MONGOOZ AND THE MAGNET - Megjelent az első album

Magyarország talán legmultikultibb zenekara

2016. május 29. (vasárnap) 12:20

Please Be Naked címmel jelent meg a rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló, Pécsen muzsikáló Mongooz and the Magnet első albuma.

 "A Mongooz and the Magnet - Magyarország talán legmultikultibb zenekara - másfél éve alakult. A jelenleg Pécsen operáló triót (a három srác közül kettő, Magnus és Ian orvos) ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. A rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló zenekar a tavalyi kislemezük után áprilisban hozta ki az első stúdióalbumát Please Be Naked címmel.


www.facebook.com/mongoozandthemagnet


A zenekar összetétele nem csak a különböző nemzetiségeik miatt érdekes. Magnus Maloy (Norvégia) utolsó éves orvostan hallgató a Pécsi Tudományegyetemen, Ian O’Sullivan (Írország) már végzett orvos, a pécsi Honvéd kórházban végez kutató munkát és a műtőben is 'operál', Imre Gábor (Magyarország) pedig hang és fénytechnikusként dolgozik egy kulturális intézetben. A fiúk azonban eltökéltek, ők mindenek előtt zenészek és ez élvez prioritást az életükben!

Első kislemezük, a tavalyi Mongooz Juice után a Number című daluk rotációban ment a Petőfi Rádióban, most pedig itt az első nagylemez!A zenekar az új albumról:

“Nagyobb szabású, pörgősebb, lélekkel telibb de közben piszkosabb mint bármi, amit eddig csináltunk… Körülbelül 51-szer jobb, mint a tavalyi kislemezünk, elkészülésének története pedig egy zenei kalandtúrához hasonlítható. Nagyon sok ötletünk volt, amit mind meg akartunk valósítani egy lemezen, ez pedig eklektikát, változatosságot eredményezett a kész korongon…"

“Mindannyian Pécsett élünk, ami egy fantasztikus város, de nagyon sok leharcolt, keserű emberrel találkozunk az utcákon, a tömegközlekedésen de általánosan az egész országban is. Megértjük, hogy az embereknek sokszor nehéz itt az élete, de egyrészt máshol sem könnyű, másrészt pedig mi ezeket a negatív energiákat is felhasználjuk ahhoz, hogy életigenlő, optimista zenét csináljunk.

Mi pozitív emberek vagyunk! Szóval az üzenet is ez: ne hagyd, hogy a környezeted elkorrodált elvárásai határozzák meg, hogy ki vagy! Csak légy jó a körülötted lévőkhöz és légy jó magadhoz is! Csak akkor érthetjük meg egyáltalán, hogy hányadán is állunk magunkkal, ha sikerül levenni a 'zacskót' a fejünkről és befogadnunk a valóságot.”


“Amúgy meg az album majdnem összes dala a női-férfi viszonyról, kapcsolataik bonyolultságáról szól”


“Eredetileg Dont Wanna Be Like You lett volna az album címe, de az egyik koncertünk után egy rajongó kirakott rólunk egy fotót a netre ezzel a szöveggel, hogy 'please, be naked!' - Először jó nevettünk rajta, aztán rájöttünk, hogy ha kicsit továbbgondoljuk a mondat jelentését illik ehhez az őszinte és kritikus hangvételű albumhoz…”


 

MONGOOZ AND THE MAGNET - Don't Wanna Be Like You (a 2016-os albumhoz)Közreműködők:


"A hangszeres felvételek a SuperSize stúdióban készültek Schram Dávid hangmérnök (Blahalouisiana, Petruska, Bin Jip) vezetésével. Vele vettük fel a teljes anyagot, ő keverte és egy dal kivételével a masztert is ő készítette. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy Freedom című számunkat Yoad Nevo (Gramy díjas hangmérnök, Dandy Warhols, Moby, Sia, a Pet Shop Boys és a lista még hosszú) keverte és finomította.

Néhány dalban Fodor Máriusz (Magyashegyi Underground) is besegített, a billentyűket Pénzes Máté (Blahalouisiana) püfölte, a svéd-magyar popdíva, Antonia Vai pedig ismét hatalmasat énekelt a Walk A While című dalban.


A dalokról:

Freedom – A szabadságról szól. Minden fajtájáról. Egy bombával akartuk indítani a lemezt, ez a dal reméljük mindenkit felébreszt.

 

MONGOOZ AND THE MAGNET - Freedom (a 2016-os albumról)Lie – A kapcsolatokban hordott álarcról szól, illetve arról amikor ez lehullik és kiderülnek a dolgok. Sokszor jó a szándék, de az emberek eltitkolják valódi énjüket, ez pedig minden esetben hazugságokhoz vezet.

My Friend – Néha egy kapcsolatban nem tiszta, hogy hol van a barátság és a komolyabb érzelmek közti határ. A dal erről a 'szürke zónáról' szól, és a “megtegyem, vagy ne tegyem meg” kérdését boncolgatja. Szerintünk mindenki tudja miről beszélünk, ugye?

Cigarette Roller – Egy nap alatt készült el ez a nóta, miután egy bizonyos lánnyal találkozott egyikünk. A dalban csak 'cigarette roller'-ként referálunk rá. Elveszett lány volt, imádta a zenét, és sok rossz döntést hozott csak azért hogy zenészek közelében lehessen…

Let Me Love You – Ian lakásán született a gitár riff, de a dalnak sok változata volt, mire megtaláltuk az igazit. A szám vége a kedvencünk!

Contract – Hát mit is mondjunk, hallgassátok meg. Kicsit arcpirító.

Dreamy Eyes – Attól még hogy egy szerelmi kapcsolat véget ér, az érzelmek nem múlnak el. Ha tudjuk is, hogy helyesen cselekedtünk, sokszor pánikszerűen vissza akarjuk kapni azt amink korábban volt.

Walk A While (feat Antonia Vai) – Imádjuk Antoniát! Bejött a stúdióba, pillanatok alatt megírta, majd felénekelte a dal őrá eső részét, lenyűgözött minket! Csak a szokásos Antonia. A szám egyébként a saját helyzetünkről szól a világban és arról hogy az egyén számára mi benne a fontos.

Don't Wanna Be Like You – Nem akarunk olyanok lenni, mint te és te se akarj olyan lenni, mint mi! Mindenki legyen önmaga, nem drónok vagyunk, hanem emberek, gyönyörűek és szabadok.

Birds And Booze – Eredetileg nem zenészek vagyunk, hanem orvosok (Magnus és Ian). Ez a dal pedig tipikus job és bal agyfélteke találkozása. És akartunk egy rockosabb dalt is így került fel az albumra.

Blame It On The Bitches – Hendrix inspirálta a dalt, ami arról szól, hogy könnyebb a hibáinkért másokra hárítani a felelősséget.

Bónuszdal:

Still Longing For You – A cím magáért beszél. Nem egy tipikus Mongooz dal, de mi szeretjük.

 
 

MONGOOZ AND THE MAGNET - She Gonna Leave Me (2015)
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
 

Hammer TV

 
THE CRAZY ROGUES - Új album a veszprémi zsiványoktól: Advanced Roguery
2021. október 27. (szerda) 18:35

Advanced Roguery címmel megjelent és végig is hallgatható a "keltapunk" vonalas veszprémi The Crazy Rogues új lemeze. "Az új lemezünket egy négyéves munka előzte meg, hiszen a legutóbbi, még 2017-ben kiadott kislemezünk idején elhatároztuk, hogy a következő anyagunk már a nagylemez lesz. A dalok lassan álltak össze, sokat csúszott a projekt, de nem akartuk elkapkodni. 2019-ben a Grenma stúdióban, Botlik Matyinál felvettünk kísérleti jelleggel három dalt, ezeket egyenként ki is hoztuk. A közös munka annyira bejött, hogy végül idén tavasszal a nagylemez többi dalát is nála rögzítettük. A három korábbi dalt újra maszterelve tettük fel az albumra. A lemezbemutató koncertünk október 29-én lesz az Analog Music Hall kistermében, ahol a Weinkillers (ethno-punk) és a debütáló Visszaesők (folk punk) lesz a két vendégünk."     www.facebook.com/TheCrazyRoguesBand “A 12 dal jól bemutatja a zenekar...

CARCASS - "Túl butának éreztem a szokásos sátános, belezős szövegeket"
CARCASS - "Túl butának éreztem a szokásos sátános, belezős szövegeket"

Ha azt vesszük, hogy 17 évet vártunk a Carcass visszatérő albumára, nem is tűnik olyan soknak az a nyolc év, ami a Surgical Steel lemez óta eltelt. Az egykori goregrind-úttörők a...

K.K. DOWNING - "Ez az én örökségem is, ebből engem nem lehet kizárni"
K.K. DOWNING - "Ez az én örökségem is, ebből engem nem lehet kizárni"

Sermons Of The Sinner címmel a hónap elején jelent meg a debütáló albuma annak az új metal bandának, a K.K.'s Priestnek, amit az ex-Judas Priest gitáros, K.K. Downing az utóbbi években...

AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone
AEPHANEMER - Szimfonikus melo-death, klippel a novemberi album második dala: Antigone

A Dream Of Wilderness címmel november 19-én jelenik meg a szimfonikus, melodikus death metalt játszó francia Aephanemer harmadik albuma, a 2019-es Prokopton lemezük (kritika itt) utódja,...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS