SUNRISE CIRCUS - Új EP a modern, progos bandától: Trenches

Az anyag végighallgatható, de szabadon le is tölthető

2016. május 29. (vasárnap) 08:58 | utoljára módosítva: 2016. június 1. (szerda) 06:33

Trenches címmel egy 4 dalos EP-vel jelentkezett a hat éve létező, egy székesfehérvári kötődésű zenész baráti társaság alkotta Sunrise Circus. Az EP végighallgatható, de szabadon le is tölthető."Mióta a jelenlegi felállás létezik, alapkoncepció volt, hogy akár fáradtan is, vagy késő este, de lehetőleg minden dalkezdemény ott, akkor és spontán egy légtérben, a próbateremben szülessen, mellőzve az előzetesen kidolgozott, 'nagyon kitalált' otthoni ötleteket. Az eredmény ezek után átment egy öt emberes szűrőn, majd amennyiben mindenki rábólintott, a szerkezetkész dalok koncertrepertoárra kerültek - de mivel az elmúlt időszak során folyamatosan csiszolódtak, változtak, elég valószínű, hogy a közönség nem hallotta még őket kétszer ugyanabban a formában. A kislemez e tekintetben inkább a fejlődés egy állomása, mintsem fix viszonyítási alap, viszont talán a legalkalmasabb eszköz is egyben hogy legyen egy kézzelfogható pillanatnyi lenyomat, ami alapján azok képbe kerülhetnek, akik eddig nem hallottak a zenekarról."


www.facebook.com/sunrisecircus


"A felvételen hallható négy szám jóval energikusabb, szerteágazóbb, ugyanakkor mégis kiforrottabb, egységesebb lett, mint az előző anyag, és emellett jól tükrözi az új tagok zenei ízlését is. A Trenches hangzásvilágával, műfaji meghatározásával kapcsolatban teljes egyetértés híján nincs egyöntetű zenekari álláspont, ám az alábbi, koncertek után ismerősöktől, illetve próbák közben a zenekari tagok szájából elhangzott gondolatok mindenképpen mérvadóak lehetnek:

- Az Iron Maidenre kicsit sem
- Rendkívül egyedi és meghatározhatatlan
- Pont olyan mint az At The Drive-In
- Ez honnan? EyeHateGod...
- Ordítsd meg a végét anselmósan!
- Oda egy deftones-os billentyűtémát képzeltem el
- Legrosszabb esetben is hat kézfogásnyira Moammer Kadhafitól
- Szóval csak a Nickelbacket ismered? Na, ez egyáltalán nem olyan
- Hagyjuk mára a pi * * ába az egészet!
- Lemegyünk sörért?
- Lemmy
- Ráúsztatom incubusosan
- Igazi varacskosdisznó ez a Wade, de azért a Frank Carterrel se volt rossz
- A Meshuggah riffel kezdünk?

 

SUNRISE CIRCUS - Trenches EP (2016)
Trenches EP letöltése - mp3 / booklet stb. - zip -
katt ide!

Trenches EP letöltése - wav / booklet stb. - zip -
katt ide!
 

Az EP bemutató koncertje június 10-én lesz a budapesti R33-ban, másnap pedig Fehérváron a Bory-várban

A fővárosi koncert Facebook oldala

A fehérvári koncert Facebook oldalaA stúdiózásról:

"A stúdiózást két 'egybenfeljátszós' demózás előzte meg egy angyalföldi pincében. Ennek tapasztalataiból merítve egy átlagosnál hidegebb márciusi csütörtökön a zenekar leköltözött Nagymarosra, Bánházi Gabikához (Óperentzia). A hangszeres alapok egyszerre kerültek rögzítésre, utána énekszó, egyéb részek, finomságok.

Volt négy nap együtt evés, ivás, alvás, dunapartozás és folyamatos tüzifa aprítás, ugyanis átkozottul hideg hétvége volt. Nagyjából a Trenches EP volt az utolsó anyag, ami teljes egészében Nagymaroson készült el. A keverés / maszter végén a stúdiófelszerelés gyakorlatilag már úton volt Zalaudvarnokra."


SUNRISE CIRCUS:
Varga Balázs - gitáros,
Weninger Sándor - gitáros/billentyűs,
Kungl Mátyás dobos
Berki Dániel - énekes;
Navarrete Ádám - basszusgitáros + vokál

Kontakt:
sunrisecircus@gmail.com
+ 36 20 445 52 42
+ 36 20 351 62 58

 


"A Sunrise Circus 6 éve létezik, gerincét máig egy székesfehérvári kötődésű zenész baráti társaság adja. A legtöbb volt és jelenlegi tag játszik/játszott más zenekarokban is, így a formáció kezdetben leginkább egy olyan kötetlen próbatermi jam-sessionként működött, ahová a tagok lehozhatták azokat az elképzeléseiket is, amiket más zenekaraikban nem feltétlenül tudtak felhasználni.

Az ötletelésekre nagy hatással voltak a hatvanas-hetvenes évek nagy progresszív és pszichedelikus zenekarai (pl.: King Crimson, Pink Floyd, Led Zeppelin) és ezek újkori követőinek legkülönfélébb műfaji elfajzásai, ezért aztán a zenekarra kezdetektől fogva jellemző volt az improvizatív, nyitott, élő előadásmód és a nem szokványos dalszerkezetekben való gondolkodás.


Bár a srácok mindig is több energiát fektettek a produkcióba, mint egy hobbizenekarba szokás, ennek ellenére a formáció sokáig csak a próbaterem falai közt működött.

Az áttörést jelentő első koncertjüket 2012-ben adták az R33 Klub első ízben megrendezett tehetségkutatóján. Az elnyert különdíjnak köszönhetően 2013-ban napvilágot látott az első stúdiófelvétel In Progress címmel. Ezután több budapesti és vidéki fellépés következett, megfordultak számos nyári fesztiválon.

Mivel a zenekar egyre több energiát igényelt és ezt a tagok közül többen már nem tudták teljes erőbedobással vállalni, így Herold János (iamyank) helyére Kungl Mátyás (ex-Indigó utca) ült a dobok mögé, míg az énekesi poszton Kovács Ferencet (Lions of Suburbia) Berki Dániel váltotta illetve a nagy tagcserék hevében Weninger Sándor (gitár-billentyű) érkezésével a létszám is öt főre duzzadt.

A jelenlegi felállás szűk egy éve működik, jó pár koncerttel a háta mögött. Első közös produktumuk a Trenches című EP."

 
 

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Négy év után az első dal, és itt a hivatalos klipje is: Deceiver, Deceiver
2021. október 21. (csütörtök) 17:58

2017-ben jelent meg a legutóbbi Arch Enemy album, a Will To Power, azóta csak egy feldolgozáslemezt hoztak ki (Covered In Blood, 2019), most azonban itt egy klippel kísért vadonatúj dal, a Deceiver, Deceiver, a következő lemezük első előzetese.     www.facebook.com/archenemyofficial     ARCH ENEMY - Deceiver, Deceiver (2021) Secrets whispered through a veil of lies When did I become this person you despise? Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain call After everything I did for you This is what you choose to put me through? What happened to the concept of loyalty? I guess there really is no more honesty! Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain It's curtain call Deceiver, deceiver My head still spinning from your Judas kiss Deceiver, deceiver Not one thing about you I will miss You...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness
NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness

Prophecies Of Eternal Darkness címmel holnap jelenik meg, de már végig is hallgatható a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze. Dobber Beverly dobost és...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074

Where Fear And Weapons Meet címmel holnap jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez utódja,...

SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl
SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl

None But a Pure Heart Can Sing címmel december 3-án jelenik meg a post-metalos New York-i So Hideous új albuma. A 2015-ös Larestine lemezük utódjának keverését és maszterelését Kevin...

FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie
FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie

Csaknem tíz év után egy új albummal jelentkezik a funeral doom vonal norvég mestere, a Funeral. Az 1991-ben alakult csapat 2012-es Oratorium lemezének utódja december 10-én jelenik meg...

SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS