AWS - Saját szavaikkal mutatják be 'Az Év albumát"

Ma este Győrben nézheted meg őket a Leander Kills társaságában

2016. november 4. (péntek) 12:49 | utoljára módosítva: 2016. november 7. (hétfő) 06:21

Eredetileg a szeptemberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg az AWS harmadik albuma, a Kint a vízből, amely pár napja a Gumizsiráf szavazáson 'Az év albuma' díjat nyerte el.

Az alábbiakban elolvashatod, hogy mit mondanak az AWS frontembere, Siklósi Örs az új dalaikról, de meg is hallgathatod a lemez összes nótáját.

 www.facebook.com/awsofficial


Az AWS, a Leander Kills és az Ørdøg zenekar az ősz folyamán együtt turnézik, és ma este Győrben játszik a három banda.

Leander Kills, AWS, Ørdøg - november 4
A tripla lemezbemutató turné győri állomása - Győr, Rómer Ház


20.00 - kapunyitás
21.00 - Ørdøg
22.10 - Leander Kills
00.00 - AWS

 


„Körülbelül 20 számkezdeményből választottuk ki azt a tízet, amelyeket végül készre csiszoltunk az otthoni demózós időszak alatt. Ezután ahelyett, hogy a hangszeresek rögzítésével kezdtünk volna neki a munkának, mi az énekek felvétele mellett döntöttünk. Ez azért volt nagyon hasznos, mert később a már végleges énekek mellé vehettük fel a többi hangszert, aminek a végeredménye egy teljesen 'együtt lélegzős', feszes és minden eddiginél kiforrottabb lemez lett."


NEM KÉRTÜNK SEMMIT


"Ez a dal a lázadó himnuszunk. Elegünk van a társadalmi béklyókból... Úgy akarunk élni, ahogy nekünk tetszik - mi szabjuk meg a saját életünket, jövőnket. Ez a szöveg odaszól annak az elitnek, megitat veled egy sört, és magasról tesz a világra! (nevet)

Külön érdekessége, hogy a zenei alapját csaknem 100%ig Roni (Veress Áron dobos) hozta. Ez volt majdhogynem az első olyan próbálkozása, hogy megírt egy komplett dalt írt, mi meg egyből 'beéreztük'."


AWS - Nem kértünk semmit


ÚJRAJÁTSZANÁM

"Aki ismer minket, tudja, hogy soha nem állt távol tőlünk a szórakozás! (nevet) Már régóta szerettünk volna egy olyan dalt, amelyben egy kicsit puritánabbul fogalmazzuk meg a vágyainkat.

 Lehet, hogy a jelenkor erkölcsei és beidegződései szerint folyamatosan hibákat követünk el, s lehet hogy ami a Polgári Törvénykönyvben meg a Bibliában meg van írva, az nem feltétlenül tükrözi azt, ami jó emberré tesz minket, és amitől tartalmas, boldog életet élhetünk.

A lehetőségeink tört részét használjuk ki, belenyugszunk a középszerbe, megszokjuk a szürke hétköznapokat, ahelyett, hogy kilépnénk a komfortzónánkból..."


AWS - Újrajátszanám


TEMETETLEN HALOTT


"Ez az egyik legsötétebb hangulatú dal a lemezen. Egy hozzánk nagyon közel álló emberről szól, aki nem tudja felismerni, hogy mik azok, amelyek hátráltatják az életét. Folyamatosan küzd önmagával és a saját gyengeségével, mert tudja, hogy egyedül saját magát okolhatja a kialakult helyzetért. Nagyon rossz nézni ahogy napról napra, egyre mélyebbre süllyed, amíg a végén már tényleg csak árnyéka lesz régi önmagának..."


AWS - Temetetlen halott
 


HAJNALI JÁRAT


"Ez a szöveg arról szól, hogy milyen kellemetlen úgy utazni hajnalban egy átmulatott éjszaka után a BKK járatain, hogy közben a korán kelők már dolgozni mennek... Ilyenkor teljes lételméleti kérdések futnak át az agyadon, és megpróbálsz változtatni az életeden, de aztán persze a következő héten már megint ugyanazt csinálod..." (nevet)


AWS - Hajnali járat


IGAZSÁGVIZSGÁLÓ


"Ez a dal az előző lemezes Mi vagyunk folytatása. Prezentálni próbálja a magyar valóságot, a víz helyett folyó alkoholtól kezdve a politikai inkorrektségig."


AWS - Igazságvizsgáló


MINDENT A SEMMIÉRT


"Vannak olyan napok, amikor szarsz bele mindenbe... Ez a dal az ilyen napokról szól!" (nevet)


AWS - Mindent a semmiért


LELKET VENNÉK


"A lelki fásultságról és az elérzéketlenedésről szól ez a szöveg. Egy idő után elmúlik a gyermeki érzelmesség, és elkezdesz immunis lenni minden bejövő impulzusra. Aztán szépen lassan mindent megadnál azért, hogy olyan legyél, mint régen, hogy tudj együttérezni, szeretni, szeretve lenni. De a lelkünk már az ördögé!" (nevet)


AWS - Lelket vennék


KÉN, HIGANY, SÓ


"Ez a szám arról szól, amikor egy bérház harmadik emeletén feküdtem egy lány mellett, s nem tudtam elaludni, így elmélkedtem az életen. Hirtelen egy csomó olyan összefüggésre jöttem rá, amire eddig soha...

Akkor este megfogalmazódtak bennem a materializmus alapjai, anélkül, hogy bármikor is olvastam volna róla. Egy atom is annyit ér, mint te vagy én..."


AWS - Kén, higany, só


MINDENKI IDEGEN


"Arról, hogy milyen érzés az, amikor a munkahelyeden rád tör a klausztrofóbia, s rájössz, hogy gyűlölöd az embereket, és az emberek is gyűlölnek téged.

Rájössz arra, hogy senkire sem számíthatsz, hogy a világ csakis az érdekek érvényesítéséről szól. Nincs semmi becsület benne."

AWS - Mindenki idegen

ÉDES, MINT A SÓ


"Ez egy egyszerű vallomás egy lánynak, amelyben megpróbálom elmagyarázni, hogy miért esik annyira nehezemre, hogy kifejezzem az érzéseimet, közben meg mennyire fontos nekem, hogy ő van."


AWS - Édes, mint a só


 TE IS FÉLSZ


"Ez a szöveg arról szól, hogy olyan bődületes mértékben és gyorsasággal pusztítjuk a bolygónkat és az erkölcseinket, hogy arra nincsenek szavak. Eltűnnek az értékek, mindenki korrupt, mindenki megvezethető, pazarolunk, felhasználjuk a tartalékainkat, romboljuk a környezetünket, telizsebes politikusok irányítják a TV előtt csüngő szavazókat.

Semmilyen szempontból sem halad jó irányba a világ. Nekünk csupán a komfortzónánkból kellene kilépnünk, és képesek lennénk változtatni a dolgon, de nem vagyunk képesek semmi ellen sem tenni. Ez szomorú."


AWS - Te is félszA Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
2019. szeptember 17. (kedd) 17:24

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss lemezének egyik dalában, a Take What You Want-ban szerepelt. Post Malone lemezének producere egyébként nem más, mint Andrew Watt gitáros, dalszerző, aki 2013-ban még Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán bukkant fel a California Breed zenekarban, majd szólókarrierbe kezdett, de igazából a produceri tevékenysége révén vált ismertté, idén Grammy-díjat is kapott Cardi B lemezén végzett munkájáért. Ozzy: "Készítettem egy új lemezt és az segített, hogy visszatérjek a helyes vágányra. Hónapokon át csak fetrengtem és sajnáltam magam. Ez a legjobb album, amit valaha készítettem.   Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre
PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre

A Behold Electric Guitar című, májusban kiadott lemezével tér vissza Budapestre Paul Gilbert, a koncert október 4-én lesz az Analog Music Hall-ban. "Bár a Mr. Big, a G3 és a Racer X...

TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén
TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén

Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a 2018-ban feloszlott Tűzmadár zenekar. A jubileumi buli az Analogban lesz, szeptember 27-én. "Bár mint tudjuk, a Tűzmadár zenekar...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS