STEVE HARRIS - "Tudom, hogy sok Maiden rajongó is eljön, mert engem akarnak látni"

Vasárnap a Barba Negrában játszik az Iron Maiden főnök és csapata

2016. november 18. (péntek) 14:57

Vasárnap, november 20-án a Barba Negra klubban lép fel az Iron Maiden főnök Steve Harris a másik csapatával, a British Lionnal, a koncertet szervező Hammer Concerts értesülése szerint pedig érdemes lesz elhozni magaddal néhány Maiden relikviát, mert Steve szeret a bulik után találkozni a rajongókkal.

"A közönségtalálkozóról: a tapasztalat azt mutatja, hogy Steve Harris a koncertek után szeret a közönségbe kijönni és találkozni a rajongókkal. Reméljük, ez Budapesten is így lesz, ugyanakkor nem megerősített infó! Azért mindenkit arra biztatunk, hogy a dedikálásra szánt ereklyéket ne hagyja otthon!"

 www.facebook.com/steveharrisbritishlion


A magyar buli Facebook oldala


A vasárnapi menetrend:
19.00 - kapunyitás
20.00 - Voodoo Six
21.15 - Steve Harris / British Lion


 A 30 éves HammerWorld magazin bemutatja:
British Lion - Steve Harris szólócsapata először Magyarországon!
Vendég: Voodoo Six


Az Iron Maiden legendás basszusgitárosa, Steve Harris a British Lion nevű szólóformációjával érkezik Magyarországra novemberben!

A körút az eddigi legmasszívabb európai turnéjuk lesz! A legtöbb állomáson - így szerencsére Budapesten is - a hard rockban utazó, szintén brit  Voodo Six lesz a vendég.A HammerWorld magazin novemberi száma Steve Harris címlappal és egy exkluzív, Gyuricza Barbi által készített Harris interjúval jelent meg. Részlet a beszélgetésből


Nem fura az arénák óriási színpadai után visszatérni a klubokba?

„Egyáltalán nem, mert mindig élvezem, ha zenélhetek. Persze, amikor egy aréna vagy egy fesztivál színpadán játszom az Iron Maidennel egy óriási közönség előtt, az fantasztikus, semmihez sem fogható érzés. De ugyanúgy élvezem a kisebb színpadokat is, hiszen azoknak is megvan a maguk bája. Persze, előfordult már, hogy a British Lionnal akkora színpadon léptünk fel, hogy egy lépést sem tudtam tenni. Képzelheted, milyen nehéz volt ez számomra, mondjuk egy Maiden-turné után! (nevet)

De ezt az utat annak idején az Iron Maidennel is bejártuk. El sem tudnád képzelni, milyen kicsi helyeken játszottunk, néha még igazi színpad sem volt. Persze, azóta változtak az idők. Minden fellépést egy külön kihívásnak tekintek és a koncertek minden pillanatát imádom. Ahogy a társaim is."

 Szerinted kikből áll a British Lion közönsége? A zenéteket szeretik, vagy inkább az Iron Maiden főnökére és basszusgitárosára kíváncsiak?

„Szerintem mindkét táborból van­­­­­nak emberek. Tudom, hogy sok Maiden rajongó is eljön, mert engem akarnak látni. De ha tetszik nekik a zenénk, akkor újabb rajongókat nyertünk magunknak. Azt vettem észre, hogy ha a Maiden rajongók nem is élvezik a koncertet, azon mindenképpen meglepődnek, hogy mennyi energia koncentrálódik a színpadon.

A British Lion sokkal rockosabb, mint a Maiden, így nem is várom el mindenkitől, hogy feltétel nélkül szeresse a zenénket. Többen is említették, hogy a zene annyira nem jött be nekik, de a hangulatot imádták. Ezért is fontosak azok az emberek, akik a British Lion zenéje miatt érkeznek, ők a közönség alapja, ők alapozzák meg a hangulatot is, elengedhetetlen részesei az estéknek. Úgyhogy ne ijedjen meg senki, aki nem ismerné a zenekart, szívesen látjuk az Iron Maiden tisztelőit is bármelyik turnéhelyszínen. Ha meg egy kicsit több lemez fogy, és többen ismernek meg minket a nevem miatt, azért nem fogok bánkódni!" (nevet)


Az még nem merült fel, hogy a British Lionnal eljátsszatok olyan Maiden dalt is, ami soha nem szerepelt korábban az Iron Maiden koncerteken?

„Nem, és őszintén szólva, nem is látom az okát annak, hogy ilyet csináljunk. Ez egy teljesen önálló zenekar, és így is szeretném kezelni. Nem szeretnék Iron Maiden dalt játszani egyetlen British Lion koncerten sem. Szerintem a British Lionnak is jó dalai vannak, úgyhogy inkább azokat mutatjuk be a közönségnek. Persze, az igaz, hogy a Maidennek van pár olyan dala, amit sosem játszottunk élőben, és tudom, hogy lenne rá igény, de sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Még az is lehet, hogy a következő Maiden-turnén ezekből is előveszünk egy-kettőt."

 
A koncert kapcsán különlegesség, hogy a HammerWorld elődje, a Metallica Hungarica fanzine - az első kelet-európai metal fanzine - éppen 30 évvel ezelőtt, 1986 novemberében került nyomdába - egy Steve Harris címlappal.


STEVE HARRIS (British Lion) - Eyes Of The Young (koncertklip a 2012-es albumhoz)
STEVE HARRIS (British Lion) - Us Against The World (a 2012-es albumhoz)
  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KATLA - Új dal és videoklip az ex-Sólstafir dobos projektjétől: Sálarsvefn
2020. október 28. (szerda) 08:59

Allt þetta Helvítis Myrkur (All This Damn Darkness) címmel november 13-án jelenik meg az izlandi Katla második albuma, harmadik előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videoklippel kísért Sálarsvefn dallal. A Katla az izlandi Sólstafirból 2015-ben kitett alapító dobos, Guðmundur Óli Pálmason projektje, amely 2017-ben adta ki a Móðurástin című debütáló albumát. "A Sálarsvefn úgy fordítható le angolra, hogy Sleep Of The Soul, maga a dal pedig a színtiszta gyűlöletről és utálatról szól. Eredetileg egy három részből álló hosszú dal harmadik darabja volt, a korábban bemutatott Villuljós pedig az első rész. Aztán ahogy haladtunk előre a felvételekkel, végül öt dalt kötöttünk össze egy pokoli komplikált mixben, amelyben végül a Sálarsvefn a sötét világba tett utazás negyedik állomását képviseli. A klipben a The Witcher 3 videójáték The Nithing részéből is ismert ősi skandináv átok-rituálé jelenik...

LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan
LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala a 'Ronthatatlan' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."
METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."

A közösségi médiában posztolt arról a korai Metallica basszusgitárosa, Ron McGovney, hogy melyik a legundorítóbb dal, amit a Metallica valaha felvett. Ron McGovney 1982-ben játszott a...

VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers
VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers

A Symphonic Journey To Remember címmel október 30-án egy nagyszabású koncertfelvétellel jelentkezik a szimfo-metalos osztrák-francia-olasz Visions Of Atlantis, a legfrissebb, harmadik...

DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval
DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval

Through The Night címmel egy metal nótát rögzített a Baywatch és a Knight Rider sorozatok szupersztárja, David Hasselhoff, mégpedig a CueStack nevű projekttel, és most egy...

NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén
NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS