SEQUENCE - Berlini beszámoló

Fellépnek a VI. Tattoo The Sun Fesztiválon is

2016. június 9. (csütörtök) 17:18

A zentai Sequence február végén adta ki a Faith In Me című albumát, digitális formában a Universal Musicnál, így a modern metal csapat lemeze a stream oldalakon is elérhető (Deezer, Spotify, iTunes stb.). A Universal a GBOB nevű tehetségkutató romániai országos döntőjén találkozott a srácokkal, és a verseny másnapján ajánlott nekik szerződést. Eszes Áron gitáros most a május végén lezajlott berlini döntőről számol be a Hammernek.
 


"A Great Battle Of Band, vagy röviden csak GBOB, egy nemzetközi tehetségkutató fesztivál, amely idén 17 ország döntőseinek biztosított helyet, és lehetőséget, hogy megmérettessenek. Idén egy vajdasági magyar zenekar, a Sequence is részt vett a nemzetközi döntőn Berlinben, ahová igencsak érdekes úton jutottak el. Mivel sem szerbiai, sem magyarországi forduló nem volt, így a román GBOB-ra jelentkeztek, ahonnan az elődöntőkből Wildcard winnerként jutottak tovább.


Ugyan az országos döntőben ők szerezték a legtöbb pontot, de Romániából a második zenekar ment a nemzetközi döntőbe román részről, ők pedig Szerbia képviseletében voltak ott. Az ott megélt élményeikről mesél a zenekar gitárosa, Eszes Áron:


'Mindenhová, így most Berlinbe egy kis Fiat Puntóval mentünk zenélni, mert így költséghatékonyabb, és a fesztivál szettel pont be is férünk az autóba. A német főváros kb. 1200 km-re van Zentától, így ez egy 13 órás út volt autópályán egy irányban. Odafelé Magyarországon az egyik útterelésnél egy nagy emelkedőn kellett felkaptatnunk, és a kocsi nagy erőlködése után égett műanyag szagot éreztünk, majd az első helyen félreálltunk. Az járt a fejünkben, hogy ha most itt megállunk, akkor el is felejthetjük a GBOB-ot. Szerencsére nem történt semmi komolyabb baj, és már mentünk is tovább.

Este 11-re értünk oda, hullafáradtan, és mikor behajtottunk a városba, leesett az állunk. Mindenfelé muszlim emberek, lepukkant épületek, drog árusok... mondjuk úgy, hogy nem a legszebb negyedében volt a szállásunk, de a hotel kárpótolt mindenért, és mondjuk nem is illett a környezetbe. Érkezés után becsülettel felkerestük az első italboltot, és leültünk a többi versenyzővel sörözni.

 

SEQUENCE - Faith In Me (a 2016-os album)

 A görögök, a románok, és a dánok rögtön cimbik lettek, de a többiek is jó arcok voltak. Másnap a reggel svédasztalos reggeli után felderítettük Berlin török negyedét, majd a legendás SO36 klub (azaz kb. a berlini CBGB) felé vettük az irányt.

Iszonyat jól néz ki, mindenhol matricák, plakátok, totál Amerika volt az egész, és nem mellesleg marha nagy. A hangpróbára (beállás) minden zenekarnak 4 perce volt. Ez egy 3 tagú pop-rock alakulatnál nem is gond: bedugják a gitárt a Marshall, meg Ampeg cuccokba, és kész. A mi esetünkben csak saját erősítővel tudtunk fellépni, és hogy véletlen se menjen minden flottul, Danié nem volt hajlandó megszólalni. Átdugtuk a Marshallba, ami természetesen egy jó pedál hiányában nem felel meg a mi zenénknek, de legalább szólt valahogy.

A beállás után elmentünk szétnézni, betértünk 1-2 lemezboltba, lecsekkoltuk a berlini falat, majd visszamentünk, és teljesen véletlen a 4 milliós Berlinben összetalálkoztunk két földinkkel, akikkel utána együtt csapattuk a bulit. A klubba visszaérkezve sikeresen szereztem egy Boss OD-t, amivel már elég korrekt hangzást sikerült volna kicsikarni az erősítőből, ha a koncertünk előtt hajlandó lett volna megszólalni. Sokadik állítgatás, szétszedés-összedugás után végre elkezdhettük a szettünket.

Mi ugyanúgy fogtuk fel a dolgot, mintha egy sima koncertet adnánk. Nem foglalkoztunk az esemény verseny jellegével. Beleadtunk 100 százalékot, ahogy mindig is szoktuk.

 Egy csomó ember megőrült, ahogy belekezdtünk a Bloodshedbe, és a stream közvetítés chatszobájában is méltatták energikus műsorunkat.

A Pathway To Eternity számunk közben szokásosan lementem a színpadról az emberekhez, akik elég szépen meglepődtek ezen. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez a wireless téma nyugaton már nem akkora szenzáció, de úgy néz ki mégis. A versenyt az ukrán Sinoptik nevű banda nyerte meg, akik megérdemelten lettek elsők. Ők irányítottak útba előző nap az italbolt felé, szóval mi semmiképp sem vitatjuk el tőlük érdemeiket. A show után hajnalig ment a buli, és egy csomó emberre, zenésszel, producerrel, promóterrel ismerkedtünk meg.

Másnap reggel indultunk csak haza, ahol a cseh autópálya kritikán aluli állapotán kívül már semmi nem állt közénk és egy kiadós alvás közé. Ez egy 6 országot érintő Európa turné záró dátuma volt, úgyhogy most mindenképp pihenünk egy nagyot, de épp csak június elejéig, amikor is újabb 4 koncertet tolunk le a nyáron. Nem szerettünk volna többet, mert egy csomó más elfoglaltságba kezdünk bele a zenekart illetőleg, melyek közül egyelőre csak egy klip készítését áruljuk el, a többi maradjon egyelőre titok.'"


A Sequence tagsága így fest: Bogár Ákos énekes, Delić Larisa basszer, Eszes Áron gitáros, Nagypál Nikk dobos, valamint Sándor Dániel gitáros.


Sequence:

"Egy 2014-ben alakult zentai modern metal csapat vagyunk. Még alakulásunk évében megjelent első klipünk. Azóta kb. 50 koncertünk volt 6 országban, és olyan nevekkel is zenéltünk, mint a Subscribe, Watch My Dying, Road, Leander Rising, Cadaveres. Idén február 29-én megjelent első, 8 dalt tartalmazó lemezünk Faith In Me címen, melyet az Universal Music Romania terjeszt digitálisan. Tavaly a GBOB nevű tehetségkutató romániai dötőjéből továbbjutottunk az idei nemzetközi döntőbe, Berlinbe, mint Szerbia nevezettei. E németországi koncert köré szerveztünk egy 7 állomásos 6 országot érintő mini-Európa turnét."


www.facebook.com/bandsequence

 


SEQUENCE - Bloodshed (a 2014-es debütáló EP-hez)
 
(Fotó: calinilea.com)

Album: http://tinyurl.com/z8jo9ye

Music Video: http://tinyurl.com/jf8alxk

YouTube Channel: http://tinyurl.com/godl7cx

Deezer: http://tinyurl.com/gwd4ahy

Google Play: http://tinyurl.com/jmul6yqHozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OCEANS OF SLUMBER - Új felállásban érkeznek majd a Fekete Zajra
2019. július 23. (kedd) 14:16

Új felállásal érkezik az idei Fekete Zaj fesztiválra a prog metalos texasi Oceans Of Slumber. A Cammie Gilbert énekesnővel még 2015-ben megerősített banda rendesen megváltozott a 2018-as The Banished Heart album óta. Mat V. Aleman személyében már 2018-ban lett egy új billentyűsük, és Mat, valamint Cammie meg az alapító dobos/zongorista, Dobber Beverly mellé három új tag is érkezett idén: Semir Özerkan basszer/énekes, Jessie Santos gitáros, valamint Alexander Lucian gitáros/énekes. Az új felállás első koncertje szombaton zajlott le, hazai pályán, Houstonban, a nyári Európa-turné pedig a cseh Brutal Assault fesztiválon veszi majd kezdezét. Dobber Beverly: "Nyilvánvalóan sokkal több időt kell Európában töltenünk, mint az USA-ban, mégpedig a zeneipar eltérő jellege miatt. Texas-stílusú extrém metal arcok vagyunk, akik atmoszférikus, megindító, érzelemgazdag zenét játszunk - egy énekesnővel. Nem feltétlenül könnyű...

EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart
EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz az első előzetes dallal, a klippel...

ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál
ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a...

SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS