HANDOUT - Új énekes, új dal, új klip; modern metal Szegedről

A klipben a főszerepet Gömöri Krisztián, elismert színművész játssza

2016. május 25. (szerda) 11:39

Empty Soul cmű dalához készítette el első videoklipjét a modern metalos szegedi Handout. A klipben a főszerepet Gömöri Krisztián, elismert színművész játssza."Az Empty Soul című számunk zeneileg és szövegileg is bonyolultabb, mint az eddigi dalaink, ezért úgy döntöttünk, hogy érdemes hozzá forgatni egy videoklipet.

Fontosnak tartottuk, hogy a videó tartalmazzon egy történetet is, mivel így jobban át tudjuk adni a szám mondanivalóját, ami lényegében az, hogy az eldobott lehetőségek helyzetében is képesek vagyunk megragadni a reményt. Mindnyájunk mellett ott van egy angyal, csak rajtunk múlik, hogy jelenlétüket még időben észre tudjuk-e venni és el is tudjuk fogadni egy életen át.

Ennek a komoly tartalomnak a megjelenítésére az elismert színészt, Gömöri Krisztiánt kértük fel. Az ő és az rpfilm segítségével készítettük el a klipet."


www.facebook.com/handoutband

 

HANDOUT - Empty Soul (2016)


 

HANDOUT

A kezdetek (2013-2014)

A banda Handout néven 2013 március 9-től létezik, miután az 1210 elnevezésű szegedi rendezvényen a bemutatkozó koncertjével megkezdte a pályafutását. Ekkoriban a csapat négy tagot számlált: Bene Balázs – basszusgitár, Busa Balázs – gitár, Lele Gergő – ének, Virág Levente – dobok. A kezdeti zenei paletta tartalma hamar gomba módjára kezd szaporodni, hála a banda lendületének, szorgalmának és a zene iránt érzett mindent elsöprő szerelmének.

Az új zeneszámok egymást követték a hosszú hónapok alatt, a tagok mindinkább összeszoktak, lassan már egy kőkemény metalcsaládot alkotva.

2013 júliusában a belga Resurrection és az angol In Ruins zenekarokat fogadták vendégként. Első komolyabb megmérettetésük egy regionális tehetségkutató volt, ahol a harmadik helyet érték el. Ezáltal lehetőség nyílt a zenekar előtt az első kislemez rögzítésére. Az EP a Keep Sinking címet kapta, legsikeresebb dala, a Swamp Of Sorrow pedig rövid idő alatt elérte a 10 ezres Youtube nézettséget.

Szeptemberben a csapat Soós Hannó Soma ritmusgitáros csatlakozásával megtalálta végleges felállását. A beilleszkedés zökkenőmentesen ment, Soma rövid időn belül szerves részévé vált a Handoutnak.


A második kislemez (2014-2016)


2014 januárjában bemutatkozhattak a fővárosban a 4. alkalommal megrendezett Dubs & Cores sorozaton, ahol olyan zenekarok kíséretében játszhattak, mint a Till We Drop vagy az Orion Dawn. Eközben készült a zenekar új stúdiófelvétele is, a Violent Addiction, amely ugyanezen év februárjának elején látott napvilágot és vonzott újabb rajongókat.

A következő hónapokat koncertezéssel és új dalok írásával töltötte a zenekar, majd a június 14-i nyárindító bulijuk után visszavonultak a próbatermükbe, hogy tökéletesítsék a következő, Curved Mirror c. EP-jük dalait. Július első hetében megkezdték a hat zeneszám felvételét, ismét az Our Sound stúdióban. A nyarat a stúdióból kimozdulva a C+ fesztivál keretein belül zárták, majd megkezdték a lemezbemutató koncertre való felkészülést.

A kislemez utómunkálatai szeptemberre befejeződtek, október másodikán pedig megjelent az első dala, az Articifial Paradises. A Curved Mirror teljes egészében október 22-én vált elérhetővé. A zenekar október 4-én bemutatkozott a Budapest Music Expón is, ahonnan a Jólhallod nevezetű tehetségkutatón szerzett értékes nyereményekkel tért haza.

Az új EP számait, mind a szegedi, mind a fővárosi közönség előtt bemutatták, s ezeket nagy siker fogadta.

 A Visszatérés (2016-)

Később a zenekarból kiváló Lele Gergőt - alapos keresés után - Tari Balázs követte, s ez eddig még nem ismert lendületet adott a zenekarnak, amely egy bemutatkozó kislemezdallal tért vissza. Az Empty Soul című számhoz leforgatták az első videoklipüket. A Handout további terveiben a rendszeres koncertezés mellett egy nagylemez kiadása áll, amelynek megírásához már hozzá is kezdtek.

YouTube csatornánk - katt ide!
 

Hammer TV

 
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
2021. október 26. (kedd) 10:01

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti állomása is. A Five Finger Death Punch második magyar bulija július 5-én lesz a Budapest Arénában. "A Five Finger Death Punch bejelentette vadonatúj európai aréna turnéját, amelynek Budapest is része! A banda 2022. július 5-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában! A turné VIP elővásárlási lehetősége már meg is kezdődött, a teljeskörű jegyértékesítés október 29-én, péntek reggel 10 órától lesz elérhető. A budapesti koncerte jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül lesznek kaphatók. A regisztrált Live Nation tagok számára szintén elérhető lesz az elővásárlási lehetőség, október 27-én 10 órától." A koncert Facebook oldala       A nyár eleji...

SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact
SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact

Sumerian Promises címmel november 12-én jelenik meg a death/tharsh vonalas berlini Sijjin bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a Condemned By Primal Contact dallal lehet ismerkedni....

NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül
NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül

Nézz körül címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be első dalát a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori...

RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives
RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives

Arrows címmel júniusban jelent meg a portlandi Red Fang új albuma - öt hosszú év után. A Rabbits In Hives dalhoz készült friss klipben a Red Fang zenészei a saját temetésüket...

DRAGONFORCE - Átmentek glam metalba az új klip kedvéért: Strangers
DRAGONFORCE - Átmentek glam metalba az új klip kedvéért: Strangers

Extreme Power Metal címmel 2019 szeptemberében jelent meg a legutóbbi Dragonforce album, amelynek Strangers dalához most egy klip érkezett. A videóban glam bandává változott a...

DREAM THEATER - Itt az új videóklip: Awaken The Master
DREAM THEATER - Itt az új videóklip: Awaken The Master

Pénteken hivatalosan megjelent a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus új szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb klipje az Awaken...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS