FIVE FINGER DEATH PUNCH - Erős válasz a kiadójuk által indított peres eljárásra

Ivan Moody sikerrel megtisztult, készen állnak egy új album felvételére

2016. április 28. (csütörtök) 04:42

Két napja mi is beszámoltunk arról a keresetről, amit a Five Finger Death Punch kiadója, a Prospect Park nyújtott be a banda ellen egy kaliforniai bíróságon. Ahogy várható volt, a zenekar közleményben válaszolt a kiadó durva, személyeskedéstől sem mentes állításaira.

 "Kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat tesznek.

Szomorúan, de nem meglepve vettük tudomásul a Prospect Park kiadó által a Five Finger Death Punch tagjai ellen nemrég beadott keresetet. Ez az egykori menedzserünk és jelenlegi kiadófőnökünk, Jeff Kwatinetz kizsákmányoló, gyalázkodással kísért erőszakos taktikáinak hosszú sorából a legutóbbi, amelynek célja, hogy pénzt csikarjon ki a bandából és hatalmat gyakoroljon felette.

Jeff Kwatinetz közismerten egy olyan egykori zeneipari mogul, akinek kiszámíthatatlan viselkedése és ebből fakadó céges csődeljárásai azt eredményezték, hogy cégeitől a kliensek tömegesen menekültek el, ide értve a Kornt, a Backstreet Boyst, a Smashing Pumpkinst, a Jane's Addictiont és Azalea Banks-et. A helyzet az, hogy négy évvel ezelőtt mi is kirúgtuk a Prospect Park Menedzsmentet, hogy megpróbáljunk szabadulni egy olyan megállapodásból, ami inkább hasonlított egy szerződéses szolgasághoz. A Five Finger Death Punch felvételei jelenleg a Prospect Park kiadó még szerződés alatt álló, utolsó megmaradt és egyben legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak.

A Five Finger Death Punch készen áll arra, hogy idén felvegye és leadja az érvényes szerződéses megállapodás szerinti utolsó albumát a kiadó számára, azonban a Prospect Park a stúdiózás lehetővé tétele helyett inkább a zenekar perelését választotta, mintegy túszul ejtve minket, s megpróbál extra pénzt kifacsarni szerződéses jogainak felhasználásával, igyekezve eladni részedesését a jövőbeni felvételekből. Ami még ennél is rosszabb: a Prospect Park kiadó nagyon is tudatosan azon a héten indította el az alaptalan peres eljárását, amikor mi meghirdettük az őszi megosztott főzenekaros amerikai arénaturnénkat.

Keresetében a Prospect Park azt állítja, hogy a Five Finger Death Punch megrekedt az elért szinten és hogy a banda hangzása ellaposodott, ugyanakkor számos alkalommal azt mondta és írta le a legutóbbi albumunkról, a Got Your Six-ről, hogy az az eddigi legjobb.

A Five Finger Death Punch az utóbbi 24 hónap legsikeresebb Active Rock zenekara (amerikai szakkifejezés a rádióban is előszeretettel játszott rockbandákra - a szerk) és egyike az évtized legsikeresebb Active Rock bandáinak - az eladási eredmények alapján. Minden egyes lemezünk első heti eladási eredménye jobb volt az elődjénél. A valóság az, hogy nyomokban sincs bizonyíték arra a sugalmazásra, miszerint a zenekar karrierje másfelé ívelne, mint felfelé. Valótlanság annak kijelentése vagy sugalmazása, hogy a Five Finger Death Punch bárminemű visszaeséstől, pangásról szenvedne.

A Prospect Park kiadó nem akarja, hogy a következő lemezünket Kevin Churko producerrel vegyük fel, aki a családunk tagja és akivel a hat albumunk közül az utóbbi ötöt rögzítettük. Ami a kreatív folyamatot illeti, Kwatinetz úr egyik albumunk felvétele idején sem járt a stúdióban és sosem találkozott Churko úrral. A Prospect Park kiadó sorozatosan elmulasztotta időben kifizetni Churko urat az elvégzett munkájáért.

Ami pedig az énekesünket, Ivan Moodyt illeti, a problémái sosem számítottak titoknak, mi több, ezeket nemrég egy rehabilitációs intézményben - a családja és zenekari társai támogatása, szeretete mellett - sikerrel kezelték. A Prospect Park Menedzsment vagy a kiadó egyetlen alkalommal sem támogatott semmiféle erőfeszítést arra nézve, hogy Ivan Moody megtisztuljon, inkább azt tartotta fontosnak, hogy a banda folytassa az albumok elkészítését és a turnézást. 

Biztosak vagyunk abban, hogy be fog igazolódni a Prospect Park panaszainak teljesen alaptalan mivolta és hogy egy általunk benyújtani kívánt ellenkereset nyomán a zenekar meg fog szabadulni a Prospect Parkhoz fűződő mindennemű kötelezettsége alól, valamint ki fogja heverni a jelentős károkozást." - Five Finger Death Punch.

 

FIVE FINGER DEATH PUNCH - The Pride (a 2011-es American Capitalist albumhoz)"I will not be forgotten
This is my time to shine
I've got the scars to prove it
Only the strong survive
I'm not afraid of dying
Everyone has their time
Life never favored weakness
Welcome to the pride

Since the dawn of time
Only the strong have survived
I will not be forgotten
Welcome to the pride"


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAUL GILBERT - Új dal a júniusi lemezről: A Thunderous Ovation Shook The Columns
2021. április 16. (péntek) 09:32

Werewolves Of Portland címmel június 4-én jelenik meg Paul Gilbert gitáros (Mr. Big, Racer X) új szólóalbuma, második előzetesként pedig az A Thunderous Ovation Shook The Columns dallal lehet ismerkedni. Mivel a járvány alatt született meg az album, a lezárások miatt Paul Gilbert játszik az összes hangszeren, a gitár mellett dobokon, basszuson, de ő is billentyűzik. "Nem is csak egy, hanem egyenesen két dalt írtam Dmitrij Sosztakovicsról, az orosz zeneszerzőről. Az egyik ez, az A Thunderous Ovation Shook The Columns, amelynek címét egy beszámolóban olvastam. Ilyen volt a közönség reakciója, amikor bemutatták Sosztakovics V. szimfóniáját. Bejött nekik! Szerencsére Sztálinnak is, ő ugyanis nem titkolta, hogy Sosztakovics néhány korábbi műve nem tetszett neki. Azt mondta, hogy jobban tenné, ha rendszerbarátabb műveket alkotna, különben szibériai munkatáborba megy. A jelenkorban is zajlik a kultúrharc, de úgy gondolom, hogy...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll
THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll

Kilenc év után végre egy új stúdióalbummal jelentkezett a kaliforniai pop-punk hullám egykori éllovasa, a The Offspring: a Let The Bad Times Roll című lemez már végig is hallgatható....

WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society
WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society

Sleeps Society címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metalos brit While She Sleeps ötödik albuma, a 2019-es So What? lemez utódja. A lemezen két vendég is hallható: Simon...

PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem
PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem

Exitivm címmel június 25-én jelenik meg a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence új albuma, a 2018-as Hadeon  lemez utódja. Első előzetesként a videoklippel...

FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor
FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS