WORDS OF BLOOD - Klippremier: Gyűlöllek, ember!

Ez már a második videó a 2016-os albumhoz

2016. november 11. (péntek) 17:01 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 13:34

A nyári HammerWorld extra CD-mellékleteként jelent meg a Words Of Blood második albuma, az új énekessel készült  Az én démonaim lemez, amely már önálló kiadványként is beszerezhető, de a digitális platformokon is elérhető. A Words Of Blood most elkészült egy új videoklippel, amit máris megnézhetsz!

 
"Új klippel jelentkezett a modern, indusztriális fémzenét játszó Words Of Blood!

Ezúttal a HammerWorld extra CD-mellékleteként napvilágot látott, helyenként power, néhol progresszív elemekkel és kidolgozott szólókkal feldíszített Az én démonaim nagylemez egyik legerősebb dala, a Gyűlöllek, ember! kapott képi megjelenítést.

Ez már a második klip az albumról (az Útvesztő után) és a srácok ismét egy kényes dologhoz, a nők elleni erőszak és támadások témaköréhez nyúltak.


A Vörös Renátó által készített videó egy történeten keresztül mutatja be a gyengébbik nem védtelenségét, kiszolgáltatottságát, felhívva a társadalom és a jogalkotók figyelmét problémára, sürgetve a szabályozás mielőbbi szigorítását. Mert ha a törvény erejével nem megy, akkor – ahogy a klipben is láthatjuk – az emberek a saját kezükbe veszik a megoldást…"

 

WORDS OF BLOOD - Gyűlöllek, ember! (a 2016-os albumhoz)


 


"Előfordulhat egy zenekar életében, hogy a saját útját járva egy-egy kitűzött célra koncentrál, s egyszer csak nem várt módon felpörögnek az események? A Words of Blood esetében valahogy így történt. Túllépve egy kritikus ponton, hosszan tartó, de megfontolt és alapos munka következett, távol a színpadok világától. Ennek eredménye egy kiforrottabb, letisztultabb nagylemez lett, amelyet nem sokkal később az egyik legerősebb dalához, az Útvesztő címet viselő tételhez forgatott klip követett.

A nyár végétől indultak be az események, a kiadvány terjedése mellett több felkérés is érkezett, így a tervekkel ellentétben több alkalommal, nem várt helyszíneken is újra színpadra lép a banda. Mindezekről, valamint a további tervekről a Words Of Blood vezetője, Füge mesélt egy rövid interjú formájában.

 
Miért éppen az Útvesztő című dalra esett a választás az első kliphez? Volt más ötlet, elképzelés is?


"Valahogy komoly aurája van a dalnak, ami zeneileg és gondolatvilágában is fog bennünket és úgy vettük észre, hogy a közönséget is. Erős riffek és dallamos hangszerelések követik egymást, helyenként doomos tempóban, amitől rengeteg energia szabadul fel. Erre a masszív alapra festik rá a szavak a jelenkor emberének útkereső, botladozó világát, ahol még mindig a legerősebb támasz a belső remény, ami ha megvan, akkor előbb – utóbb kitalálhatunk a labirintusból. Tehát a dal nemcsak kérdéseket tesz fel, hanem válaszokat is ad, amit nagyon fontosnak tartunk és ezért esett a választás az Útvesztőre."WORDS OF BLOOD - Útvesztő (a 2016-os Az én démonaim albumhoz)

 


Várható tőletek további képi világgal ellátott anyag is? Illetve milyen terveitek vannak a nagylemez dalaival?

"Természetesen volt és van más ötlet is, még két klip várható a lemezről, a Még nem fáj és a Gyűlöllek, ember! dalokhoz mindenképpen lesz képi megjelenés. Emellett a címadó dal, az Én démonaim is a listán szerepel, reméljük, belefér időben és anyagilag is."
 Nem terveztetek aktív őszi-téli szezont, a lemezre és a klipre összpontosult a figyelem, ehhez képest egész jól alakul a koncertlista. Gondoltátok volna korábban, hogy így is mehet?

"Jól látod, stratégiát váltottunk és próbálunk a klipekre és a reklámra koncentrálni. Azt terveztük, hogy megpróbálunk digitálisan minél szélesebb táborhoz eljutni, építgetjük a Words Of Blood brandet és majd tavasszal tolunk egy nagyobb turnét. Persze a fontosabb bulikon igyekszünk ott lenni és az élet ránk mosolygott e téren is: játszottunk a Rock On! Festen, most jön a Moby Dick 35. éves jubileumi bulija és egy komoly év végi bulin is ott leszünk, amiről még nem árulhatunk el részleteket. Valahogy most dobja a gép…"WORDS OF BLOOD - Rock On! Fest 2016


 Ha már szóba került a Moby Dick nagykoncert, ott jelen lenni azért megtiszteltetés...

"Abszolút az. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk, példaképek számunkra és rettenetesen várjuk a koncertet. Erős műsorral készülünk, amit a rajongóink is nagyon várnak, számunkra is ünnep lesz! És persze – mint említettem - lesz egy karácsonyi nagy buli is, amiről még nem beszélhetünk."Eltelt némi idő az új nagylemez megjelenése óta. Milyen a visszajelzés ill. a ti elvárásaitokhoz képest hogyan alakult?


"Az új lemez keményebb és dallamosabb, ahogy azt a Helland stúdióvezetője, Czébely Csaba megfogalmazta. A közönség szerint egységesebbek dalok, elégedettek a hangzással, szeretik, hogy a komplexitásunkat megtartottuk, hiszen átlagosan öt percesek a számok, és Jacsó Balázs csodálatos grafikáit is nagyon kedvelik.

Persze, a földön járunk és tudjuk, hogy ez a műfaj – akár bevalljuk, akár nem – egyre inkább perifériára szorul kis hazánkban, így nem dédelgettünk túlzott elvárásokat sem a média, sem a szélesebb értelemben vett közönségsiker irányában. Talán szerencsés volt ez a hozzáállás, mert ennek ellenére a visszajelzések kifejezetten jók és biztatók.

Belülről is érzünk zenei fejlődést, szakmai előrelépést, de persze pénzt az emberek zsebébe mi sem tudunk rakni, így a lemezvásárlások és koncertlátogatások adatai hűen tükrözik a rockzenerajongók helyzetét Magyarországon."Talán egy kicsit lerágott csont, de érdemes röviden szót ejteni róla: a tagcsere, de főleg az énekesváltás mindig éles pont egy banda életében. Ti hogy éltétek át s milyen reakciók érkeztek?

"Nehezen hoztuk meg a döntést és nehezen is estünk túl rajta. Egy idő után be kellett látnunk, hogy a korábbi énekes, Devil hangja, stílusa és zenei elképzelései eltérnek a Words Of Blood útjától, így el kellett válnunk. Az új frontember, Tybe megtalálása bő fél évig tartott, de úgy érezzük, hogy személyében megtaláltuk azt a képzett énekest, aki a dallamos éneklésben és a kemény hörgésekben is egyaránt passzol hozzánk. Jobban érti a világunkat, hasonló zenéket hallgat, és mint költő, a szövegek megírását is magához ragadta. A visszajelzések általában nagyon pozitívak a közönség részéről, mert ők is érzik, hogy azonos rezgésszámon vagyunk és ezzel hitelesebbé váltunk. Persze volt egy – két olyan arc is, aki a régi énekest inkább hozzánk illőnek gondolta. Ez van."Van-e bármi, amiről úgy érzitek, változtatni kellene, akár a saját akár a közönség elégedettségére?

"Végigmegyünk az úton, amit elterveztünk, hagyva benne zenei fejlődést és előrelépést és reméljük, ez mind több embernek tetszik majd. Amin változtatni szeretnénk, az elsősorban a zenekar megjelenése, imidzse, ezen már dolgozunk. Emellett szeretnénk minél szélesebb rétegnek megmutatni magunkat, ezt is komoly kihívásként éljük meg."


A zenekar felállása:
Fabók Tibor (Tybe) - ének
Krisztián Tamás (Füge) - gitár
Kiss Károly (Kaarle) – gitár
Ónódi József (Joe) - basszusgitár
Seiben Sándor (Alex Drum) - dobokwww.facebook.com/W.O.B.Zenekar

words-of-blood.webnode.hu


A Words Of Blood zenekar Az én démonaim című nagylemeze már elérhető külön kiadványként, szépen kidolgozott, dalszövegekkel és képi világgal ellátott booklettel.
A részletekért keresd a zenekart itt:
www.facebook.com/W.O.B.Zenekar

A nagylemez elérhető a digitális zeneáruházakban is:

iTunes -
itunes.apple.com/us/album/az-en-demonaim/id1131681658
Google Play -
play.google.com/store/music/album/Words_Of_Blood_Az_%C3%A9n_d%C3%A9monaim
Deezer -
www.deezer.com/album/13517575
Spotify -
play.spotify.com/album/1pLsxS3mBtdAhJdAMMVRyv

 

WORDS OF BLOOD - Legyen káosz (a 2016-os Az én démonaim album előzetese)

 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)
 

 
 

 

 

 

 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.) 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
2019. szeptember 17. (kedd) 17:24

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss lemezének egyik dalában, a Take What You Want-ban szerepelt. Post Malone lemezének producere egyébként nem más, mint Andrew Watt gitáros, dalszerző, aki 2013-ban még Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán bukkant fel a California Breed zenekarban, majd szólókarrierbe kezdett, de igazából a produceri tevékenysége révén vált ismertté, idén Grammy-díjat is kapott Cardi B lemezén végzett munkájáért. Ozzy: "Készítettem egy új lemezt és az segített, hogy visszatérjek a helyes vágányra. Hónapokon át csak fetrengtem és sajnáltam magam. Ez a legjobb album, amit valaha készítettem.   Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre
PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre

A Behold Electric Guitar című, májusban kiadott lemezével tér vissza Budapestre Paul Gilbert, a koncert október 4-én lesz az Analog Music Hall-ban. "Bár a Mr. Big, a G3 és a Racer X...

TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén
TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén

Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a 2018-ban feloszlott Tűzmadár zenekar. A jubileumi buli az Analogban lesz, szeptember 27-én. "Bár mint tudjuk, a Tűzmadár zenekar...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS