AC/DC - Nincs szó leállásról, de döntés még nem született

Még hat koncert van hátra az Európa-turnéból

2016. május 27. (péntek) 07:06

Tegnap este Hamburgban lépett fel a Guns N' Roses frontemberével kiegészült AC/DC, és ugyan a csapat további terveiről továbbra sem tudni pontosat, Angus Young gitáros úgy fogalmazott az ndr.de-nek adott interjú során, hogy Axl Rose szívesen folytatná a turnézást az AC/DC-vel.


"Elköteleztük magunkat amellett, hogy végigcsináljuk ezt a turnét, szóval ez az elsődleges célunk, Axl pedig segít nekünk ebben. Tudom, hogy nagyon izgatott. Folyton azt mondja, hogy lehetne-e többet is csinálni. De nem igazán tudjuk, hogy a végén mi lesz majd. Csak be akarjuk fejezni ezt a turnét, ahogy korábban vállaltuk."

"Axl remekül teljesít és most már csaknem teljesen otthagyta a székét - tette hozzá a basszer Cliff Williams. - Tud mozogni és nagyon jól érzi magát. Szóval minden nagyon remek."


Cliff arról, hogy tartja-e a kapcsolatot Briannel:


"Igen, persze. Brian most a hallásával törődik, ezért alakult ki ez a helyzet. Muszáj törődnie vele. Muszáj odafigyelnie az egészségére. És Brian örül annak, hogy Axl itt van velünk.

Axl nagyon jól énekli a dalokat, az egész nagyon jól működik és még néhány más dalt is hozott magával. A régebbi lemezekről. Olyan dalokat, amiket nem igen játszottunk mostanában. És ez buli és egy kis változatosság, számunkra is meg a közönség számára is."

Angus:
"Axl egyre jobban van a lába. Eleinte fura volt, hiszen én mindig sokat mozgok a színpadon. De most már minden egyes bulin egyre többet van talpon és egyre többet mozog a színpadon. Több az együttműködés, a kölcsönhatás. És ez is sokat hozzátesz a bulikhoz."

 


Angus arról, hogy gondol-e a visszavonulásra:
"Igen, persze, néha. Amivel csak szembe kell nézned, az mind kemény dolog. De a testvérem, Malcolm, mindig azt mondta, hogy 'folytatnotok kell'. Mindig is ebben hitt. Ez eleve az ő ötlete volt, az ő alkotása. Mindig azt mondta, hogy 'Egyszerűen csak tovább kell vinnetek'."


A bécsi koncert napján egy rajongó találkozott Angus-szal és a feleségével a városban, és neki azt mondta a gitáros, hogy le fognak ülni, hogy megbeszéljék, mi legyen a turné után, és addigra remélhetőleg többet fognak tudni arról is, hogy mi a helyzet Brian Johnson hallásával.Brian Johnson ugyanakkor nemrég nem túl optimistán nyilatkozott a jövőről - katt ide!

Az még március 7-én derült ki, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. A zenekar akkor annyit közölt, hogy vendégénekessel lépnek majd színpadra, és hamarosan megindultak a pletykák, találgatások az énekes kilétével kapcsolatban. Március végén derült ki, hogy Axl Rose és az AC/DC Atlantában próbál, április közepén pedig hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy valóban a mostanában amúgy sem unatkozó GN'R frontember ugrik be kisegíteni őket.


Az AC/DC közleménye:


"Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémáival és a jövőbeni vállalkozásaival kapcsolatban.

Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Elkötelezettek vagyunk, hogy a hátralevő turnés kötelezettségeinknek mindazok kedvéért eleget tegyünk, akik az évek során támogattak minket, egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek."


Az AC/DC Európa-turnéja:

Május
07 - Lisbon, Portugal - Passeio Maritimo De Alges
10 - Seville, Spain - Estadio De La Cartuja
13 - Marseille, France - Stade Velodrome
16 - Werchter, Belgium - Werchter Site
19 - Vienna, Austria - Erns-Happel Stadium
22 - Prague, Czech Republic - Letnany Airport
26 - Hamburg, Germany - Volksparkstadion


29 - Berne, Switzerland - Stade De Suisse

Június
01 - Leipzig, Germany - Red Bull Arena
04 - London, England - The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 - Manchester, England - Etihad Stadium
12 - Aarhus, Denmark - Ceres Park
15 - Düsseldorf, Germany - Esprit Arena

 

 


 

 

Hammer TV

 
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
2021. október 27. (szerda) 14:36

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a Scarred Grandeur dal. Thulcandra: "Egy hátborzongatóan hideg dallamokkal, jeges vibrálással és a svéd legenda, Dan Swanö által az Unisound stúdióban készített produkcióval térünk vissza! A hat év utáni első albumon a tiszta black & death metal esszenciáját ünnepeljük, minden eddiginél több ikergitárral és blastbeatekkel. Az A Dying Wish megjelenését követően Európa-turnéra indulunk majd, hogy alaposan megzúzzunk minden hűséges rajongónkat és támogatónkat." A többek között az Obscurából és a Death DTA-ből ismert Stefan Kummerer csapata eredetileg még 2003-ban alakult, de egy sajnálatos haláleset miatt csak 2008-ban éledt újjá a csapat. A Thulcandrához 2014-ben csatlakozott Erebor dobos (Secrets Of The Moon,...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS