AC/DC - Axl Rose maga jelentkezett a bandánál, Angus szerint nem rúgták ki Brian Johnsont

Holnap lesz a turné első állomása Portugáliában

2016. május 6. (péntek) 17:28 | utoljára módosítva: 2016. május 8. (vasárnap) 07:40

Holnap lesz az AC/DC Európa-turnéjának első állomása a portugáliai Lisszabonban, és ennek kapcsán a Guns N 'Roses frontemberével, Axl Rose-zal kiegészült csapat rövid interjúkat is adott.


Az interjúkból az derült ki, hogy Axl maga jelentkezett régi nagy kedvenceinél, miután kiderült, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. Angus Young gitáros pedig cáfolta, hogy kirúgták volna az énekesüket.


Axl Rose:

"Még aznap telefonáltam, hogy elolvastam a híreket arról, hogy mi a helyzet Brian hallásával. Egy olyan fickót hívtam fel, aki most a produkciós menedzserük... mert tudtam, hogy problémák merülnek majd fel a már meghirdetett koncertekkel. Szóval, ha képes vagyok segíteni, ha összehozható a dolog, és őket is érdekli, akkor szívesen segítenék. És így indult ez az egész.

Nem úgy tekintettem erre, hogy most az AC/DC-nek fogok énekelni, inkább úgy, hogy ha össze tudom hozni és ők is így gondolják, hogy képes vagyok rá...

Egy rakás Back In Black korszakos dal nagy kihívást jelent. Semmiképpen sem azért vagyok itt, hogy tiszteletlen legyek Briannel. Brian egy hatalmas énekes és komoly kihívás a témáit elénekelni. Csupán a rajongóknak szeretnék igazságot szolgáltatni. Bizonyos értelemben egyszerre vagyok boldog és izgatott, de úgy gondolom, nem volna megfelelő, ha ünnepelnék, valaki másnak a kárára. Nem ezért vagyok itt. Ez egy szerencsétlen helyzet."Angus Young:

"Kering egy csomó pletyka és sokan azt gondolják, hogy Briant kirúgtuk. De nem ez a helyzet. Főként a hallása miatt van ez. Már korábban is nagy gondok voltak az egyik fülével, majd a jó füle is gyorsan elkezdett romlani. Ez egy létező probléma volt... lényegében már a turné kezdete óta."


Cliff Williams basszusgitáros:


"Volt olyan is, hogy azzal a jó fülével is problémák adódtak, aztán visszajött a hallása, de nem teljesen. A doki azt mondta neki, hogy ez újra megeshet és az is lehet, hogy a hallása nem jön vissza. Szóval, tudod, ez olyan... Mit lehet ilyenkor tenni?"


Angus még azt is hozzátette, hogy a döntés "nem a mi kezünkben volt", és kitartott amellett, hogy Briannek kellett elhatároznia, hogy mit tart a legjobbnak.


"Nem nagyon volt nyerő megoldás, mert ha leálltunk volna, azzal egy csomó rajongót elkeserítettünk volna."
Ahogy korábban beszámoltunk róla, nem mindenki örült annak, hogy Axl ugrik be ezen a turnén Brian Johnson helyére, a belga De Standaard lap szerint például vagy 7 ezer rajongó vissza is váltotta az előre megvett jegyét a május 16-i belga bulira (Werchter), mert nem kíváncsiak az AXL/DC-re.

A 12 európai buli egyes más állomásain is módot adtak a jegyek visszaváltására, de arról nincs hír, hogy a korábban elhalasztott tíz amerikai koncert pótbulijain is lesz-e erre mód.

Az Európa-turné a dániai Aarhusban ér véget június 12-én, Bécsben május 19-én lép fel az AC/DC - a Guns N'Roses frontemberével. A Slash-sel és Duffal megerősített Guns N' Roses nyári amerikai turnéja június 23-án indul Detroitban.


Axl Rose és az AC/DC ilyen egy próbáról kiszivárgott felvétel szerint:

 


AXL/DC - Thunderstruck (megtisztított kalózfelvétel)
Az még március 7-én
derült ki, hogy Brian Johnson énekes a súlyos hallásproblémái miatt nem turnézhat. A zenekar akkor annyit közölt, hogy vendégénekessel lépnek majd színpadra, és hamarosan megindultak a pletykák, találgatások az énekes kilétével kapcsolatban. Március végén derült ki, hogy Axl Rose és az AC/DC Atlantában próbál, április közepén pedig hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy valóban a mostanában amúgy sem unatkozó GN'R frontember ugrik be kisegíteni őket.


Az AC/DC közleménye:


"Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémáival és a jövőbeni vállalkozásaival kapcsolatban.

Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Elkötelezettek vagyunk, hogy a hátralevő turnés kötelezettségeinknek mindazok kedvéért eleget tegyünk, akik az évek során támogattak minket, egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek."


Az AC/DC Európa-turnéja:

Május
07 - Lisbon, Portugal - Passeio Maritimo De Alges
10 - Seville, Spain - Estadio De La Cartuja
13 - Marseille, France - Stade Velodrome
16 - Werchter, Belgium - Werchter Site
19 - Vienna, Austria - Erns-Happel Stadium
22 - Prague, Czech Republic - Letnany Airport
26 - Hamburg, Germany - Volksparkstadion
29 - Berne, Switzerland - Stade De Suisse

Június
01 - Leipzig, Germany - Red Bull Arena
04 - London, England - The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 - Manchester, England - Etihad Stadium
12 - Aarhus, Denmark - Ceres Park

 

 

Hammer TV

 
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
2021. október 15. (péntek) 18:19

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban elhunyt Svenson utódját. Borisz Sarafutgyinov olyan hazai csapatok éléről ismerheted, mint a Deprived of Salvation vagy a Dusty Chopper, de korábban a Symmetry of the Void gitáros/énekeseként is zenélt. "Már egy ideje eldöntöttük, hogy folytatjuk a zenekart, és most úgy érezzük, itt az ideje, hogy betöltsük a megüresedett énekesi posztot. Oroszország fagyos pusztaságaiból érkezett, és jó ideje Budapest sötét alvilágában bujkál... üdvözöljétek Borisz Sarafutgyinovot!   Rettentő és erőteljes hanggal, félelmetes ivóképességgel és minden egyébbel rendelkezik, már bizonyította is, hogy ő a megfelelő ember a feladatra. Az Obscene Extreme Fesztiválon és a Tombstoned fesztiválon adott két gyilkos koncert után...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a harmadik előzetes dal, a szöveges videóval kísért The Years of Death and Dying....

BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel
BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel

In Absentia Dei címmel december 17-én jelenik meg a Behemoth új élő anyaga, amit 2020-ban rögzítettek Nergalék a globális streambulijukon. Második előzetesként itt a Bartzabel...

NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside
NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside

Az Alice Cooper gitárosaként is ismert Nita Strauss egy videóval kísért, Dead Inside című dallak jelentkezett, amelyet a Disturbed frontemberével, David Draimannel közösen készített....

BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith
BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith

Még 2020 elején jelent meg a Bonded debütáló albuma, a Rest In Violence, az utódja pedig november 12-én lát majd napvilágot Into Blackness. Második előzetesként már itt is van a...

RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk
RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk

Júniusban egy I'll Be Your Hero című, 8 tételes EP-vel jelentkezett az Alex Staropoli billentyűs vezette Rhapsody Of Fire, ami egyfajta felvezetése volt az új albumnak. A nagylemez majd...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS