METALLICA - James és Lars az őszre várható új albumról

Az új Heart album egyik dalában Hetfield a vendég

2016. június 17. (péntek) 18:19 | utoljára módosítva: 2016. június 19. (vasárnap) 06:13

Még idén megjelenik az új Metallica album, amelynek felvételeit már befejezte a csapat, jelenleg az anyag keverése folyik. A Death Magnetic lemez megjelenése óta nyolc év telt, úgyhogy éppen ideje már egy új anyagnak. Ilyen hosszú idő még sosem telt el két Metallica lemez között.

 A felvételek a Metallica főhadiszállásán folytak a kaliforniai San Rafaelben, mégpedig Greg Fidelman irányításával, aki a Death Magnetic lemez hangmérnöke volt.


"Most a keverésen dolgozunk, szóval, remélhetőleg az ősz folyamán megjelenik a lemez - mondta James Hetfield egy hete. - Rettentő fel vagyunk tüzelve miatta. Régóta készültünk már rá, és tudod, ez az, amit csinálunk. Szeretünk zenélni. És a következő album pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell. Szóval, izgatottak vagyunk miatta."


A különféle projektek közepette két éven át folyt a munka a friss anyagon, persze nem folyamatosan.

"Ha azzal kellett volna odaülnünk, hogy okés, most az év hátralevő részében írjuk meg a lemezt, aztán a következő évben meg stúdiózzunk, a maradék hét szál hajamat is kitéptem volna - fogalmazott Lars Ulrich dobos a The Pulse Of Radio-nak. - Inkább szögekkel szúrtam volna ki a szemeimet, mintsem ezt tegyem. Egyszerűen nem ment volna. Úgy értem, hogy mindannyian élvezzük ezt a helyzetet. Azt, hogy egyik projekttől mehetünk a másikig. Ez tart életben minket."
 

James Hetfield egyik különleges projektje volt, hogy elvállalt egy vendégszereplést a legendás Heart zenekar új albumán, a július 8-án megjelenő Beautiful Broken albumon, a tizenhatodik Heart lemezen. James a címadó dalban együtt énekel Ann Wilsonnal. Ezt a számot máris meghallgathatod.

"A Beautiful Broken szám a legutóbbi lemezünk, a 2012-es Fanatic egy bónuszdala volt, de ez a verzió lényegében egy teljesen új nóta lett, karcosabb énekkel és némi extra szöveggel James Hetfieldtől. Simán lemossa az előző változatot. James nagyon elcsípte a nótát, és amit hozzátett, az tökéletes volt, harapós és rockos."

 

HEART feat. JAMES HETFIELD - Beautiful Broken (szöveges videó a 2016-os Beautiful Broken albumhoz)

  


A Humanity magazinnak Lars Ulrich így fogalmazott az új album kapcsán:


"Egyértelműen Metallica, ahogy szól az anyag. Talán egy kicsit kevéssé őrjöngős, mint a legutóbbi lemez. A Death Magnetic-nél Rick Rubin (producer) nagyon is arra bátorított minket, hogy első ízben hagyjuk, hogy a múltunk inspiráljon bennünket. Az volt az első alkalom, hogy - úgy mondjam - belenéztünk a visszapillantó tükörbe. Ezúttal egy kicsit más volt az ábra. Nem Rickkel dolgoztunk, hanem a legutóbbi album hangmérnökével, aki így a producerünk lett, Greg Fidelmanról van szó. Szóval, van némi átfedés a produkciót illetően, de ami a hangzást illeti, fejlesztettünk, szélesítettünk rajta. Ez talán egy kicsivel változatosabb anyag lett. Izgalmas a dolog, de még nem igazán van rálátásom a lemezre."


A két album között eltelt 8 évről:

"Vicces, hogy hiányt vagy űrt említesz, mert ha visszagondolok az elmúlt 6-8 évre, ez a kifejezés szerintem nem alkalmazható itt. A Metallica elfoglaltabb, mint valaha. De az életünkben máshova kerültek a hangsúlyok, ami létfontosságú, ha azt akarjuk, hogy a banda egészségesen működjön. Az első a család és a gyerekek. Ha turnéra megyünk, kéthetes etapokat csinálunk, aztán húzunk haza. Megtaláltunk egy új modellt a banda számára, és még a pihenősnek nevezett években is adunk két-három tucatnyi koncertet, hogy a lendület megmaradjon, akárcsak a kapcsolat köztünk, illetve köztünk és a banda között.

"Úgy gondolom, hogy annyi történt mindössze, hogy a családjaink és az otthoni kötelezettségeink annyira fontosak számunkra, hogy kialakítottuk ezt az új módszert. Tulajdonképpen mindig csinálunk valamit, de úgy, hogy a mutató sose érjen a pirosba. Amúgy viszont a Metallica nem állt meg nagyjából 2005 óta, és ez a modell bevált nálunk. Sosem melózunk olyan durván, 110 százalékosan, hogy kikészítsük magunkat, de úgy hétharmadosan mindig dolgozunk, tudod. Amikor a lemezen folyik a munka, akkor írjuk a dalokat és felvételeket készítünk, de mindig hozzáadunk valamennyit a már létező anyaghoz. Mindig folyik valamilyen munka. Szeretjük ezt a módszert. Így mindig le vagyunk kötve."

 

Hozzászólások

[016641]
lackovkin
bizony,mar a szerkeszto ur is beharangozta,hogy a metallica fo -gadi-szallasan...hat,konnyen gagyi lesz bizony...
[016640]
away
:D Biztos, hogy tök szar lesz. :) (Azért nyilván megveszem a cédét, ahogy koncertre is kimegyek majd, ha idetolják a pofájukat már végre)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
2019. július 22. (hétfő) 18:29

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai László készítette. A lemez címadó dalához készült el az új Skaltrax videoklip, de az albumot is végighallgahatod! "Életünk homokszemcséi gyorsan peregnek. A kaszás vajon kegyes lesz velünk? A kazincbarcikai Skaltrax 2018-ban lett teljes formáció, idén februárban került ki az első nagylemezük, mely a Sands Of Time címet viseli. Az album címadó dalához most elkészült egy videó is. Jelen pillanatban a srácok minél több helyen próbálnak koncertet adni."   Skaltrax a Facebookon   SKALTRAX: Bence Köhler - szólógitár, ének András Balázs - dobok Ákos Balázs - basszusgitár Richárd Kórik - ritmusgitár Tamás Tóth - billentyűs hangszerek SKALTRAX - Sands Of Time (a 2019-es Sands Of Time albumhoz)...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth
SLIPKNOT - Dal- és klippremier: Solway Firth

We Are Not Your Kind címmel augusztus 9-én jön ki a Slipknot új albuma, és ha június végén nem láttad őket a soproni Volt fesztiválon, semmi gond, mert a 2020-as turnéterveik között...

BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére
BENEDICTION - David Ingram énekes visszatért a veterán death metal banda élére

Szombaton egy cseh fesztiválon adta az utolsó koncertjét a brit Benediction azzal a Dave Hunt énekessel, aki 1998-ban lett a veterán death metal banda énekese, a csapat pedig most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS