MEGADETH - "A politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk"

Megadeth poszter és Kiko Louriro interjú a márciusi Hammerben

2016. március 28. (hétfő) 08:43 | utoljára módosítva: 2016. március 28. (hétfő) 09:58

Az idei Rockmaratonon fellépő Megadeth főnöke, Dave Mustaine a vanyaland.com-nak nyilatkozott a Dystopia című új albumról, a friss felállásról és poliitikáról is.


Néhány részlet az interjúból:


Arról, hogy Kiko Loureiro gitáros és a Lamb Of God dobos, Chris Adler csatlakozása miatt nem tartott-e attól, hogy túl nagy lesz az elvárás a Dystopia albummal kapcsolatban:


(nevet) "Sok minden miatt aggódtam, és ez volt közülük az egyik. De úgy gondolom, hogy miután elkezdtük a közös munkát, nagyon is nyilvánvaló lett, hogy nincs miért aggódnunk, azonnal nagyon élveztük az egészet. Kiko első szólója a Conquer And Die dalhoz született, és amint azt meghallottam, tudtam, hogy minden okés lesz."


Az egyensúlyról aközött, hogy mit akarnak hallani a rajongók és hogy alkotóként miként tud hű maradni önmagához:

"Lényegében csak azt csinálom, amit a dalok megkívánnak. Említetted a Super Collider albumon hallható bendzsót, de az egész Megadeth pályafutás során használtunk fura hangszereket. A Cryptic Writings albumon például volt buzuki is, szóval mindig használtunk másfajta hangszereket is. Ez az adott daltól függ, a lemezek pedig mindig az életem egy adott időszakát örökítették meg.

Nagyon szomorú volt, amit átéltem a Super Collider készítése idején az anyósommal és az Alzheimer-kórjával, így talán az volt a legmegfelelőbb hangszer ahhoz a dalhoz. Jó ideig lekötött minket, ami történt vele, de miután elhunyt.... újra visszatértem, újra összejöttem a régi és legjobb barátommal, David Ellefsonnal, továbbá a két új és legjobb barátommal, Chris-szel és Kiko-val, majd elkészítettünk egy nagyon jó kis lemezt."


Arról az interjúról, amelyben Dave kifejtette a teóriáját, hogy miért is támadják, kritizálják olyan sokan:


"Nos, sok esetben olyasmit adnak a számba, amit egyszerűen nem mondtam. Ha van egy interjú velem, amit lefordítanak egy adott nyelvre, majd több nyelvre is átültetik, mire mindezt vissszafordítják angolra, már nem az szerepel benne, amit valójában mondtam. Vagy hivatkoznak valamire az emberek, de nem voltak jelen és nem hallották, hogy nevetek a mondat végén, így aztán azt hiszik, hogy komolyan beszéltem.

Szerintem az egyik dolog, ami frissen tartja a metalt, hogy a legtöbb esetben létezik egy barátság, egy nagyon is szarkasztikus kapcsolat az emberek között. Tudom, hogy egy csomó ismerősünk, egy csomó barátunk nagyon is szarkasztikus tud lenni egymáshoz.

És tudom azt is, különösen önmagamról, hogy a korábbiakhoz képest már nem foglalkoztat annyira mindaz, ami a zenéléssel jár. Amikor beszáll a sajtó a dologba, vagy a rajongók és mindazok, akik írnak a zenéről, vagy olyasmikről, amikről beszéltél, vagy megpróbálnak beszólni, felhúzni valamivel a koncert közben (pl. Metallica bekiáltással), szerintem megvan a szarakodás oka: figyelmet akarnak. Én meg ma már pont leszarom ezeket a dolgokat. Volt idő, amikor ez zavart, de ma már nem érdekel."
 


Az amerikai választásról és arról, hogy Donald Trumpnak van-e esélye arra, hogy elnök legyen:

"Természetesen van, ahogy mindenki másnak. Nem fogok interjúkban arról beszélni, hogy bárkit is támogatnék, mert senkit sem támogatok, de először is, szerintem szomorú, hogy bármilyen döntést is hoz valaki ezzel kapcsolatban, kiközösítik vagy még rosszabb is történhet vele. De még ha ki is választanék valakit, az nem kéne, hogy számítson, mert ennek személyes döntésnek kéne lennie, mindenkinek meg kéne legyen a saját igaza. 

Én személy szerint azt gondolom, hogy a politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk, és akkor valóban láthatnánk, hogy ki az, aki szereti Amerikát. Mert ezek a fickók fizetést kapnak az életük végéig, és ilyen esetben ki nem mondana bármit csak azért, hogy megkapja a melót?

És az a szomorú, hogy ott vannak ezek a remek fiatal agyak, akik gyűléseznek meg kampányolnak ezekért a fickókért, és még csak nem is értik igazán ezt a delegálós dolgot. Emlékszem, amikor fiatal voltam és ostoba, én is hittem abban, hogy valóban a népszerűség dönt a szavazatok kérdésében. Aztán valaki elmagyarázta nekem a delegátusokkal kapcsolatos dolgokat, én meg csak lestem, hogy 'Te megmiről beszélsz?!'..."


7 banda vagy művész, akiket Dave Mustaine kedvel és meglepő lehet mindenki számára:

"A Crowded House lenne az egyik.

Cat Stevens

Riot

Nemrég Krokust hallgattunk az egész Brian Johnson és AC/DC ügy miatt, és ő (a Krokus énekese, Marc Storace) meg tudná oldani a feladatot.

Pink Floyd

És mi van a... Ez vicces lesz. Hallottál már az Angel nevű bandáról? A Casablancánál voltak, ugyanannál a kiadónál, mint a..."

Mint a KISS.

"Igen, igen. Szóval ők fehérben voltak, a KISS meg talpig feketében, szóval ez olyan 'ne már' dolog volt... Ezután már csak az jöhet, hogy 'Itt az új bandánk, a nevük Flamingó! És rózsaszínben vannak!' (nevet)

És ha már a madaras témánál vagyunk, az utolsó a Budgie (budgie: törpepapagáj) lenne. Egy trió Walesből - egy hatalmas banda!"

Az eredeti interjú - katt!A Megadeth új albuma, a januárban kiadott Dystopia a Billboard lista 3. helyén debütált, az első héten eladott 48 ezer példánnyal, és ilyen jó eredményt 1992 óta nem ért el a csapat, amikor a Countdown To Extinction a 2. helyen nyitott. A Dystopia lemez egyúttal a legjobb első heti eladást produkálta 2007 óta, amikor 54 ezer eladott példánnyal a Billboard 8. helyére került a Megadeth.A márciusi HammerWorldben egy alapos interjút olvashatsz a Megadeth új gitárosával, a brazil Angrából ismert Kiko Louriro-val.

 

MEGADETH - Dystopia (a 2016-os Dystopia albumhoz)

 

 

MEGADETH - The Threat Is Real (a 2016-os Dystopia albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS