SIPŐCZ ERNŐ - Elhunyt a Lord alapító-énekese, a Sipőcz Rock Band frontembere

Nyugodj békében, Sipsi!

2016. április 18. (hétfő) 17:25

Elhunyt a Lord zenekar egyik alapító tagja, Sipőcz Ernő, a szombathelyi zenei élet megkerülhetetlen alakja.
(Fotó: Vas Népe)


A mindenki által csak Sipsiként ismert zenész a Lord alapító tagja, énekese volt 1972-ben, ám csaknem tíz évvel később otthagyta az együttest, csaknem 20 éven át a Sipőcz Rock Band motorja volt..

A Sipőcz Rock Band 1995-ben alakult, repertoárjának mintegy harmadát a Lord régi időszakából született dalok tették ki, de feldolgozásokat is játszottak, a 70-es és 80-as évek hazai rock legendáitól (Edda, P. Mobil, Bikini, Korál stb.).A tragikus hírt a családja jelentette be az énekes Facebook oldalán:


"Drága barátok, ismerősök, rajongók! Sajnálattal kell tudatnom veletek, hogy szeretett férjem, Sipsi ma hajnalban a családja körében megnyugvásra lelt. Végakaratának megfelelően a búcsúztatásáról a későbbiekben e fórumon a család értesítést küld. Köszönünk minden részvétnyilvánítást! - Sipőcz család."SIPŐCZ ROCK BAND - Fehér galambEgy Sipsi interjú tavaly őszről:

"...1968 óta zenélek. Az első zenekar, amiben játszotta a vépi Hell's Angels volt. Ott basszusgitároztam és énekeltem, majd 1972-ben alapítottuk a Lordot Vida Ferivel. Egészen 1982-ig voltam a Lord tagja. Utána egy ideig nem is foglalkoztam zenéléssel. 1995-ban alapítottuk aztán a Sipőcz Rock Bandet. Kereken 20 éve vagyunk már együtt."


Az ős-Lord felállása hogyan festett?


"Elsőként mi olyan zenéket játszottunk, amit mi is szerettünk hallgatni. Nazareth, Slade, Deep Purple, Led Zeppelin és a hasonló zenekarok számait játszottuk. Saját dalokat olyan ’78-tól kezdve kezdtünk írni. Akkor jött a csapatba Erős Attila. Ő volt a gitáros, Vida Feri a basszusgitáros, én énekeltem, Nádas Károly volt a dobos és Török József a billentyűs. Ez volt az ős-Lord."


Azt kevesen tudják talán, hogy a Lord báli zenekarként kezdte.

"Ez így van. Na de akkor a báli zene teljesen más volt, mint manapság. Akkor a mostanra már örökzöld rockzenének mondott műfajra táncoltak az emberek. Nem volt akkor még disco, a disco a 80-as években kezdődött. Szalagavatókat is játszottunk, a Queent például nagyon szerették ott. ...Amikor báli zenekar voltunk a Lorddal, akkor a Luxemburgot és a Szabad Európa rádiót nagyon sokat hallgattuk. Ezek az adók mindig játszották az újdonságokat. Általában a számokat pedig én szoktam 'levenni', mert abban az időben gitároztam is. A gond csak az volt, hogy soha nem adták le egyben a dalokat csak félig esetleg háromnegyedig. Mi meg hozzágondoltuk a többit. Vagy még egyszer eljátszottuk a refrént, vagy úja elkezdtük a dalt elölről. Amikor Komjáthy a Kossuthpn vagy a Petőfin leadta, mi már játszottuk a dalt három hete. A közönség meg nem értette, hogy honnan tudjuk mi a dalt. Hát lekagylóztuk a rádióból."


Mennyire szakítottatok aztán a későbbiekben a Lorddal? Most arra gondolok, hogy Lord dalokat a mai napig játszotok.

"Igen, mert a Lord után én más zenekarban nem játszottam. Bár a húsz év alatt sok csere volt, az első öt évben ugyan az volt a zenekar felállása. Akik meg maradtak az első csapatban az Jani és Nyári Ferenc, a zenekar másik énekese. A többiek jöttek-mentek, de a zenei repertoár az megmaradt, a 80-as évek rockzenéjénél megmaradtunk. Van igény erre a fajta zenére még mindig és mi ezt élvezzük. A nyáron nagyon sokfelé voltunk fellépni. Ha nem szeretnénk egymást és a zenélést, a Sipőcz Rock Band most nem lenne húsz éves."

A teljes interjút a nyugat.hu oldalán olvashatod el.


Nyugodj békében, Sipsi!

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
2019. február 15. (péntek) 18:31

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét lesznek A Dalban, ezúttal már az elődöntőben. "Szombaton este ismét lehet drukkolni nekünk A Dal elődöntőjében. Izgalmas kis adásnak nézünk elébe... Szombat 19.30 - Duna Tv és Duna world." www.facebook.com/nomadzenekar   NOMAD - A remény hídjai (2019) NOMAD - A remény hídjai (A Dal 2019 - első válogató)  

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow
AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow

Moonglow címmel a mai napon jelent meg a Tobias Sammet vezette Avantasia új albuma, a 2016-os Ghostlights folytatása, és máris itt a címadó dal hivatalos videoklipje. A dalban a Blackmore's...

SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától
SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától

Az már tavaly nyáron kiderült, hogy egy Spirits Of Fire nevű új bandában fogott össze Tim "Ripper" Owens énekes (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), Chris...

THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still
THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still

Conspiracy címmel március 8-án jelenik meg a brit The Raven Age második albuma, amelynek friss előzetese a The Day The World Stood Still  dal. 2018-ban is két koncertet adott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS