DEFTONES - Új dal az áprilisi Gore albumról: Doomed User

Koncert a 2016-os Nova Rockon

2016. március 16. (szerda) 14:50 | utoljára módosítva: 2016. március 18. (péntek) 07:36

Az új Deftones album április 8-án jelenik meg Gore címmel, és az elsőként bemutatott Prayers/Triangles dal után most egy második nóta is meghallgatható a lemezről, az amerikai bulikon már kipróbált Doomed User.


Korábban csak annyit lehetett tudni az új Deftones albumról, hogy az Alice In Chains gitárosa, Jerry Cantrell vendég lesz az egyik dalban, és hogy a 2012-es Koi No Yokan lemez folytatásához 16 dalt írtak, a producer pedig ezúttal is Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet, Children Of Bodom stb.) volt.Stephen Carpenter gitáros az egyik idei interjújában többek között a gitározásáról, a hangolásáról és Jerry Cantrell közreműködéséről is beszámolt.


www.facebook.com/deftones

 


DEFTONES - Doomed User (a 2016-os Gore albumról)


 


El tudom képzelni, hogy akárcsak a legtöbb gitáros, te is folyamatosan igyekszel fejleszteni a játékodon. Van konkrétan is valami, amin dolgoztál a játékodat illetően?

S.C.: "Egyáltalán nincs. Ilyen tekintetben abszolút nem lehet összefüggésbe hozni más gitárosokkal. Egyáltalán nem szoktam gyakorolni. A cuccommal kapcsolatos melók annyira lekötöttek az utóbbi években, hogy a játékomra egyáltalán nem összpontosítottam. Nincs semmi, amivel villoghatnék. Ha most beszállnék valami gitárpárbajba, csúnyán beégnék.

Az életem egy olyan pontján tartok, hogy már eleget aggódtam a hangzásom miatt is, már túl vagyok ezen. Azokkal a hangzásokkal térek vissza a gitározáshoz, amelyekkel már rendelkezem. Mindig is így tettem, ez mindig működött is, és ez az egész tónus-kutatás cucc nevetséges."A 7- és 8-húros gitárokról:


"Nos, a 7-húrosok iránt a Meshuggah zenéje miatt kezdtem érdeklődni. Korábban nem igazán érdekeltek a héthúros gitárok. Mivel nagyon bejött a hangzásuk és a játékstílusuk, és kiderült, hogy 7-húros gitárt használnak, én is kerítettem egyet. Megértettem, hogy az embereknek miért tetszik ez a hangzás, és tényleg gyönyörű.

Ez egy kétélű fegyver, mindig az, mert a 8-húros vagy a 9-húros gitárról is elmondható, hogy több lehetőséget nyújt. Akkor most egy-két év múlva már a 10-húrosokról fogunk beszélni? Hol lesz ennek a vége? Szerintem a 7-húros tökéletes. A 8-húros is az. Alig várom, hogy kerítsek néhány 9-húrost, és elszórakozzak velük, de ha a tisztaságra és a dallamra akarsz rámenni, hogy ha egészen mélyre ásunk ebben, akkor ezt mind feladtuk.

Az új albumon csakis 8-húrosokon játszom, és ugyanazzal a hangolással, mint az utóbbi két lemezen. A Diamond Eyes-on sztenderd hangolást használtam - F#, B, E, A, D, G, B, E, majd a Koi albumon is ugyanígy tettem, csak lejjebb vettem: E, B, A, D, G, B, E. Ezen az új anyagon is ezt a két hangolást alkalmaztam. Csupán két dalban van drop hangolás, a többi mind hagyományos."Az Alice In Chains gitáros Jerry Cantrell vendégeskedéséről a Phantom Bride dalban:

"Hosszú évek óta barátok vagyunk az Alice In Chains-es srácokkal, turnéztunk is együtt. Egyszerűen csak összejött. Nem is tudom, hogy ténylegesen ki hívta meg, de örülök, hogy játszik a lemezen. Kib...ott jól szól!

Ezzel persze kihúzhatunk egy új dalt a koncertprogramból. Jerryt nem tudjuk magunkkal vinni a bulikra, és mivel egyikünk sem nyomja el a témáit, így annyi a dalnak! De a lemezre gyilkos módon odatette."Vannak az új albumon olyan dalok vagy gitártémák, amelyekre különösen büszke vagy, vagy amelyek bemutatását izgatottan várod?


"Ó, istenem. Azt hiszem, hogy az új lemezen hallható játékommal kapcsolatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy egyáltalán gitározom a lemezen, mert eleinte egyáltalán nem akartam játszani rajta. Jóval később jött csak meg a kedvem. Sorra vettem az új dalokat, és az, hogy kedvem támadjon hozzájuk, kihívást jelentett."Mi lehetett az oka ennek a gátnak?


"Nem tudom. Én szimplán csak nagyon szeretem a metalt, és mindenfajta metalt szeretek, amit mostanában játszanak. Habár az jó lenne, ha mindenki leállna a 'djent' emlegetésével. Ez annyira buta dolog. Ez egyszerűen csak metal."DEFTONES - Prayers/Triangles (a 2016-os Gore albumról)
 DEFTONES - Gore
(04/08 - Warner)

01. Prayers/Triangles
02. Acid Hologram
03. Doomed User
04. Geometric Headdress
05. Hearts and Wires
06. Pittura Infamante
07. Xenon
08. (L)MIRL
09. Gore
10. Phantom Bride
11. Rubicon


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS