SYSTEM OF A DOWN - Tényleg készül az új album, friss interjú!

Leghamarabb jövőre jöhet ki a lemez

2016. november 9. (szerda) 10:45

Összesen már 17 európai koncertet jelentett be a System Of A Down 2017 júniusára és júliusára. Hozzánk legközelebb az osztrák Nova Rockon, illetve Prágában és Krakkóban fognak játszani, de remélhetőleg hamarosan előrukkolnak további dátumokkal is. És végre az új albumról is megérkeztek az első konkrét hírek. A legutóbbi SOAD album a 2005-ben kiadott duó volt, a Mezmerize és Hypnotize.

 

 


John Dolmayan dobos a brit Kerrang!-nak beszélt a készülő lemezről, amelynek kapcsán néhány stúdiós videó már ki is került a netre.

"Az utóbbi hat hónapban egy új albumon dolgoztunk és van vagy 15 nóta, ami szerintem érdemes arra, hogy lemezre kerüljön... Azt azonban nem tudjuk, hogy mi a helyzet a kiadás terén, ezzel kapcsolatban még mindig nincsenek 100 %-os tervek.

Én azt akarom, hogy mindenki részt vegyen a munkában és jó érzéssel, ezt próbáljuk most megvalósítani. Óriási a nyomás rajtunk, hiszen 11 év telt el - minimum 12, mire ki is jön az új album.

Jobban zenélünk, mint bármikor és kipróbálunk új dolgokat is. Nem próbálunk egy Toxicity második részt elkészíteni, pusztán azért, mert messze az volt az eddigi legsikeresebb lemezünk.

A SOAD rajongók új generációjához is szólnia kell egy új lemeznek, hogy mindenki láthassa, nem üldögélünk a babérjainkon. Nem is fogom hagyni, hogy a nevem felkerüljön egy olyan lemezre, amire nem vagyok 100 százalékosan büszke.

Tudom, hogy sok a duma a lemezről, mi is olvassuk ezeket - hidd el nekem. Különösen Shavo (Shavo Odadjian basszer), ő imádja az ilyen cuccokat! A rajongók sok mindent mondanak, és meg is értjük a frusztráltságukat, ahogy annak a ténynek is tudatában vagyunk, hogy ezt a szenvedélyességük szüli, elsődlegesen.

A SOAD egyértelműen egy új albumon dolgozik, csak azt nem tudjuk még, hogy pontosan mi történik majd. Nagyjából ez minden, amit elmondhatok!"


A 2017-es koncertekről:

"Nyilvánvalóan leszállítjuk majd, amit kell! (nevet) A koncertezés a legerősebb oldalunk, azt hiszem. Annak idején, amikor felnőttem, elmentem megnézni az olyan bandákat, mint a Led Zeppelin és a Rush, akik mindig jobban szóltak élőben. Ez az, amit mi is mindig igyekeztünk megvalósítani... Nincsenek nagy trükkjeink. Nálunk azt kapod, amit látsz.

És ugyanez a helyzet a lemezeken is. Nem használunk egy csomó olyan stúdiós szarságot, mint más bandák. A színpadon sem a világításra meg a piróra támaszkodunk, mint más bandák, sokkal inkább a közönség és a banda energiájáról szólnak a SOAD bulik, egymást erősítjük. Nyilván vannak fényeink, de azt hiszem, attól egy kicsit tartunk, hogy felgyújtsuk magunkat a színpadon...

Gondolj csak arra, hogy ott van Daron (Daron Malakian gitéros) és ott van Shavo, akik a színpad két szélén úgy rohangálnak, mint az őrültek, és az énekesünk, Serj (Serj Tankian) is rendesen bejárja a deszkákat... Nincs búvóhely sehol, legalábbis számukra, ellentétben velem... De más sem hiányzik, mint az hogy valamelyikük belerohanjon a piróba, aztán beessen a dobcuccomba! (nevet) Én hova tudnék akkor menekülni?

Turnéztunk a Rammsteinnal, akik - teszem hozzá - nagyon rendes srácok, és amikor a gitárosuknak valamiért haza kellett mennie, Daron beugrott a helyére. Sosem láttam még olyan szobormereven állni Daront a színpadon! (nevet) Az egy király turné volt számunkra, mi a Slipknottal és a Rammsteinnal, pont amikor a Toxicity album megjelent. Nem is tudom, hogy manapság összejöhetne-e egy ilyen turné, hiszen ma már mindhárom csapat egy szinten van.  Ki nyitna és ki játszana utoljára? Talán cserélgetni kéne a sorrendet... De az azért egy igen masszív turné lenne, hiszen mindhárom banda hatalmas show-t csinál."

 


SYSTEM OF A DOWN - Europe 2017

06/01 - Hallenstadion, Zurich, Switzerland
06/02 - Rock Im Park, Nürnberg, Germany
06/04 - Rock am Ring, Mendig, Germany
06/07 - Open Air Zenith, Nancy, France
06/09 - Download Festival UK, Derby, United Kingdom
06/10 - Download Festival, Paris, France
06/12 - O2 Arena, Prague, Czech Republic
06/13 - Wuhlheide, Berlin, Germany
06/14 - Barclaycard Arena, Hamburg, Germany
06/16 - Nova Rock, Nickelsdorf, Austria
06/17 - Impact Festival, Krakow, Poland
06/20 - Nimes Festival, Nimes, France
06/22 - Copenhell, Copenhagen, Denmark
06/23 - Download Festival, Madrid, Spain
06/30 - Main Square Festival, Arras, France
07/01 - Rock Werchter, Werchter, Belgium
07/02 - TUI Arena, Hannover, Germany


Infó:
www.systemofadown.com/tour
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARCHAIC - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásukkal: Dühös nemzedék
2020. október 19. (hétfő) 17:44

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb görgetsz. Ismerkedj meg a meglepetéshez kapcsolódó legfrissebb felvétellel, a thrasher Archaic zenekar Kalapács feldolgozásával, amelyben Köhler Ági (InSeason) a különleges vendég. A Dühös nemzedék című dal eredetileg a Kalapács zenekar 2010-ben kiadott Dühös nemzedék albumán jelent meg.   ARCHAIC feat. Köhler Ági - Dühös nemzedék (Kalapács feldolgozás - Kikalapált dalok album 2020) AZ ARCHAIC ZENEKAR ÜZENETE: Kikalapált dalok CD 2020. Hammer Records (HMR Music Kft.) Feldolgozás album a Kalapács zenekar 2020-as, 20 éves fennállása alkalmából. Világvégre (új Kalapács stúdióalbum) és Kikalapált dalok (Tribute lemez) előjegyzés: kalapacs.net   Kalapács...

CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!
CORONER - Hivatalos: keményen dolgoznak egy új anyagon!

A thrash metal progresszív ágát képviselő svájci Coroner még 1995-ben oszlott fel, de 2010 óta ismét aktív a csapat. Ron Royce basszer/énekes és Tommy T. Baron gitáros mellé Diego...

ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey
ARTILLERY - Dal született az egy éve elhunyt Morten Stützer gitáros emlékére: The Last Journey

Tavaly októberben hunyt el a dán thrasher Artillery egyik alapítója, Morten Stützer gitáros, a Stützer gitárduó egyik fele, Michael Stützer testvére. Morten emlékére egy The Last...

EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról
EDDIE VAN HALEN - Az Olympique Marseille fantasztikus megemlékezése a legendás gitárosról

Szombat este a marseille-i Orange Vélodrome-ban csapott össze az Olympique Marseille és a Bordeaux a Francia Bajnokság keretében, a pandémia miatt üres stadion lelátóján pedig egy...

AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix
AZARATH - Dalpremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Sancta Dei Meretrix

Saint Desecration címmel november 27-én jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es In Extremis...

ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki
ORDEN OGAN - A korona velük is kiszúrt, az új album csak márciusban jön majd ki

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, most azonban egy még újabb kiadási...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS