AC/DC - Brian: "A világ egyik legjobb bandájában voltam"

Brian Johnson nem számít a visszatérésre

2016. május 23. (hétfő) 18:24

Számtalan pletyka és találgatás kering arról, hogy Brian Johnson énekes valóban a súlyos hallásproblémái miatt kényszerült-e abbahagyni a turnézást, átadni a helyét az AC/DC-ben a Guns N' Roses frontemberének, Axl Rose-nak.


A SiriusXM rádiónak adott friss interjújában Brian Johnson nemcsak a betegségéről beszélt, hanem arra is utalást tett, hogy véget értek az AC/DC-beli napjai.


"Az emberek nem értik, hogy ez valóban az, ami. Ez olyan, mint amikor a fiatal sportolók sérülést szenvednek. Sajnálom őket, ha 24-25 évesen lesérülnek és azzal vége a pályafutásuknak. Az egy szörnyű dolog.

De én szerencsésnek tartom magam. 68 vagyok, idén leszek 69 - és elég jó kört futottam. A világ egyik legjobb bandájában voltam.

Nem azt mondták nekem, hogy rákom van vagy bármi ami halálos. És annyira klassz időket éltem meg a srácokkal, akkora mázlim volt és egy király életem. Csak hálás lehetek, tényleg, hogy egy darabban vagyok ma is."


Az interjú során Brian Johnson arra is kitért, hogy a hallásproblémái mikor érték el a kritikus szintet:


"Karácsony előtt, Sydneyben, kilenc alkalommal is jártam kórházban, ahol egy remek doki, Doctor Chang dolgozott rajtam, aki szerint az egyik estére vezethető vissza minden. Winnipegben játszottunk, szabadtéren, egy óriási stadionban, ahol kegyetlenül zuhogott és mellé még irgalmatlan hideg is volt.

És belázasodtam. Át voltunk ázva, majd' megfagytunk és rögtön a buli után Vancouverbe kellett repülnünk, ami egy két és fél órás út, és sajnos a folyadék beszivárgott az arcüregeimbe, mindenhova a fülem körül.

De folytatnunk kellett a koncertezést. Volt egy ottani bulink, aztán San Francisco következett, majd Los Angeles, utána pedig hazamentünk egy 2-3 hetes pihenőre. Utána az ausztrál turné jött. És a fülem még mindig nem dugult ki. Akkor elkezdtem aggódni, mert a jobb fülemre, a jó fülemre szinte teljesen süket voltam

 Amikor Ausztráliába értem, akkor fedezte fel Doctor Chang, hogy a folyadék közben kristályosodott és pusztította a fülemet. Szóval a jó fülemet, elvesztettem... Nem tudom, hány százalékosan, de ahhoz eléggé, hogy nagyon megnehezítse a dolgokat. Szóval, dolgoztak rajtam.

Csöveket raktak a karomba, folyadékot kaptam, szteroidokat is, hogy kitisztuljon a rendszer. De a szemembe nézett azzal a borzalmas nézéssel, ami akkor jellemzi a dokikat, amikor valami rossz hírt készülnek közölni (nevet), és csak annyit mondott, hogy 'attól félek, ez már nem fog visszajönni, de dolgozhatunk rajta, meg fogjuk próbálni'.

És így is tettünk. Mi meg végignyomtuk az ausztrál koncerteket, és az óriási volt, aztán visszajöttünk Amerikába 10 koncertre, és azok után, amikor elmentem a második kontrollra, akkor mondták azt, hogy 'kikészíted a füleidet'. 


Ami a zenésztársak reakcióját illeti, arról ezt mondta az énekes:

"Mivel rendszeresen jártam kontrollra, a srácok is látták az eredményeket és látták a masszív halláscsökkenést is, és ha folytattam volna a koncertezést, minden esélyem meglett volna arra, hogy soha többé ne halljak. Angus és Cliff azt mondta, hogy 'Jonno, gondolnod kell az egészségedre'. És mindenki más is azt mondta, hogy 'Brian, az egészséged az első. Egy teljes évet töltöttél turnézással, te megtettél mindent. Mi meg be akarjuk fejezni a turnét'. És ennek megfelelően cselekedtek."

 


 

 

Hammer TV

 
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
2021. október 27. (szerda) 13:07

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két digitális Best-Of lemez is kijön november 19-én, a Riverside 20 - Vol. 1, The Shorts és a Riverside 20 - Vol. 2, The Longs - újramaszterelt felvételekkel. Az elmúlt húsz év jól ismert számai mellett a gyűjtemények tartalmaznak majd néhány ritkaságot is. Mariusz Duda basszusgitáros/énekes: "A Story Of My Dream kifejezetten a 20. évfordulónkra készült. Azt akartuk, hogy a szám tartalmazza a stílusunk minden jellegzetes elemét, ötvözve az első évtized Riverside-ját, amikor egy kicsit súlyosabb hangzásúak voltunk, a második évtized melankolikusabb Riverside-jával. A szövege közvetlen idézeteket tartalmaz a régebbi dalainkból, de utalásokat is. A Travis Smith által tervezett borító is ilyesmi: a korábbi borítóink és grafikai terveink töredékei...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic
AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic

Tíz év óta először egy új dallal és szöveges videóval jelentkezett a dark/gothic/doom metalos Autumn Twilight. A 2010-es Sequel lemez utódja Valid címmel jelenik meg a decemberi-januári...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS