LEAVES' EYES - "Nem tudom elhinni, hogy mindez a hátam mögött zajlott le..."

Súlyos problémákra utalnak az ellentmondó nyilatkozatok

2016. április 19. (kedd) 08:01

Rajongói körökben óriási felháborodást keltett a Leaves' Eyes pár nappal ezelőtti váratlan bejelentése, miszerint egy új énekesnő került Liv Kristine helyére.


A helyzet azért különösen bonyolult, mert a norvég Theatre Of Tragedy egykori énekesnője a német férjével, Krulléval, és annak Atrocity-beli csapattársaival indította el a szimfonikus metal bandát még 2003-ban.

A csapat már fel is lépett Indonéziában Liv utódjával, a Londonban élő finn énekesnővel, Elina Siiralával (EnkElination), de most Liv Kristine és a Leaves' Eyes is kiadott egy-egy nyilatkozatot. És mindkét fél másképp mondja el a történteket...Liv Kristine:


"Kedves rajongók és barátok! Nélkületek nem lenne meg az erőm, hogy folytassam a zenélést. A vég nélküli támogatásotok, a szenvedélyetek segít át ezen a nehéz időszakon.

Köszönet a figyelmeztetésekért, miszerint azok az új posztok, amiket valaki kitett a Leaves' Eyes-ból, ártanak nekem, még nehezebbé teszik a helyzetemet. Nekem nincs mit rejtegetnem, nincs mitől félnem.

Tudatták velem egy kicsit régebben, mint egy héttel ezelőtt, hogy a további turnékon és felvételeken már nem velem kívánnak dolgozni. Rákérdeztem az indonéz bulira is, valamint a közelgő egyéb koncertekre. A válasz 'nem' volt. Megkérdeztem, hogy van-e már utód, de erre nem kaptam világos választ.

Nem tudom elhinni, hogy mindez a hátam mögött zajlott le, párhuzamosan a magánéletemben történt óriási csalódással.

Pár nappal később kiderült, hogy természetesen van utód. Azt kell mondjam, hogy ez 'gyorsan' ment!


Továbbra is a 'saját gyermekemnek' tartom a Leaves' Eyes-t, és nagyon fognak hiányozni ezek a koncertek, a jó hangulat, az igazi viking erő megtapasztalása, együtt a közönséggel. A szívemben továbbra is őrzöm a Leaves' Eyes-t, az összes jó zene miatt, a témák, a koncepció és az igazi viking erő miatt. A dallamok, amiket elénekeltem, örökké a fülemben csengenek majd.

Alig várom, hogy jó híreket oszthassak meg veletek! És jó hírek bizony jönnek majd Norvégiából!"
A Leaves' Eyes az alábbi posztot tette ki az indonéz bulit követően:


"Épp csak visszaértünk az Indonéziában töltött óriási hétvégéről. Az első koncert Elinával fantasztikus volt! Annak ellenére, hogy nem sokkal korábban lecsapott egy súlyos trópusi vihar, 21 ezren gyűltek össze a színpad előtt!

Értjük, hogy sok rajongót, barátot meglepett és sokkolt a bandán belül bekövetkezett változás. Mindannyian tudjuk, hogy Livnek fontos szerepe volt a csapatban a múltban, és megértjük, hogy az emberek szomorúak, hiszen senki számára nem volt könnyű a döntés meghozatala. Minthogy azonban számos gyűlölettel teli, tiszteletlen komment is megjelent a közössági médiában, szeretnénk megragadni az alkalmat, és néhány pontban nagyon világossá tenni a helyzetet:

A Leaves' Eyes mindig is egy zenekar volt, nem egy projekt, és egyáltalán nem Liv Kristine szólóprojektje. Mindig is csapatként dolgoztunk a Leaves' Eyes-ban. Az elmúlt évtized során Tosso (Thorsten Bauer gitáros) és Alex (Alex Krull férfi énekes) írta meg a Leaves' Eyes dalok zenéjét, Liv pedig hozta a szövegeket.

Liv szólóprojektje Liv Kristine néven fut. Livet a szólópályáját illetően is támogattuk a múltban, dalszerzésben, stúdiózásban, produceri és menedzsment munkákban.


A döntést, hogy megváljunk Livtől, a Leaves' Eyes összes tagja hozta meg, ideértve Livet is. Egy közvetítő - Liv és Alex egy barátja - is jelen volt a zenekari megbeszélésen, aki tanúja volt annak, hogy a döntéssel minden zenekari tag egyetértett. Liv örült a lehetőségnek, hogy változásokat tervezhet a jövőbeni életét illetően, és hogy már nem kell annyiszor turnéra mennie. Az elképzelés, hogy más utakon járjunk a jövőben, már januárban felbukkant.

Elina nem vett részt a döntésben, sem a folyamatban. Abban is egyetértettünk, hogy segítjük Livet a szólóprojektjével, a Liv Kristinével, és hogy felvesszük az új demós dalait, és hogy a stúdióban is segítjük a további projektjeit, ahogy tettük a múltban is.

Kérünk titeket, hogy tartsátok tiszteletben Liv és Alex magánéletét! A tiszteletlen posztok, a vagdalkozás csak árt a család helyzetének és árt a fiuknak, Leonnak. Liv és Alex nem akarja megosztani a rajongókat - ne terjesszetek hamis pletykákat, gyűlölködők és vagdalkozók adjatok esélyt mindenkinek!


Jelenleg a zajló jogi folyamatok miatt nem szolgálhatunk további részletekkel!

Mindazon rajongóknak szerte a világon, akiket a zene érdekel és nem a pletyka: Hadd beszéljen a muzsika!

Alig várjuk, hogy új cuccot mutathassunk nektek Elinával! Várjátok a híreket egy új klipről, az új zenéről és a további turnéállomásokról!"

 

LEAVES' EYES - The Waking Eye (a 2015-ös King of Kings albumhoz)A Leaves' Eyes eredeti posztja a tagcseréről:"Kedves rajongók és barátok!

A most következő koncertekkel, turnékkal és kiadványokkal a Leaves' Eyes egy új énekesnőt mutat be, a Londonban élő finn Elina Siiralát. A Leaves' Eyes és Liv Kristine útjai mostantól elváltak egymástól.


Leaves' Eyes: "Liv volt a zenekarunk női hangja a 2003-as indulástól kezdve. 50 országban turnéztunk együtt, 5 kontinensen, és a kiváló énekesnővel hat lemezt is készítettünk. Igazán büszkék vagyunk arra, amit közösen elértünk! A szívünk mélyéből szeretnénk köszönetet mondani Livnek, hogy 13 csodálatos éven át volt a frontlányunk, de a közös munkáért és a zene iránt érzett közös szenvedélyért is köszönetet mondunk. A legjobbakat kívánjuk Livnek a jövőre nézve, a szólópályáját és más projekteket is illetően. Liv mindig is fontos részét fogja képezni a Leaves' Eyes történelmének, most azonban az új fejezetre összpontosítunk, a Leaves' Eyes új zenés kalandjaira!"


Liv Kristine: "Hihetetlenül büszke vagyok, hogy a Leaves' Eyes alapítótagja és frontlánya voltam, ez a csapat meghatározó szerepet játszott az életemben 2003 óta. Sok szerencsét a srácoknak, és köszönöm a csodás zenét, a kiemelkedő pillanatokat a közönségünkkel, mi több, a szenvedélyt, amin osztoztunk. Szeretettel, Liv."


Elina Siirala: "Nem is tudom igazán kifejezni, hogy milyen hálás vagyok, mekkora megtiszteltetés számomra, hogy felkérést kaptam a Leaves' Eyes zenekartól, a szimfonikus metal egyik ikonikus csapatától! A legnagyobb tiszteletet érzem Liv és a zenekar iránt, valamint az évek során elért eredményeik iránt! Nagy-nagy izgalommal fogadom el ezt a kihívást, és alig várom a pályafutásom új fejezetét! Hihetetlenül izgalmas, hogy ilyen tehetséges zenészekkel dolgozhatok, akiknél kedvesebb emberekkel még nem nagyon találhoztam. Legnagyobb szenvedélyem a zeneírás és a koncertezés, szóval most nagyon várom, hogy mit hoz számomra a jövő!"


Leaves' Eyes: "Tárt karokkal és nyílt szívekkel fogadtuk Elinát! Fantasztikus énekesnő és előadóművész! Kérünk titeket, hogy fogadjátok szeretettel a Leaves' Eyes új női hangját, a szenzációs Elina Siiralát!"


www.facebook.com/leaveseyesofficial
 

 

ENKELINATION - Last Time Together (az új Leaves' Eyes énekesnő)

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS