METALLICA - James és Lars az őszre várható új albumról

Az új Heart album egyik dalában Hetfield a vendég

2016. június 17. (péntek) 18:19 | utoljára módosítva: 2016. június 19. (vasárnap) 06:13

Még idén megjelenik az új Metallica album, amelynek felvételeit már befejezte a csapat, jelenleg az anyag keverése folyik. A Death Magnetic lemez megjelenése óta nyolc év telt, úgyhogy éppen ideje már egy új anyagnak. Ilyen hosszú idő még sosem telt el két Metallica lemez között.

 A felvételek a Metallica főhadiszállásán folytak a kaliforniai San Rafaelben, mégpedig Greg Fidelman irányításával, aki a Death Magnetic lemez hangmérnöke volt.


"Most a keverésen dolgozunk, szóval, remélhetőleg az ősz folyamán megjelenik a lemez - mondta James Hetfield egy hete. - Rettentő fel vagyunk tüzelve miatta. Régóta készültünk már rá, és tudod, ez az, amit csinálunk. Szeretünk zenélni. És a következő album pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell. Szóval, izgatottak vagyunk miatta."


A különféle projektek közepette két éven át folyt a munka a friss anyagon, persze nem folyamatosan.

"Ha azzal kellett volna odaülnünk, hogy okés, most az év hátralevő részében írjuk meg a lemezt, aztán a következő évben meg stúdiózzunk, a maradék hét szál hajamat is kitéptem volna - fogalmazott Lars Ulrich dobos a The Pulse Of Radio-nak. - Inkább szögekkel szúrtam volna ki a szemeimet, mintsem ezt tegyem. Egyszerűen nem ment volna. Úgy értem, hogy mindannyian élvezzük ezt a helyzetet. Azt, hogy egyik projekttől mehetünk a másikig. Ez tart életben minket."
 

James Hetfield egyik különleges projektje volt, hogy elvállalt egy vendégszereplést a legendás Heart zenekar új albumán, a július 8-án megjelenő Beautiful Broken albumon, a tizenhatodik Heart lemezen. James a címadó dalban együtt énekel Ann Wilsonnal. Ezt a számot máris meghallgathatod.

"A Beautiful Broken szám a legutóbbi lemezünk, a 2012-es Fanatic egy bónuszdala volt, de ez a verzió lényegében egy teljesen új nóta lett, karcosabb énekkel és némi extra szöveggel James Hetfieldtől. Simán lemossa az előző változatot. James nagyon elcsípte a nótát, és amit hozzátett, az tökéletes volt, harapós és rockos."

 

HEART feat. JAMES HETFIELD - Beautiful Broken (szöveges videó a 2016-os Beautiful Broken albumhoz)

  


A Humanity magazinnak Lars Ulrich így fogalmazott az új album kapcsán:


"Egyértelműen Metallica, ahogy szól az anyag. Talán egy kicsit kevéssé őrjöngős, mint a legutóbbi lemez. A Death Magnetic-nél Rick Rubin (producer) nagyon is arra bátorított minket, hogy első ízben hagyjuk, hogy a múltunk inspiráljon bennünket. Az volt az első alkalom, hogy - úgy mondjam - belenéztünk a visszapillantó tükörbe. Ezúttal egy kicsit más volt az ábra. Nem Rickkel dolgoztunk, hanem a legutóbbi album hangmérnökével, aki így a producerünk lett, Greg Fidelmanról van szó. Szóval, van némi átfedés a produkciót illetően, de ami a hangzást illeti, fejlesztettünk, szélesítettünk rajta. Ez talán egy kicsivel változatosabb anyag lett. Izgalmas a dolog, de még nem igazán van rálátásom a lemezre."


A két album között eltelt 8 évről:

"Vicces, hogy hiányt vagy űrt említesz, mert ha visszagondolok az elmúlt 6-8 évre, ez a kifejezés szerintem nem alkalmazható itt. A Metallica elfoglaltabb, mint valaha. De az életünkben máshova kerültek a hangsúlyok, ami létfontosságú, ha azt akarjuk, hogy a banda egészségesen működjön. Az első a család és a gyerekek. Ha turnéra megyünk, kéthetes etapokat csinálunk, aztán húzunk haza. Megtaláltunk egy új modellt a banda számára, és még a pihenősnek nevezett években is adunk két-három tucatnyi koncertet, hogy a lendület megmaradjon, akárcsak a kapcsolat köztünk, illetve köztünk és a banda között.

"Úgy gondolom, hogy annyi történt mindössze, hogy a családjaink és az otthoni kötelezettségeink annyira fontosak számunkra, hogy kialakítottuk ezt az új módszert. Tulajdonképpen mindig csinálunk valamit, de úgy, hogy a mutató sose érjen a pirosba. Amúgy viszont a Metallica nem állt meg nagyjából 2005 óta, és ez a modell bevált nálunk. Sosem melózunk olyan durván, 110 százalékosan, hogy kikészítsük magunkat, de úgy hétharmadosan mindig dolgozunk, tudod. Amikor a lemezen folyik a munka, akkor írjuk a dalokat és felvételeket készítünk, de mindig hozzáadunk valamennyit a már létező anyaghoz. Mindig folyik valamilyen munka. Szeretjük ezt a módszert. Így mindig le vagyunk kötve."

 

Hozzászólások

[016641]
lackovkin
bizony,mar a szerkeszto ur is beharangozta,hogy a metallica fo -gadi-szallasan...hat,konnyen gagyi lesz bizony...
[016640]
away
:D Biztos, hogy tök szar lesz. :) (Azért nyilván megveszem a cédét, ahogy koncertre is kimegyek majd, ha idetolják a pofájukat már végre)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LIONHEART - Kedden a Dürerben a Deez Nuts-szal, új klip: When I Get Out
2019. november 16. (szombat) 13:12

Valley Of Death címmel tegnap jelent meg a metalos hardcore vonalat képviselő kaliforniai Lionheart új albuma, amelyet kedden be is mutatnak majd a Dürerben, többek között az ausztrál party/rap hardcore brigád, a Deez Nuts társaságában. Az új Lionheart albumhoz korábban már két klip is született, a legfrissebb videót pedig a When I Get Out dalhoz forgatták. A Lionheart és a Deez Nuts mellett a Kublai Khan, az Obey The Brave és német Fallbrawl játszik majd november 19-én a Dürer Kertben.   www.facebook.com/deeznutshardcore A koncert Facebook oldala A Phoenix Music Hungary bemutatja: 2019. november 19., Budapest @ Dürer Kert LIONHEART (USA) DEEZ NUTS (AUS) Kublai Khan (USA) Obey The Brave (CAN) Fallbrawl (D) Jegyár: 5.500 Ft Jegyelővétel a Tixa rendszerében "Nem akármilyen társaságban tér vissza Budapestre a kaliforniai heavy hardcore Lionheart! Hozzák magukkal kedvenc ausztrál party hardcore...

SUICIDE SILENCE - Videolip is született az új dalhoz: Love Me To Death
SUICIDE SILENCE - Videolip is született az új dalhoz: Love Me To Death

Become The Hunter címmel 2020 elején jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

MOB RULES - Amon Amarth feldolgozást készítettek: Raven's Flight
MOB RULES - Amon Amarth feldolgozást készítettek: Raven's Flight

A májusban kiadott Amon Amarth album Raven's Flight dalát dolgozta fel a német Mob Rules. Az 1994 óta aktív dallamos power metal brigád legutóbbi albuma a 2018-as Beast Reborn volt, amelynek...

AEPHANEMER - Prokopton (lemezkritika)
AEPHANEMER - Prokopton (lemezkritika)

AEPHANEMER Prokopton (PRIMEVAL/NAPALM)   Éppen melo-death klipnéző kedvünkben voltunk a párommal, amikor reklámként feldobta aYoutube ennek a francia bandának az egyik...

STRONG DEFORMITY - Új dal és új videó: Riding A Hurricane
STRONG DEFORMITY - Új dal és új videó: Riding A Hurricane

Riding A Hurricane címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Strong Deformity. A szombathelyi csapat legutóbb tavaly decemberben hozott ki egy új számot Idol In The Mirror...

DELAIN - Szöveges videóval egy új dal a holland szimfo-metalosoktól: One Second
DELAIN - Szöveges videóval egy új dal a holland szimfo-metalosoktól: One Second

A nyáron úgy fogalmazott a Delain énekesnője, Charlotte Wessels, hogy jövő februárra már biztosan kint lesz a hatodik stúdióalbumuk, és a lemez pontos megjelenési időpontjáról...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS