MEGADETH - "A politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk"

Megadeth poszter és Kiko Louriro interjú a márciusi Hammerben

2016. március 28. (hétfő) 08:43 | utoljára módosítva: 2016. március 28. (hétfő) 09:58

Az idei Rockmaratonon fellépő Megadeth főnöke, Dave Mustaine a vanyaland.com-nak nyilatkozott a Dystopia című új albumról, a friss felállásról és poliitikáról is.


Néhány részlet az interjúból:


Arról, hogy Kiko Loureiro gitáros és a Lamb Of God dobos, Chris Adler csatlakozása miatt nem tartott-e attól, hogy túl nagy lesz az elvárás a Dystopia albummal kapcsolatban:


(nevet) "Sok minden miatt aggódtam, és ez volt közülük az egyik. De úgy gondolom, hogy miután elkezdtük a közös munkát, nagyon is nyilvánvaló lett, hogy nincs miért aggódnunk, azonnal nagyon élveztük az egészet. Kiko első szólója a Conquer And Die dalhoz született, és amint azt meghallottam, tudtam, hogy minden okés lesz."


Az egyensúlyról aközött, hogy mit akarnak hallani a rajongók és hogy alkotóként miként tud hű maradni önmagához:

"Lényegében csak azt csinálom, amit a dalok megkívánnak. Említetted a Super Collider albumon hallható bendzsót, de az egész Megadeth pályafutás során használtunk fura hangszereket. A Cryptic Writings albumon például volt buzuki is, szóval mindig használtunk másfajta hangszereket is. Ez az adott daltól függ, a lemezek pedig mindig az életem egy adott időszakát örökítették meg.

Nagyon szomorú volt, amit átéltem a Super Collider készítése idején az anyósommal és az Alzheimer-kórjával, így talán az volt a legmegfelelőbb hangszer ahhoz a dalhoz. Jó ideig lekötött minket, ami történt vele, de miután elhunyt.... újra visszatértem, újra összejöttem a régi és legjobb barátommal, David Ellefsonnal, továbbá a két új és legjobb barátommal, Chris-szel és Kiko-val, majd elkészítettünk egy nagyon jó kis lemezt."


Arról az interjúról, amelyben Dave kifejtette a teóriáját, hogy miért is támadják, kritizálják olyan sokan:


"Nos, sok esetben olyasmit adnak a számba, amit egyszerűen nem mondtam. Ha van egy interjú velem, amit lefordítanak egy adott nyelvre, majd több nyelvre is átültetik, mire mindezt vissszafordítják angolra, már nem az szerepel benne, amit valójában mondtam. Vagy hivatkoznak valamire az emberek, de nem voltak jelen és nem hallották, hogy nevetek a mondat végén, így aztán azt hiszik, hogy komolyan beszéltem.

Szerintem az egyik dolog, ami frissen tartja a metalt, hogy a legtöbb esetben létezik egy barátság, egy nagyon is szarkasztikus kapcsolat az emberek között. Tudom, hogy egy csomó ismerősünk, egy csomó barátunk nagyon is szarkasztikus tud lenni egymáshoz.

És tudom azt is, különösen önmagamról, hogy a korábbiakhoz képest már nem foglalkoztat annyira mindaz, ami a zenéléssel jár. Amikor beszáll a sajtó a dologba, vagy a rajongók és mindazok, akik írnak a zenéről, vagy olyasmikről, amikről beszéltél, vagy megpróbálnak beszólni, felhúzni valamivel a koncert közben (pl. Metallica bekiáltással), szerintem megvan a szarakodás oka: figyelmet akarnak. Én meg ma már pont leszarom ezeket a dolgokat. Volt idő, amikor ez zavart, de ma már nem érdekel."
 


Az amerikai választásról és arról, hogy Donald Trumpnak van-e esélye arra, hogy elnök legyen:

"Természetesen van, ahogy mindenki másnak. Nem fogok interjúkban arról beszélni, hogy bárkit is támogatnék, mert senkit sem támogatok, de először is, szerintem szomorú, hogy bármilyen döntést is hoz valaki ezzel kapcsolatban, kiközösítik vagy még rosszabb is történhet vele. De még ha ki is választanék valakit, az nem kéne, hogy számítson, mert ennek személyes döntésnek kéne lennie, mindenkinek meg kéne legyen a saját igaza. 

Én személy szerint azt gondolom, hogy a politikusoknak ingyen kéne dolgozniuk, és akkor valóban láthatnánk, hogy ki az, aki szereti Amerikát. Mert ezek a fickók fizetést kapnak az életük végéig, és ilyen esetben ki nem mondana bármit csak azért, hogy megkapja a melót?

És az a szomorú, hogy ott vannak ezek a remek fiatal agyak, akik gyűléseznek meg kampányolnak ezekért a fickókért, és még csak nem is értik igazán ezt a delegálós dolgot. Emlékszem, amikor fiatal voltam és ostoba, én is hittem abban, hogy valóban a népszerűség dönt a szavazatok kérdésében. Aztán valaki elmagyarázta nekem a delegátusokkal kapcsolatos dolgokat, én meg csak lestem, hogy 'Te megmiről beszélsz?!'..."


7 banda vagy művész, akiket Dave Mustaine kedvel és meglepő lehet mindenki számára:

"A Crowded House lenne az egyik.

Cat Stevens

Riot

Nemrég Krokust hallgattunk az egész Brian Johnson és AC/DC ügy miatt, és ő (a Krokus énekese, Marc Storace) meg tudná oldani a feladatot.

Pink Floyd

És mi van a... Ez vicces lesz. Hallottál már az Angel nevű bandáról? A Casablancánál voltak, ugyanannál a kiadónál, mint a..."

Mint a KISS.

"Igen, igen. Szóval ők fehérben voltak, a KISS meg talpig feketében, szóval ez olyan 'ne már' dolog volt... Ezután már csak az jöhet, hogy 'Itt az új bandánk, a nevük Flamingó! És rózsaszínben vannak!' (nevet)

És ha már a madaras témánál vagyunk, az utolsó a Budgie (budgie: törpepapagáj) lenne. Egy trió Walesből - egy hatalmas banda!"

Az eredeti interjú - katt!A Megadeth új albuma, a januárban kiadott Dystopia a Billboard lista 3. helyén debütált, az első héten eladott 48 ezer példánnyal, és ilyen jó eredményt 1992 óta nem ért el a csapat, amikor a Countdown To Extinction a 2. helyen nyitott. A Dystopia lemez egyúttal a legjobb első heti eladást produkálta 2007 óta, amikor 54 ezer eladott példánnyal a Billboard 8. helyére került a Megadeth.A márciusi HammerWorldben egy alapos interjút olvashatsz a Megadeth új gitárosával, a brazil Angrából ismert Kiko Louriro-val.

 

MEGADETH - Dystopia (a 2016-os Dystopia albumhoz)

 

 

MEGADETH - The Threat Is Real (a 2016-os Dystopia albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS