VIDA - A Lord-alapító Vida Feri szombaton Budapesten is bemutatja új csapatát

Idén alakult ki az új zenekar

2016. november 11. (péntek) 10:59 | utoljára módosítva: 2016. november 11. (péntek) 16:26

November 12-én egy új felállással mutatkozik be Budapesten a Lord zenekart közel 45 éve megalapító Vida Ferenc basszusgitáros zenekara, a Vida. Természetesen a szombati koncerten felcsendülnek majd a jól ismert Lord dalok is.

Frissítés! A szombati buli sajnos elmarad.

"Kedves Barátaink! Sajnos a szombati, budapesti koncertünk technikai okok miatt ELMARAD! :( Tudjuk, hogy sokan vártátok, mi is nagyon készültünk, de ígérjük, hamarosan (előbb, mint gondolnátok) találkozhattok velünk Budapesten." - Vida zenekar.


 www.facebook.com/vidarockbandVIDA FERENC - basszusgitár


"1949-ben születtem Jákon. Első zenekarom 1969-ben a vassurányi Red Fire volt, köszönet érte a Papp testvéreknek. 1972-ben megalapítottam a Lord együttest, amelynek 10 éves szünettel, 2005-ig voltam a basszusgitárosa.

2007-ben 'megszületett' a VRB, és még ez évben a Serenával létrehoztuk a Vida feat Serena olasz projektet is. Kedvenceim: Pretty Maids, Peter Frampton, Journey a Castro Nuovo 'mesterrel', és Hoffer Péter.

A másik szerelmem a foci, amiből 2010. júniusában edzői diplomát szereztem. Mentorom, tanító-mesterem: Kapuvári Gábor! Rajta kívül már csak a családom, és alig néhány ember akad, akinek a kedvéért még ma is megtennék sok mindent! Imádom a vörös bort, a pizzát, a whiskyt, az olasz tengerpartot, és a 'legendás' Modulus basszusgitáromat!HORVÁTH TAMÁS - ének


"1976-ban születtem Kőszegen. Első zenekarom az NRG volt, majd a Másnap következett, ahol belekóstolhattam a koncertezés világába, és ez végleg rabul ejtett. Nagy élmény közönség előtt a színpadon állni, és ezt szeretném csinálni egész életemben.

Életem meghatározó élménye volt, amikor 2006-ban Zágrábban pacsizhattam John Petruchival. Kedvenceim: Stratovarius, Dream Theater, és a Journey.

2011. januárjában hívott Fefe a Vida Rock Band-be énekelni, a Gyáva Angyal lemez megjelenése előtt azonban távoztam a zenekarból. Rövid zenei kitérő után Fefe újra hívott, és nagy örömmel mondtam igent." 

FEKETE GÁBOR - gitár


"1970-ben születtem.17 éves koromban fogtam meg az első gitárom és a zene iránti szerelem az óta is tart. 1994-ben Budapesten tettem le az előadóművészi vizsgát jazz gitár szakon. Tanárom Tornóczky Ferenc volt. Diplomát Miskolcon, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet gitártanár és kamaraművész szakán szereztem, Dr. Papp Sándor növendékeként.

1995 óta aktívan tanítok. Két évet Bécsben oktattam,majd egy tengerjáró hajón zenéltem Izlandtól Egyiptomig.

Kedvenc zenészek: Steve Lukather(TOTO), Greg Howe, Frank Gambale, Richie Kotzen, Chick Corea, Yngwie Malmsteen,Tommy Emmanuel, David Russel, John Williams, Guthrie Govan, Steve Morse, Joe Satriani , Steve Vai... és sokan mások.
Honlapom: gitargabor.comCSILLAG RÓBERT - dobok

"A Balatontól pár kilométerre, Tapolcán születtem 1976-ban és jelenleg is ott élek. Ahogy én emlékszem 6-7 évesen anyám varrós-dobozát csépeltem ceruzával és arra vágytam, hogy életemben legalább egyszer ülhessek dobszerkó mögött.

1991-ben, a középiskolában egy pár dobverőnek, három lelkes zenészlelkű barátnak és egy félreértésnek köszönhetem első meghatározó, és feledhetetlen zenekaros élményemet. Egy iskolai rendezvényre készülve kerestek meg, mivel azt hitték (naivan), mert én folyton az ágyat „poroltam” dobverővel, tudok is játszani a hangszeren. Volt egy hetem a színpadig, úgyhogy össze kellett szednem magam, hogy az alapokat megtanuljam. Sikerült és azóta „függő” vagyok!

Az eltelt évek alatt több zenekarban megfordultam pld. Advent, TRT, Anzar, Hátsó Udvar Rock Band, Új Idők, Fantasy zenekar... 2008-as megalakulásától egészen 2013-as megszűnéséig a Violent Moon zenekart irányítgattam és vezettem, amivel Ritchie Blackmore jelenlegi zenekarának a Blackmore’s Night dalait dolgoztuk fel. 2014-től pedig a tapolcai BZB-Báder Zoltán Band dobosaként tevékenykedem. Remek zenészeket és egyben barátokat ismerhettem meg a zenének köszönhetően, több zenei stílusban is kipróbálhattam magam, amiért hálás vagyok, ennek eredményeként játszhattam klubokban, szállodákban, esküvőkön, bálokban és fesztiválokon. De vitathatatlan, hogy a rockzene az, ami mindig is közelebb állt a szívemhez.

A Lord zenekar gyerekkorom és ifjú korom egyik kiemelkedő zenekara volt, ami összeforr Vida Ferenc nevével. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Fefe felkérésének eleget téve a Vida zenekar tagja lehetek. Kedvenceim: Deep Purple, Ritchie Blackmore’s Rainbow, Blackmore’s Night, Nightwish és sok más külföldi és magyar előadó, valamint kedvelem a filmzenéket és a klasszikus zenét is. Hangszereim: Premier XPK és Pearl Export dobok, Paiste cintányérok.ZÁMBÓ ZSOLT - billentyűs hangszerek


"1978-as születésemkor még nem tudtam, hogy a zene ilyen szerepet fog betölteni az életemben. Kiskoromtól kezdve vonzott a sok fekete-fehér billentyű. Nem volt nehéz belecsöppennem a zene világába, hiszen édesapám is zenészlélek volt. Próbálkoztam gitárral is, balkezes lévén kevesebb sikerrel, így a billentyűknél ragadtam meg.

Zenei tanulmányaim 1992-ben kezdődtek, fiatal lévén a gyakorlás nekem sem feküdt. :) Szüleim támogatásával (és szigoruknak köszönhetően) azonban tovább toltam a dolgot, és lám, nem eredménytelenül.

1995-ben léptem először színpadra, első zenekarommal, és egy adag lámpalázzal, dallamos rock feldolgozásokat játszottunk. Azóta folyamatosan zenélek, több zenekarban megfordultam. A Roland hangszerek híve vagyok, s mellette nem maradhat el a Hammond sem. Alapvetően rockos beállítottságú vagyok, és kemény véleményem van a zene fogalmáról. Hogy mi is az? A zenét élő emberek, hangszereken játsszák...

Hangszereim: Roland VK-8, Roland GW-8."

www.vidazenekar.hu
  

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS