DREAMGRAVE - A szegedi dark prog csapat első klipje: False Sense Of Confidence

Az áprilisi II. Prog Heaven fesztiválon ők is ott lesznek

2016. március 24. (csütörtök) 17:37 | utoljára módosítva: 2016. március 25. (péntek) 09:30

Az idén már 3 napos Prog Heaven fesztiválon fellépő szegedi Dreamgrave egy új videóklippel jelentkezett. A tavaly felfrissült felállású dark prog csapat már javában készül a második albumára.


www.facebook.com/dreamgrave


A fesztivál április 14-én, 15-én és 16-án lesz a Budapest belvárosában található G3 klubban.


A II. Prog Heaven Fesztivál végleges programja nemrég vált ismertté:

"A fellépőink sora kissé meghízott a korábban kiadott nyilatkozatunk óta. Ennek fő oka, hogy az első feszt csapatai közül szinte mindenki tudtunkra adta, hogy örömmel jönne idén is. De rajtuk kívül is - óriási megdöbbenésünkre - rengeteg tehetséges banda jelezte felénk, hogy szívesen részt vennének a színtér tovább építésében. Sajnos a költségvetésünk ezt már végképp nem tette lehetővé, illetve a túl korai / késői kezdések is tovább nehezítették volna az így is elég szoros időbeosztást.

Most pedig köszöntsétek újra köreinkben a budapesti Solidityt, akik a hamarosan megjelenő nagylemezüket kívánják bemutatni nálunk, valamint Kazincbarcika veteránjait, a Mytrát és a szegedi dark progger Dreamgrave-et.”
 


DREAMGRAVE - False Sense Of Confidence (a 2014-es Presentiment albumhoz)

 


"Az a helyzet, hogy egy prog banda és egy konceptalbum esetében ugyan sokan valami grandiózus, kosztümös, elborult sztorit várnának; nos, ők csalódni fognak... Mivel ez a legfelszabadultabb dalunk, egy hagyományos próbatermi videót készítettünk, ami igyekszik mindent megmutatni a dal hangszeres oldalából. A plusz hegedűszólam pedig hab a tortán. Sőt! A következő klipünk körül is megy már a munka, ami egy teljesen más oldaláról fogja bemutatni a zenekart." - Gyimesi Dömötör, dalszerző, gitáros.


"Krisztina csatlakozásával egy új játékszer került a kezembe; a hegedű a legutóbbi lemezünk egyébként sem kevés drámai hatással operáló dalait egy teljesen más dimenzióba emelte. Ebből hallható és látható némi ízelítő, de koncerten minden dalban masszív szerepet kapott a vonós hangszer, érdemes külön figyelni, mert sok dalrészben új hangulatok bontakoznak ki általa." - Mayer János, dalszerző, billentyűs.

A Dreamgrave lemeze és egyéb cuccai elérhetőek a Bandcamp-boltjukból: dreamgrave.bandcamp.com/merch

Rendelni kedvezményes áron közvetlenül a bandától lehet: band@dreamgrave.com
A részletes program:


Április 14., csütörtök
18.30 - kapunyitás
19.00 - Solidity
20.00 - Dystopia
21.00 - Perfect Symmetry
22.30 - Age Of Nemesis


Április 15., péntek
19.30 - kapunyitás
20.00 - Keep Floyding Band
22.10 - Blank Manuskript (A)
23.30 - Marcello's Mystical Mind (MMM)


Április 16., vasárnap
19.00 - kapunyitás
19.15 Prometheans
20.15 Mytra
21.15 Salvus
22.15 Miserium
23.15 Haelo
00.30 DreamgraveJegyek: www.progheaven.hu/jegy


A II. Prog Heaven Fesztivál a Facebookon
 
"Kedves progresszív rock/metal rajongók!

A Prog Heaven csapata örömmel jelenti be, hogy újra megrendezzük a Prog Heaven Fesztivált, ezúttal három napos formában, 2016. április 14-től 16-ig, a helyszín pedig a G3 Klub lesz, Budapest belvárosában (Király utca 8.).

A tavalyi év során többek között olyan csapatok mutatkoztak be nálunk, mint az Ad Astra, a BZ Project, a Dreamgrave, az Eye For I, a Mytra, a Solidity vagy az épp a hamvaiból feltámasztott Wendigo. Idén is céljaink közt szerepelt, hogy új zenekarokat ismerhessenek meg a stílus kedvelői a fesztivál keretein belül, bár akik a színteret figyelemmel kísérik, azok tudhatják, hogy az új fellépőink is a honi prog színtér állandó szereplői.

Az első nap a stílus veterán rajongóinak kedvez, ám indulásként a szegedi Dystopia mutatja be Way to Unfold című modern metalos anyagát, mely nemcsak idehaza talált értő fülekre, hanem külföldön is. Másodikként a tavalyi széria egyik headlinere, a Perfect Symmetry lép a színpadra, akik bevallásuk szerint erre az alkalomra készülnek el friss EP-jükkel. Az est főzenekara pedig az Age Of Nemesis lesz, akik hosszú idő után újra rendszeresen koncerteznek.


PERFECT SYMMETRY - Álarcod mögött (a 2013-as Tökéletes szándék albumhoz)

 

A második nap a progresszív rock jegyében telik majd. Bemutatkozik nálunk a Marcello’s Mystical Mind, amelynek legfőbb erénye a fúziós megoldásokban és a remek énekdallamokban mutatkozik meg, ám a svéd The Flower Kings megidézése is ott lapul a zenéjükben. Ennek ékes bizonyítéka a tavaly megjelent Changing Mood című EP-jük.

Meglepetésként itt lesz velünk egy osztrák zenekar is, nevezetesen Blank Manuskript, akik igazi hiánypótlóknak számítanak a színtéren. Szimfonikus muzsikájukkal leginkább a Green Carnation hagyatékát ápolják.

 

BLANK MANUSCRIPT – The Cult Of Birdman
(a 2008-as Tales From An Island - Impressions From Rapa Nui albumról)Az est főzenekara pedig a Keep Floyding lesz. Tőlük Britannia legendájának, azaz a Pink Floyd munkásságának rockosabb dalaiból hallhat majd mindenki egy szokásukhoz híven nemzetközi színvonalú műsort.


A harmadik nap
a progresszív metal szerelmeseinek kedveskedik. A kapunyitást követően Tóth Tamás (Mytra, Wisdom) dobklinikájával találkozhatnak a tanulni vágyók, majd a fiatal dobosfenomén legújabb projektje, a Prometheans indítja a fellépő zenekarok sorát. Őket a Salvus követi, progos, modern metalos műsoruk minden bizonnyal a Lélektartó című albumukra fog épülni.

Az est harmadik fellépője, a Miserium albumbemutatóra készül: a Return to Grace című bemutatkozó anyaguk után a második nagylemezük a tőlük megszokott epikus, progresszív avantgárd stílusjegyeket rejti majd.

A fesztivál utolsó napjának főzenekara pedig a Haelo lesz, akik az ausztrál progresszív zenei színtér hangulatát hozzák el nekünk a tőlük már megszokott magas színvonalon.HAELO – Our Satellite (a 20103-as A New Beginning EP-hez)
A jegyárakról és a várható meglepetésekről az esemény, valamint a Prog Heaven Facebook oldaláról értesülhettek."

www.facebook.com/progheavenhungary
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS