DEFTONES - Új dal az áprilisi Gore albumról: Doomed User

Koncert a 2016-os Nova Rockon

2016. március 16. (szerda) 14:50 | utoljára módosítva: 2016. március 18. (péntek) 07:36

Az új Deftones album április 8-án jelenik meg Gore címmel, és az elsőként bemutatott Prayers/Triangles dal után most egy második nóta is meghallgatható a lemezről, az amerikai bulikon már kipróbált Doomed User.


Korábban csak annyit lehetett tudni az új Deftones albumról, hogy az Alice In Chains gitárosa, Jerry Cantrell vendég lesz az egyik dalban, és hogy a 2012-es Koi No Yokan lemez folytatásához 16 dalt írtak, a producer pedig ezúttal is Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet, Children Of Bodom stb.) volt.Stephen Carpenter gitáros az egyik idei interjújában többek között a gitározásáról, a hangolásáról és Jerry Cantrell közreműködéséről is beszámolt.


www.facebook.com/deftones

 


DEFTONES - Doomed User (a 2016-os Gore albumról)


 


El tudom képzelni, hogy akárcsak a legtöbb gitáros, te is folyamatosan igyekszel fejleszteni a játékodon. Van konkrétan is valami, amin dolgoztál a játékodat illetően?

S.C.: "Egyáltalán nincs. Ilyen tekintetben abszolút nem lehet összefüggésbe hozni más gitárosokkal. Egyáltalán nem szoktam gyakorolni. A cuccommal kapcsolatos melók annyira lekötöttek az utóbbi években, hogy a játékomra egyáltalán nem összpontosítottam. Nincs semmi, amivel villoghatnék. Ha most beszállnék valami gitárpárbajba, csúnyán beégnék.

Az életem egy olyan pontján tartok, hogy már eleget aggódtam a hangzásom miatt is, már túl vagyok ezen. Azokkal a hangzásokkal térek vissza a gitározáshoz, amelyekkel már rendelkezem. Mindig is így tettem, ez mindig működött is, és ez az egész tónus-kutatás cucc nevetséges."A 7- és 8-húros gitárokról:


"Nos, a 7-húrosok iránt a Meshuggah zenéje miatt kezdtem érdeklődni. Korábban nem igazán érdekeltek a héthúros gitárok. Mivel nagyon bejött a hangzásuk és a játékstílusuk, és kiderült, hogy 7-húros gitárt használnak, én is kerítettem egyet. Megértettem, hogy az embereknek miért tetszik ez a hangzás, és tényleg gyönyörű.

Ez egy kétélű fegyver, mindig az, mert a 8-húros vagy a 9-húros gitárról is elmondható, hogy több lehetőséget nyújt. Akkor most egy-két év múlva már a 10-húrosokról fogunk beszélni? Hol lesz ennek a vége? Szerintem a 7-húros tökéletes. A 8-húros is az. Alig várom, hogy kerítsek néhány 9-húrost, és elszórakozzak velük, de ha a tisztaságra és a dallamra akarsz rámenni, hogy ha egészen mélyre ásunk ebben, akkor ezt mind feladtuk.

Az új albumon csakis 8-húrosokon játszom, és ugyanazzal a hangolással, mint az utóbbi két lemezen. A Diamond Eyes-on sztenderd hangolást használtam - F#, B, E, A, D, G, B, E, majd a Koi albumon is ugyanígy tettem, csak lejjebb vettem: E, B, A, D, G, B, E. Ezen az új anyagon is ezt a két hangolást alkalmaztam. Csupán két dalban van drop hangolás, a többi mind hagyományos."Az Alice In Chains gitáros Jerry Cantrell vendégeskedéséről a Phantom Bride dalban:

"Hosszú évek óta barátok vagyunk az Alice In Chains-es srácokkal, turnéztunk is együtt. Egyszerűen csak összejött. Nem is tudom, hogy ténylegesen ki hívta meg, de örülök, hogy játszik a lemezen. Kib...ott jól szól!

Ezzel persze kihúzhatunk egy új dalt a koncertprogramból. Jerryt nem tudjuk magunkkal vinni a bulikra, és mivel egyikünk sem nyomja el a témáit, így annyi a dalnak! De a lemezre gyilkos módon odatette."Vannak az új albumon olyan dalok vagy gitártémák, amelyekre különösen büszke vagy, vagy amelyek bemutatását izgatottan várod?


"Ó, istenem. Azt hiszem, hogy az új lemezen hallható játékommal kapcsolatban arra vagyok a legbüszkébb, hogy egyáltalán gitározom a lemezen, mert eleinte egyáltalán nem akartam játszani rajta. Jóval később jött csak meg a kedvem. Sorra vettem az új dalokat, és az, hogy kedvem támadjon hozzájuk, kihívást jelentett."Mi lehetett az oka ennek a gátnak?


"Nem tudom. Én szimplán csak nagyon szeretem a metalt, és mindenfajta metalt szeretek, amit mostanában játszanak. Habár az jó lenne, ha mindenki leállna a 'djent' emlegetésével. Ez annyira buta dolog. Ez egyszerűen csak metal."DEFTONES - Prayers/Triangles (a 2016-os Gore albumról)
 DEFTONES - Gore
(04/08 - Warner)

01. Prayers/Triangles
02. Acid Hologram
03. Doomed User
04. Geometric Headdress
05. Hearts and Wires
06. Pittura Infamante
07. Xenon
08. (L)MIRL
09. Gore
10. Phantom Bride
11. Rubicon


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS