ÁNGYÁN TAMÁS - Duality címmel új szólóalbum az ex-Sámán gitárostól

Progmetaltól a jazzes témákon át a klasszikus rockig

2016. május 2. (hétfő) 12:32

Duality címmel egy gitáros-hegedűs szólóalbummal jelentkezett a mai napon a Sámán, a Mamut és a Cool Head Klan soraiból is ismert Ángyán Tamás,


Ángyán mester második szólólemeze két részre oszlik: Tamás gitárosként és hegedűsként is jeleskedik a dalokban, amelyek rockerként és komolyzenészként is különleges szerzői vénáját. A sokszínű kompozíciók a progmetaltól a jazzes témákon át a klasszikus rockig terjednek, és a hazai színtér jelentős alakjai is vendégeskednek a dalokban.


"A Duality lemez énekeseinek névsora önmagáért beszél: Molics Zsolt (Cool Head Klan, Sámán stb.), Rudán Joe, Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére), Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers stb.), Kálmán György (Triász, Dinamit, Vazul Vére stb.), Radovics 'Kyru' László (ős-P. Box, Kyru Gotta Humble stb.), Sipos Péter (Zártosztály, Triász, Irigy Hónaljmirigy). A szerzőtársak és muzsikusbarátok között pedig többek között olyan kiválóságok találhatók Tamás mellett, mint Hirleman Bertalan, Hornyák Balázs (Cool Head Klan, Sámán stb.), Hornyák Péter (ex-Ossian stb.), Jung Norbert, Krcsmarik István (Twister, Noa Rock stb.), Filep Károly (Siesta), Nagy Dénes (Deák Bill Blues Band, ex-Cry Free) vagy Szalády Károly (Rebel).

 

ÁNGYÁN TAMÁS - Duality albumelőzetes (2016)

 


'A Duality cím azt a kettősséget jelképezi, ami végigkíséri az életemet: a klasszikus és a rockzene párhuzamos művelését - mondja a Németországban élő és ott zenélő Tamás. - Az elektromos hegedű játékomat gitáros karakterek, míg a gitározásomat a hegedűjátékban használt technikák jellemzik. Számomra ezt jelenti a Duality.

Mindig szerettem volna ezekkel az emberekkel együtt dolgozni és a saját dalaimat megszólaltatni a segítségükkel. Molics Zsoltit, mint szervezőt, külön is meg kell említenem, mert nagyon fontos láncszemnek bizonyult a lemez létrejöttében. Nemcsak a szövegírás terén jeleskedett, hanem szervezőként is, főként az énekesek összehozatalában. Nélküle nem lett volna ennyire változatos a CD. Zsolti hozta Kálmán Gyurit, Sipos Petit, Schrott Petit, Hirleman Berci pedig Joe-t és Kyrut. Gubi is régi haver, ő már a projekt tervezésénél is képben volt nálam.

 A CD-n négy dobos is hallható: Hirlemann Bertalan, a Hornyák testvérek, azaz Balázs és Péter, valamint Hendrik Jast Dortmundból, aki jelenleg szabadúszóként mindenféle produkcióban játszik. Vele rengeteget jammeltem már különféle formációkban.

Gitárokon Jung Norbi, Nagy Dénes, Filep Károly és jómagam játszunk. Karcsinál az elektromos hegedűmet javíttattam, egyébként gitárokat készít és javít. Remek gitáros, jó értelemben véve egy nagyon nagy arc!

Jung Norbi nemcsak, mint zenész, hanem mint zenei társproducer is részt vett az album megalkotásában, valamint ő keverte és maszterelte az anyagot. Nagy Dénes pedig nálam demózott Gubival egy AC/DC projekt kapcsán, így került a lemezre.


Van még billentyű is, ezt többek között Dieter Kozak - a Hilly Blues Band tagja - szólaltatja meg, továbbá klarinét és upright bass, Gunnar Polansky és Szecsényi László jóvoltából. Gunnarról azt kell tudni, hogy a kollégám a munkahelyemen, a Neue Philharmonie Westfalen szimfonikus zenekarban, ahol szólóbőgős, Laci pedig az unkatestvérem férje.

A teljes anyag nagyjából 60 perc zene. Az Intermezzo tulajdonképpen szünet helyett került a lemezre, azaz elválasztja az album két részét, a ma már inkább csak elméletben létező A és B oldalt. Ez az a pillanat, amikor meg lehet pihenni, amikor elő lehet kapni egy sört a hűtőből... Amúgy egy rövid akusztikus parafrázis egy korábbi Cool Head Klan dal, az Ister-Gam témájára.

Ez tehát egy szólóprojekt. A zene a prog metaltól a jazzes áthajlásokon át a klasszikus rockig terjed - elektromos hegedűléssel.


Érdekesek az együttműködések is, például ahogy Molics Zsolti duettet énekel Gubival, de van rajta egy 'hardcore csujjogató disznóvágásos zombi' dal is, Gubás és Kyru kettősével, valamint egy 'maffia-swing' nóta is. Szóval, elég színes az anyag...'"


Duality CD rendelés -
katt ide!
 

  

Hammer TV

 
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
2021. október 27. (szerda) 14:36

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a Scarred Grandeur dal. Thulcandra: "Egy hátborzongatóan hideg dallamokkal, jeges vibrálással és a svéd legenda, Dan Swanö által az Unisound stúdióban készített produkcióval térünk vissza! A hat év utáni első albumon a tiszta black & death metal esszenciáját ünnepeljük, minden eddiginél több ikergitárral és blastbeatekkel. Az A Dying Wish megjelenését követően Európa-turnéra indulunk majd, hogy alaposan megzúzzunk minden hűséges rajongónkat és támogatónkat." A többek között az Obscurából és a Death DTA-ből ismert Stefan Kummerer csapata eredetileg még 2003-ban alakult, de egy sajnálatos haláleset miatt csak 2008-ban éledt újjá a csapat. A Thulcandrához 2014-ben csatlakozott Erebor dobos (Secrets Of The Moon,...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS