ÉTER PLUSZ 2016 - Nagy sikerrel zajlott le a tehetségkutató fesztivál

"Éter Plusz 2016: közösséget építettünk"

2016. június 14. (kedd) 14:32

A közelmúltban zajlott le Magyarország legnagyobb szabadtéri tehetségkutató fesztiválja az Éter Plusz. A szakmai zsűri idén is több mint 150 jelentkező közül választotta ki azt az 50 versenyzőt, 24 zenekart, 10 DJ-t és 10 egyéni előadót, akik megmutathatták tehetségüket az Éter Plusz 2016 színpadain.
 

 

"Fesztivál hangulat, csodálatos környezet, profi színpad technika és több, mint 50 előadó az idei Éter Plusz- Tehetségkutató Fesztiválon.

Lezárult a verseny, kihirdették a győzteseket. Az idei fesztivál színpadjáról a Koalabell és a The Immigrants jutott tovább a Music Expora, ahol esélyt kaptak az egy millió forintos díj elnyerésére. A Dj verseny győztese pedig a Used Disco. Nem volt könnyű a választás. A szakmai zsűri idén is több, mint 150 jelentkező közül választotta ki azt az 50 versenyzőt, 24 zenekart, 10 Dj-t, és 10 egyéni előadót, akij megmutathatták tehetségüket az Éter Plusz 2016 színpadain.

A szakmai zsűrit a zenei élet elismert nevei fémjelezték. A nagyszínpadi produkciókat Temesi Berci, az MTVA, TV2, RTL Klub zenei rendezője - az ÉTER Plusz zsűri elnöke, Pély Barna - Zeneszerző - United, B The First, a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó személyisége, Jeges Zsolt - Mamazone Kiadó és Menedzsment Iroda, Andrásik Remo – a HANOSZ főtitkára, zenész értékelte.


Az Ördöngős színpadon Bátky Zoltán, zsűri elnök - BZ Project, After Crying énekese, Palcsó Tamás - énekes - Moroon5 Cover Show, Nagy Nono Norbert - session zenész, gitár tanár, Shamanize Records művészeti vezetője, Hocza 'Igor' Róbert - Mytra, Remorse, Candlelight előtt mutatták be tehetségüket az egyéni előadók és zenekarok. DJ kategóriában indult előadóknak a Dj Newl (Nyújtó Sándor- New Level Empire) által vezetett zsűri előtt kellett helytállni.

 A világot jelentő deszkák


Nagy volt a küzdelem és nehéz a döntés, ám a tehetség és az energia nem veszett kárba. A résztvevők komoly nyereményekkel a kezükben távoztak az idei ÉTER Pluszról is. A fődíjas Koalabell Sziget Fesztivál fellépést és több állomásos koncertlehetőséget nyert Jeges Zsolt és a Gold Reckord Management által. A The Immigrants felléphet az Akváriumban és az A38 színpadán az Éva Presszó formáció mellett. Mindkét zenekar esélyt kap az 1 millió forintos fődíj elnyerésére az 'Öröm a zene' tehetséggondozó program keretében, a Music Expo színpadán. A The Luckies is bemutatkozhat az Akváriumban, illetve a Volt Fesztiválon is, és az Alpaca Beattel 1-1 &U Magazin címlap sztori és fotózás nyertesei egyben.

 HD videoklip felvételt és stúdiófotózást nyert az Aurevoir, 50.000 forintos Tajti hangszervásárlási utalványt nyert az As Karma Brings és a Time Won’t Stop. Interjú lehetőséget kapott a Petőfi Rádióban a The Bluebay Foxes, valamint a Rock Rádióban az Astral Dog és Fehér Ádám, aki 10 éves kora ellenére az egyik legnagyobb sikert aratta gitárjátékával a fesztiválon. Ami a Dj-ket illeti: a DJ verseny fődíját, a Balaton Sound Fesztivál fellépési lehetőséget és az 1 éves Dj Szövetségi tagságot a Used Disco formáció nyerte és a többi résztvevő is további értékes tárgynyereményeket kapott a Zaj jóvoltából.
 
 Tehetség tréning - idén is hangsúlyos volt a szakmai felkészítés

A 2016-os Éter-Workshop és interaktív zenész találkozó fő témája: 'Hogyan boldoguljunk a média világában?’ Temesi Berci, az MTVA, TV2, RTL Klub zenei rendezője és Andrásik Remo, HANOSZ, Music Expo főszervezője beszélt, arról mi kell a sikerhez a média világában, hol és milyen formában érdemes jelen lennie egy feltörekvő zenésznek, ha ismertebbé szeretne válni.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is elsőkézből értesülhettek a feltörekvő tehetségek az NKA-hoz való pályázás rendszeréről. Az NKA pályázati kisokos előadásán Krucsainé Herter Anikó az NKA Igazgatóságának főigazgatója és Vizkeleti Andrea az NKA Bizottság titkára beszélgetett a fiatalokkal. Az előadást egy rendhagyó interaktív kvíz show követett, amelyen a helyes válaszokért cserébe trendi nyereményeket vittek haza a zenészek.

 A szakmai programból nem hiányozhatott a Cseh Tamás Programiroda sem, amely kifejezetten a kezdő, illetve fiatal tehetségek számára nyújt támogatást. Bajnai Zsolt a Cseh Tamás Program Ideiglenes kollégium vezetője örömét fejezte ki, hogy a program idén ünnepelte 2 éves születésnapját és sok tehetséges zenekarnak tudtak támogatást nyújtani pl. a mentorprogram által. Délután folyamán szó esett a pályáztatásról, a zenei menedzsmentekről, a workshopok és a zenei oktatás fontosságáról.

 Zene, élmény, közösség

Élményekkel telve, robogtunk végig a 2016-os Éter Plusz Tehetségkutató fesztiválon. Izzott a Bolyki völgy. A várakozó tehetségek betöltötték a teret. Személyiségük, sokszínűségük különös forgatagot varázsolt fesztivál helyszínére. Hangolás a színpadon és izguló szempárok ragyogtak a pázsiton. Elindult a zene, a zsűri fáradhatatlanul dolgozott: figyelt és ösztönzött. Egymást követték a tehetségek, akik egymást figyelve és megismerve hagyták el a Völgyet.

Senki sem távozott üres kézzel: útmutatás, tapasztalat, emlék, díjak, barátok, kaland, közösség. Éter Plusz 2016: közösséget építettünk.

Gratulálunk mindenkinek, és sok sikert kívánunk! Jövőre találkozunk!"


www.eterfesztival.hu

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SLIPKNOT - Jövőre újabb magyar koncert!
2019. július 19. (péntek) 11:23

We Are Not Your Kind címmel augusztus 9-én jön ki a Slipknot új albuma, és ha június végén nem láttad őket a soproni Volt fesztiválon, semmi gond, mert a 2020-as turnéterveik között Budapest is szerepel. További részletek hamarosan! Jim Root gitáros: "Ennél több időnk még sosem volt egy album megírására, valamint arra, hogy együtt dolgozzuk ki a számokat. Ezúttal az egyik inspirációmat azok a művészek jelentették, akik teljes albumokat vettek fel, nem csupán dalokat. Miközben a zenepiac a kislemezek, az önálló dalok felé mozdul el, a Slipknot egy albumos élményt akart - elejétől a végéig." Live Nation Magyarország: A Slipknot 2020-ban európai turnéra indul, és a lent látható városokba látogat el. Ahhoz, hogy a felsorolt koncertekre jegyelővásárlási lehetőséghez juss, rendeld meg elővételben a banda hamarosan megjelenő ‘We Are Not Your Kind’ című albumát a Roadrunner Store oldaláról, a következő...

FREEDOM CALL - Dal- és klippremier: M.E.T.A.L.
FREEDOM CALL - Dal- és klippremier: M.E.T.A.L.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is,...

SUM 41 - Metallica egyveleget nyomtak, videó is van róla
SUM 41 - Metallica egyveleget nyomtak, videó is van róla

A múlt hónapban a Budapest Parkban adott egy nagy sikeres koncertet a Deryck Whibley vezette kanadai Sum 41, a mai napon pedig megjelent az Order In Decline című hetedik albumuk, a második...

IGGY POP - A szeptemberi album címadó dala: Free
IGGY POP - A szeptemberi album címadó dala: Free

Július 24-én játszik a Budapest Parkban Iggy Pop, az új albuma pedig Free címmel lát majd napvilágot szeptember 6-án. A lemez első előzetes dala a címadó tétel, ami már meg is...

SABATON - Friss előzetes a holnap megjelenő The Great War albumhoz
SABATON - Friss előzetes a holnap megjelenő The Great War albumhoz

The Great War címmel július 19-én, azaz holnap jelenik meg a kilencedik Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása...

KORN - Hivatalos klippremier: You'll Never Find Me
KORN - Hivatalos klippremier: You'll Never Find Me

The Nothing címmel szeptember 13-án lát majd napvilágot az új Korn album, a 2016-os The Serenity Of Suffering lemez folytatása, amelynek első előzetes dalához, a korábban bemutatott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS