LEANDER KILLS - Kisfilm előzetes a Tankcsapda átirathoz, a Lopott könyvekhez

A nyár legextrémebb bulija: augusztus 25., Barba Negra Track

2016. augusztus 24. (szerda) 08:07 | utoljára módosítva: 2016. augusztus 24. (szerda) 08:11

A nyár legextrémebb bulijára készül a Leander Kills, és a csütörtökön (augusztus 25.) a Barba Negra Trackben megrendezésre kerülő bulin előadják majd a legfrissebb felvételüket is, a klasszikus Tankcsapda nóta, az 1994-es Lopott könyvek feldolgozását. Mi több, a holnapi koncerten klip is készül ehhez a dalhoz, amelyben felhasználják majd azt a kisfilmet is, amit háttérvetítés céljából forgattak nemrég, megjelenítve a komor hangulatú Lopott könyvek szövegét. Az új trailerben ebből a kisfilmből láthatsz néhány jelenetet.

 A csütörtöki nem egy hagyományos Leander Kills koncert lesz, hanem egy valódi show: a nagyszínpaddal szemben felépülő ringben - a vendég Nova Prospect műsora után - a HCW pankrátorai tartanak exkluzív bemutatót. Mindezt Icarus vezeti majd, akit már a Valami folyjon klipjéből is ismerhetsz.

 www.facebook.com/leanderkills
LEANDER KILLS - Lopott könyvek előzetes #2 (Tankcsapda feldolgozás, 2016)
LEANDER KILLS - Madár (a 2016-os Túlélő albumhoz)"A csütörtöki koncertre több meglepetéssel is készül a Leander Kills, köztük a Tankcsapda Lopott könyvek című nótájának egy brutális átiratával, amely egy speciális TCS hanghordozón lát majd napvilágot az ősz folyamán.

A nyár végi koncerten lehet megvenni, vagy előrendelés esetén átvenni azt a két új Leander Kills pólómintát, melyet kifejezetten erre a koncertre készít a zenekar. A különleges produkció teljes egészében rögzítésre kerül képben és hangban. Ugyanaz a stáb dolgozik majd a felvételen, mely
a Leander Rising legendás búcsúkoncertjének július 29-én megjelent felvételét is készítette.


2016. augusztus 25., Barba Negra Track
Leander Kills koncert – HCW pankráció
vendég: Nova Prospect
kapunyitás: 18h

Jegyek kaphatók: online a Barba Negra rendszerében, illetve elővételben a helyszínen augusztus 15-ig kedvezményes 1999 Ft-os áron, azután 2499 Ft-os áron."


A koncert Facebook oldalaLEANDER KILLS - Lopott könyvek előzetes (Tankcsapda feldolgozás, 2016)Augusztus 25-én a Barba Negra Trackben játszik a Leander Kills, és nem egy hétköznapi koncertre készülnek. A részleteket Köteles Leander árulta el a Hammernek.

Megkaptuk a friss fotóitokat, és elsőre arra gyanakodtam, hogy új klipen dolgoztok...


„Nem, ezek a képek nem egy új klip forgatásán készültek, hanem kimondottan az augusztus 25-i Barba Negra Trackes koncertünkhöz kapcsolódóan születtek, ugyanis ez egy egészen különleges estének ígérkezik. A Barba Track ugye egy szabadtéri hely, és a nézőtéren aznap fel fogunk építeni egy igazi pankrációs ringet, ahol Icarus barátom és társai élő pankráció show-t mutatnak majd be a koncertünk előtt. A bulit a Nova Prospect zenekar nyitja majd, de szervezés alatt van még néhány további meglepetés is."

 Ez az ötlet, mármint a metal és a pankráció párosítása, honnan adódott? Icaruséktól vagy tőletek jött?

„Egyértelműen tőlünk. Konkrétan épp egy bulira utaztunk, és amikor szóba került ez a Trackes dátum, szinte csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy egy pankráció show milyen izgalmas lenne. Erre mindenki felbuzdult, hogy tényleg, ilyen még sosem volt, csináljuk meg! És hát Icaruséknak sem kellett kétszer mondani, hogy jöjjenek. Icarust amúgy évekkel ezelőtt egy buliban ismertem meg.

A HCW (Hungarian Championship Wrestling) Pankráció egyik alapítója, a Viharom tavaszom volt a bevonuló zenéjük már annak idején is. Később megemlítette, hogy jó lenne egyszer egy közös dalt csinálnunk, így született meg a Valami folyjon, amit duettként vettünk fel. Szóval, ez egy régi kapcsolat, csak most továbbfejlesztettük az együttműködést. A metalnak és a pankrációnak vannak azért kapcsolódási pontjai. Ismerünk kinti pankrátorokat, akik nagy metalosok, és persze a metal arcok között is vannak hatalmas pankráció-rajongók."

 Elképzelhető, hogy ti is ring léptek majd a Trackben?


„Beszélgettünk ilyesmiről, de nem biztos, hogy szeretném, ha a hátamon eltörnének egy asztalt, vagy mondjuk odacsapnának a földhöz másfél méter magasról! (nevet) Pláne egy koncert előtt..."


Hozzád mondjuk az passzolna, ha egy zongorát törnének szilánkosra a hátadon, nem?


„Na, az még szép lenne! (nevet) Icarus mesélte, hogy folyamatosan tetanusz hatása alatt vannak, és minden show után azonnal kórház... Hiába show ez, azért brutál durva és veszélyes is. Ezért is mondom, hogy a pankráció az metal! (nevet) És így legalább végre én is látni fogom őket. Icarus mindig szól, amikor jön egy újabb show, be is írom szépen a naptáramba, aztán mindig rászerveződik egy koncert. Most viszont ott leszünk, ha nem is a ringben."


A Nova Prospectet ti hívtátok meg a bulira?

„Persze! A tavaszi turnén minden városban más-más csapat lépett fel velünk, helyi zenekarok, és az egyik legnagyobb kedvencünk a Nova volt. Nagyon jó a csapat, a színpadon is tele vannak energiával, úgyhogy ragaszkodtunk ahhoz, hogy jöjjenek ők is!"


Az augusztusi koncert előkészületein kívül mi minden történik mostanában nálatok?


„Elkészül hamarosan egy új klipünk, a márciusban kiadott első Leander Kills lemez Madár című dalához (azóta már el is készült. - a szerk.). Porkoláb Norbi rendezi, akit a legjobb hazai klipesnek tartok. Egy nagyszabású videó lesz, és szerintem a nyár folyamán elő is rukkolunk vele. Ezen kívül megszületett a Madárnak egy zongorás verziója is, valamint az utóbbi hetekben a koncertezés mellett a Leander Rising búcsúbulijának felvételén dolgoztam. Most már szinte kész az anyag, úgyhogy nagyon hamarosan ki is tesszük a Youtube-re, de a különféle digitális platformokon is elérhető lesz."


Én tudok még egy friss felvételetekről, egy Tankcsapda feldolgozásról, a Lopott könyvekről, ami ősszel lát majd napvilágot a Tankcsapda különleges dupla CD-jén.

„Erről már beszélhetek?!" (nevet)


Simán, mivel Lukács Laciék ugyanebben a lapszámunkban (a nyári HammerWorld) fognak nyilatkozni erről. Ez a feldolgozás hogy adódott?

„Fejes Tomi hívott fel azzal, hogy lesz ez a spéci anyaguk, és örülnének, ha mi is feldolgoznánk az egyik dalukat, úgyhogy kezdjünk el gondolkodni, melyik nótát választanánk. Nem kellett sokat agyalnom rajta, ugyanis a Lopott könyvek az egyik legnagyobb kedvencem tőlük. Még sok-sok évvel ezelőtt egy barátom tett fel a gépemre Tankcsapdát, és ahogy meghallottam a Lopott könyveket, azonnal beleszerettem.

Szövegében is rokon valahol az én fura kis világommal, és zeneileg is úgy éreztem, hogy bele tudnánk tenni azt a leanderes hangulatot. Hamarosan elkészül a végső verzió, és szerintem baromi jó lesz. Az is biztos, hogy az őszi turnén már benne lesz a programunkban."


A Köteles Leander, Bodor Máté, Czifra Miklós, Jankai Valentin alkotta Leander Kills-nek van egy vadonatúj klipje is, a bemutatkozó album Madár című dalának egy klasszikus hangszerekkel előadott verziójához született egy kisfilm, amit máris megnézhetsz. Pár hét múlva megérkezik majd a nóta eredeti verziójának videója is, amelynek forgatása – más helyszínek mellett – a turai kastélyban zajlott egy 20 tagú kórus közreműködésével.


 

LEANDER KILLS - Madár (akusztikus verzió)
(Fotók: Porkoláb Norbert)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ORDEN OGAN - Dalpremier a tavaszi albumról: Inferno
2021. január 21. (csütörtök) 07:48

Eredetileg ősszel adta volna ki az új albumát a power metalos német Orden Ogan, végül azonban csak márciusban jön majd ki a Final Days lemez, egészen pontosan március 13-án.   A 2017-es Gunmen lemez utódjának producere, keverőse az Orden Ogan frontembere, Sebastian "Seeb" Levermann volt, de még a maszterizálást is ő végezte. Seeb szerint a Final Days egy komor hangulatú science-fiction konceptlemez. A Final Days című új album első előzetes dalát, a klippel kísért In The Dawn Of The AI tételt már a nyáron bemutattuk, most pedig már az Inferno című harmadik új nótával is lehet ismerkedni.   www.facebook.com/ORDENOGAN ORDEN OGAN - Inferno (a 2021-es Final Days album előzeteseként) A német színtér egyik legdinamikusabban fejlődő power metal csapatának számít az Orden Ogan, 2010-ben a Tiamat, 2012-ben a Rhapsody előtt láthattuk őket Budapesten, a Ravenhead albummal pedig kétszer is...

WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers
WOLFHEART - Ukrán vendéggel készült el az új dal: Skull Soldiers

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies
ARCHITECTS - Videoklippel a harmadik új dal: Dead Butterflies

Dead Butterflies címmel már a február végén érkező új album harmadik lemezelőzetes dalát is bemutatta a brit Architects. Az új nótát kísérő látványos videót a londoni Royal...

TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip
TORTUGA - A Dal 2021-ben is törnek majd az ablakok, új dal és klip

Ahogy korábban már beszáűmoltunk róla, a nyíregyházi Tortuga is ott lesz A Dal 2021 versenyben, most pedig meg is ismerkedhetsz a "tornacipős rock'n'rollerek" dalával. A Törnek az ablakok...

FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War
FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War

9 dallal és Medicine At Midnight címmel érkezik majd az új Foo Fighters album február 5-én. A klippel kísért Shame Shame volt az első előzetes daluk, a második kedvcsináló új...

NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins
NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS