METALLICA - Lars Ulrich dobos a banda sikeréről

"a siker igazából összekapcsolódik a szabadsággal és az autonómiával"

2016. június 28. (kedd) 08:45 | utoljára módosítva: 2016. június 28. (kedd) 08:47

Őszre ígéri új stúdióalbumát a Metallica, Lars Ulrich dobos pedig a csapat sikeréről beszélt a Sverige Radio műsorában, a Summerben.


"A siker egy vicces dolog, mert mit is jelent? Tudod, hírnév, siker... ezek, bizonyos értelemben, mind sajátságos fogalmak.

Úgy érzem, hogy a sikerünk egy nagy része a kreatív szabadsághoz kapcsolódik. Mindig is nagyon kíváncsi természetűek voltunk, mindig is tartottunk az önismétléstől, mindig is keményen igyekeztünk azon, hogy próbáljunk folyamatosan fejlődni, egyre izgalmasabbá válni, felkavarni a dolgokat.

És mindig is nagyon nyitott és őszinte párbeszédet folytattunk a rajongóinkkal, olyan értelemben is, hogy 'amennyiben velünk tartotok ezen az utazáson, akkor készüljetek fel arra, hogy rengeteg különféle dolgot, élményt, érzést fogtok megtapasztalni'. Arra használtuk fel a sikerünket, hogy a kreatív autonómiára fektessünk nagy hangsúlyt.

Sosem kellett igazán függenünk a kiadóktól származó pénzektől, vagy hasonló dolgoktól, így aztán nagyfokú szabadságunk volt, mindig is az általunk vágyott irányba mehettünk, arra, amerre akartunk, mert sosem, vagy csak nagyon ritkán tartoztunk bárkinek is bármivel.

Szóval, amikor a siker jut eszembe, nálam ez igazából összekapcsolódik a szabadsággal és az autonómiával. Azzal, hogy arra haladsz, amerre menni akarsz. Az évek során számtalan különböző dolgot csináltunk, amelyek java - szeretném ezt gondolni - a legtisztább szándékkal született meg. Voltak köztük jók és voltak nem annyira jók is, de mindig úgy tartottuk, hogy a helyes döntést hoztuk meg. Ezek mindig mentesek voltak a túlzott okoskodástól vagy attól, hogy általuk eljussunk egy előre kitervelt pontra.

A Metallica mindig is élvezetet talált abban, hogy levesse magát egy szikláról, és hogy csak utána, zuhanás közben próbáljuk kitalálni, hol is fogunk landolni. És abban biztosak voltunk, hogy ez a landolás egy olyan helyen lesz, ahol nem lesz velünk gond. Szóval, számomra, mindig is az utazás és nem a végeredmény jelentette az igazi érdekességet."


 

Hozzászólások

[016662]
lackovkin
awaynak a metellicat en is lezartam a justice albummal,azota nem erdekelnek.de ugyanigy a judas is veget ert a painkillerrel,az accept a metal heartal...es sorolhatnam. sajnos minden zenekar palyajan eler egy csucsot,amit aztan mar nem tudnak tovabb tartani,es hiaba az uj lemezek,az emberek az addigi csucsig megjelent dalokat akarjak hallani konerteken is,meg odahaza is csak azokat hallgatjak csak szivesen. maximalisan igaza volt johnny rottennek,hogy minek keszitenenek uj lemezt,mikor az emberek a 70 evek sex pistoljara kivancsiak.
ugyhogy uj metallica,vagy akar judas...kar agozert...egy era veget ert....[016661]
away
WTF?? Kreatív autonómia? Ez már megin' mi a rőtfaszú Atyaúristen... Nevetségesek vagytok, Larsz, bazmeg, azzal, hogy a Justice óta nem bírtok egy szájbatekert tökös lemezt összehozni. Sajnos már a fekete lemez is köcsög zenét tartalmazott, és buzis zenét játszotok azóta is. Már előre félek, hogy mit össze fogtok megint bénázni meg művészkedni, a szabad művészi kreativitás, meg a fasz tudja mi minden szarnak a nevében. Persze valag pénzért megveszem majd a faszomtudja-hányféle-borítóval-kiadott digipack kiadás valamelyikét, hogy aztán egy-két hallgatás után menjen a faszba, a polc legaljára porfogónak a többi szemétszar mellé a load-tól a death magnetic-ig. Assz'em, Cliff ha élne, olyat rúgna a picsádba, hogy elszállsz, bazmeg. Köcsög zenét játszotok?! Aúristen gyűrje a kóchengeres faszát a duda orrotokba, bazmeg, főleg neked meg a Dzsémsznek. Faszom.
[016660]
Rocker01
Bírom a Metallicát de ne sikerről prédikáljanak, hanem teljes gőzerővel készítsék el az új albumukat, mert igencsak le vannak maradozva. Egyébként tényleg nagyon ocsmány az a szakáll. XDXD
[016659]
metallica98
az a szakáll...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS