AWS - Saját szavaikkal mutatják be 'Az Év albumát"

Ma este Győrben nézheted meg őket a Leander Kills társaságában

2016. november 4. (péntek) 12:49 | utoljára módosítva: 2016. november 7. (hétfő) 06:21

Eredetileg a szeptemberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg az AWS harmadik albuma, a Kint a vízből, amely pár napja a Gumizsiráf szavazáson 'Az év albuma' díjat nyerte el.

Az alábbiakban elolvashatod, hogy mit mondanak az AWS frontembere, Siklósi Örs az új dalaikról, de meg is hallgathatod a lemez összes nótáját.

 www.facebook.com/awsofficial


Az AWS, a Leander Kills és az Ørdøg zenekar az ősz folyamán együtt turnézik, és ma este Győrben játszik a három banda.

Leander Kills, AWS, Ørdøg - november 4
A tripla lemezbemutató turné győri állomása - Győr, Rómer Ház


20.00 - kapunyitás
21.00 - Ørdøg
22.10 - Leander Kills
00.00 - AWS

 


„Körülbelül 20 számkezdeményből választottuk ki azt a tízet, amelyeket végül készre csiszoltunk az otthoni demózós időszak alatt. Ezután ahelyett, hogy a hangszeresek rögzítésével kezdtünk volna neki a munkának, mi az énekek felvétele mellett döntöttünk. Ez azért volt nagyon hasznos, mert később a már végleges énekek mellé vehettük fel a többi hangszert, aminek a végeredménye egy teljesen 'együtt lélegzős', feszes és minden eddiginél kiforrottabb lemez lett."


NEM KÉRTÜNK SEMMIT


"Ez a dal a lázadó himnuszunk. Elegünk van a társadalmi béklyókból... Úgy akarunk élni, ahogy nekünk tetszik - mi szabjuk meg a saját életünket, jövőnket. Ez a szöveg odaszól annak az elitnek, megitat veled egy sört, és magasról tesz a világra! (nevet)

Külön érdekessége, hogy a zenei alapját csaknem 100%ig Roni (Veress Áron dobos) hozta. Ez volt majdhogynem az első olyan próbálkozása, hogy megírt egy komplett dalt írt, mi meg egyből 'beéreztük'."


AWS - Nem kértünk semmit


ÚJRAJÁTSZANÁM

"Aki ismer minket, tudja, hogy soha nem állt távol tőlünk a szórakozás! (nevet) Már régóta szerettünk volna egy olyan dalt, amelyben egy kicsit puritánabbul fogalmazzuk meg a vágyainkat.

 Lehet, hogy a jelenkor erkölcsei és beidegződései szerint folyamatosan hibákat követünk el, s lehet hogy ami a Polgári Törvénykönyvben meg a Bibliában meg van írva, az nem feltétlenül tükrözi azt, ami jó emberré tesz minket, és amitől tartalmas, boldog életet élhetünk.

A lehetőségeink tört részét használjuk ki, belenyugszunk a középszerbe, megszokjuk a szürke hétköznapokat, ahelyett, hogy kilépnénk a komfortzónánkból..."


AWS - Újrajátszanám


TEMETETLEN HALOTT


"Ez az egyik legsötétebb hangulatú dal a lemezen. Egy hozzánk nagyon közel álló emberről szól, aki nem tudja felismerni, hogy mik azok, amelyek hátráltatják az életét. Folyamatosan küzd önmagával és a saját gyengeségével, mert tudja, hogy egyedül saját magát okolhatja a kialakult helyzetért. Nagyon rossz nézni ahogy napról napra, egyre mélyebbre süllyed, amíg a végén már tényleg csak árnyéka lesz régi önmagának..."


AWS - Temetetlen halott
 


HAJNALI JÁRAT


"Ez a szöveg arról szól, hogy milyen kellemetlen úgy utazni hajnalban egy átmulatott éjszaka után a BKK járatain, hogy közben a korán kelők már dolgozni mennek... Ilyenkor teljes lételméleti kérdések futnak át az agyadon, és megpróbálsz változtatni az életeden, de aztán persze a következő héten már megint ugyanazt csinálod..." (nevet)


AWS - Hajnali járat


IGAZSÁGVIZSGÁLÓ


"Ez a dal az előző lemezes Mi vagyunk folytatása. Prezentálni próbálja a magyar valóságot, a víz helyett folyó alkoholtól kezdve a politikai inkorrektségig."


AWS - Igazságvizsgáló


MINDENT A SEMMIÉRT


"Vannak olyan napok, amikor szarsz bele mindenbe... Ez a dal az ilyen napokról szól!" (nevet)


AWS - Mindent a semmiért


LELKET VENNÉK


"A lelki fásultságról és az elérzéketlenedésről szól ez a szöveg. Egy idő után elmúlik a gyermeki érzelmesség, és elkezdesz immunis lenni minden bejövő impulzusra. Aztán szépen lassan mindent megadnál azért, hogy olyan legyél, mint régen, hogy tudj együttérezni, szeretni, szeretve lenni. De a lelkünk már az ördögé!" (nevet)


AWS - Lelket vennék


KÉN, HIGANY, SÓ


"Ez a szám arról szól, amikor egy bérház harmadik emeletén feküdtem egy lány mellett, s nem tudtam elaludni, így elmélkedtem az életen. Hirtelen egy csomó olyan összefüggésre jöttem rá, amire eddig soha...

Akkor este megfogalmazódtak bennem a materializmus alapjai, anélkül, hogy bármikor is olvastam volna róla. Egy atom is annyit ér, mint te vagy én..."


AWS - Kén, higany, só


MINDENKI IDEGEN


"Arról, hogy milyen érzés az, amikor a munkahelyeden rád tör a klausztrofóbia, s rájössz, hogy gyűlölöd az embereket, és az emberek is gyűlölnek téged.

Rájössz arra, hogy senkire sem számíthatsz, hogy a világ csakis az érdekek érvényesítéséről szól. Nincs semmi becsület benne."

AWS - Mindenki idegen

ÉDES, MINT A SÓ


"Ez egy egyszerű vallomás egy lánynak, amelyben megpróbálom elmagyarázni, hogy miért esik annyira nehezemre, hogy kifejezzem az érzéseimet, közben meg mennyire fontos nekem, hogy ő van."


AWS - Édes, mint a só


 TE IS FÉLSZ


"Ez a szöveg arról szól, hogy olyan bődületes mértékben és gyorsasággal pusztítjuk a bolygónkat és az erkölcseinket, hogy arra nincsenek szavak. Eltűnnek az értékek, mindenki korrupt, mindenki megvezethető, pazarolunk, felhasználjuk a tartalékainkat, romboljuk a környezetünket, telizsebes politikusok irányítják a TV előtt csüngő szavazókat.

Semmilyen szempontból sem halad jó irányba a világ. Nekünk csupán a komfortzónánkból kellene kilépnünk, és képesek lennénk változtatni a dolgon, de nem vagyunk képesek semmi ellen sem tenni. Ez szomorú."


AWS - Te is félszA Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(Nem a lemezre, a cikkre vonatkozik.)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS