WEDDING AT THE SLAUGHTERHOUSE - "Eljövünk trollkodni az X-Faktorba, erre továbbjutunk..."

November 12-én koncert a Dürer Kertben

2016. november 6. (vasárnap) 16:38

A death/grind vonalas budapesti Wedding At The Slaughterhouse ugyan bevitte az X-Faktorba a hörgős rajzfilm metalját, de az élő show-ba már nem őket vitte magával magazinunk "majdnem" munkatársa, Byealex, de sebaj, élőben megnézheted őket a természetes terepükön, egy klubbulin, november 12-én a Dürer Kertben.

És elolvashatod azt is, hogy mit nyilatkoztak egy friss interjúban Csipkének.

 www.facebook.com/TW4TS

 
A zenekar megalapításáról a dobos Mogyi és a gitáros Tombi:

M: "Még Danival (ének) laktunk együtt, amikor ez az egész az eszembe jutott. Nyilván soha nem ittunk egy kortyot sem, hétvégén pláne. Az ilyen meghitt, nyugodt hangulatban eltöltött esték egyik velejárója, hogy az ember szeret a halál metal mellett olyan dolgokat is 'énekelni', amelyek leginkább egy retro disco kellékei szoktak lenni.

Aztán persze jönnek a rajzfilmes betétek, meg minden olyan dolog, amiért a szomszédok előszeretettel gondolnak a csendháborítás szóra. Bár, ha jól emlékszem, csak egyszer voltak anno kinn a yardék, de az nem is ezért volt gáz, hanem mert nem akarták elhinni, hogy van még velünk két lány. Na, kb. így jött az ötlet, abból lett a zenekar."

T: "Emlékszem, amikor Mogyi megkeresett ezzel, már több, mint egy éve nem zenéltem zenekarban és nagyon hiányzott. Először azt hittem, hogy a tizedik hülye black metal bandáját akarja megalapítani, de mikor felvezette a koncepciót, nagyon megörültem, mert nekem a zenéléssel alapjáraton a szórakozás a célom és nem feltétlenül az önmegvalósítás, világmegváltás stb. Most ezzel, hogy feldolgozunk tök jó dalokat, de azért írunk saját témákat is, pont megfelelő az arány."Mennyire lehet komolyan venni a bandát?

T: "Egyáltalán nem szabad komolyan venni minket. Mindemellett előre eltervezett koncepció, hogy a 80-as, 90-es évek popslágereit adjuk elő valamilyen metal stílusban. Persze ez elég szűk korlát, rögtön egy 2000-es évekbeli slágerrel indítottunk, majd jött az ötlet, hogy a Kacsameséket kéne megcsinálni, ezután jöttek sorban a rajzfilmek. Általában a próbák fenomenálisak, rengeteget nevetünk, főleg amikor először áll össze egy új feldolgozás."

Zsóti (gitár): "Semennyire nem szabad komolyan venni ezt az egészet. Ebben a zenében nincs üzenet, csak szeretünk szórakozni és szórakoztatni. Saját dalokra ott van Tombin kívül mindenkinek X zenekar."

Peti (?): "Ha valaki figyelmesen hallgatja az átdolgozásainkat, majdnem mindegyikben észrevehet egy-két érdekességet. Olyan részeket, amelyekk az eredeti nótákban egyáltalán nem szerepelnek. Itt tetten érhető rengeteg saját ötlet, amivel igyekszünk kicsit feldobni a dalokat és minél jobban a saját ízlésvilágunk felé terelni az egyébként teljesen más stílusban íródott szerzeményeket."

M: "A zenekar koncepciója maga az 'átdolgozósdi', mi pusztán azért csináljuk, mert k*rvára élvezzük és a közönség felé is azt üzenjük, hogy az is akkor és ott jól érezze magát, aki épp hallgatja. Saját szám nincs tervben, és ha ezekkel a tagokkal valaha lesz is, az más néven, más projekt alatt, hiszen ez emiatt jött létre, és ezen nem is fogok változtatni. Minden tagnak van másik zenekara, én például bármit csinálok, a Danit nem tudom lekaparni, mind a négy zenekaromban ott van (TWATS, Isatha, Mirror, Nekrológ)."

A tavaly megjelent It's Morphine Time!!!44four EP-n olyan "újragondolások" kaptak helyet, mint a Bon Jovi It's My Life-ja, a Power Rangers és a Kacsamesék főcímzenéje, (utóbbi személyes kedvenc — a szerk.) és a Geri Halliweltől ismert It's Raining Men. Miért épp ezekre esett a választás?

M: "A Bondzsovi volt az első szám, amivel végeztünk, de csak azért ez, mert a sok kretén nem volt hajlandó semmit sem írni arra a számra, amit elsőnek meg akartam csinálni. Ez nem lenne gond, mert én is értek a gitárokhoz, a múltkor meg is fogtam egyet, igaz, csak úgy engedték, hogy nem vehettem ki a tokból. Általában mindenki hoz ötleteket - csak a Petiét dobjuk ki mindig - a 'fészbúk csopiba', vagy próbára, és vagy összehozzuk, vagy nem... A Power Rangers például Zsolti agyszüleménye, a Kacsameséket én erőszakoltam be. Tettünk volna fel több cuccot is az EP-re, de ha jól emlékszem, csak ezek voltak készen."

T: "Igazából úgy mentem le az első próbára, hogy a Mogyi által felvázolt koncepción kívül semmit sem tudtam, még a hangolás sem volt megbeszélve, Zsoltit és Petit kb. csak látásból ismertem a Vágóhídról. Miután jól lehangoltunk, eszembe jutott, hogy régen még a First Memories-zal játszottuk az It's My Life-ot és biztos jól hangzana döngölve. Persze folyamatosan megy az ötletelés, hogy miket kéne megcsinálni, ezekből valamelyik megvalósul, valamelyik nem. Általában úgyis az készül el, amit én otthon elkezdek átírni, aztán a próbán szétszedjük és mindenki hozzáteszi a kis ötleteit. A lényeg, hogy teljesen random gyűlnek a dalok, tehát totál véletlen, hogy épp ez a négy dal készült el először."

P:
"Meg kell vallanom, első hallásra egy kicsit féltem a rajzfilmslágerektől, inkább a 80-as, 90-es évek popslágereinek átdolgozását részesítettem volna előnyben. A közönség - a várakozásaimmal ellentétben - inkább a előbbieket fogadta jobban, úgyhogy maradtunk ezen a vonalon. Ennek talán az is az oka, hogy a popdalok 'metalosításával' ellentétben, ez abszolút újdonságnak számít. Ettől függetlenül, persze a jövőben szeretnénk még egy-két pop számot is 'tönkretenni', reméljük a hallgatóság nagy örömére."

T: "Azért ezelőtt is készültek már mesedal metal feldolgozások, de egy egész zenekart erre még nem igazán húztak fel, tudomásunk szerint. Szerintem inkább annak van ereje, hogy nagyrészt magyar rajzfilmekkel operálunk."WEDDING AT THE SLAUGHTERHOUSE - It's Morphin Time​!​!​!​44four EP (2015)Rátérvén az X-Faktorra, gondolom már sokan feltették a kérdést: miért jelentkeztetek?

T: "Nem terveztünk semmilyen tehetségkutatóra jelentkezni, egyszerűen szembejött egy lehetőség, hogy egy újabb platformon reklámozzuk magunkat és eljussunk több emberhez. Na meg persze, úgy voltunk vele, hogy mekkora poén lenne, ha fő műsoridőben, országos TV adón minket mutogatnának a kisnyugdíjasoknak."

P:
"Nem jelentkeztünk, de azzal, hogy végül bevállaltuk, elsősorban az volt a cél, hogy minél többen megismerjék a zenénket, és közben mi is jól érezzük magunkat. Úgy gondolom, ezeket a célokat eddig abszolút elértük, maradandó 'élményt' okoztunk a zsűrinek és a nézőknek is, egyaránt.

T: "Én személy szerint álmomban sem gondoltam volna, hogy továbbjutunk. Biztos voltam benne, hogy maximum kapunk egy-két igent a poén kedvéért, de aztán kifejtik, hogy oké, hogy van egy réteg, aki kedveli, meg érti ezt a zenét, de ez nem ide való. Úgy tűnik nagyobbat ütött az, hogy nem igazán van még ilyen koncepciójú zenekar, mint gondoltuk."

Zs: "Senki se gondolta a zenekarból, hogy továbbjutnánk, tévedtünk. Teljesen meglepődtünk, igazából nem is értettük. Eljövünk trollkodni, erre továbbjutunk... A következő lépés a világuralom átvétele és az összes Pokémon elfogása."


Hogy éreztétek magatokat a "színpadon"? Azt hiszem, ez egy teljesen más közeg, mint amihez eddig szoktatok.

Zs: "Én vagy másnaposan, vagy részegen, talán egy alkalom volt, amikor egyik se volt igaz. A más közeg amúgy engem nem zavart. Ugyanazt csináltuk, mintha bárhol máshol játszanánk. Talán csak a közönségbe való ugrálás maradt ki."

T: "Én nem izgultam, inkább csak izgatott voltam előtte. Persze mikor belecsaptunk az első hangokba, ez abban a pillanatban elmúlt és ugyanúgy éreztem magam, mint bármelyik másik színpadon."Egy-egy ilyen szereplés okán az ember kaphat hideget-meleget, főleg underground oldalról, milyen az eddigi visszhang?

T: "Természetesen jöttek a kötelező körök negatív oldalról: 'így én is tudok hörögni'; 'más énekel, ez meg csak üvöltözik, mégis továbbjut'; 'ez nem zene' és társai. Tudtuk, hogy lesz ilyen, teljesen szokványos az ilyen reakció, ha rock-metal zenéről van szó. Viszont elég nagy pozitív visszhangja is volt a dolognak. Van, aki csak miattunk nézte a műsort, és van, aki szerint már a győztes is megvan. Az underground közegből többen úgy gondolták, hogy csak ártottunk a stílusnak, mert csak erősítettük a sztereotípiát, miszerint a metal csak hörgés meg csapkodás."

M: "Természetesen rengeteg pozitív és negatív kritika ért minket azzal kapcsolatban, amit csinálunk. Nem egy olyan üzenetet kapott a banda, hogy ez mennyire jó, meg bejön, meg király, meg kár, hogy csak most ismertek meg minket. Több fórumon is szóba kerültünk, volt olyan, hogy több száz hozzászólás után inkább törölték az egészet. Mindenkinek meg lehet erről a saját véleménye, természetesen a negatív véleményeket is tiszteletben tartjuk. Csak hát ugye, nem igazán rágódunk ezen..."

Zs: "Ez így igaz. Facebookon az egyik underground metalos csoportban volt egy poszt rólunk, ahol 380 kommentből kb. 300 csak minket fikázott, többnyire agy nélkül. A maradék 80 kommentben már egymást gyilkolták a tagok. Igazából vicces volt látni, hogy ez ekkora port kavart, csak azt sajnálom, hogy ennyi embernek nincs humorérzéke. Természetesen emellett kaptunk nagyon sok pozitív visszajelzést is, ezeket ezúton is köszönjük! Illetve szintén itt szeretnénk megköszönni annak a bizonyos csoportnak a tevékenységét! Ekkora reklámot még az RTL se csinált nekünk, szóval köszönjük még egyszer! Szeretünk titeket!"

P: "Általában pozitív visszajelzéseket kaptunk, az a pár fikázó ember pedig csak azt nem vette észre, hogy ez az egész poénra épül, egy olyan paradox helyzetre, ami a gyerekkori kedvességet állítja szembe a műfajra jellemző brutalitással, erőszakossággal. Én úgy gondolom, hogy egy pusztán poénokra felhúzott, alapból polgárpukkasztás célú formációt elkezdeni elemezgetni, abból a szempontból, hogy ez morálisan mennyit árt az underground szcénának teljesen felesleges, sőt egyenesen tévút, zsákutca."


A teljes interjút ide kattintva tudod elolvasni.


 

WEDDING AT THE SLAUGHTERHOUSE - Mézga Család az X-Faktorban

 

 


WEDDING AT THE SLAUGHTERHOUSE - Mézga Család


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
2019. szeptember 18. (szerda) 17:26

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én. Máris megismerkedhetsz a szöveges videóval kísért harmadik előzetes dallal, a Tennel, amelyben a Fozzy és a Stuck Mojo soraiból ismert Rich Ward gitáros a vendég. A lemezen számos más vendég is játszik: Todd La Torre (a Queensrÿche énekese), Jeff Loomis (Arch Enemy, ex-Nevermore), Andy James, Tracii Guns (LA Guns), Ethan Brosh, Joel Hoekstra (Whitesnake), Gus G. (Firewind), Howie Simon, Marzi Montazeri, Will Hunt (Evanescence), John O’Boyle, valamint Mike Kerr és Ian Raposa a Firstbourne-ból. Michael Sweet: "Szinte minden dalban más és más zenész vendégszerepel. Eredetileg csak néhány vendéget terveztem, de aztán úgy döntöttem, hogy érdekes lenne minden dalba meghívni valakit. Elkezdtem felsorakoztatni a neveket, majd megkerestem őket, és sorba...

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS