AS KARMA BRINGS - Bemutatkozó EP a salgótarjáni extrém ötöstől

"A Talentométeren fellépési lehetőséget nyertünk a Rockmaraton fesztiválra"

2016. június 26. (vasárnap) 09:34 | utoljára módosítva: 2016. június 26. (vasárnap) 09:37

Tyrant Of Time címmel készült el az extrém vonalas salgótarjáni As Karma Brings 5 számos első EP-je. Azonnal meg is ismerkedhetsz vele!

 www.facebook.com/AsKarmaBrings


"Célunk: átadni egy olyan hangulatot a zenénkkel és a koncertjeinkkel, ami szélsőségesebb, kicsit súlyosabb, nehezebben emészthető, mint a megszokott metal produktumok. Ennek ellenére nem zárkózunk el a modern metaltól, ám nem kívánunk klisékből építkezni. Alkalmazunk klasszikus jól bevált elemeket, de szeretnénk innovatív ötleteket is vinni a zenénkbe. Ebben a tekintetben elég nyitottak az As Karma Brings tagjai."AS KARMA BRINGS - Tyrant Of Time EP (2016)


"A zenekar 2013 februárjában alakult Budapesten, Asbóth Attila (dobok), Mihalik Dávid (gitár), Sándor Henrik (gitár) és Tari Bálint (basszusgitár/ének) tagokkal. Néhány hónapra rá csatlakozott hozzánk Ürmössy Barnabás (basszus posztra), így már öten folytathattuk a metal zenélést.

A korai dalokra még a metalcore/deathcore zenei hatások voltak jellemzők, későbbiekben azonban a melodikus vonásokat elhagyva, kiegészülve újabb extrém metal stílus elemekkel alakult ki a jelenlegi zenei koncepció.


2013 decemberében adtuk ki az első demófelvételünket Karma Brings címmel, s nagyjából ezzel egy időben kezdtünk el koncertezni is - eleinte Salgótarjánban és Budapesten, később az ország többi részén is. Az ezt követő esztendő aktív próbatermi munkával és koncertezéssel telt. Majd úgy éreztük, hogy eljött az idő egy komolyabb minőségű felvétel elkészítéséhez, amit a No Silence stúdióban sikerült megalkotni Simon István (Simi) segítségével. Ez volt a Trist single, amelyhez egy videóanyagot is készítettünk. A klipet a Paradoxon stúdió legénységével forgattuk, Jakubovics Gergő vezetésével.

Ennél a pontnál a doboknál tagcsere következett be: Atit váltotta Sirkó Martin (Scage). Az ezt követő időszakban szerepeltünk a Talentométer tehetségkutatón, ahol bejutottunk a döntőbe, s ott fellépési lehetőséget nyertünk a Rockmaraton fesztiválra (07/12). Szerepeltünk továbbá az Éter fesztiválon is 2016-ban, ahol különdíjat kaptunk.


 A Trist single után elhatároztuk, hogy elkészítünk egy nagyobb lélegzetvételű hanganyagot, amit határon innen és túl is hallgathatnak a death metal/deathcore/slam szerelmesei.

Az EP munkálatai kb. 7-8 hónapot vettek igénybe, a címe Tyrant Of Time lett.

A mondanivaló lényege (ami átszövi az egész EP-t), hogy bármerre mész, bármilyen ösvényen is jársz, a halál mindig végigkísér. Minden percben, minden lélegzetvétellel a véghez vagy láncolva, a ennek tudatában (a mi véleményünk szerint) az embereknek másképpen kellene élniük az életüket."

AS KARMA BRINGS - Trist (2015-ös klip) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS