WISDOM - Ilyen volt a jubileumi Keep Wiseman buli

Cetti személyes beszámolója

2016. október 28. (péntek) 05:30

"Ez a vasárnap este sem telt unalmasan a Barba Negra Music Clubban, négy nagyszerű csapat koncertje volt a jutalma azoknak, akik a másnapi munka ellenére is a kikapcsolódás mellett döntöttek. Ezen az estén zajlott a X. Keep Wiseman Alive, ami már önmagában is szép, ha pedig azt vesszük, hogy a Wisdom idén 15 éves, ezt pedig nem egyedül, és nem csak a magyar közönséggel ünnepelték meg, hanem három külföldi csapattal, akkor semmi okunk nem lehet a panaszra.

 Az estét a kanadai Kobra And The Lotus nyitotta rövid műsorával. A csapat már 2009 óta egy csinos, és különleges hangú énekesnővel rabolja el a metal rajongók szívét. Ha az este egy ilyen jó csapattal kezdődött, képzelhetitek, milyen volt a folytatás! Rövid, ám ütős műsorukba hat dal fért bele, de úgy gondolom, hogy ezzel is mély nyomot hagytak a magyar fémszívűek táborában: Gotham / Heartbeat / Hold On / Soldier / TriggerPulse / 50 Shades of Evil. Bízom benne, hogy legközelebb már hosszabb műsoridőt kapnak, a magyar közönség biztosan nem ellenkezne!

 A következő csapat a svéd Evergrey volt, műsorukra nem panaszkodom, egy nagyon jó koncertet kaptunk, és szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy szívesen hallgattam volna őket is tovább! A koncert során a legjobban a Black Undertow nyerte el tetszésemet, de a többi dal is jól szólt. Rövid kis műsoruk listája: Passing Through / The Fire / Leave It Behind Us / Black Undertow / Broken Wings / A Touch of Blessing / King of Errors. A svéd zenekarokban eddig nem csalódtam, és bátran ki merem jelenteni, hogy ebből kérek még!

 Az Evergey után következett a holland Delain, hosszú műsoridővel, és egy nagyszerű koncerttel! Énekesnőjük, Charlotte Wessels biztosan sok férfi szívet megdobogtatott hangjával, és azzal, ahogyan kimondja, hogy 'Köszönöm!' (még én is azt mondom, hogy aranyos volt, mindig mosolyt csalt vele az arcomra). Bár most hallottam a csapatot először élőben, engem nagyon megfogott a játékuk. Már nagyon hiányzott egy olyan női énekessel rendelkező csapat, ami azonnal megtetszik, élőben sem okoz csalódást, és később nem csak úgy gondolok rá, mint egy zenekarra, aminek tetszett egy koncertje, hanem A zenekarra, amelynek tetszett a koncertje, és nem csak halvány emlékeim maradnak majd róla.

 Sokat figyeltem a többi tagot is, és különösen örülök, hogy a csapatban a női gitárosként Merel Bechtold képviseli a metal világ hölgy zenészeit. Ha női gitárosok kerülnek szóba, ő már biztosan egy követendő példaként lesz előttem. A zenekar műsorából nagyon nehéz kiragadni egy kedvencet, így ezt most nem is erőltetném, beszéljen a lista: Hands of Gold / Suckerpunch / The Glory and the Scum / Get the Devil Out of Me / Pendulum / Army of Dolls / The Hurricane / April Rain / Here Come the Vultures / Fire with Fire / Danse Macabre / Sleepwalkers Dream / Stay Forever / The Gathering / Pristine / Mother Machine / Don’t Let Go / We Are the Others.

A Delain megmozgatta a közönséget, és bár én hátrébb áltam, örömmel láttam, hogy mennyien vannak előttem, milyen sok fémszívűnek nem számít, hogy ez a nagyszerű buli vasárnapra esett (én sem bántam, megérte másnap a munkahelyemre zombi üzemmódban bemenni!)

 Azt hittem, már nem is lehetne tovább fokozni a hangulatot, de végül elérkezett az ünnepelt zenekar, a Wisdom. Eddig bármelyik ismerősöm mesélt a Wiseman bulikról, mindig csak jót hallottam, és végre meg is értettem, miért: mert tényleg leírhatatlanul jó! Még bőven általánosban koptattam az iskolapadot, amikor először láttam az Unholy Ghost klipjét, és ifjú lázadó lányként azonnal meglágyított a Wisdom zenéje, szerelmes lettem a dalba, és a klipbe is (ami talán nem is volt akkor olyan meglepő, mert évekig egy erdő mellett laktunk, és sok kalandos emléket idézett fel bennem).

Amikor elérkezett nálam a zenekaros pólók korszaka, büszkén mutogattam, hogy nekem bizony Wisdom-pólóm is van, majd amikor egyik tanárom azt kérdezgette, hogy 'Mi az a Wisdom?', nem sokat gondolkodtam a felvilágosításon. Számomra ez egy legendás zenekar, és nem szoktam ilyet mondani, mert soha nem nevezem magam rajongónak, de most rajongóként álltam a közönség soraiban, és a Wisdom koncertje felért nekem egy csodával. Szerettem volna a megfoghatatlan érzést egy kis üvegcsébe zárni, és mindenhova magammal vinni.

 Több szempontból is emlékezetes este volt, mert idén ez már a X. Keep Wiseman Alive buli volt, a zenekar is már a 15. születésnapját ünnepelte rajongói, és kiváló zenekarok társaságában. Személy szerint nagyon örülük, hogy a Kobra And The Lotus, az Evergrey, és Delain a turnéjuk során hozzánk is ellátogattak. Ezeken felül kaptunk egy szép emléket, amit jó, ha mindenki megőriz magában! A műsor pedig röviden kifejezve, fenomenális volt! Aki nem hiszi el, csak lesse meg a listát: Raven’s Night / Somewhere Alone / Hero / Hunting the Night / God Rest Your Soul / Heaven and Hell / Judas / Take our Soul / Holy Vagabond / Reduce to Silence / Masquerade / Unholy Ghost / War of Angels / Nightmare of the Seas / My Heart Is Alive / Rise of the Wise / Take Me to Neverland / Falli’ Away From Grace / Strain of Madness / Wisdom.

Néhány szám erejéig korábbi Wisdom tagok is megjelentek a színpadon, ezzel még emlékezetesebbé tették az esét, nem csak nekem, hanem sok Wisdom rajongó számára. Nekem ez a koncert a fejben vezetett '2016-os év legmeghatározóbb koncertje top 5' listámra felkerült. Köszönöm az élményt a zenekaroknak, és persze a Hammer Concerts-nek is, mert nagyon erős csapatokat hoztak össze egy estére." - Cetti


További koncertképek itt!


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
2019. szeptember 18. (szerda) 07:38

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új anyag keverését és maszterizálását is Dan Swanö végezte, a The Pyre című második előzetes dallal pedig máris megismerkedhetsz.   www.facebook.com/Entrails666   ENTRAILS - The Pyre (a 2019-es Rise Of The Reaper albumról) ENTRAILS - Crawl In Your Guts (a 2019-es Rise Of The Reaper albumról)  

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS