SLAYER - 12 album, a legrosszabbtól a legjobbig

Te is egy ilyen listát állítanál össze?

2016. augusztus 15. (hétfő) 18:52

A Metallica albumainak a német Metal Hammer szerkesztősége általi rangsorolását nemrég tettük közzé, most pedig a Slayer 12 nagylemezének sorrendbe állítása következik. Az alábbi lista is a német Hammer-stáb pontszámai alapján született meg: a derék kollégák pontszámokat adtak a 12 Slayer lemezre, így alakult ki a végső sorrend.
 


12. WORLD PAINTED BLOOD (2009)
Noha a 2009-es Slayer lemez visszatérés volt a gyökerekhez és a megjelenésekor a Hangpróba élén végzett, a szerkesztőség tagjainak emlékezetében láthatóan nem maradt meg annyira, mint a többi lemez. Tekintve azonban a Slayer erős diszkográfiáját, itt még a tizenkettedik hely sem gyenge.

11. DIABOLUS IN MUSICA (1998)
A vitákat kiváltó Undisputed Attitude folytatása sem volt egyértelműen népszerű a nu-metalos behatásaival. Talán a legkísérlezetősebb Slayer lemez lett, még a borítója tekintetében is. A kísérletezés azonban nem volt annyira nyerő - láthatóan a Metal Hammer szerkesztőségében sem.

10. CHRIST ILLUSION (2006)
2006-ban kanyarodott vissza első ízben a banda a 80-as évekbeli stílusához, szerette is mindenki a lemezt, jöttek a magasztaló kritikák, a magas pontszámok. Azonban a korai lemezek túl gyilkosak voltak ahhoz, hogy a Christ Illusion jobb helyezést érhessen el. És ez független a csúf lemezborítótól.

9. REPENTLESS (2015)
Az első stúdióalbum a legendás alapító gitáros, Jeff Hannemann nélkül, aki 2013-ban túl korán hagyott itt minket. Egy nyers, direkt lemez a Repentless, ami a megjelenésekor nem csupán a Hangpróbát nyerte meg, de a Metal Hammer szerkesztősége szerint 2015 legjobb albuma lett. Összességében ez erős középmezőnyben a helye.

8. UNDISPUTED ATTITUDE (1996)
Talán a legtöbb vitát kiváltó Slayer album mind közül, amelyen javarészt punk és hardcore punk klasszikusok feldolgozásai hallhatók, valamint két Hannemann projekt-dal és egy Slayer szám, a Gemini. A végeredmény egy hangzásában sem Slayer-tipikus lemez lett, amit meglepő módon így is a középmezőnybe juttatott a Metal Hammer stábja.

7. SHOW NO MERCY (1983)

A debütáló Slayer album nyugodt szívvel nevezhető legendásnak, azonban visszatekintve elég egyértelmű, hogy a Reign In Blood és Seasons In The Abyss klasszikusok árnyékában a helye. Ezzel együtt is itt fektették le az alapjait mindannak, amit később kaptunk tőlük, itt mutatkozott meg elsőként Dave Lombardo dobolásának és Jeff riffelésének nyers ereje.

6. DIVINE INTERVENTION (1994)

Az 1994-ben kiadott lemez volt az első és eddig egyetlen Slayer album, amely több nótájának szövege miatt Németországban indexre került, mint fiatalokra káros művészeti alkotás. Ráadásul négy évvel a kiadása után. Ez volt az első lemezük Paul Bostaph dobossal, aki utólag a Slayer legrosszabb albumának nevezte a Divine-t, de a rajongóknak egész más volt a véleménye. A Metal Hammer szerkesztőségének is...

5. GOD HATES US ALL (2001)
A Top 5 a God Hates Us All lemezzel indul, ami tragikus módon épp 2001. szeptember 11-én jelent meg és a címe miatt természetesen össze is kapcsolták a terrortámadásokkal. Az intenzív anyag jó kritikákat kapott egyébként, teljes joggal, Paul Bostaph dobos azonban nem sokkal később mégis kiszállt, hogy átadja a helyét a visszatérő Dave Lombardónak, aki 1992-ben hagyta ott (nem először) a Slayert.

4. HELL AWAITS (1985)
A második Slayer nagylemezt általában egy igazi klasszikusnak szokták nevezni (a Metal Hammer szerkesztőságében is). Az album olyan dalainak, mint a Necrophiliac, a Hell Awaits, a Praise Of Death vagy a At Dawn They Sleep számtalan feldolgozása született az utóbbi járom tévized során. Ennek ellenére a dobogóról csak lecsúszott.

3. SOUTH OF HEAVEN (1988)
A Reign On Bloodhoz képest a csapat itt visszavett a sebességből, de a brutalitásuk, a súlyosságuk megmaradt. Aki egy következő Reign In Bloodot várt tőlük, minden bizonnyqal csalódott a negyedik lemez kiadásakor, de pár év elteltével szinte mindenki elismerte, hogy a Slayer finom iránymódosítása inkább előnyt jelentett, mint hátrányt. Ezekből a dalokból is rengeteg feldolgozás született utóbb, különös tekintettel a hátborzongató hangulatú Mandatory Suicide-ra és a címadó tételre.

2. SEASONS IN THE ABYSS (1990)
A Seasons egyfelől folytatása volt a 80-as években született Slayer lemezeknek, másfelől kiváló keverékét nyújtotta a szélvész témáknak és a húzós középtempóknak. Ennél a lemeznél is sikerült vitát generálniuk, ugyanis a címadó dalhoz Egyiptomban forgatták a klipet és nem sokkal az Öbölháború kitörése előtt rukkoltak elő vele. A szerkesztőségi szavazáson egyértelműen a második legjobb Slayer album lett a Seasons In The Abyss.

1. REIGN IN BLOOD (1986)
Egyetlen album sem fogalmazta meg olyan tökéletesen, olyan célratörően a Slayer lényegét, mint az éppen 30 éves Reign In Blood. A borítója épp olyan legendás, mint maga a 29 perces, 10 nótás lemez, rajta az Angel Of Death, Raining Blood, Postmortem és Piece By Piece típusú örök klasszikusokkal. Itt egyszerűen minden hiba nélküli. A Hammer szerkesztősége számára is a Reign In Blood az aranyérmes.

 

 

Hozzászólások

[017790]
tibike74
Ez a sorolás egyébként akkora baromság. Semmi értelme ! Egy Hammer-stábos újságíró , aki mondjuk nem is ismeri betéve a teljes életművet, meg nem is szíve csücske a banda, mi alapján szavaz ?!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EVERGREY - Most már hivatalos: áprilisban koncert Budapesten
2019. január 21. (hétfő) 15:56

The Atlantic címmel e hét pénteken jelenik meg a Tom Englund vezette svéd Evergrey új albuma, a 2016-os The Storm Within lemez folytatása, és most már hivatalosan is bejelentésre került, hogy áprilisban nálunk is bemutatják az új lemezt. A koncert a Dürer Kertben lesz április 11-én, előzenekarként pedig a dallamos death/thrash vonalas finn Bloodred Hourglass játszik majd. Tom S. Englund: "Srácok! Ez már a 11. album! Őrület, nem igaz?!  Ezúttal is súlyos személyes akadályokat kellett legyűrnünk, nem is beszélve egy betörésről a központunkban, szóval most sem volt könnyű és fájdalomtól mentes a folyamat, de megszületett az eddigi legsúlyosabb, legkomorabb, és talán legváltozatosabb lemezünk, egy újabb konceptalbum. Alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek ezt az utazást, és hogy belevethessétek magatokat a világunkba, valamint az Atlanti-óceánba!"   www.facebook.com/Evergrey A koncert Facebook oldala...

INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I
INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I

Notes Of Apathy part I címmel egy 3 tételes új EP-vel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Máris meg is ismerkedhetsz a friss felvételekkel. "Bemutatjuk hát a 3 részesnek tervezett...

TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa
TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa

68 éves korában elhunyt Ted McKenna dobos. A legendás skót zenész a 70-es években a Sensational Alex Harvey Band dobosaként vált ismertté, majd Rory Gallagherrel, Gary Moore-ral, Ian...

U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné
U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné

A mai napon, Madridban startol a 2019-es U.D.O. turné, a Steelfactory - az ex-Accept énekes, Udo Dirkschneider súlyos térdproblémái ellenére. A körútnak lesz budapesti állomása is,...

NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából
NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából

Tegnap este rendezték A Dal 2019 első élő előválogatóját, a Nomad zenekar pedig tovább is jutott A remény hídjai című dalával. A Dal 2019 élő adásába jutott 30 dal előadói...

RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes
RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes

27 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Rendorfin zenekar énekese, Balogh Ádám, aki korábban olyan csapatok frontembere volt, mint a Nyugtalan, a Bermuda Rockband és a Chron....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS