WORDS OF BLOOD - Klippremier: Gyűlöllek, ember!

Ez már a második videó a 2016-os albumhoz

2016. november 11. (péntek) 17:01 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 13:34

A nyári HammerWorld extra CD-mellékleteként jelent meg a Words Of Blood második albuma, az új énekessel készült  Az én démonaim lemez, amely már önálló kiadványként is beszerezhető, de a digitális platformokon is elérhető. A Words Of Blood most elkészült egy új videoklippel, amit máris megnézhetsz!

 
"Új klippel jelentkezett a modern, indusztriális fémzenét játszó Words Of Blood!

Ezúttal a HammerWorld extra CD-mellékleteként napvilágot látott, helyenként power, néhol progresszív elemekkel és kidolgozott szólókkal feldíszített Az én démonaim nagylemez egyik legerősebb dala, a Gyűlöllek, ember! kapott képi megjelenítést.

Ez már a második klip az albumról (az Útvesztő után) és a srácok ismét egy kényes dologhoz, a nők elleni erőszak és támadások témaköréhez nyúltak.


A Vörös Renátó által készített videó egy történeten keresztül mutatja be a gyengébbik nem védtelenségét, kiszolgáltatottságát, felhívva a társadalom és a jogalkotók figyelmét problémára, sürgetve a szabályozás mielőbbi szigorítását. Mert ha a törvény erejével nem megy, akkor – ahogy a klipben is láthatjuk – az emberek a saját kezükbe veszik a megoldást…"

 

WORDS OF BLOOD - Gyűlöllek, ember! (a 2016-os albumhoz)


 


"Előfordulhat egy zenekar életében, hogy a saját útját járva egy-egy kitűzött célra koncentrál, s egyszer csak nem várt módon felpörögnek az események? A Words of Blood esetében valahogy így történt. Túllépve egy kritikus ponton, hosszan tartó, de megfontolt és alapos munka következett, távol a színpadok világától. Ennek eredménye egy kiforrottabb, letisztultabb nagylemez lett, amelyet nem sokkal később az egyik legerősebb dalához, az Útvesztő címet viselő tételhez forgatott klip követett.

A nyár végétől indultak be az események, a kiadvány terjedése mellett több felkérés is érkezett, így a tervekkel ellentétben több alkalommal, nem várt helyszíneken is újra színpadra lép a banda. Mindezekről, valamint a további tervekről a Words Of Blood vezetője, Füge mesélt egy rövid interjú formájában.

 
Miért éppen az Útvesztő című dalra esett a választás az első kliphez? Volt más ötlet, elképzelés is?


"Valahogy komoly aurája van a dalnak, ami zeneileg és gondolatvilágában is fog bennünket és úgy vettük észre, hogy a közönséget is. Erős riffek és dallamos hangszerelések követik egymást, helyenként doomos tempóban, amitől rengeteg energia szabadul fel. Erre a masszív alapra festik rá a szavak a jelenkor emberének útkereső, botladozó világát, ahol még mindig a legerősebb támasz a belső remény, ami ha megvan, akkor előbb – utóbb kitalálhatunk a labirintusból. Tehát a dal nemcsak kérdéseket tesz fel, hanem válaszokat is ad, amit nagyon fontosnak tartunk és ezért esett a választás az Útvesztőre."WORDS OF BLOOD - Útvesztő (a 2016-os Az én démonaim albumhoz)

 


Várható tőletek további képi világgal ellátott anyag is? Illetve milyen terveitek vannak a nagylemez dalaival?

"Természetesen volt és van más ötlet is, még két klip várható a lemezről, a Még nem fáj és a Gyűlöllek, ember! dalokhoz mindenképpen lesz képi megjelenés. Emellett a címadó dal, az Én démonaim is a listán szerepel, reméljük, belefér időben és anyagilag is."
 Nem terveztetek aktív őszi-téli szezont, a lemezre és a klipre összpontosult a figyelem, ehhez képest egész jól alakul a koncertlista. Gondoltátok volna korábban, hogy így is mehet?

"Jól látod, stratégiát váltottunk és próbálunk a klipekre és a reklámra koncentrálni. Azt terveztük, hogy megpróbálunk digitálisan minél szélesebb táborhoz eljutni, építgetjük a Words Of Blood brandet és majd tavasszal tolunk egy nagyobb turnét. Persze a fontosabb bulikon igyekszünk ott lenni és az élet ránk mosolygott e téren is: játszottunk a Rock On! Festen, most jön a Moby Dick 35. éves jubileumi bulija és egy komoly év végi bulin is ott leszünk, amiről még nem árulhatunk el részleteket. Valahogy most dobja a gép…"WORDS OF BLOOD - Rock On! Fest 2016


 Ha már szóba került a Moby Dick nagykoncert, ott jelen lenni azért megtiszteltetés...

"Abszolút az. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk, példaképek számunkra és rettenetesen várjuk a koncertet. Erős műsorral készülünk, amit a rajongóink is nagyon várnak, számunkra is ünnep lesz! És persze – mint említettem - lesz egy karácsonyi nagy buli is, amiről még nem beszélhetünk."Eltelt némi idő az új nagylemez megjelenése óta. Milyen a visszajelzés ill. a ti elvárásaitokhoz képest hogyan alakult?


"Az új lemez keményebb és dallamosabb, ahogy azt a Helland stúdióvezetője, Czébely Csaba megfogalmazta. A közönség szerint egységesebbek dalok, elégedettek a hangzással, szeretik, hogy a komplexitásunkat megtartottuk, hiszen átlagosan öt percesek a számok, és Jacsó Balázs csodálatos grafikáit is nagyon kedvelik.

Persze, a földön járunk és tudjuk, hogy ez a műfaj – akár bevalljuk, akár nem – egyre inkább perifériára szorul kis hazánkban, így nem dédelgettünk túlzott elvárásokat sem a média, sem a szélesebb értelemben vett közönségsiker irányában. Talán szerencsés volt ez a hozzáállás, mert ennek ellenére a visszajelzések kifejezetten jók és biztatók.

Belülről is érzünk zenei fejlődést, szakmai előrelépést, de persze pénzt az emberek zsebébe mi sem tudunk rakni, így a lemezvásárlások és koncertlátogatások adatai hűen tükrözik a rockzenerajongók helyzetét Magyarországon."Talán egy kicsit lerágott csont, de érdemes röviden szót ejteni róla: a tagcsere, de főleg az énekesváltás mindig éles pont egy banda életében. Ti hogy éltétek át s milyen reakciók érkeztek?

"Nehezen hoztuk meg a döntést és nehezen is estünk túl rajta. Egy idő után be kellett látnunk, hogy a korábbi énekes, Devil hangja, stílusa és zenei elképzelései eltérnek a Words Of Blood útjától, így el kellett válnunk. Az új frontember, Tybe megtalálása bő fél évig tartott, de úgy érezzük, hogy személyében megtaláltuk azt a képzett énekest, aki a dallamos éneklésben és a kemény hörgésekben is egyaránt passzol hozzánk. Jobban érti a világunkat, hasonló zenéket hallgat, és mint költő, a szövegek megírását is magához ragadta. A visszajelzések általában nagyon pozitívak a közönség részéről, mert ők is érzik, hogy azonos rezgésszámon vagyunk és ezzel hitelesebbé váltunk. Persze volt egy – két olyan arc is, aki a régi énekest inkább hozzánk illőnek gondolta. Ez van."Van-e bármi, amiről úgy érzitek, változtatni kellene, akár a saját akár a közönség elégedettségére?

"Végigmegyünk az úton, amit elterveztünk, hagyva benne zenei fejlődést és előrelépést és reméljük, ez mind több embernek tetszik majd. Amin változtatni szeretnénk, az elsősorban a zenekar megjelenése, imidzse, ezen már dolgozunk. Emellett szeretnénk minél szélesebb rétegnek megmutatni magunkat, ezt is komoly kihívásként éljük meg."


A zenekar felállása:
Fabók Tibor (Tybe) - ének
Krisztián Tamás (Füge) - gitár
Kiss Károly (Kaarle) – gitár
Ónódi József (Joe) - basszusgitár
Seiben Sándor (Alex Drum) - dobokwww.facebook.com/W.O.B.Zenekar

words-of-blood.webnode.hu


A Words Of Blood zenekar Az én démonaim című nagylemeze már elérhető külön kiadványként, szépen kidolgozott, dalszövegekkel és képi világgal ellátott booklettel.
A részletekért keresd a zenekart itt:
www.facebook.com/W.O.B.Zenekar

A nagylemez elérhető a digitális zeneáruházakban is:

iTunes -
itunes.apple.com/us/album/az-en-demonaim/id1131681658
Google Play -
play.google.com/store/music/album/Words_Of_Blood_Az_%C3%A9n_d%C3%A9monaim
Deezer -
www.deezer.com/album/13517575
Spotify -
play.spotify.com/album/1pLsxS3mBtdAhJdAMMVRyv

 

WORDS OF BLOOD - Legyen káosz (a 2016-os Az én démonaim album előzetese)

 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)
 

 
 

 

 

 

 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.) 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
2020. február 20. (csütörtök) 08:02

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A kétezres évek elején a Khymera alkalmi társulásként indult, amelyben az olasz producer, gitáros/billentyűs Daniele Liverani (Genius Rock Opera, Twinspirits stb.) fogott össze Steve Walsh énekessel (ex-Kansas, Streets), de csak a Pink Cream 69-ból és a Unisonic-ból ismert Dennis Ward basszer/producer csatlakozásával lett igazán aktív a Khymera. A brit Magnumhoz tavaly csatlakozó Dennis Ward énekel az új lemezen is, és a zenei vonal sem változott. A Khymera legutóbbi lemeze a 2015-ben kiadott The Grand Design volt.   Dennis: "2017-ben kezdtem írni az új dalokat, de ez lassú folyamat volt. Kezdetben pár dalszerzővel társultam, kevés eredménnyel, magam sem tudtam olyan ötletekkel előállni, amilyenekkel szerettem volna. Szerencsére aztán...

JOE SATRIANI - Videoklip az áprilisi album első dalához: Nineteen Eighty
JOE SATRIANI - Videoklip az áprilisi album első dalához: Nineteen Eighty

Joe Satriani 2018-ban adott egy kiváló koncertet a Barba Negra Trackben, májusban pedig visszatér majd a tett színhelyére. A koncert időpontja május 8., a helyszín pedig ezúttal is a...

SUNGAZERS - Dal- és klippremier: What Matters
SUNGAZERS - Dal- és klippremier: What Matters

Wasting Space címmel május 18-án jön majd ki a Sungazers nevű poszt-progresszív, zenei-összművészeti projekt második albuma, az első előzetes dallal, a videoklippel kísért What...

KÁRPÁTIA - Trianonra emlékeznek az új albummal: 1920
KÁRPÁTIA - Trianonra emlékeznek az új albummal: 1920

1920 címmel megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze.  "A trianoni tragédia századik évfordulójának évében megjelent lemez olyan dalokat tartalmaz, amelyeket...

SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline
SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline

Mad World címmel február 28-án jelenik meg a 25 éves jubileumát ünneplő svájci hard rocker Shakra új stúdióalbuma, amely már a harmadik lemezük lesz az öt év kihagyás után 2014-ben...

USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe
USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe

Üveghely címmel márciusban jön ki a Useme zenekar harmadik albuma, a lemez legfrissebb előzetese pedig a szöveges videóval kísért Mindenből a Semmibe dal. Csongor Bálinték első lemeze...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS