NOCTIS - Holnap kijön a lemezük, decemberben lemezbemutató Budapesten

Progos power metal Ajkáról

2016. november 6. (vasárnap) 12:45

Genesis Corrupted címmel holnap jelenik meg a progos power metalt játszó ajkai Noctis első nagylemeze, a lemezbemutató buli pedig december 9-én lesz az S8 Undergroundban, ahová három remek bandát is meghívott a Noctis, név szerint a Pengét, a Words Of Bloodot és a Skulldot.

 www.facebook.com/noctisbandhun


"Az idén 10 éves power metal banda korábban jelentkezett már két kislemezzel (Darkened Era, II - 2011), a tavalyi év elején pedig forgattak egy videoklipet a korong egyik legnépszerűbb dalára, a Veil Of Lies-ra.

NOCTIS - Veil Of Lies (a 2016-os Genesis Corrupted albumhoz)


 

A stílus szerelmesei idén elcsíphették a zenekart az EFOTT Fesztiválon, a Zorall Sörolimpián, és a Rock On! Festen is. Többször voltak az Omen előzenekara, de megjárták már a Barba Negra színpadát is - a 2015-ös Pulzus tehetségkutató győztes zenekaraként. Többször játszottak már az Omen vendégeként, de vendégeskedtek már a Rock Rádióban is.NOCTIS - Előzetes a 2016-os Genesis Corrupted albumhozAz új album nem konceptlemez, de van központi témája:


"A központi elem egy sajátos világszemlélet, egy olyan aspektus, ami kívülről vizsgálja az életünket. Minden éremnek két oldala van, így a Genesis Corrupted album is egy kétpólusú világ mozzanatait, szereplőit tárja elénk: a jót és a gonoszt, a fényt és a sötétséget, nevezzük bárhogy.

Ebben az isteni történetben éli mindennapjait az ember, a bábu, és ez az élet nem több egy illúziónál (Veil of Lies). Istenek és démonok tudatlan szolgái ők, hisznek (Last Believer), tagadnak (Sinner) és vérüket ontják a felsőbb hatalmakért (Unholy Vanguard).

A lemez dalaiból megismerhetjük ezeket a katonákat és uraikat, képet kapunk arról a komor világról, ami színpadként szolgál ehhez az örök, véget nem érő darabhoz."


A Noctis lemezbemutató koncertje december 9-én lesz Budapesten, az S8 Underground Clubban.


"A lemezbemutatóra melyre három remek banda fogadta el a meghívást. A három tagú, budapesti székhelyű Penge zenekarról először a Rocktogon tehetségkutató kapcsán hallgattak a metal zene szerelmesei, ahol is egészen a döntőig meneteltek. A violent metal trió eddig két dalára készített videót (Burn, Panic Attack) és a lemezbemutatóig még egy új mozi biztosan elkészül.

A Words of Blood zenekar neve sem ismeretlen a metal rajongók körében. A 2012-ben alakult csapat második nagylemeze - Az én démonaim - a HammerWorld Magazin 2016-os nyári dupla számának extra CD-mellékleteként látott napvilágot.

Az este harmadik vendégzenekara a Skulld lesz. A 2013-ban alakult heavy doom horda 5 számos debütáló EP-je 2015 márciusában látott napvilágot. Akik nyitottak az új tehetséges bandákra, azok a Skulldot szintén elcsíphették a Rocktogon tehetségkutatón, ahol az igen szoros mezőnyben egészen az elődöntőkig jutottak.

Ez a négy banda vár mindenkit szeretettel december 9-én az S8 Underground Clubba. A belépő 800 forint lesz, de ha szeretnél rögtön hozzájutni a Noctis vadiúj albumához, 2000 forintért megkapod a belépővel együtt."


 A kilenc remek power metal nótát tartalmazó albumot hétfőtől megtalálhatjátok a boltok polcain és a legnagyobb streaming szolgáltatók oldalain is."

noctisband.hu

 

NOCTIS - Genesis Corrupted (szöveges videó a 2016-os Genesis Corrupted albumhoz)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KATLA - Új dal és videoklip az ex-Sólstafir dobos projektjétől: Sálarsvefn
2020. október 28. (szerda) 08:59

Allt þetta Helvítis Myrkur (All This Damn Darkness) címmel november 13-án jelenik meg az izlandi Katla második albuma, harmadik előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videoklippel kísért Sálarsvefn dallal. A Katla az izlandi Sólstafirból 2015-ben kitett alapító dobos, Guðmundur Óli Pálmason projektje, amely 2017-ben adta ki a Móðurástin című debütáló albumát. "A Sálarsvefn úgy fordítható le angolra, hogy Sleep Of The Soul, maga a dal pedig a színtiszta gyűlöletről és utálatról szól. Eredetileg egy három részből álló hosszú dal harmadik darabja volt, a korábban bemutatott Villuljós pedig az első rész. Aztán ahogy haladtunk előre a felvételekkel, végül öt dalt kötöttünk össze egy pokoli komplikált mixben, amelyben végül a Sálarsvefn a sötét világba tett utazás negyedik állomását képviseli. A klipben a The Witcher 3 videójáték The Nithing részéből is ismert ősi skandináv átok-rituálé jelenik...

LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan
LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala a 'Ronthatatlan' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."
METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."

A közösségi médiában posztolt arról a korai Metallica basszusgitárosa, Ron McGovney, hogy melyik a legundorítóbb dal, amit a Metallica valaha felvett. Ron McGovney 1982-ben játszott a...

VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers
VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers

A Symphonic Journey To Remember címmel október 30-án egy nagyszabású koncertfelvétellel jelentkezik a szimfo-metalos osztrák-francia-olasz Visions Of Atlantis, a legfrissebb, harmadik...

DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval
DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval

Through The Night címmel egy metal nótát rögzített a Baywatch és a Knight Rider sorozatok szupersztárja, David Hasselhoff, mégpedig a CueStack nevű projekttel, és most egy...

NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén
NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS