ANGERTEA - Új klip: Aquarium

A CD-t be is szerezheted a zenekartól

2016. március 25. (péntek) 18:53

Snakes In Blossom címmel a finn Inverse Records gondozásában jelent meg a nagymágocsi Angertea ötödik nagylemeze, a 2012-es Nr. 4: Songs Exhaled album folytatása.
(Fotó: Péter Barna)


A lemezt teljes egészében végighallgathatod, és Mihály Gergely "sajátszavas" dalbemutatója közben megismerkedhetsz a csapat friss klipjével is.

"Kijött az Angertea első klipje a múlt héten megjelent Snakes In Blossom lemezhez. A klip a zenekar eddigi legérzelmesebb oldalát mutatja meg két vendégzenésszel, Sarusi-Kis Flóra énekesnővel és Csontos Péter csellistával. A klipet a Valentin-napi hétvégén forgattuk Mártélyon és Mindszenten a Tiszaparton, jó kis ködös-hűvös-felhős időben, ami nagyon passzolt a dal hangulatához. Fogadjátok sok szeretettel!"


Az új Angertea album digipack CD-n megrendelhető a következő emailcímen:
angertea@gmail.com


www.facebook.com/angerteahun


"A Snakes In Blossom felvételei a szegedi Black Hole Soundban és a szentesi Murphy stúdióban zajlottak, a keverésért pedig Vári Gábor felelt, aki a lemez producere is volt. Az új anyagon mindaz hallható, amiről eddig az Angertea szólt, de azért vannak rajta meglepő újdonságok is..."


SNAKES

"Ez volt mind közül az elsőként elkészült dal. Az egyik leggyorsabb-legdinamikusabb tétel a lemezen. Mondhatni olyan tipikus Angertea, szóval magas üvöltözős ének, tört ütemek, dinamika. Minden van benne, ami eddig jellemzett minket. Szövegileg arról szól, hogy a háttérben ott vannak a 'kígyók', akik bármikor beléd marnak, szóval figyelni kell, és semmilyen helyzetben nem szabad elbízni magunkat. Én elbíztam, aztán csúnyán hátba is szúrtak. Volt egy elég durva pokoljárós időszakom másfél éve..."SINKING IN STRAIN

"Ezt a dalt hoztuk ki első felvezetőként a lemezhez. Többen mondták, hogy toolos az ének benne. Mondjuk a dal maga inkább nekem ilyen stoner/doom-szerű valami, persze a közepén ott van az a szép rész, ami teljesen más stílus... A szöveg a mai nyomulós világról szól. Egymást tiporják az emberek, hogy feljebb jussanak. Nem számít már semmi, nem tudják élvezni az életet, csak a karrier a lényeg..."
 


ANGERTEA - Sinking In Strain (a 2016-os Snakes In Bloosom albumról)

 SEEDS OF HELL

"Ebben a dalban vannak rendesen grunge-os, de közben ilyen space rock-szerű dolgok is. Kicsit újító az eddigi dolgainkhoz képest, főleg hogy minimális elektronikát is használtunk a dalban. Jelenleg a Tisza mellett ez a kedvencem. Eléggé klipesélyes. A szöveg az elveszettség érzéséről szól."AQUARIUM


"Mindig is voltak ilyen egyszerű akusztikus témáim. Csak nem mindig és nem mindegyiket használtuk fel... Ezt is kb. 2 perc alatt írtam meg, utána meg egy ideig a fiókban pihent... Később elővettem újra, és aztán ahogy jöttek a szövegötletek, rájöttem, hogy mennyire szép lenne már, ha ebben a szakítós témájú dalban egy hölgy válaszolgatna nekem, szinte megbeszélnénk, hogy koporsószöget verünk a kapcsolatunkba... Felkértem hát egy régi ismerősömet, egy igazán nagyszerű hölgyet, Sarusi-Kis Flórát egy kis vendégszereplésre. Flórának annyira gyönyörű, és érzékeny hangja van, hogy szerintem nem is nagyon tudtunk volna ebbe a dalba jobban illő nőt találni.

A másik vendég Csontos Peti, a The Void zenekar billentyűse. Mindenképp szerettünk volna csellót a dalba, és Petit, bár rég óta ismertük, Vári Gabi a producerünk ajánlotta erre a posztra. Nem tudtuk, hogy csellózik is, azt meg főleg nem, hogy ennyire jól. Odajött a stúdióba mindenféle kottákkal, mi meg csak néztünk, hogy mik ezek a cseresznyék... (nevet) Aztán feltolta 4-5 szólamban a dalra a csellót. Az az igazság, hogy amikor hallgattuk a kész dalt, igencsak a pityergés szélén voltunk, pedig kurvára kemény arcok vagyunk... (nevet) A címet amúgy az egyik kedvenc filmem, a Closer ihlette..."ANGERTEA - Aquarium (a 2016-os albumhoz)

 ORANGE MACHINE

"Ez egy klasszikusabb Angertea-féle dal. Kicsit talán a 'Rushing' albumunk zabolátlanságát idézi. Van számomra egy kis indusztriális, meg ilyen katonai-menetelős hangulata is a gépies üteme miatt. Szövegileg a már említett nagyon rossz időszakomról szól. Nem volt egyszerű túllendülni ezen a kb. fél éves életszakaszon...

Jaksa Robika, az Ektomorf dobosa nagyon régi barátunk. Szoktunk sokat bulizni együtt. Ő is szereti a nőket, meg az italt, szóval sok a közös témánk! (nevet) Meghívtuk hát egy kis jammelésre a dal végén. Franz Stahl pedig egy újabb valóra vált álom számunkra. Ő azért elég nagy legenda Amerikában a Scream révén. Dave Grohl az ő bandájából került be a Nirvanába, meg pár évig Franz is tagja volt a Foo Fighters-nek.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy szólózik-jammel velünk egyet a dalban. Azt azért elmondanám, hogy az eddigi vendégeinkhez hasonlóan, ő is tisztán barátságból-rajongásból-szimpátiából csinálta meg a vendégszereplést, szóval nem pénzért, mint ahogy azt sokan gondolhatják. Elvből nem is fizetnénk ilyenért amúgy... Franz azt mondta, hogy neki voivodos a dal, szóval imádja..." (nevet)


ANGERTEA - Orange Machine (a 2016-os Snakes In Bloosom albumról)

 ST. ANDREW'S STORM

"Egy elszálltabb, merengősebb dal. Nagyon nyugodt, de közben felkavaró is a hangulata. Egy nyári, békésszentandrási kirándulásról szól, amit négyesben töltöttünk egy barátommal és a barátnőinkkel. Életem egyik legszebb pár napja volt. Béreltünk egy nyaralót, aminek saját stégje, kis strandja, és csónakja volt.

Egész nap ment a sütögetés grillen, csónakázás, úszkálás, meg a sörözés-nagy beszélgetések. A barátnőmmel egyik éjszaka a stégen romantikázva megbeszéltük, hogy mennyire fontosak vagyunk egymásnak, és lehet, hogy az 'igazit' találtuk meg a másikban... Ehhez képest 2 hét múlva már nem voltunk együtt, és azóta a haverom is külön van a barátnőjétől, pedig ő még el is jegyezte utána... A dalszöveg a kirándulás hangulati képeiből áll."

 

ANGERTEA - Snakes In Blossom (a 2016-os album)

 THE SONG FOR VENGEANCE

"Magasan a legbetegebb és legviccesebb dalszöveg, amit valaha írtam. Nyilván nem is kell teljesen komolyan venni... Mindenki számára van olyan ember, akinek legszívesebben kitekerné a nyakát, annyira utálja... Szóval a dalt egy ilyen emberről írtam. Egyfajta dühlevezetés ez.

Az egyik sort egy számomra nagyon fontos-legendás rajzfilmátirat, a 'Narancs, Tetves és Dugó' ihlette, amiben elhangzik az, hogy 'megb...lak anyád hátán'. Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy 'szétmorzsolom a koponyád anyád hátán'! (nevet) A Cannibal Corpse hatásaim itt előjöttek elég rendesen... Amúgy egy nagyon dinamikus, brutál dal. Igazi koncertfavorit lesz, remélem..."INSTANCY

"Ez a dal Migi tappinges bőgőfutamára íródott. Itt eléggé megmutatkoznak a King Crimson hatásaink, azt hiszem... Egy jammelősebb-kötetlenebb tétel, az egyik legújabb szerzeményünk. Sokat használom benne az új gitárszintimet, ami elég beteg dolgokra képes. Élőben nagyon mókás lesz játszani a dalt. A szöveg a mai világ parazitáiról, a politikusokról szól, akiknek az az egyetlen céljuk, hogy a saját zsebüket megtömjék, aztán csak tovább hízlalják a vagyonukat."
THE MOON ENCOUNTER


"Az Aquariumhoz hasonlóan ez is egy olyan téma volt, ami már régóta a fiókomban pihent, és nem is volt biztos, hogy felhasználjuk. De aztán annyit játszottam az utóbbi időben, hogy elkezdtem rá énektémákat írogatni, és működött, nagyon is. Számomra olyan Kispálos hangulata volt a dalnak, de kellett bele valami plusz, mondjuk billentyű, hogy azért ne legyen annyira egy szál gitáros-tábortüzes feelingje, szóval egyből az jutott eszembe, hogy felkérem Dióssy Ákost, a Kispál billentyűsét egy kis vendégszereplésre! Ákos, saját bevallása szerint viszont annyira nem tipikus dióssys témákat tolt a dalba, hogy pont miatta nem lett kispálos a végeredmény sem, inkább van valamiféle durva 70-es évekbeli elszállós, progos hangulata... Érdekes ellentmondás..." (nevet)TISZA

"Az új lemez legfurcsább szerzeménye számomra. Azért is furcsa, mert a többi dallal ellentétben ebben elhangzik pár sor magyarul is. Bár ez inkább ilyen spoken-word szerű elszállás. Pluszban egy speciális torzítót-oktáv generátort, úgynevezett Bit Commandert használtunk a gitáron, ami újítás az eddigi hangzásunkhoz képest. Ez a dal állt össze legutoljára, és talán jelzi is valamilyen szinten, hogy milyen irányba fogunk elhaladni a jövőben.

Mivel alföldi gyerekek vagyunk, sok időt töltünk a Tiszaparton. Nagyon sok dolog a folyóhoz köt bennünket, sok minden történik a partjainál, rengeteg meghatározó élményünk köthető hozzá. Egyfajta tiszteletnyilvánításként írtunk egy dalt a folyóhoz-folyóról. Próbáltuk visszaadni az érzéseinket, amit kivált belőlünk...

Van, hogy nyugodt a folyó, akkor úszunk, csónakázunk benne, randizgatunk a partjainál, de a viharos-háborgó-áradó Tisza iszonyatos dolgokat is tud művelni. Ebben a dalban próbáljuk minden oldaláról megközelíteni a mi kis Mississippinket (Tiszaszipi?! :) ), és a hozzá fűződő viszonyunkat."


 

 

Snakes on TOUR, 2016
(pluszban lesz még 2 fesztivál, és 3-4 klub koncert)


Április:
15. Eger, Zöld Pecsét
16. Budapest, Showbarlang
23. Békéscsaba, Csehó Romkocsma

Május:
07. Budapest, Dürer
15. Szeged, Rongy
20. Sárvár, AZK
21. Dunaújváros, Kaptár

Június:
04. Szentes, Ifjúsági ház

Július:
09. Tiszaalpár, Alpár Feszt, 20h

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS