AC/DC - Axl Rose állna be Brian Johnson helyére?

Van-e igazság a sok pletyka között?

2016. március 24. (csütörtök) 08:15

Az AC/DC közismerten kevés információval látja el a rajongókat és a közvéleményt, így aztán a mai napig is csak annyi a hivatalos infó, hogy a Brian Johnson énekes hallásproblémái miatt lemondott amerikai bulikat pótolni fogják, várhatóan egy vendégénekessel. 


A legfrissebb pletyka az, hogy az amerikai turné maradék 10 koncertjén a Guns N' Roses frontembere, Axl Rose énekel majd.

A pletyka azután kapott szárnyra, hogy egy Guns-rajongó egy atlantai hotel parkolójában belefutott Axlbe, akivel közös fotót is készített. Axl csupán annyit mondott neki, hogy az áprilisi GN'R újjáalakuló bulik után egy rendes turné is lesz majd. A rajongó szerint Axl jó formában volt, szerinte sokat edzhetett az utóbbi időben.


Egy atlantai rádiós, Jason Bailey jött most elő azzal az infóval, miszerint Axl az AC/DC miatt érkezett Atlantába, már találkozott is a csapattal, és a megállapodás is megszületett arról, hogy a 10 pótbulin Axl fog énekelni. Mert ő ezt biztos forrásból tudja.

"Abból amit hallottam, és ez afféle új belső információ volt számomra, Angus egy nagyon is feketén-fehéren látó figura. Úgy veszi, hogy Brian, egészségügyi okokból, nem képes a továbbiakban a banda frontján állni.

Úgy volt, hogy az utolsó turné után visszavonul, ők meg folytatni akarják a turnézást, a zeneírást, szóval 'ha nem vagy képes tovább csinálni, értékeljük a szolgálataidat, de a shownak folytatódnia kell'. Itt vannak a városban, meghallgatásokat tartottak, aztán idereptették Axl Rose-t, de ismétlem, ezt a forrásomtól hallottam."

 

GUNS N' ROSES - Whole Lotta Rosie (Live in London, 1987)

 


A jó két hete szárnyra kapott hírek szerint a dokik azt mondták a 68 éves Brian Johnson énekesnek, hogy azonnal le kell állnia a koncertezéssel, különben fennáll a teljes hallásvesztés veszélye. Az eredeti tervek szerint az amerikai AC/DC turné április 4-én fejeződött volna be a New York-i Madison Square Gardenben. A csapat közleménye szerint a most elhalasztott koncerteket valamikor 2016 folyamán pótolni fogják, valószínűleg egy vendégénekessel.

Brian Johnson már tavaly beszámolt a problémáiról a Howard Stern Showban, de azt határozottan cáfolta, hogy a hangos muzsika okozta volna a hallásproblémáit.

"A bal fülemre nem hallok rendesen. De nem a zene miatt. Túl sokat ültem füldugó nélkül egy versenyautóban. A sisak rajtam voltam, de a füldugót elfelejtettem betenni és hallottam is, ahogy a dobhártám beszakadt. Így történt...

A zenének ehhez semmi köze. Szédültem, a középfülemnek annyi lett, és amikor levettem a bukósisakot, csöpögött belőle a vér. Átszakadt a dobhártyám."


És mi is történt az utóbbi két hétben?

Két nappal a bejelentés után az AC/DC korai énekese, a bandában 1974-ben mindössze 10 hónapot eltöltő és egyetlen kislemezen szereplő Dave Evans már bejelentkezett azzal, hogy őt a rajongók is szívesen látnák újra az AC/DC élén. A 62 éves Evans az utóbbi hat évben 5 klubbulin haknizott (Ausztrália, Norvégia, Brazília stb.) leginkább olyan AC/DC dalokkal, amelyekhez semmi köze.

Öt nappal a bejelentés után a svéd garázsrocker The Hives énekese, Pelle Almqvist is jelezte, hogy szívesen turnézna az AC/DC frontembereként.

Nyolc nappal a bejelentés után a svájci Krokus 64 éves énekese, Mark Storace egy interjú során - kérdésre válaszolva - azt mondta, hogy ha hívnák, szívesen elmenne egy AC/DC meghallgatásra. Storace egyébként Bon Scott halála után valóban a jelöltek között volt, de akkor a Krokus miatt nem vállalta még a meghallgatást sem.


Ugyancsak nyolc nappal a bejelentés után a metal rajongóként is ismert (That Metal Show a VH1-on pl.) Jim Breuer komikus, Brian Johnson barátja, egy podcastben arról számolt be, hogy miután a 67 éves énekes jelezte Angus Youngnak és a menedzsmentnek, hogy az orvos nem javasolja neki a további koncertezést, de ő azért csak folytatná, másnap már azzal volt tele a net, hogy a turné lefújva, és a banda vendégénekessel pótolná az elmaradt bulikat. Sőt, azt is hozzátette, hogy Brian szerint Angus még tíz évig nyomni akarja a bandát, szeretne új albumot is, akár Johnsonnal, akár mással.

Ezt a pletykálást nem nagyon vehette jó néven a menedzsment, de talán Brian Johnson sem, így nem sokkal később Breuer vicces sztorimesélőnek minősítette magát, és jelezte, hogy kicsit talán elragadtatta magát a podcast során. Egy nappal később már azzal jött elő, hogy nem is Brian Johnsont idézte, hanem látván barátja szomorúságát, csak fel akarta vidítani. És hogy fogalma sem volt, mekkora őrületet kavar majd a sztorizásával. Azóta még egyszer elnézést kért a pletykálkodás miatt.

Közben egy májusra meghirdetett francia AC/DC buli promotere azt tette közzé a neten, hogy a buli nem marad el, Brian Johnson egy kis pihenés után újra koncertképes lesz.


Várjuk a hivatalos híreket...

Hozzászólások

[016534]
Melkor
Ez már inkább üzlet, mint zenélés, ennyi erővel az AC/DC átalakulhatna egy Inc.-ná és a tőzsdére is mehetnének, a pénz a lényeg, minden tag kicserélhető, csak az árfolyam legyen az egekben, meg a tulaj szamlája, tisztára mint egy multi, kezd felfordulni ettől az egésztől a gyomrom, hol van már ebben a rock és a zeneszeretet, sehol!
[016533]
lackovkin
csak azt ne...ki nem allhatom azt a pasast...es miert nem marc storace-t a krokusbol? egy az egyben bon scott hangja van. en eleve mar brian johnson-t sem szeretem,nem is tudom,miert nem mindjart marcot valasztottak-bar a krokusert is kar lett volna...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS