STABBED - Új szöveges videó: Creed

A Visioned Frailty énekese a vendég a dalban

2016. május 2. (hétfő) 07:36

Submerge címmel nemrég jelent meg a budapesti székhelyű, de Fehérvárról startolt Stabbed zenekar 5 tételes bemutatkozó EP-je, amelyről bővebben is olvashatsz az áprilisi Hammerben.A nem csupán meghallgatható, de szabadon le is tölthető EP Creed dalához született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Ebben a számban Palotás Péter (Visioned Frailty) a Stabbed vendége.


"A zenénk alapvetően kísérletezőnek mondható, de semmi olyasmit nem csinálunk amit előttünk ne tettek volna már meg, azt viszont igyekszünk jól csinálni. Inkább a kilencvenes évek végére jellemző organikus hangzást követjük, a dalok is kellő vérben és izzadtságban áztak.

Főbb zenekarok, melyek nyomot hagytak a dalainkban: Opeth, The Ocean, Meshuggah, Katatonia, Mastodon, Tool, Russian Circles."


www.facebook.com/stabbedband
 
 

STABBED - Creed (szöveges videó a 2016-os Submerge EP-hez)
STABBED - Submerge (a 2016-os EP)

 


"A Stabbed eredetileg projektként indult, még 2012 őszén, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila volt az ötletgazda. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány.

Maga a zenekar 2013 év elején alakult meg Székesfehérváron, a mostani felállás pedig 2015-ben állt össze:
Karamuskó Alex - ének
Kecskés Attila - gitár
Kovács Gergely - gitár
Potkovácz Márk - dob
Roskó Dávid - basszusgitár


A zenei alapokat továbbra is Kecskés Attila jegyzi, a dalszövegeket Potkovácz Márk írja. Az angol szövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának.

A számok végleges formába öntését együtt végzi a Stabbed tagsága, így mindenki teret kap a dalok megvalósításában. A Submerge című bemutatkozó EP öt dalának dobfelvételei az LV. Hangstúdióban folytak Gaál Csaba és Nóniusz Gábor irányítása mellett, a gitárokat a zenekar saját maga rögzítette, az ének, a keverés és a maszter pedig az Area 3x3 stúdióban készült. Albumborító: Farkas Zénó.

A Creed című dalhoz Palotás Péter (Visioned Frailty) járult hozzá a hangjával, a Carcerihez pedig Kelner Péter (ex-Eradication)."
 


STABBED - Carceri (a 2016-os Submerge EP-ről)


"Az emberekre bízzuk, hogy milyen zenekarokat hallanak ki a dalainkból, az biztos hogy a 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje nagyobb hatással volt ránk, mint az elmúlt évtized. Igyekeztünk a saját felfogásunkban olyan zenét írni, amit mi magunk is hiányolunk manapság és szívesen hallgatnánk.

Koherens stíluskeveréssel próbáltuk megtalálni az egyensúlyt dalközpontúság és komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol dalszövegekre. A dalok szociális kapcsolati problémáinkat járják körbe egy belső szemszögből. Szimbólumokban, képzettársításokban ütköztetjük ahogy az ember, a társadalom érzékeli és reagál az egyén törekvéseire."


A Submerge EP ingyenesen letölthető a zenekar BandCamp oldaláról, de elérhető a legtöbb online zeneszolgáltatónál is (Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Google Play, Amazon, stb.).
 

 

 

Hammer TV

 
DARKMESS - EP-premier a budapesti groove metal brigádtól: Ark
2021. október 17. (vasárnap) 11:07

Ark címmel megjelent és végig is hallgatható a groove metalos budapesti Darkmess ötdalos EP-je. A 2019-ben feloszlott Vendetta Inc. két tagja, József Mátyás énekes és Nemes Nimród basszusgitáros alkotta eredetileg a csapatot, tavaly azonban már kialakult a négyes felállásuk. "Az utóbbi két évben folyamatosan csepegtetett dalaikat most egy csokorban, impozáns borítóval (Lowlife Prod.) ellátva tette közzé a budapesti Darkmess zenekar. Az így immáron keretbe foglalt 5 számos kislemez egy közel 30 perces utazásra invitál. Az egyes tételek különböző alapvető kérdéseket dolgoznak fel, általában komor hangvételben. A 4 angol nyelvű dal között 'kakukktojásként' egy magyar nyelvű szerzemény is fellelhető, az Agancstúlsúly, amelynek szövegét Varga Balázs írta...   www.facebook.com/darkmessband   ...A kislemez meghallgatható, és borítóval, szövegekkel együtt ingyenesen vagy támogatás mellett...

MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett
MÖTLEY CRÜE - Vince Neil leesett a színpadról, bordatörést szenvedett

Súlyos sérülést szenvedett Vince Neil, a Mötley Crüe énekese, amikor péntek este a Tennessee állambeli Monsters On The Mountain fesztiválon a szólózenekarának koncertje közben leesett...

BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni
BUTCHERS - 30 év után megszólalnak a régi dalok, itt az új EP: Félelmek közt élni

2020 végén Füst, tűzvész, romok... címmel egy 3 tételes EP-t adott ki a Butchers, egy 1988 és 1995 között aktív barcsi thrash csapat. Az 1987-ben alakult zenekart két eredeti tag...

EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind
EMIGRATE - Till Lindemann és Richard Z Kruspe együtt: Always On My Mind

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata
EMPEROR - Samoth volt felesége az íjjal elkövetett norvégiai támadás egyik áldozata

A szerdai norvégiai gyilkosságsorozat egyik áldozata az északi folk vonalas Hagalaz' Runedance, valamint a dark ambient világú Aghast német születésű volt énekesnője, az 52 éves Andrea...

FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS