PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Klippremier: Forever And A Day

Májusban jelent meg a 4 dalos bemutatkozó EP

2016. július 7. (csütörtök) 11:33 | utoljára módosítva: 2017. január 18. (szerda) 14:15

Elkészült a Kőváry Péter vezette Peter Kovary & the Royal Rebels első klipje, mégpedig a májusban megjelent 4 dalos bemutatkozó EP-jének Forever And A Day dalához.


A frontember a Neo gitáros/énekeseként tett szert országos ismertségre a 2000-es években. Tavaly kiszállt a zenekarból, és visszatért a rockos gyökereihez. Igen, Peti szívében ott a rock'n'roll, hiszen a Neo zenekart megelőzően öccsével, Kőváry Zoltánnal (The Trousers) a Rag Doll nevű rockbandában nyomták évekig. A 4 számos Keepin' On EP amolyan előfutára az év végére tervezett nagylemeznek.


www.facebook.com/PeterKovaryTheRoyalRebels


"Egy kedves ismerősöm hallgatta az EP-t, és ő mondta erről a dalról, hogy tök jó autózós zene - mondja Kőváry Peti. - Innen jött az ötlet, hogy forgassunk hozzá egy road movie-t. Úgy gondoltam, hogy egy egyszerű autós klipnél azért több kell, így egy történetet is kigondoltam, aminek az alapját Stephen King Tortúra című könyve szolgáltatta. Már előzetesen is úgy írtuk meg a forgatókönyvet, hogy egy folytatásos klip legyen, és terveim szerint ősszel érkezik majd a második rész is."


A kisfilmet Aracsi Norbert rendezte Kalotai Dániel operatőr segítségével, akik rendkívüli figyelmet fektettek az apró zenei részletekre is, melyekből még átfogóbb képet kapunk a zenekar irányvonaláról. Fontos szerep jutott a komoly terveket szövögető rajongót alakító Koncz Júliának is.PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Forever And A Day (a 2016-os EP-hez)

 

A formáció zeneileg a hatvanas-hetvenes évek klasszikus rock hagyományait követi, mind hangzásban, mind attitűdben.

"Ez egy jó értelemben vett retro/vintage projekt, amiben ugyanúgy megfér a Rolling Stones-féle rhythm and blues, mint Elton John korai korszakának soft rockja, de azért kellően hard rock is tud lenni, mint a Led Zeppelin vagy a Bon Scott-os AC/DC - mondta Péter a Recordernek. - A mai zenék is hatnak rám/ránk, példaként a Rival Sons-t, a Black Keys-t, Jack White zenekarait, vagy a tradicionális amerikai country-rockot (lásd Blackberry Smoke) tudnám említeni, de ezek az előadók is nagyjából ugyanazokon a zenéken szocializálódtak."


Kőváry Péter december tájékán kezdett dolgozni a formáció bemutatkozó anyagán, egy EP-n, amelyet beharangozó kiadványnak szán az első albumhoz.

"Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy az EP-n csak vadonatúj dalok lesznek, az újrakezdés jegyében. Viszont menet közben beleakadtam pár régi ötletbe, és két dal végül átment a rostán, így két új és két régi dal került az EP-re. Az albumon viszont ezeken kívül csak vadiúj dalok kapnak majd helyet."

Péter a Keepin' On EP dalairól:


FOREVER AND A DAY

"Igazi klasszikus rock'n'roll, Stones-os riffel, nagy vokálokkal és egyértelmű gitárszólóval. Rögtön az elején kijelöli azt az irányvonalat, amit a banda képvisel. A szöveg többértelmű, és azokról a nagy döntésekről szól, amiket minden embernek meg kell hoznia élete során."


KEEPIN’ ON

"Egy kábé tízéves dalötlet újragondolása, teljesen új szöveggel, és majdnem teljesen új hangszerelésben. A refrén a Beatlest idézi, az akkordmenet kicsit Elton, a dal vége meg megint Stones. Az újrakezdésről szól, ezért lett az EP címe is."


MORE THAN I DESERVE


"A dal eredeti verziója valamikor hat-nyolc éve megjelent egy válogatásalbumon, de az a hangszerelés már nem tetszik, ezért kicsit újragondoltam az egész témát, a szöveget is részben átírtam, és megszületett a végleges változat, egy retro-hangulatú rhythm'n'blues ballada, amit mégsem tudok igazán semmihez hasonlítani."


LIQUOR STORE


"A Royal Rebels itt picit a keményebb oldalát mutatja, zeppelines riffekkel, összetettebb felépítéssel. Sokkal konkrétabb hangszerelésű dal, mint a másik három. Ez született meg legutoljára - és a legnehezebben is. Sokáig nem találtam a megfelelő soundot, de a végeredménnyel elégedett vagyok. A szöveg is passzol a dal hangulatához; az alkotó zenész által megélt magányról szól."PETER KOVARY & THE ROYAL REBELS - Keepin' On EP (2016)
 A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

Hozzászólások

[016669]
YELL
Menő! Öröm volt megnézni! Nagyon tetszik a dal is! Köszi!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
2020. június 3. (szerda) 07:34

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition EP-jükre, akárcsak a vadonatúj nótájuk, a Not For You. Ősszel pedig jön majd egy új album is a 2013 óta ismét aktív csapattól.   www.facebook.com/MordredBand MORDRED: Scott Holderby - énekes James Sanguinetti - gitáros Danny White - gitáros Art Liboon - basszer Aaron (Pause) Vaughn - billentyűs/énekes, +lemezjátszó Jeff Gomes - dobok Ha jó a memóriád, minden bizonnyal emlékszel a Mordredre, akik klasszikus Bay Area thrash csapatként indultak a '80-as évek közepén, de mire kijött az első albumuk, az 1989-es Fool's Game, már funkys hatásokat építettek a zenéjükbe. A Red Hot Chili Peppers és a Faith No More áttörése a Mordrednek is sokat segített, így az 1991-es In This Life lemezen még bátrabban keverték a...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS