tyrant Of Time címmel még a nyár elején jött ki az extrém vonalas salgótarjáni As Karma Brings 5 számos első EP-je, most pedig elkészült egy friss klipjük a Moment Of Your Fall – Part II dalhoz. Máris megnézheted!
(Fotó: Bodnár Dávid)

 www.facebook.com/AsKarmaBrings


"A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is tervben volt, hogy egy videóval is megjelenjünk, ami alapjának az EP-t megkoronázó Moment of Your Fall – Part II-t választottuk - mondták a srácok a nuskullnak. - A klip elkészítésében, a forgatókönyv korai vázlataitól kezdve a forgatáson át a végső vágásokig ismét a Paradoxon Studio volt segítségünkre.

A forgatás során az jelentette a nehézséget, hogy maga a helyszín sem volt alkalmas arra, hogy hosszasan zenéljünk, illetve a közelgő naplemente is egyre nagyobb nyomást gyakorolt ránk. Talán egy kissé sikerült is megfűszereznünk a klipet ezzel a háttérben húzódó frusztrációval."AS KARMA BRINGS - Moment Of Your Fall – Part II (a 2016-os Tyrant Of Time EP-hez)


"Célunk: átadni egy olyan hangulatot a zenénkkel és a koncertjeinkkel, ami szélsőségesebb, kicsit súlyosabb, nehezebben emészthető, mint a megszokott metal produktumok. Ennek ellenére nem zárkózunk el a modern metaltól, ám nem kívánunk klisékből építkezni. Alkalmazunk klasszikus jól bevált elemeket, de szeretnénk innovatív ötleteket is vinni a zenénkbe. Ebben a tekintetben elég nyitottak az As Karma Brings tagjai."


AS KARMA BRINGS - Tyrant Of Time EP (2016)"A zenekar 2013 februárjában alakult Budapesten, Asbóth Attila (dobok), Mihalik Dávid (gitár), Sándor Henrik (gitár) és Tari Bálint (basszusgitár/ének) tagokkal. Néhány hónapra rá csatlakozott hozzánk Ürmössy Barnabás (basszus posztra), így már öten folytathattuk a metal zenélést.

A korai dalokra még a metalcore/deathcore zenei hatások voltak jellemzők, későbbiekben azonban a melodikus vonásokat elhagyva, kiegészülve újabb extrém metal stílus elemekkel alakult ki a jelenlegi zenei koncepció.


2013 decemberében adtuk ki az első demófelvételünket Karma Brings címmel, s nagyjából ezzel egy időben kezdtünk el koncertezni is - eleinte Salgótarjánban és Budapesten, később az ország többi részén is. Az ezt követő esztendő aktív próbatermi munkával és koncertezéssel telt. Majd úgy éreztük, hogy eljött az idő egy komolyabb minőségű felvétel elkészítéséhez, amit a No Silence stúdióban sikerült megalkotni Simon István (Simi) segítségével. Ez volt a Trist single, amelyhez egy videóanyagot is készítettünk. A klipet a Paradoxon stúdió legénységével forgattuk, Jakubovics Gergő vezetésével.

Ennél a pontnál a doboknál tagcsere következett be: Atit váltotta Sirkó Martin (Scage). Az ezt követő időszakban szerepeltünk a Talentométer tehetségkutatón, ahol bejutottunk a döntőbe, s ott fellépési lehetőséget nyertünk a Rockmaraton fesztiválra (07/12). Szerepeltünk továbbá az Éter fesztiválon is 2016-ban, ahol különdíjat kaptunk.


 A Trist single után elhatároztuk, hogy elkészítünk egy nagyobb lélegzetvételű hanganyagot, amit határon innen és túl is hallgathatnak a death metal/deathcore/slam szerelmesei.

Az EP munkálatai kb. 7-8 hónapot vettek igénybe, a címe Tyrant Of Time lett.

A mondanivaló lényege (ami átszövi az egész EP-t), hogy bármerre mész, bármilyen ösvényen is jársz, a halál mindig végigkísér. Minden percben, minden lélegzetvétellel a véghez vagy láncolva, a ennek tudatában (a mi véleményünk szerint) az embereknek másképpen kellene élniük az életüket."

 

AS KARMA BRINGS - Trist (2015-ös klip) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE PRETTY RECKLESS - Csak jövőre lesz új album, de itt egy új Halloween-daluk: Broomsticks
2020. október 23. (péntek) 12:08

A jelen körülmények miatt csak 2021-ben jön majd ki a Taylor Momsen énekesnő vezette The Pretty Reckless negyedik albuma, a 2016-os Who You Selling For lemez folytatása, bár a címadó dalt, a Death By Rock And Rollt már a nyáron bemutatta a csapat. A Death By Rock And Roll album producere Matt Cameron dobos (Pearl Jam, Soundgarden stb.) volt, vendégként pedig Kim Thayil és Matt Cameron is felbukkan majd a lemezen (az Only Love Can Save Me dalban), akárcsak a Rage Against The Machine gitárosa. Tom Morello az And So I Went című dalban lesz hallható. Most pedig itt egy új dal a bandától, a Broomsticks... "Boldog (korai) Halloweent kíván a The Pretty Reckless! Ismerkedjetek meg a borzongató és menő Halloween-dalunkkal, a Broomsticks-szel... Ha majd mind megeszitek a Halloween-édességeket, kaptok fontos híreket is tőlünk..."   www.facebook.com/theprettyreckless   THE PRETTY RECKLESS - Broomsticks (a 2021-es Death By...

KATATONIA - Premier a novemberben érkező Dead Air DVD-ről: Behind The Blood
KATATONIA - Premier a novemberben érkező Dead Air DVD-ről: Behind The Blood

Tavasszal egy kiváló új albummal jelentkezett a komor, nyomasztó hangulatok terén verhetetlen svéd Katatonia, a City Burials lemezzel azonban a nyilvánvaló okok miatt nem tudtak turnézni,...

ARMORED SAINT - Hallgasd végig John Bushék új albumát: Punching The Sky
ARMORED SAINT - Hallgasd végig John Bushék új albumát: Punching The Sky

Punching The Sky címmel megjelent és végig is hallgatható a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Joey Vera...

HATEBREED - November végén új album, dalpremier: Instinctive (Slaughterlust)
HATEBREED - November végén új album, dalpremier: Instinctive (Slaughterlust)

A Hatebreed nyolcadik nagylemeze november 27-én jön majd ki Weight Of The False Self címmel, harmadik előzetesként pedig már itt is van az Instinctive (Slaughterlust) daluk. Eredetileg...

DEMONICAL - Itt az új album, és mellé egy friss videoklip az Astral Doors énekesével közös dalhoz
DEMONICAL - Itt az új album, és mellé egy friss videoklip az Astral Doors énekesével közös dalhoz

World Domination címmel megjelent és végig is hallgatható a death metalt svéd módra nyomató Demonical hatodik albuma, a 2018-as Chaos Manifesto utódja, és van egy friss klipjük is,...

MÖRK GRYNING - 15 év után új album a svéd black metalosoktól, ismerkedj meg vele!
MÖRK GRYNING - 15 év után új album a svéd black metalosoktól, ismerkedj meg vele!

Hinsides Vrede címmel megjelent és végig is hallgatható a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma. A stockholmi black metal brigád legutóbbi lemeze, a Mörk Gryning még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS