LABI - "Ha akkor tudom, hova jut el a Tankcsapda, biztosan azt mondom, maradok"

Új klippel jelentkezett Labi zenekara, a Benzin

2016. április 14. (csütörtök) 08:25 | utoljára módosítva: 2016. április 14. (csütörtök) 08:35

Tóth-Laboncz Attila, vagyis Labival, a Tankcsapda egyik alapítójával, a banda eredeti basszusgitárosával készített interjút a haon.hu számára Tamás Nándor.


Labi 1993 legelején szállt ki a Tankcsapdából, A legjobb méreg lemez megjelenése után, később a Replikában is zenélt, 2003 óta pedig a Benzin zenekarban aktív, ahol Paszti  (Asztalos Attila) az énekes, az egykori Trident, Phaidon frontember.


A Benzin zenekarnak van egy friss klipje, április 16-án, most szombaton lesz egy debreceni bulijuk a Kosárban, április 30-én pedig a Kaptárban játszanak az Alcohol ingyenes Káosz Tour-ájának vendégeként.www.facebook.com/benzin.zenekarLabi a Benzinről:

"...A Benzint 13 évvel ezelőtt álmodtam meg. Az első gitárosunk Mészáros Ádám volt, ő most Péterffy Borinál játszik. Az énekesünk Paszti lett, aki azóta is itt nyomja velünk. Később átestünk több tagcserén is, korábban Zurbó Zoli is pengette a hathúrost, őt Háló Roli váltotta, most pedig Farkas Gyula a gitárosunk. Az állandó dobosunkat Takács Ricsi személyében találtuk meg, ő Gekkót váltotta anno.

Sokat próbálunk, több új dalunkat is felvettük a közelmúltban, ezek mindegyikéből születik klip is. Készülünk a tavaszi koncertekre, április 16-án saját bulink lesz, április végén pedig a Tankcsapdával és az Alcohol zenekarral játszunk."BENZIN - Túl a négy falon (2016-os klip, a 2015-ös Túl a négy dalon EP-hez)


 Nem érzitek úgy, hogy lehetne kissé intenzívebben is nyomni a zenekart?

"Nézd, a sikerhez hét összetevő szükségeltetik. Kell egy jó dal, egy jó refrén, egy jó énekes, egy jó gitáros, egy jó szervező, rengeteg pénz és egy jó adag szerencse. Ha ebből valamelyik nincs meg, akkor csinálhatsz te bármit, a nagy siker nem jön el. Mi nem akartunk beletolni igazán nagy pénzt, mert még az sem biztosíték semmire. Ma Magyarországon szponzor nélkül egyszerűen nem tudsz labdába rúgni."Labi a Replikáról:

"...három évet töltöttem a Replikában. Végigturnéztuk az országot párszor, készítettünk közös lemezt is (Ima, 1998) és jól éreztem ott magam, de idővel a Peti krisnás vonala nekem annyira nem jött be, mert nem az én világom volt."Labi a Tankcsapdáról:

"...Emlékszem, hogy felvettük a Baj van című első demónkat az IPK-ban, és Sipi, a hangmérnök kérdezte, hogy srácok, mire vegyük fel a számokat? Akkor jöttünk rá, hogy hú, kazettát meg nem hoztunk! Vasárnap volt, akkoriban sem voltak nyitva az üzletek, hogy vegyünk egyet, de szerencsére Sipinek volt egy kazettája, amit letörölt és így sikerült rögzíteni a dalokat.

Akkor Lukács Laci a Metal Árkád nevű lemez- és pólóboltban dolgozott a Petőfi téren, másoltunk húsz darab kazettát, hogy ott eladjuk. A húsz példány egy nap alatt elfogyott. Csináljunk még huszat! Másnap az is elment. Mindenki másolta otthon a kazettákat, de mindig elfogyott. Ez sokat lendített a csapaton. Elkezdtünk koncerteket szervezni, Kémeri Peti nagy segítségével, az első zajos fellépésünk az 1989. október 14-i, debreceni bulink volt az Auróra előzenekaraként.

Az első turnénk az Új háború néven futott, két héten keresztül hétfőtől szombatig koncerteztünk. Kaposvár, Dunaújváros, Zalaegerszeg, Győr… mentünk végig az országon. Volt, hogy valahol csak tizennégyen néztek meg, máshol ötvenheten, de a debreceni turnézárón már akkoriban is telt házunk volt. A Kölcsey Művközpont alagsorában volt annyi bevételünk, hogy az egész turnét kihozta nullára. Csináltuk, jöttünk-mentünk, jól esett zenélni. Pénzünk ugyan nem volt belőle, de jó volt, hogy pozitív visszajelzést kaptunk arról, amit csinálunk."Éppen ezért rejtély, miért döntöttél úgy, hogy kiszállsz a Csapdából?

"Ez eléggé összetett történet. Mint említettem, Laci inkább basszusgitáros volt, mint gitáros. Az ének mellett nem ment neki annyira a szólózás, nem véletlen, hogy a Legjobb méreg lemezen is minden számban más játssza a szólót. Egy punkzenekarban sok emberre nincs szükség a színpadon, három tag ezt maximálisan el tudja játszani. Laci basszusozni szeretett, és hamar kiderült, hogy nekem sem megy annyira a szólógitározás, ezért úgy döntöttünk, megpróbáljuk Cseresznyével a közreműködést. Mivel nem kellett négy ember, maradt Cserkó, aki jobban gitározott, mint én."Mennyire élted meg ezt csalódásként?

"Akkor úgy éreztem, hogy az életemből kimaradt pár fontos dolog amiatt, hogy zenélek. A kívülálló azt hiheti, hogy Lukács Lacinak csak annyi dolga van, hogy felmegy a Főnix Csarnok színpadára, lejátssza a magáét, zsebre teszi a zsozsót és hazamegy. Ez nem így működik, e mögött nagyon sok lemondás van. A haverok mentek bulizni hétvégenként, mi meg ültünk a turnébuszban, utaztunk több száz kilométer és mondjuk hetekig nem jöttünk haza, mert külföldön játszottunk.

És bármi bajod volt, mindig a topon kellett lenned, ha a deszkákra léptél. Ebben Laci a legprofibb, ő, bármi történik is, a koncerten száz százalékot nyújt mindig, akár hullamásnapos, vagy készen van idegileg. Persze dilemma volt számomra, mert szerettem zenélni, de akkor úgy éreztem, sok mindenről lemaradok.

Végül úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk az utunkat, de a barátságunk a mai napig megmaradt. Nagyon örülök, hogy befutottak, büszke vagyok arra, amit elértek. De ha akkor tudom, hogy hová jut el a banda, akkor biztosan azt mondom: maradok és csináljuk ezerrel. Ám akkor nem volt egyszerű a munka és a magánélet mellett, egy fillért sem keresve a zenéléssel tovább nyomni és nem látszott az, hogy ebből majd meg lehet élni. Utólag bánom ezt a döntést."

A teljes interjúhoz kattints ide!BENZIN - Egyszer jön (a 2015-ös Túl a négy falon EP-hez)

TANKCSAPDA - Baj van! (1990-es német turné)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS