DEFTONES - Új dal az áprilisi Gore albumról: Doomed User

Koncert a 2016-os Nova Rockon

2016. március 16. (szerda) 14:50 | utoljára módosítva: 2016. március 18. (péntek) 07:36

Az új Deftones album április 8-án jelenik meg Gore címmel, és az elsőként bemutatott Prayers/Triangles dal után most egy második nóta is meghallgatható a lemezről, az amerikai bulikon már kipróbált Doomed User.


Korábban csak annyit lehetett tudni az új Deftones albumról, hogy az Alice In Chains gitárosa, Jerry Cantrell vendég lesz az egyik dalban, és hogy a 2012-es Koi No Yokan lemez folytatásához 16 dalt írtak, a producer pedig ezúttal is Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet, Children Of Bodom stb.) volt.Stephen Carpenter gitáros az egyik idei interjújában többek között a gitározásáról, a hangolásáról és Jerry Cantrell közreműködéséről is beszámolt.


www.facebook.com/deftones

 


DEFTONES - Doomed User (a 2016-os Gore albumról)


 


El tudom képzelni, hogy akárcsak a legtöbb gitáros, te is folyamatosan igyekszel fejleszteni a játékodon. Van konkrétan is valami, amin dolgoztál a játékodat illetően?

S.C.: "Egyáltalán nincs. Ilyen tekintetben abszolút nem lehet összefüggésbe hozni más gitárosokkal. Egyáltalán nem szoktam gyakorolni. A cuccommal kapcsolatos melók annyira lekötöttek az utóbbi években, hogy a játékomra egyáltalán nem összpontosítottam. Nincs semmi, amivel villoghatnék. Ha most beszállnék valami gitárpárbajba, csúnyán beégnék.

Az életem egy olyan pontján tartok, hogy már eleget aggódtam a hangzásom miatt is, már túl vagyok ezen. Azokkal a hangzásokkal térek vissza a gitározáshoz, amelyekkel már rendelkezem. Mindig is így tettem, ez mindig működött is, és ez az egész tónus-kutatás cucc nevetséges."A 7- és 8-húros gitárokról:


"Nos, a 7-húrosok iránt a Meshuggah zenéje miatt kezdtem érdeklődni. Korábban nem igazán érdekeltek a héthúros gitárok. Mivel nagyon bejött a hangzásuk és a játékstílusuk, és kiderült, hogy 7-húros gitárt használnak, én is kerítettem egyet. Megértettem, hogy az embereknek miért tetszik ez a hangzás, és tényleg gyönyörű.

Ez egy kétélű fegyver, mindig az, mert a 8-húros vagy a 9-húros gitárról is elmondható, hogy több lehetőséget nyújt. Akkor most egy-két év múlva már a 10-húrosokról fogunk beszélni? Hol lesz ennek a vége? Szerintem a 7-húros tökéletes. A 8-húros is az. Alig várom, hogy kerítsek néhány 9-húrost, és elszórakozzak velük, de ha a tisztaságra és a dallamra akarsz rámenni, hogy ha egészen mélyre ásunk ebben, akkor ezt mind feladtuk.

Az új albumon csakis 8-húrosokon játszom, és ugyanazzal a hangolással, mint az utóbbi két lemezen. A Diamond Eyes-on sztenderd hangolást használtam - F#, B, E, A, D, G, B, E, majd a Koi albumon is ugyanígy tettem, csak lejjebb vettem: E, B, A, D, G, B, E. Ezen az új anyagon is ezt a két hangolást alkalmaztam. Csupán két dalban van drop hangolás, a többi mind hagyományos."Az Alice In Chains gitáros Jerry Cantrell vendégeskedéséről a Phantom Bride dalban:

"Hosszú évek óta barátok vagyunk az Alice In Chains-es srácokkal, turnéztunk is együtt. Egyszerűen csak összejött. Nem is tudom, hogy ténylegesen ki hívta meg, de örülök, hogy játszik a lemezen. Kib...ott jól szól!

Ezzel persze kihúzhatunk egy új dalt a koncertprogramból. Jerryt nem tudjuk magunkkal vinni a bulikra, és mivel egyikünk sem nyomja el a témáit, így annyi a dalnak! De a lemezre gyilkos módon odatette."Vannak az új albumon olyan dalok vagy gitártémák, amelyekre különösen büszke vagy, vagy amelyek bemutatását izgatottan várod?


"Ó, istenem. Azt hiszem, hogy az új lemezen hallható játékommal kapcsolatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy egyáltalán gitározom a lemezen, mert eleinte egyáltalán nem akartam játszani rajta. Jóval később jött csak meg a kedvem. Sorra vettem az új dalokat, és az, hogy kedvem támadjon hozzájuk, kihívást jelentett."Mi lehetett az oka ennek a gátnak?


"Nem tudom. Én szimplán csak nagyon szeretem a metalt, és mindenfajta metalt szeretek, amit mostanában játszanak. Habár az jó lenne, ha mindenki leállna a 'djent' emlegetésével. Ez annyira buta dolog. Ez egyszerűen csak metal."DEFTONES - Prayers/Triangles (a 2016-os Gore albumról)
 DEFTONES - Gore
(04/08 - Warner)

01. Prayers/Triangles
02. Acid Hologram
03. Doomed User
04. Geometric Headdress
05. Hearts and Wires
06. Pittura Infamante
07. Xenon
08. (L)MIRL
09. Gore
10. Phantom Bride
11. Rubicon


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
2019. október 19. (szombat) 09:27

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal forgatott klip segítségével ismerheted meg. A Shakey Sue énekesnő vezette csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Astoria volt, azóta két új tag is érkezett, két egykori Leander Rising zenész, Budai Béla dobos és a Takács "Jozzy" József gitáros. November 22-én élőben is elcsípheted őket a budapesti Robotban, a koncert ingyenes lesz.   www.facebook.com/thehellfreaks A Robot-buli Facebook oldala   THE HELLFREAKS - Red Sky (a 2020-as God On The Run album előzeteseként) THE HELLFREAKS - Men In Grey (a 2020-as God On The Run album előzeteseként)   "A tavalyi telt házas buli margójára majdnem pontosan egy év elteltével újra ingyenes bulival vár titeket a Hellfreaks! Időnként felbukkannak városi...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin
STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin

A Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh tavaly, három album után lezárta a Vallenfyre projekt történetét, méltóképpen megemlékezve 2009-ben elhunyt édesapjáról, az utolsó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS