TREMONTI - Az Alter Bridge Hungary interjúja Markkal

A Dust album pár napja jelent meg

2016. május 4. (szerda) 15:07

Az Alter Bridge gitárosaként, egyik fő dalszerzőjeként ismert Mark Tremonti gitáros (ex-Creed) 2012-ben adta ki a Tremonti nevű szólózenekarával az első saját albumát, az All I Was lemez folytatása Cauterize címmel jelent meg tavaly, a harmadik Tremonti album, a Dust pedig pár napja jött ki.


Az Alter Bridge Hungary oldal szerkesztői, illetve támogatói még decemberben faggatták ki Mark Tremontit, és el is olvashatod, miket válaszolt nekik Mark.

www.facebook.com/abhungary


A Tremonti is fellép
a 2016-os Rock In Vienna fesztiválon.


www.facebook.com/MarkTremontiTREMONTI - Dust (szöveges videó a 2016-os Dust albumhoz) 

Az interjú első felében az AB Hungary Facebook oldalról összegyűjtött pár rajongói kérdést tenném fel. Először is mindenki nagyon szeretné tudni, hogy hogyan érezted magad a 2014-es Alter Bridge koncerten Budapesten? Csaba kérdése, hogy emlékszel-e másra a hőségen kívül?

Mark:
"Ó persze, csodálatos volt, imádtuk. Alig várom, hogy újra ott lehessek. A turné egy nagy massza számomra és rendszerint csak az öltözőt látom, nem nagyon tudok körülnézni, megnézi a környéket... Remélem, legközelebb sikerül!"


AB Hungary/Béla: Van-e valami párhuzam - érzések, életszituációk szintjén - a Creed, az Alter Bridge és a szólóprojekt albumai között. Mi az, ami valamelyikből kimaradt, de egyszer még szeretnéd megvalósítani?


Mark: "Mindegyik albumra büszke vagyok, és úgy gondolom, úgy jók, ahogy vannak. És amit szeretnék még elérni, azok az elkövetkezendő albumokon fognak megjelenni."


AB Hungary/Lőrinc: Van olyan zene, amit hallgatni szoktál, de kicsit mégis furcsának tűnhet, mert nem a Te stílusodba tartozik?


Mark: "Mindenféle zenét hallgatok, bluest, jazzt, popot. A gyerekeim a pop adókat imádják, szóval egész nap azt hallom, de persze azért főleg a heavy metal a nyerő - egy kicsit minden fajtából... Semmi sem furcsa, ameddig jó."


AB Hungary/Dávid: Olvastam, hogy próbálsz blues dolgokat beilleszteni a játékodba, mi most a jelenlegi célod ezzel kapcsolatban? Ha választhatnál, hogy melyik zenekarral írnál, zenélnél együtt, ki lenne az?

Mark: "Folyamatosan tanulok. Nincs kifejezett célom, csak hogy minden nap valami újat tanuljak. Talán a Metallicával szeretnék együtt írni valamit, jó móka lenne."


AB Hungary: Oda tudnál menni Hetfieldhez azzal, hogy csináljunk együtt valamit?


Mark: "Ó neeem... Ezt kétlem, de nagyszerű lenne!"


AB Hungary/Márk: Mi az az elsődleges színpadi módszer ami segít, hogy a feszültséget levezesd és ami segít fókuszálni arra, hogy a legjobbat tudd adni?


Mark: "Amikor felmegyek a színpadra, teljesen más személyiség leszek. Mintha kikapcsolnának, majd átalakulok a színpadi személyiséggé, s ez majdnem olyan, mintha egy tejesen új emberré változnék át. Nincs szükségem semmi különös dologra a koncert előtt, bármit tehetek amit csak akarok, de ha egyszer fenn vagyok a színpadon, akkor átalakulok és semmi sem számít igazán."


AB Hungary: Kontrollálod magad a színpadon? Szoktál improvizálni?

Mark: "Nem, nem kontrollálom magam, csak engedem, hogy minden úgy történjen, ahogy épp alakul. Mindig a legjobbat próbálom nyújtani, és csak remélem, hogy a közönség élvezi amit csinálunk. Néha szoktam improvizálni, de úgy, hogy az nagyon hasonlít a stúdióban felvett anyaghoz."


AB Hungary: Úgy gondolom egyre nagyobb az önbizalmad a színpadon front emberként is. Mit jelent számodra a színpadon lenni?

Mark: "Egyszerűen imádok a színpadon lenni. Mindent ki akarok magamból adni és csak hagyni a dolgokat. Semmi mást nem csinálok, mint előadom azokat az érzéseket, amit kivált belőlem a dal. Semmi sincs a fejemben, hogy így vagy úgy kellene viselkednem... csak csinálom."


AB Hungary: Beszéljünk a Cauterize albumról! Ha jól tudom, van két szám (Fall Again, Dark Trip), amiket 10 évvel ezelőtt írtál.

Mark: "Igen, a Fall Again egész régi, több mint 10-13 éves. A Dark Trip, vagy annak néhány része, kb. 7 évvel ezelőtt íródott."


AB Hungary: Amikor ilyen sokáig dolgozol egy dalon, nem gondolod, hogy a dolgok azóta megváltoztak? Úgy értem, ha nem vagy a probléma, az adott élethelyzet közepén, akkor már nem ugyanazt érzed, vagyis másképp látod az adott szituációt?


Mark: "Nem. Úgy értem, hogy nagyon szeretem ezeket a dalokat, és ezen okok miatt jöhetett létre az album. Sosem tettem olyat, amit nem akartam megváltoztatni. A Fall Againnél, ha visszagondolok, teljesen olyan, mint ahogy akkor volt,13 évvel ezelőtt. Ugyanaz a felépítés, a megközelítési mód, semmi sem változott. A Dark Tripnél az átvezetőt és mindent az utóbbi időben dolgoztunk ki, de szeretem a szöveget és mindent, úgy ahogy volt. Néhány kedvenc dalom, mint például a Wish You Well az első albumról a legrégebbi dalok egyike... Ez az egyik kedvencem, amit szeretek játszani."


AB Hungary: És a szövegek, az érzések ugyanazok?


Mark: "A Dark Tripnél ugyanaz az érzés. Ez egy pillanatkép arról az időszakról, hogy mi is történt. Amikor éneklem azokat a dalokat, akkor egy picit ugyanazt érzem, de legtöbbször próbálom a legjobban előadni és nem ásom magam vissza abba a pszichikai állapotba. Csak a legjobban próbálom élőben elénekelni. Néha egy kicsit a fejembe száll, de már csak ritkán. Ezek a dalok nem okoznak már fájdalmat. Volt egy időszak amikor dühösnek és megbántottnak éreztem magamat, de ez régen történt, szóval most már nem bánt. Imádom ezeket a számokat, úgy ahogy vannak, de személyesen már nem érzek fájdalmat ezekkel a dalokkal kapcsolatban."


AB Hungary: Miért szeretted volna eredetileg, hogy a Providence legyen az album címadó dala? Mit jelent ez számodra?

Mark: "Azért szerettem volna, mert egyszerűen imádom ezt a szót. Úgy gondoltam, nagyszerű cím lett volna, de végül a Cauterize-t választottuk. A Providence arról szól, hogy az emberek... nos, megtesznek dolgokat a vallás nevében, ami másoknak fájdalmat okoz. Felemelkedést remélnek az istenüktől, de ez valójában fájdalmas. Úgy gondolom, arról szól, hogy a vallás néha nagyon veszélyes tud lenni."


ABHungary: Van remény a változásra?

Mark: "Nincs remény... Több ezer éve ez folyik... Nem hiszem... Csak reménykedni tudok, hogy van remény a változásra..."


ABHungary: Igen, mint például a Cauterize dal...Néha azt érzem, nincs más esély a világ megváltoztatására, minthogy elpusztuljon minden...


Mark: "Igen... Elégetni minden mocskot a világban... A Cauterize a totális hatalom és a totális hatalom korrupciójáról szól. Természetesen ez frusztráló és áhítozunk Istenhez, hogy jöjjön, perzseljen fel mindent a Földön, ami gonosz és legyen minden újra tiszta."


ABHungary: Tudom a művészet szubjektív, és a daloknak lehet sok jelentésük, de mennyire fontos számodra, hogy az emberek megértsék, mit szerettél volna mondani?

Mark: "Azt hiszem, az a fontos, hogy az emberek a saját jelentésüket találják meg az adott dalban. Néha nem szeretem elmondani, hogy mi is az én mondanivalóm, mert például ha én hallok egy dalt, arról megvan a saját értelmezésem. Aztán hallom, hogy a szerző miket mond a dal jelentéséről és az pedig teljesen más. Szóval szeretem, ha az emberek saját maguk értelmezik a szöveget, a dalt."


ABHungary: Ha választanod kellene 1-2 mondatot, érzést az albumról, amelyek fontosak számodra, mik lennének ezek?

Mark: "Ó, ez nehéz... Nincs ötletem, mert minden egyes dal mást jelent... Az egész egy különböző ötletcsokor mindenki számára... 10 dal van az új lemezen, például  a Dust, a My Last Mistake, a Cage, a Catching Fire... Nagyon hasonló a Cauterize albumhoz. Próbáltuk hasonlóan egyenletessé tenni. Ha tetszett a Cauterize, akkor a Dust album is tetszeni fog."


ABHungary: Mik a terveid 2016-ra?


Mark: "Áprilisig felvesszük az új Alter Bridge albumot, aztán a Dust albummal turnézni fogok Európában, május végétől június végéig. Amint ennek a turnénak vége, megjelentetjük az első új kislemezdalt az Alter Bridge-től, majd júliusban turnéra indulunk az Egyesült Államokban. Aztán az év vége felé az Alter Bridge-dzsel is európai turnéra jövünk."


ABHungary: Beszéljünk egy másik oldaladról, a festészetről...

Mark: "Ó, már régóta nem festettem. Rendszerint fotókat keresek, vagy én készítek fotókat és megpróbálom azokat annyira realisztikusan lefesteni, amennyire csak tudom. Nem vagyok azon a szinten, hogy lenne saját stílusom, vagy ilyesmi. Csak próbálom annyira valósághűen ábrázolni, ami előttem van, amennyire ez lehetséges. De persze még nem igazán megy... A természetábrázolásban jobb vagyok, mint emberek, arcok, vagy hasonlók megfestésében. Egyszer lefestettem egy szobrot, ami Clevelandben található egy temetőben. Egészen feltűnő, döbbenetes szobor. Készítettem róla egy fényképet úgy, hogy a jobb keze volt az objektívem előtt, így a keze egészen nagynak tűnik. Arra gondoltam, hogy ez egy érdekes perspektíva."


ABHungary: Tetszik, ahogy szabadon kezeled az ecsetet...

Mark: "Ó, köszönöm! Azt hiszem, minél jobban odafigyelek az ecsetre, annál rosszabb leszek... Azt hiszem, csak engedni kell, hadd áramoljon, annál természetesebb lesz a végeredmény."


ABHungary: Tudom, hogy a bátyád művész. Te is tanultál ilyesmit?

Mark: "Csak saját magamtól tanultam, és a YouTube-on is sok segítséghez jutok. Nézem, ahogy az emberek valós időben festenek, és figyelem, hogy milyen technikákat alkalmaznak. Ha látok egy fotót vagy valamit egy fotón, amit még sosem festettem le, például tüzet, akkor megnézem a YouTube-on a festőt, hogy hogyan fest tüzet... Aztán megnézek egy másikat is... Megnézek 10 művészt, aki tüzet fest, mielőtt emlékezetből megpróbálom megcsinálni. Mert minden képen lehet ezer dolog, amit még nem festettél meg."


ABHungary: Mark, nagyon köszönöm az interjút! Küldenél egy üzenetet a magyar rajongóknak?


Mark: "Én köszönöm... Természetesen..."


Videóüzenet az AB Hungary oldalán - katt!


TREMONTI - Előzetes a 2016-os Dust albumhoz (dalrészlet: The Cage)

TREMONTI - Előzetes a 2016-os Dust albumhoz (dalrészlet: Catching Fire) 

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Négy év után az első dal, és itt a hivatalos klipje is: Deceiver, Deceiver
2021. október 21. (csütörtök) 17:58

2017-ben jelent meg a legutóbbi Arch Enemy album, a Will To Power, azóta csak egy feldolgozáslemezt hoztak ki (Covered In Blood, 2019), most azonban itt egy klippel kísért vadonatúj dal, a Deceiver, Deceiver, a következő lemezük első előzetese.     www.facebook.com/archenemyofficial     ARCH ENEMY - Deceiver, Deceiver (2021) Secrets whispered through a veil of lies When did I become this person you despise? Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain call After everything I did for you This is what you choose to put me through? What happened to the concept of loyalty? I guess there really is no more honesty! Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain It's curtain call Deceiver, deceiver My head still spinning from your Judas kiss Deceiver, deceiver Not one thing about you I will miss You...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness
NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness

Prophecies Of Eternal Darkness címmel holnap jelenik meg, de már végig is hallgatható a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze. Dobber Beverly dobost és...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074

Where Fear And Weapons Meet címmel holnap jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez utódja,...

SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl
SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl

None But a Pure Heart Can Sing címmel december 3-án jelenik meg a post-metalos New York-i So Hideous új albuma. A 2015-ös Larestine lemezük utódjának keverését és maszterelését Kevin...

FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie
FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie

Csaknem tíz év után egy új albummal jelentkezik a funeral doom vonal norvég mestere, a Funeral. Az 1991-ben alakult csapat 2012-es Oratorium lemezének utódja december 10-én jelenik meg...

SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS