SPIRITBELL - Friss előzetes dal a német kiadóhoz szerződött magyar klasszikus metal csapattól

November 15-én jön ki a CD a német Witches Brew-nál

2016. november 13. (vasárnap) 12:22

Október elején mutattuk be a klasszikus heavy metal vonalat ápoló SpiritBell zenekar három tételes új EP-jét, a Vengeance-t, a 10 tételes CD-jük pedig egy német kiadónál, az underground körökben jól ismert Witches Brew-nál jön ki Guided By Evil Light címmel. A lemezről már a harmadik előzetes dal, a szöveges videóval kísért Desert Ghost is meghallgatható.

A 700 darab, kézileg számozott CD-n megjelenő anyag november 15-én lát napvilágot. A Guided By Evil Light idehaza is beszerezhető lesz néhány lemezboltban, illetve a zenekarnál.

 


SPIRITBELL:
Márkó Zoltán - gitár
Golyák Csaba - basszusgitár
Heil Ákos - dobok
Patak 'Pixi' Sándor - ének


www.facebook.com/Spiritbell
 

A két dalszerző az alábbi gondolatokat osztotta meg a dal megszületése kapcsán...


Márkó Zoltán gitáros:
"Mindig is imádtam a keleties, sivatagos dolgokat. Ahogy kijött belőlem a fő riff, az egész dal megjelent a fülemben, szinte magától adta magát. Talán két kedvenc bandám is hallható benne, hogy melyik az maradjon titok"

Patak ’Pixi’ Sándor énekes:
„A Zoli által küldött demót hallgatva nem volt nehéz dolgom, egyből ez a sivatag szelleme-téma ugrott be. Ha jól emlékszem, a finomításokkal együtt két nap alatt megvolt a végleges szöveg.”

Mint azt a zenekar korábban bejelentette, három év kihagyás után új albummal jelentkezik. A német Witches Brew kiadó gondozásában november 15-én megjelenő Guided By Evil Light-ra már nem kell sokat várni. A csapat négy korábbi nótájának erőteljesebb megszólalással rögzített új változatát és a Full Moon Madness című szerzeményét is tartalmazó EP-re bónuszként négy demó felvétel és egy 2013-ban rögzített Cirith Ungol feldolgozás is felkerült.

Márkó Zoltán gitáros és Patak "Pixi" Sándor énekes a napokban
a Fémforgácsnak adott interjújában bővebben is beszámolt az ismételt aktívvá válás, az új album és az elmúlt évek történéseiről.


"A Guided By Evil Light-ot már előjegyezhetitek spiritbellhungary@gmail.com e-mail címen! Akik elsőként szeretnének hozzájutni, jelezzék felénk a rendelési igényüket e-mailben, így amint megkapjuk a példányainkat, értesítést küldünk a megjelenésről!"

 

SPIRITBELL - Desert Ghost (a 2016-os Guided By Evil Light CD-ről)"Néhányaknak ismerősen csenghet a heavy metalos SpiritBell neve, akik 2013-ban, háromévnyi aktív zenélést, illetve több saját kiadású felvételt követően beszüntették a tevékenységüket. Az idei év elején azonban életjelet adtak magukról, először egy új dal, a Full Moon Madness demó változatának közzétételével, majd egy három nótából álló demó EP kapcsán is hallattak magukról.

Ezúttal viszont ténylegesen megtörik a csendet, hiszen elkészítették a régóta beígért, Guided By Evil Light című kislemezüket. A négy, sötét hangulatú, korábban kiadott, most viszont erőteljes megszólalással felruházott, újra rögzített szerzemény mellett megtalálható az albumon a már említett Full Moon Madness végleges változata, illetve bónuszként felkerült rá négy korábbi demófelvétel és egy Cirith Ungol feldolgozás is.

A lemez megjelentetéséhez némi keresgélést követően az underground körökben ismert Witches Brew kiadóval kötött lemezszerződést a dunántúli négyes. A kiadó korábban többek között olyan zenekarok lemezeit gondozta, mint amilyen a ma már jól ismert Toxic Holocaust és a Gama Bomb.

A zenekar énekese, a sellyei MoonRiver élén is aktív Patak „Pixi” Sándor a következőket nyilatkozta a kiadványról és a lemezszerződésről:

'Minden egy új barátsággal kezdődött. A Burning Sun fanzine-es Papi Zoltánnal való összehaverkodás során sokat dumáltunk a metalról, és folyamatosan érdeklődött a SpiritBell felől is, ami a beszélgetéseink kezdetekor még halott ügynek tűnt. A Full Moon Madness című új dal demója azonban teljesen készen volt, így az némi gondolkodás után felkerült az internetre.

Többen is elkezdtek érdeklődni a zenekar iránt, és mivel voltak félretett demók, és újra feljátszott régi dalok zenei alapjai is rendelkezésre álltak, némi jogi rendezkedés után Sovány András pécsi stúdiójában nekiláttunk az énekfelvételeknek. Közben Zoltán amolyan szervező szerepkörbe lépett elő, elkezdett kiadó után kutatni a zenekar számára. A felvételek elkészültek, így már ezekkel kopogtatott az ajtókon.

A keresés eredményeképpen a német Witches Brew kiadóval kötöttünk szerződést, amely már számos nagyszerű lemezt adott ki. Az új zenekari logó, a borítóképek, a szervezés, szóval minden a magyar underground arcok összefogásának eredménye, amiért nagy köszönet az érintetteknek!'

SPIRITBELL - Breath Of The Raven (a 2016-os Guided By Evil Light CD-ről)
SPIRITBELL - The Nameless Soldier (a 2016-os Guided By Evil Light CD-ről)

 


A Witches Brew az alábbi gondolatokat osztotta meg az újonnan létrejött együttműködésről:


"Szenvedélyes, kreatív és változatos… Több szerzői kiadás után a Witches Brew-val egyesítette erejét ez a magyar zenekar, hogy megmutassa a világnak, mire képes. A zenéjük épp annyira súlyos, mint amennyire változatos! Néhány nótájuk heavy, míg másokban a sötét doom áll középpontban, a többire viszont már a hagyományos német heavy metalos megközelítés is jellemző. A fogós riffek és az erőteljes ének mindenkit megfertőz majd!"


www.witchesbrewthrashes.eu

witchesbrewthrashes.bandcamp.com


 


SPIRITBELL - Vengeance EP (2016)


  


SPIRITBELL - Guided By Evil Light
(11/15 - Witches Brew)

01. Nameless Soldier
02. Desert Ghost
03. The Flying Dutchman
04. Breath Of The Raven
05. Full Moon Madness
06. I Am The Vengeance (Demo 2016)
07. Queen Of The Night (Demo 2016)
08. Ivan The Terrible (Demo 2016)
09. Horgonyt fel! (Demo 2012)
10. Doomed Planet (Cirith Ungol feldolgozás)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEMONS & WIZARDS - 15 év után új album az Iced Earth és a Blind Guardian frontembereitől, végighallgatható!
2020. február 21. (péntek) 08:25

15 év után a mai napon egy új albummal jelentkezett a Blind Guardian és az Iced Earth frontembereinek közös projektje, a Demons & Wizards. Jon Schaffer és Hansi Kürsch első közös lemeze 2000-ben jelent meg (Demons & Wizards), 2005-ben jött ki a Touched By The Crimson King, a szimplán a III címet viselő friss lemezt pedig máris végighallgathatod. Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke: "Az az érzésem, hogy valami igazán különleges anyagot sikerült összeraknunk, és persze alig várom, hogy kiderüljön, mit gondolnak róla a rajongók. Én rendkívül büszke vagyok erre a lemezre. Nem kétséges, hogy ez egy epikus méretű utazás." Hansi Kürsch, a Blind Guardian frontembere: "Egészen bizonyos, hogy ez a harmadik album a pályafutásunk csúcsa. Jól jegyezzétek meg a szavaimat... Ti is imádni fogjátok!"   www.facebook.com/demonsandwizardsofficial DEMONS & WIZARDS - III (a 2020-as album) DEMONS &...

OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man
OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man

Ordinary Man címmel megjelent és végig is hallgatható az új Ozzy Osbourne album. A 11 dalt tartalmazó új album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer...

LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom
LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom

Lucifer III címmel március 20-án jelenik meg a Johanna Sadonis énekesnő (ex-The Oath) vezette Lucifer zenekar harmadik albuma, amelynek második előzeteseként máris itt a klippel kísért...

OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS