EVERGREY - Újabb nemi erőszak és zaklatások sora egy svéd fesztiválon, a frontember kifakadt

Két nemi erőszak és kilenc szexuális zaklatás az első két napon

2016. július 3. (vasárnap) 13:15

A Facebookon tett közzé egy szenvedélyes hangulatú írást a svéd Evergrey frontembere, Tom Englund, arra reagálva, hogy a svédországi Bråvalla fesztiválon idén is több nemi erőszak és szexuális indíttatású bűncselekmény történt. A fesztivál első két napján két nemi erőszak és kilenc szexuális zaklatás miatt érkezett feljelentés a helyi rendőrségre. Az eset nem példa nélküli Svédországban.

Az arvikai fesztiválon 2006-ban és 2010-ben is történt szexuális támadás, Emmabodában 2014-ben, Bråvallában pedig tavaly is. Egyes beszámolók korábban is azzal vádolták a svéd rendőrséget, hogy nem tájékoztatja megfelelően a közvéleményt a szexuális bűncselekményekről


A The Local magazin beszámolója alapján egy 20 éves férfi ellen már eljárás is indult (a svéd cikk eredeti címe szerint egy svéd ellen indult az eljárás, ezt később férfira változtatták), mert június 28-án a Bråvalla fesztivál egyik koncertje alatt a tömegben megerőszakolt egy 17 éves lányt. A lányt a torkánál fogva kényszerítette, az áldozat pedig a sűrű tömeg miatt képtelen volt elmenekülni, az esetnek szemtanúi is voltak a svéd lap írása szerint.


Tom Englund írása:

"Olvasva a Bråvalla fesztiválon történt újabb nemi erőszakról, szégyellem magam, hogy férfi vagyok.

Betegnek, bűnösnek érzem magam és le vagyok sújtva annak lehetőségére gondolva, hogy akárcsak EGYETLEN nő is fenyegetőnek gondolhat engem. Mi az a hihetetlenül és különlegesen elb...ott dolog egy férfi fejében, ami miatt azt gondolhatja, hogy jogosan közelíthet egy nőhöz vagy beszélhet hozzá, annak beleegyezése nélkül?!

Undorít, ahogy egyes férfiak degradálóan tekintenek a nőkre. Undorít az is, hogy néhányak fejében ma is megfordulhat a gondolat, hogy a férfiak felsőbbrendűek. Kib...ottul nem vagyunk azok! Épp ellenkezőleg, kib...ott messze vagyunk ettől! Az, hogy a puszta jelenlétünkkel bizonytalanságot és félelmet ébresztünk, rettentően távol áll mindentől, amihez azt akarom, hogy közöm legyen. Ez annyira így van, hogy úgy érzem, a világ elvesztette a színeit, a vibrálását, a kezem pedig most is remeg, ahogy ezt írom. Megszégyenít a gondolat, hogy nőknek mit kell átélniük pusztán amiatt, hogy velünk, férfiakkal együtt léteznek a mai világ mindennapjaiban.

Ennek az attitűdnek, a közönynek és a CSENDNEK kib...ottul véget kell vetni! És csak akkor van esély véget vetni ennek, ha mi, férfiak, apák, férjek, fivérek, barátok és nagypapák, végre kiállunk a bajban az édesanyáink, a lányaink, a lánytestvéreink, a nagymamáink, a feleségeink, a barátaink, a barátnőink, és persze bármelyik másik nő mellett.


És azoknak a férfiaknak, akik úgy gondolják, hogy a nők - a mamáitok, a lányaitok, a nagymamáitok, a feleségeitek, a barátaitok és a barátnőitek - kevésbé értékesek, vagy azt gondolják, hogy egyesek csak azt kapják, amit megérdemelnek az öltözködésük, a viselkedésük, a kinézetük miatt: öljétek meg magatokat, mocskok, ragadozók, szemetek.

És ugyanezt üzenem mindannyiunknak, akik nem szólnak vagy nem tesznek semmit, akik hagyják, hogy a nőink, asszonyaink egyedül szembesüljenek mindezzel."


A We Are Sthlm elnevezésű stockholmi fesztiválon 2014-ben és 2015-ben előfordult szexuális zaklatások (36 szexuális jellegű támadás és két nemi erőszak) miatt a svéd rendőrség pár hónapja azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy a lányok viseljenek trendi karkötőt “POLICEAVSPÄRRAT #tafsainte (rendőrkordon, ne fogdoss)" felirattal. Úgy tűnik, hogy a mostani fesztiválon még nem osztottak ki kellő számú karkötőt a svéd rendőrök, vagy pedig mégsem ez lehet a megoldás, ami elriasztja a zaklatókat.

A The Local írása arról is beszámol, hogy a Dagens Nyheter lap januárban azt közölte, hogy a feltételezett tettesek közül sokan fiatal afgán menekültek voltak, de a rendőrség a bevándorlóellenes közhangulat kialakulásától tartva visszatartotta ezeket az információkat.

A lap által megkérdezett 17 éves Ayesha szerint a rendőrség karkötős kampánya nem oldja meg a problémákat, de annak azért örül, hogy a hatóság komolyan veszi a dolgot.

"Szerintem ez egy nagy probléma, nem csupán a fesztiválokon, hanem az utcákon is. A fickók úgy gondolják, hogy a fesztiválokon könnyebb dolguk van, mert ott akkora a tömeg, és úgysem vesszük észre."

Hozzászólások

[016666]
lackovkin
pontosan,ahogy ma is hallottam a hirekben,a nemet strandokon is egyre tobb a nemi eroszak.csoportba verodott migransok tartjak remuletben a strandokat.meg fogja meg europa nagyon banni ezt a migrans dogot.azonnal be kellene vetni a hadsereget-???-es ossze terelni oket,es vissza a kib...ott afrikaba. megbanja meg a belga nyul,mikor majd torkon ragadja a migrans roka. huje idiotak
[016665]
Winternight
Kedves Tom!
Téged egyetlen nő sem gondol fenyegetőnek. Inkább egy szánalmas hülye pöcsnek, aki akkor amikor migráns állatok svéd nőket erőszakolnak meg, akkor nem országa vezetését szólítja fel arra, hogy a betolakodókat tüntessék el az országból, hanem férfitársait ostorozza, bénán, töketlenül. Pedig nem tőletek félnek az európai nők, hanem a migránsoktól, akiket ész nélkül befogadtok az országotokba. Ami, ha így folytatjátok, már nem sokáig lesz a tiétek. Szóval én azt mondom, ha már megszólalsz a témában, akkor előbb vedd le a szemellenződet és lásd meg a valódi problémát.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
2020. május 30. (szombat) 10:54

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia harmadik, utolsó tétele, a videokippel kísért Death Diviner. A három kislemeznóta együttes elnevezése: Our Feverish Trinity. "Ezzel a három dallal, pontosabban az általános tematikájukkal, arra teszünk kísérletet, hogy leírjuk a misztikust, a transzcendentálist, azt ami nem elvilági. Az olyan érzéseket, amelyekkel nem tud mit kezdeni a test, azokat a kétségbeesett tetteket, amikor érzed, hogy hív valami, ami sokkal nagyobb nálad, és azt is tudod, hogy ha sikerülne elérned és beszélni hozzá, akkor először az életedben tartoznál valahova... www.facebook.com/soilwork     Mindannyian tartozni akarunk valahova, ez valahogy mégsem stimmel igazán. Az emberben mindig ott van az a némiképp kellemetlen érzés, hogy sokkal többet is...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS