HAMMERWORLD - Az áprilisi számunk részletes tartalma

124 oldalnyi tömény fém és szikla

2016. április 13. (szerda) 08:18

Már országszerte kapható a HammerWorld magazin áprilisi száma, az idén bevezetett és nagy-nagy sikert aratott, megújult designnal és + 8 oldallal, továbbá KREATOR és DALRIADA poszterekkel.

Címlapunk a napokban megjelent új OSSIAN albumhoz kapcsolódik, és természetesen egy alapos interjút is olvashatsz a lapban a 30 éves banda alapító frontemberével, Paksi Endrével.


Az áprilisi számunk extra CD-melléklete a ROMER új lemeze, a Koronás címer a szíved felett.Exkluzív infókat olvashatsz az új lemez kiadására készülő ROB ZOMBIE-ról, Lemmy utolsó hónapjairól a MOTÖRHEAD menedzsere számol be, a feltámasztott METAL MASSACRE válogatás új darabját a PRIMORDIAL frontembere mutatja be, továbbá Köteles Leander a Saját Szavaival elmondja, amit a LEANDER KILLS első albumának dalairól tudni kell, a VAN CANTO énekese pedig a kedvenc lemezeiről nyilatkozik.


Klasszikus! rovatunkban a 30 éves prog metal klasszikust, a FATES WARNING harmadik lemezét, az AWAKEN THE GUARDIAN albumot méltatjuk Jim Matheos gitáros segítségével. A jubileum mellett külön apropója a megemlékezésnek, hogy ebben a hónapban az Awaken-albumos felállás teljes egészében előadja ezt az örök klasszikus lemezt a német KEEP IT TRUE Fesztiválon.


Hangpróba táblánk ebben a hónapban is tele van friss anyagokkal, de azt, hogy az új MOONSORROW, az új OSSIAN, az új ARTILLERY, az új KILLSWITCH ENGAGE, vagy netán BLAZE BAYLEY friss lemeze foglalta el végül az első helyet, már csak a lapból tudhatod meg.


Poszteren a júniusban Budapesten fellépő teuton thrash legenda KREATOR és a spéci akusztikus albumra, valamint egy májusi Áldás lemezbemutatóra készülő DALRIADA.
Interjúk az alábbi zenekarokkal, zenészekkel:

OSSIAN

"Az Acélszív vagy az újraindulás utáni első lemez, a Fémzene, tökéletesen tükrözte, hogy akkor és ott mit éreztünk. Ezek amolyan kinyilatkoztatások voltak, hogy itt vagyunk és ezt a zenét akarjuk játszani, még ha ez sokaknak nem is tetszik. De a karcosabb, komorabb Ítéletnapot követő Kitörés sem véletlenül kapta azt a címet, mert valóban nem akartuk bezárni magunkat egy skatulyába. És az első korszak utolsó lemezének címe, a Keresztút is pontosan jelezte, hogy hol tartunk a választott úton. És ahogy az új albumon is hallható, maga az út a lényeges, s ez valójában szervesen összekapcsolódik egy belső utazással. Fontos, hogy az út mindig vezessen valamerre, és miközben haladsz előre rajta, meg kell találnod azokat a dolgokat, értékeket, amelyek boldoggá tesznek."
PAUL BOSTAPH - SLAYER

„Sokan gondolják azt, hogy mivel a Slayerben játszom, biztosan a legjobbak között vagyok, de ez nem így van. Én ebben a stílusban a jók közé sorolom magam, de ez a dobolásnak csupán egy kis szelete. Ez is közrejátszott annak idején abban, hogy kiszálltam a Slayerből. Máshogy és mást is akartam dobolni, kipróbálni, fejleszteni önmagam. És ne érts félre, imádom a Slayert, a metalt, ez az én igazi világom, de ezen túl is vannak még izgalmas világok egy zenész számára. Sokan azt hiszik, hogy egy popprodukcióhoz nem szükséges nagy dobtudás, de ez nem így van. Igaz, hogy én gyorsabb tempókat nyomok, de az gyakorlás és erőnlét kérdése. Meg különben is, mindig lesznek még gyorsabban játszó dobosok. Egy popprodukció dobosának sokkal fegyelmezettebben kell játszania, és a szigorú keretek között kell megtalálnia azokat a kis réseket, ahová beépítheti a saját kreatív témáit."
SPIRITUAL BEGGARS

„A Spiritual Beggars eleve amolyan szerelemgyerekként indult, bele a teljes is­­meretlenbe. Michael korábban ugye death metalt játszott a Carcass-ban meg a Carnage-ban, a többieket pedig nem is ismerte senki. 1992-ben még szó sem volt retro-rock meg stoner vo­­nalról. Michael szimplán csak klasszikus hard rockot akart játszani, és azóta is ez az irányunk. A trendek meg jönnek és mennek. Én 1998 óta játszom itt, és azóta vagy kétszer-háromszor 'kimentünk a divatból'! (nevet) Úgyhogy én ezzel a mi megy és mi nem megy dologgal nem is foglalkozom. Ha van időnk, összejövünk dalokat írni, lemezt készíteni, aztán igyekszünk annyi bulit összehozni, amennyit csak lehet."
FATES WARNING - KLASSZIKUS! - AWAKEN THE GUARDIAN 1986


„Nem szeretem elemezgetni a saját zenémet. Ez inkább a hallgató dolga. Azt tudom, hogy az Epitaph az egyik nagy közönségkedvenc az Awakenről. Azt is tudom, hogy a felvételekkel elégedettek voltunk, mert éreztük, hogy sikerült kihoznunk magunkból és a dalokból a maximumot. Egy hullámhosszon volt az egész zenekar, és emiatt az addigi legjobb lemezünk született meg. Azzal is tisztában vagyok, hogy John utólag már túl magasnak tartja az énektémáit, de ilyen volt a hangja, minden erőltetés nélkül jöttek ki belőle azok a dallamok. Őt is inkább csak az zavarja, hogy sokan azt gondolták, nem is képes máshogy vagy mélyebben énekelni, de ez tipikus John... Mindig talál valami aggódni valót, ahogy én is mindig csak arra tudok gondolni, hogy mit lehetett volna még jobban csinálni."
MIKE HOWE - METAL CHURCH

„Kurdt akkor már nem akart turnézni, producerkedni akart, de mivel a Metal Church-nek ő volt a szülőatyja, és ráadásul egy kivételesen tehetséges dalszerző, nekem semmi gondot nem jelentett, hogy a hátteret ő jelenti. Volt azonban egy-két tag, akinek ez nem annyira tetszett, de ha hoztak is néhány témát, azok közelébe sem értek Kurdt dalainak. Én nagyon jól tudtam dolgozni Kurdttel, ő pedig számított rám, és nem csupán az énekdallamok, hanem a szövegírás terén is. Jó dalszerző párost alkottunk, és úgy gondolom, hogy ez ma is így van. A nagy különbség az, hogy most egész más az üzleti háttér. Nincs okoskodó kiadó, nincs okoskodó menedzser, mindenért magunk felelünk, minden centről tudjuk, hogy mire és miért megy el. Saját magunk kiadói vagyunk, és ha elfogy 10 ezer példány ebből az új lemezből, akkor anyagilag máris jobban állunk, mint annak idején, amikor egy multinál voltunk és a lemezeink heteken át szerepeltek a Billboard-listán. Régen az volt a baj, hogy nem értettünk az üzleti dolgokhoz, így aztán mindenki könnyedén megvezetett minket."
JESSE LEACH - KILLSWITCH ENGAGE

„Szerintem egy csomó énekes­ eredendően introvertált, és épp azért kezd el szövegeket, dalokat írni, mert másképp nem tudja jól kifejezni magát. Én legalábbis biztosan ilyen voltam. Elég csak annyit mondanom, hogy annak idején még azzal sem mertem a többiek elé állni, hogy kiszállok. Szimplán csak egy e-mailt küldtem nekik, hogy ne is keressenek. Ha meglett volna bennem az a nyitottság, az a belső erő, amivel ma már rendelkezem, már korábban leültem volna velük, hogy elmondjam, milyen komoly gondjaim vannak a depresszióm miatt. De ők csak annyit láttak, hogy elvonulok, nem beszélek senkivel. És a belső problémáim miatt persze a színpadon sem tudtam úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna, és ez csak még mélyebb depresszióba taszított. Én voltam a problémás srác..."
ENTOMBED A.D.

„A Motörhead meg a Maiden után persze jöttek a súlyosabb zenék, a punk, a Slayer, a Mercyful Fate, a Possessed, a Razor... Nem gondoltam volna, hogy eltelik 14-15 év és együtt turnézom a Motörheaddel, a Slayerrel, a Maidennel. Miután ez mind megvolt, már nincs is értelme folytatni, nem igaz? (nevet) De azóta eltelt újabb 15 év, és ma is ugyanúgy élvezem a koncertezést, mint a kezdet kezdetén. Lemmyben is azt bírtam nagyon, a zenéje, a szövegei mellett, hogy sosem bonyolította túl a dolgokat. Szeretett zenélni, koncertezni... Legyen cigi és whiskey, legyen biliárd vagy félkarú rabló, és ennyi. Én sem vágyom másra, csak arra, hogy legyen egy színpad, legyen pár láda sör, és sose fogyjak ki a cigiből..."
BOB CATLEY - MAGNUM

„Rodney Matthews barátunkat kértük fel a borító elkészítésére. Róla tudni kell, hogy hívő keresztény, és amikor leültünk bele beszélgetni, majd elmondtuk neki a lemezcímet, azonnal azt válaszolta, hogy bármennyire is sajnálja, ezt a munkát vissza kell utasítania. Számára az 'isteni hazugságok' kifejezés nem volt elfogadható. Szerencsére elkísérte a barátnője is, és neki jutott eszébe az az áthidaló megoldás, hogy tegyük a 'divine' szót idézőjelbe. Erre már Rodney is rábólintott, és egy pompás képet készített a borítóhoz. Talán jobb is így ez a lemezcím, hiszen nem magáról az istenről van szó, hanem azokról, akik visszaélnek a nevével. De átfogóbb értelmezése is lehet a szövegnek, hiszen azok a fiatal katonák is ártatlan áldozatok, akik a politikusok hazugságai miatt halnak meg a harcokban. A politikai vezetők is istennek képzelik magukat és hazudnak, hazudnak, hazudnak..." "
BLACK STONE CHERRY

„Edmontonból jöttünk, ami egy egészen szerény kis település Kentuckyban, de mi büszkék vagyunk az otthonunkra. És nyilván a zenénk is egész másmilyen lenne, ha New Yorkban vagy Los Angelesben nőttünk volna fel. Edmontonban nem volt rock vagy metal színtér, csak mi voltunk. Nem árt, ha mások is tudják, hogy nem muszáj egy bandának valamelyik metropoliszban léteznie, egy ilyen távoli kisvárosból is meg lehet valósítani az álmokat. Szeretek utazgatni a világban, vannak nagyon klassz nagyvárosok, de el nem tudnám képzelni, hogy beköltözzek valahova, ahol csak házak vannak, járdák, kövek, beton, meg autótenger. Mi ilyen kis vidéki, egyszerű srácok vagyunk, akik elviszik a dalaikat a világ minden sarkába. Vándormuzsikusok vagyunk, de van azért otthonunk is, Kentucky, azon belül pedig Edmonton."
ARTILLERY

„Michael több dán bandában is énekelt, de amikor megismertük, épp egy Mercyful Fate/King Diamond tribute csapattal volt a színpadon. A hangjára azonnal felkaptuk a fejünket, de az arcát már csak akkor láttuk, amikor a buli után lemosta a sminket! (nevet) Azonnal igent mondott, pedig akkor még csak beugrósnak kértük fel. Aztán az első két buli olyan jól sikerült, hogy azóta is együtt vagyunk. Én nagyon bízom benne, hogy ez a felállás stabil marad. Eleve sokat számít, hogy tényleg baráti a kapcsolatunk, nem csak a koncertek előtt találkozunk. Az észak- és dél-amerikai turnék mellett voltunk már együtt Japánban és Kínában, úgyhogy tényleg összeszoktunk."
OCEANS OF SLUMBER

„Eredetileg sem voltunk egy könnyen skatulyázható csapat, hiszen a death, black, doom témák mellett jazzes, technikás elemek is vannak a zenénkben, meg klasszikus hatások is. Cammie pedig tényleg bármit el tud énekelni. A Century Mediát is az egyediségünk fogta meg. Houstonban nőttünk fel, ahol annak idején a King's X karrierje is indult. Mindig is imádtam őket, mert ők is valami egészen különleges zenét csináltak. Azt hiszem, hogy ezen a progosabb színtéren kevésbé okoz meglepetést, ha egy zenekar nem könnyen skatulyázható. Igaz, hogy ma is kevés fekete zenész van a metal színtéren, énekesnő pedig még kevesebb, de negatív véleménnyel még sosem találkoztunk. Pozitívval viszont annál többel. Úgy gondolom, hogy Cammie idővel akár egyfajta példaképpé is válhat sokak számára."
IHSAHN

„Kritikát egyedül a feleségemtől, Heiditől fogadok el, mert ő az egyetlen, aki tényleg ismer, aki tényleg átlát rajtam. Ha valamire azt mondja, hogy ez szar, akkor az azonnal a fiókba kerül! (nevet) Az új lemezen ott van például a Crooked Red Line című dal. Abban eredetileg többszólamú tiszta ének volt, de Heidi azt mondta rá, hogy borzalmas, így végül a norvég Shining frontembere, Jørgen Munkeby játszik ott egy szaxofontémát. De ez a fafejűség már az Emperor időkben is jellemző volt rám. Óriási vitáim voltak például Samoth-tal, mert ő is ragaszkodott az eredeti elképzeléseihez, ahogy én is ahhoz, amit a fejemben hallottam. Ezért is sokkal könnyebb a dolgom, mióta egyedül dolgozom."
VICTOR SMOLSKI - ALMANAC

„Egy idő után kezdett terhessé válni számomra, hogy a Rage zenésze vagyok. A zeneszerzés terén megszűnt köztünk a kreatív összhang. E tekintetben Peavy nagyon visszafogta magát. Volt ugyan néhány kezdetleges ötlete, de őszintén szólva, ezeket nem tudnám nagyon minőséginek nevezni. Azt mondta, hogy használjam ezeket a vázlatokat és rakjak össze belőlük kész dalokat. Csapatmunkáról tehát már egyáltalán nem beszélhettünk, én meg egyre inkább azt éreztem, hogy a Rage már csak egy munkahely. Az utolsó turnén különösen rosszul éreztem magam, pedig az egy jubileumi kör volt. Rosszul játszottunk, és még én szégyelltem magam a rajongók előtt. Amikor a turnénak vége lett, Peavy azzal állt elő, hogy figyeljünk oda a divatos zenékre, s annak megfelelően változtassunk a Rage stílusán. Az volt a fő érve, hogy így sokkal több pénzt kereshetnénk. Én viszont nem akartam megalkudni, hiszen számomra a zene sosem a pénzről vagy az üzletről szólt."
EREB ALTOR

„...természetesen az is sokat számít, hogy Quorthonnak komoly víziója volt. Úttörő volt, mert kipróbálni új dolgokat és a maga útját járta. Óriási a Bathory hatása, sok zenekar nem is létezne Quorthon öröksége nélkül. Nem sok olyan zenekar létezik, sőt, az én véleményem szerint egyetlenegy sem, amelyben ott van ugyanaz az érzés, ugyanaz az atmoszféra, ami egykor a Bathoryt jellemezte. Tény, hogy nemcsak egy, hanem két extrém metal vonalra is hatással volt; a black metalra és a viking metalra gyakorolt befolyás nélkül e zenei stílusok hangzása másképpen alakult volna."
ÉLŐ SZÖVET FÉMVÁZON: POCKY & ZOLI - KISS FOREVER BAND

„Szégyenszemre nekem is volt olyan, hogy egy időre elengedtem magam és annyi felesleg jött fel rám, hogy buli közben nem bírta a cuccom, a szuszpenzorom patentje szétpattant és a roadok játék közben szigszalaggal ragasztottak körbe, hogy ne essen le rólam a kosztüm! Az igazi fordulópont akkor volt, amikor 2012-ben meghívtak Las Vegasba, ahol tudtam, hogy találkozni fogok Gene Simmons-szal. Akartam magamnak egy nadrágot erre az alkalomra, de amikor két nap után sem találtam megfelelőt, mert akkora volt a belem és a seggem, hogy úgy néztem ki, mint egy teleszart búvárruha, úgy döntöttem, komolyan veszem a dolgot!" (nevet)

OMEGA DIATRIBE

"...a fő irány marad ez a groove-os, lehangolt, poliritmikus vonal. Mi alapvetően a 90-es évek extrém zenéin nőttünk fel, és a bennünket ért összes hatás ötvöződik a dalokban. Ez egy riff- és groove alapú súlyos muzsika, ami persze nem túl könnyen befogadható azok számára, akik nem igen hallgatnak ilyesmit, de már az első lemezre is nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, és a koncertek is jól működnek... Ne tudd meg, hogy a csajok mennyire imádják Gerit! De az az érdekes, hogy úgy néz ki, mint egy földönkívüli, ráadásul frontember, közben meg tökre nem keresi a feltűnést, nem szeret és nem is szokott ezzel kapcsolatban szerepelgetni. Ahogy mondta is, neki ez önmaga miatt fontos."
INVERLOCH

"Úgy tűnt, hogy ez a koncert a világ minden részéből nagyon ránk irányította a figyelmet, és hamarosan mindenhonnan koncertajánlatokat kaptunk. Volt is néhány fellépésünk, de sajnos sok ember azt gondolta, hogy ez a Disembowelment újjáalakulása, ami távol állt az igazságtól. Soha nem lettünk volna olyan tiszteletlenek a többiekkel szemben, hogy 'újjáalakítjuk' a zenekart a régi felállás százalékával, és a fő dalszerző nélkül. Ahogy a régi zenén dolgoztunk, új ötleteink is támadtak, a csapat pedig, amit összeállítottunk, kezdett megszilárdulni. Ezért javasoltam, hogy legyen ez egy új zenekar és készítsünk néhány demót. Így született meg az Inverloch."
CHINO MORENO - DEFTONES

„Ha Stef hoz egy új témát, én kiegészítem ezzel-azzal, de ugyanez történik fordított esetben is. És ez csak előnyére vált a dalainknak. De nehéz megtalálni az egyensúlyt, különösen, hogy egész más a stílusunk, a hangzásunk. Stephen 8-húrost használ, bitang húrokkal. Ő azt a soundot szereti, és ezzel nincs is gond. Attól lesz jó vastag a hangzás. Én viszont nem nagyon hallgatok ilyen zenéket. Számomra a gitározás nem erről szól. A White Pony óta ennek a kérdésnek a megoldásával kísérletezünk! (nevet) De nem baj ez, mert pont ettől vagyunk mások, ettől különleges a Deftones hangzás. Ha én is úgy gitároznék, mint Stephen, és mellé 5-húros basszust használnánk, akkor pont olyan lenne a hangzásunk, mint százötven másik bandáé. És ezt Stef is tudja. Most is az volt, hogy amikor elkezdtünk élőben játszani néhány új dalt, egyből élvezte őket."
MONSTER TRUCK

„...már sokszor előfordult, hogy a zenénk hallatán hitetlenkedni kezdtek, hogy tényleg kanadaiak vagyunk! (nevet) Mintha Kanadában nem lehetne southern rock CD-ket kapni... Az az igazság, hogy nem is vagyunk kimondott rajongói a kanadai rockbandáknak, az olyanoknak, mint mondjuk a 3 Doors Down vagy a Nickelback. Lehet, hogy ezt nem kéne hangoztatnom, hiszen az utóbbiakkal már turnéztunk együtt, és ősszel is lesz velük egy nagy európai kanyarunk. Emberileg persze semmi gond velük, de zeneileg semmilyen hatással nem voltak ránk."
SEPULTURA - 30 ÉV: MAX & ANDREAS

„Olyan bandákat hallgattunk ebben az időszakban, mint az Agnostic Front, a Cro-Mags, a Sick Of It All, a Biohazard, de az egész New York-i vonalat felsorolhatnám. A Bio-Tech is Godzilla nóta is színtiszta hardcore. Politikusabbak, még agresszívebbek lettek a szövegek. A Manifest például a hírhedt Sao Paulo-i börtönlázadásról szól, amelynek során 111 elítélt halt meg. Brutális szarság volt... Ennél a lemeznél már egy csomó témát egymagam írtam otthon, mert a többiek nem akartak folyton jammelni, én meg képtelen voltam leállni. Így kezdtem el kísérletezni a mélyebb hangolásokkal is. A Territory is így született, a We Are Who Are Not As Others is, meg a Refuse/Resist. Az utóbbi egy igazi urbánus lázadó, anarchista nóta, amihez aztán Igor remek törzsi témákat talált ki."
JEFF SCOTT SOTO - SOTO

„A SOTO esetében viszont éppen a rajongóimra hallgattam, ők javasolták, hogy térjek vissza a gyökereimhez, ahhoz a karcosabb vonalhoz, amivel a karrierem indult. Én magam is hiányoltam már ezt, emiatt nem is tartom annyira extrémnek a változást. Éveken keresztül nagyon komolyan foglalkoztam azokkal a rajongóimmal, akik az AOR, a funk és a hard rock kedvelői, úgyhogy szerintem most nyugodtan kedvezhetek egy kicsit a keményebb oldalnak is."

ROTTING CHRIST

„Görög vagyok, szeretem a hazámat, itt élnek a szeretteim, a barátaim. El sem tudnám képzelni, hogy másutt éljek. Pedig az utóbbi évek Görögországa minden, csak nem egy jó hely. Kilátástalanul küzdünk a gazdasági válsággal, a tavalyi év közepe óta pedig a migrációs válság is súlyosbította a helyzetet. Épp akkor stúdióztam, és nagyon kellett küzdenem azon, hogy el tudjak vonatkoztatni mindattól, amit az utcákon látni. Az emberiség teljes csődjével állunk szemben, és úgy érzem, hogy ez még csak a kezdet. Nemcsak Görögország felett állandósultak az éjfekete fellegek, és nem csupán Európa felett, hanem az egész világ válságban van. Minden szempontból. Mivel nem csupán önmagamért vagyok felelős, hanem a két gyermekemért is, tele vagyok aggodalommal és tehetetlennek érzem magam."És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit az áprilisi Hammerben találsz...Az újság megrendeléséhez kattints ide!

Vagy mail: rendeles@hammerworld.hu

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS